17 серпня 2014, Київ 10:28
Аудіо меню
Internet TV
Розклад
Наші хвилі
Як слухати

Online TV Радіо Свобода
YouTube
 До опорних пунктів українських військ направлені підрозділи посилення

Політика

Бій за Слов’янськ: 5 травня

Українські солдати біля блокпосту, що поряд зі Слов'янськом, 5 травня 2014 року

Мультимедіа

Аудіо
  • Бій за Слов’янськ: 5 травня

Володимир Носков
На околицях Слов’янська в понеділок із самого ранку тривали бої. Цього дня загинули чотири бійці загону Антитерористичної операції і понад 30 осіб поранено. Вдень там сепаратисти підбили військовий гелікоптер Збройних сил України. У Національній гвардії України заявляють, що серед терористів є люди, схожі на бойовиків із Чечні, всі вони мають відмінну військову підготовку, в них у руках важке озброєння, аж до мінометів.

Загони Антитерористичної операції (АТО) практично захопили в кільце терористів, що у Слов’янську. А бої точаться в районі одного із заводів між блокпостами, що на міській околиці. Кільце невпинно стискається, а озброєні так звані ополченці чинять спротив.
Українські силовики на блокпості біля Слов'янська

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, у понеділок вранці силовики АТО викрили засідку серйозно озброєних диверсантів із сусідньої держави.
 
«Ви чуєте, стріляють, зокрема і з крупнокаліберної зброї, застосовують міномети та подібну техніку. Ну он, бачите, стріляють», – звернув увагу журналістів на постріли десь там за кілометр-другий Арсен Аваков.
Бій за Слов’янськ: 5 травняi
▶ || 0:00:00
... ⇱  
  • 270p / 4,0MB
  • 360p / 6,0MB
  • 720p / 16,0MB
 
🔇
X
05.05.2014
На околицях Слов’янська в понеділок із самого ранку тривали бої. Цього дня загинули чотири бійці загону Антитерористичної операції і понад 30 осіб поранено. Вдень там сепаратисти підбили військовий гелікоптер Збройних сил України.

Командувач Національної гвардії України Степан Полторак упевнений, що з боку так-званих народних ополченців бій ведуть добре підготовлені військові із сусідньої держави, не тільки росіяни, а, як він стверджує, із Чеченської Республіки. Але офіційно інформацію про участь у боях бойовиків із Чечні в східних областях українська чи-то російська влада не підтверджували.
 
Як розповів командувач Національної гвардії України Степан Полторак, Слов’янськ розташовується в лісистій місцевості – це додає силовикам додаткових клопотів. До того ж, головна тактика диверсантів – провокування бійців АТО на застосування важкої зброї проти мирного населення Слов’янська. Оборонне керівництво України наголошує, що українська армія не може собі дозволити піти зі зброєю проти простих мешканців. А зараз важливо, не дозволити терористам закріпитися в Красному Лимані, Краматорську тощо.
 
«Тому ті, хто починає розповідати, що операція триває повільно, погано… кожен має займатися своєю справою. І політикам я кажу, треба не «розумничати», а варто допомагати», – наголосив Степан Полторак.
Міністерство оборони оприлюднило відео проходження АТО на Сході Україниi
▶ || 0:00:00
... ⇱  
  • 270p / 6,0MB
  • 360p / 11,0MB
  • 720p / 27,0MB
 
🔇
X
05.05.2014
Міністерство оборони України оприлюднило відео із антитерористичною операцією, яке було відзняте в неділю (4 травня). На ньому силовики транспортують арештованих на борту вертольота. Також наявні кадри блокопостів, які охороняються українськими військовими. (відео Reuters-МОУ)

Воякам зараз потрібно десять тисяч бронежилетів
 
На запитання преси, а як саме допомагати, Арсен Аваков відповів, та хоча б морально чи забезпечуючи армію бронежилетами – українським воякам зараз потрібно десять тисяч спецжилетів.
 
«Коли йде така війна я прошу всіх тих, хто в тилу, хто «розумничає», хто дає поради, зрозуміти реальну ситуацію – у нас армію розвалювали методично всі останні роки. У нас немає нормальних Збройних сил, у нас немає адекватних спецпідрозділів. Те, що зараз відбувається – це бойове згуртування, перше за багато років. Ми бачимо хто імітатор, хто відмовляється, хто грає, а хто не боїться. Це складна ситуація з якої треба вибиратися», – наголосив Арсен Аваков.
Проросійські бойовики в Слов'янську, 5 травня 2014 року

Вже після того, як журналісти виїхали з одного із блокпостів Слов’янська, там приблизно о 14:30 бойовики збили крупнокаліберним кулеметом військовий гелікоптер МІ-24. Авіамашина впала в річку, льотчики залишилися живі. Але поки ми їхали звідти, до Харкова, нам повсякчас повідомляли про збільшення кількості вбитих силовиків АТО та поранених. Четверо загинуло, і 30 осіб поранені. По дорозі ми бачили з десяток автобусів із військовими, які прямували до Слов’янська, одна за одною туди їхали швидкі.
 
Напруження ситуації додає й інформація від самих сепаратистів, які повідомляють, що до Слов’янська прибув підрозділ із Криму, що поспішав сюди «на порятунок південного сходу». Також сюди нібито приїхала група бойовиків із Луганська. Про це заявив один із представників самопроголошеного мера Пономарьова.
Наслідки ранкової перестрілки на околиці Слов'янськаi
▶ || 0:00:00
... ⇱  
  • 270p / 4,0MB
  • 360p / 7,0MB
  • 720p / 20,0MB
 
🔇
X
05.05.2014
На околиці Слов’янська з боку Харківської області, на одному з блокпостів зранку тривав бій, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. За словами Арсена Авакова терористи застосовують тяжке озброєння, стріляють зокрема, з крупнокаліберної зброї, застосовують міномети й іншу техніку, наголосив міністр. (відео Reuters)

Володимир Носков



Щоб залишити коментар і мати більшу можливість у спілкуванні з іншими учасниками форуму, Ви можете зареєструватися. Частина важливих публікацій потрапляє і на сторінку Радіо Свобода у Facebook. Там коментувати можна без участі модератора.


ПОВЕРНУТИСЯ НА ГОЛОВНУ

Важливе на Свободі

 Під прикриттям «гуманітарного конвою» можна завезти два батальйони – полковник

ЄС застеріг Росію від вторгнення в Україну під будь-яким приводом

Стрєлков пішов з посади «міністра оборони» угруповання «ДНР»

Сили АТО звільнили ще три міста – РНБО

У Маріуполі скинули пам'ятник Леніну

 Спецслужби Росії намагаються вивести до Криму співробітників з угруповань «ДНР-ЛНР» – СБУ

 СБУ затримало «парламентаря» угруповання «ЛНР». До і після

 Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО


Форум закрито
Відсортувати коментарі:
Коментарі, сторінка з 2
    Вперед 
від: Владзьо
06.05.2014 13:02
"запитання преси, а як саме допомагати, Арсен Аваков відповів"

Хто не може зараз воювати (проти російських загарбників), той може допомогти грошима, і - важливо, - молитвою.
Молитва про Божу Допомогу також нас має єднати.
Що вчить "щира розповідь прочанина" - молитва за нашу Армію має бути безперервна.
Що сказав Владика Філарет. Він запитав риторичне питання, - "що буде з тим [тут - російськими фашистами], які виступили проти Бога.

від: OlegRoman Місто: Bratislava
06.05.2014 12:30
Бандит Путін експортує в Україну совєтский тероризм у формі захисту рускоязичніков. Брутальною брехнею унаркоманює весь цивілізований світ демократичних змін, котрий наївно й небезпечно толерує кремлівського злочинця. Мирне співжиття народів Європи знищив гітлерівський нацизм. Росію сьогодні успішно ліквідовує лєнінсько-сталінський соціалізм, а в сучасності підсупний путінський кагебістський комуно-бандитизм. Імперія зла i зеківщини ніколи не мала, не має й не матиме щонайменшого понняття про значення слів - демократичний розвиток людини, нації, народу. Її неандертальську, ворожу "дємaкратію" що до України випромінює обличчя цинічної істоти рос-фюрера Путіна: нє мєшайтє харашо жить, блін...а то пасть парву, апять у кайдани адєну...
Силою зброї, політичних інтриг, диверсій сучасний світ напів здолати можна, але броня правди та свободи переможе! Рос-фюрер Путін - кагебістська кровожадна гіієна 21 століття!
Йому належиться всесвітна кара!
Прогресивний світ зобов'язаний зупинити й ліквідувати путінський рашизм! Вагання може стати пагубним для людства!
Bratislava Praha.
У відповідь

від: Луганин
06.05.2014 13:25
Знаєш, друже, як що ти не троль с загнутими ріжками та хвостиком, а просто передивився українського телебачення та інтернету, сидячи у мирній Братіславі з келихом пивця - робити такі людожерські заяви просто не маєш ніякого морального права. Ну а коли тролик - тоді валяй, можно і не такого наплести...

від: Аль
06.05.2014 10:21
Патриотические комментарии и в том числе - рассуждения Стрелка, оставляют за кадром простой вопрос: как же жить совместно после такой прекрасной гражданской войны, где каждый по своему прав и куча героев с обеих сторон? А ведь придется! Как то болельщики забывают, что главное - выявить истинное мнение народа на свободных выборах и референдумах, а не в условиях военного насилия.

від: zmi
06.05.2014 02:39
За зайвий гуманізм до колорадів можна поплатитись життям товариша чи брата. Пам'ятайте це! Після звуку сирени, всі хто не сховався, чи не лежать на землі з руками на голові, повинні вважатись злочинцями і відношення до них повинно бути як до злочинців.
У відповідь

від: nn Місто: n
06.05.2014 09:36
преступников как раз задерживают с минимальным риском для их жизни, уничтожают врагов. когда последний раз сравнивали людей с жуками случился геноцид в руанде, одно дело когда это делают частным образом другое когда это на грани выхода на официальный уровень. легче использовать легко понятные лозунги чем объяснить правовую сторону тех либо иных действий

від: джанет ли Місто: вашингтон
06.05.2014 00:59
Мерзкое подлое,гнилое фашистское отродье,воюющее против своего народа,им за это придется отвечать в международном трибунале за свои преступления.....Шахтеров и жителей Донбасса не победить,фашисты в 1943г.уже опробовали на себе силу разгромного кулака донбасских жителей.Славянск-с тобою вся Украина,поддерживает тебя!!!!!!
У відповідь

від: Козарлюга
06.05.2014 03:14
Ти ба! Чисто "американська" москалька! ;) Гей, ти не гавкай з Москви, а їдь на Слов'янськ, аби загинути там за Путлєра! Що може бути краще, га? ;) Як гавкнеш, то тебе Гітлер зустріне у пеклі! Бо ви усі є реальні ФАШИСТЮКИ! Смерть руським фашистам! Слава українським борцям за волю та незалежність від путінської неонацистської орди!
У відповідь

від: Андрій
06.05.2014 10:57
Слава українським борцям!!

від: reks Місто: spain
06.05.2014 00:28
Можливо було б закидати для борьби з терористами 5 груп по 10-15 чоловік вдіті так само,як бойовики,розмовляють з кримським,московським ,пітерським акцентом,озброені так само ,як терористи і наводити шороху в їхньму стані особливо вночі ,щоб свої ж мочили своїх,тут зі страху і порядок буде швидше.А так ,як проводиться тупорило ця ато ,прямо в лоб ,та ще й в день ,порядку не буде,а хлопців українських наложать тупі авакови повним повно.

від: George Місто: Ukraine
06.05.2014 00:25
Терористів треба нищити.
Боже, люби українців!

від: Анонім Місто: Луганськ
05.05.2014 23:48
Хлопці, не підставляйте себе під " мірних житєлєй".
Мирні сидять вдома, а ті що перекривають дорогу - вороги.
Стріляйте їх по ногам. Проти бойовиків використовуйте
артилерію. Тоді буде меньше втрат серед нашіх.
У відповідь

від: У Місто: У
06.05.2014 07:29
Да я про это давно кажу. А модэратор све время удаляет те слова где я кажу чтоб применили против них вакуумную бомбу.

від: Spark Місто: España
05.05.2014 23:45
На війні, як на війні, гинуть військові, гинуть цивільні. Армія діє у надзвичайно складних умовах і солдати набувають військовий опит у ході бою. Це дуже прикро, це наслідок зрадницької політики Януковича, який був стурбований зміцненням тільки охорони своєї дупи, через спецпризначенців, яких тренували і виховували вороги України. Армія навмисно, за домовленостю з Путіним руйнувалась. На керуючи пости українській армії призначалися байдужі до захисту держави, або шпіони і зрадники.

від: Монархіст Місто: Луцьк
05.05.2014 23:37
Із статтею згідний. Говорять багато, а толку не дуже. А ті умніки які люблять ляпати язиками нехай би ліпше розповіли чим вони допомогли для армії. Наприклад скільки грошей переказали. Ато постійно розповідають як потрібно воювати, а самі до бунтівних регіонів навіть не наближаються.
Коментарі, сторінка з 2
    Вперед 
ДОЛУЧАЙСЯ!

До опорних пунктів українських військ направлені підрозділи посилення

 

Родини загиблих бійців вимагають зустрічі з Путіним

 

СХЕМИ / Хто б'є поклони прокурорам з ГПУ?

Збройні сили України визволили Жданівку − Порошенко

Цього тижня від бойовиків угруповань «ДНР» та «ЛНР» звільнено цілу низку населених пунктів

Ситуація в зоні АТО 16 серпня

Your JavaScript is turned off or you have an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.
Правила безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів (відео)i
▶ || 0:00:00
... ⇱  
  • 270p / 2,0MB
  • 360p / 2,0MB
  • 720p / 6,0MB
 
🔇
X
15.08.2014
«Вибухонебезпечні предмети та боєприпаси становлять загрозу життю та здоров’ю мешканців сходу України та є фактором ускладнення соціально-економічного відновлення та розвитку звільнених територій», – зазначив голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Правила безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів (відео)

У Маріуполі скинули пам'ятник Леніну

«Пам’ятник упав на плити і розколовся»

Склад і класифікація бронежилетів

 

 

Перелік необхідних речей для мобілізованих

ФОТОГАЛЕРЕЇ

Український гуманітарний конвой досяг Старобільска

Російський «гуманітарний конвой» на шляху до України

ОСТАННІ НОВИНИ 

10:22

Сьогодні відбудеться інтронізація глави УПЦ (МП) Онуфрія

10:05
У Берліні відбудуться переговори у форматі Україна-Росія-ЄС
09:44
Ісламістів звинувачуюють у вбивстві сотень людей в Іраку і Сирії
00:50
«Правий сектор» висунув Порошенкові ультиматум
00:35
На Луганщині з полону звільнили керівника місцевої «Просвіти» – Доній
ВСІ НОВИНИ

Водії «гуманітарного конвою» Росії показали вміст своїх вантажівок у таборі поблизу населеного пункту Каменськ-Шахтинський, Ростовської області, 15 серпня 2014 року

ФОТОЩОДЕННИК РАДІО СВОБОДА
Погода
Погода у Києві

вологість:

тиск:

вітер:

В інших ЗМІ
В інших ЗМІ