16 серпня 2014, Київ 15:39
Аудіо меню
Internet TV
Розклад
Наші хвилі
Як слухати

Online TV Радіо Свобода
YouTube
 Труханів острів: кияни та вимушені переселенці вийшли на толоку

УСІ НОВИНИ / Політика

Порошенко закликає Конгрес США визнати бойовиків на сході України терористами

x

Президент Петро Порошенко звернувся до Конгресу США із закликом визнати терористами бойовиків та організації, що діють на сході України, а також всіх, хто їх підтримує. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Порошенка.

«Це буде важливий жест солідарності, на який ми очікуємо від всього світу», – цитує слова Порошенка його прес-служба.

Український президент наголосив, що «не можна називати сепаратистами тих, хто вбиває невинних людей, вони – терористи». За його словами, «кожна людина у світі зараз має відчути, наскільки це загрозливо для всіх».

Петро Порошенко вважає, що у випадку, коли санкції проти Росії не працюють, «є підстави для звернення до Конгресу США про надання Україні для вирішення проблем безпеки спеціального статусу – головного союзника поза блоком НАТО».

Щодо заяви російської сторони про те, що поруч із малайзійським літаком міг знаходитись український, Порошенко сказав: «Це безвідповідальне та неправдиве твердження». Президент України також наголосив, що, «є багато доказів того, що Росія підтримує терористів на сході України».

У понеділок президент США Барак Обама закликав Росію використати свій вплив, зупинити проросійських сепаратистів і змусити їх дати доступ міжнародним експертам до місця катастрофи «Боїнга-777» у Донецькій області.

Літак авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», що летів рейсом Амстердам (Нідерланди) – Куала-Лумпур (Малайзія), зазнав катастрофи 17 липня на сході України. СБУ розпочала кримінальне провадження за статтею «теракт». Крім того, СБУ опублікувала перехоплені записи розмов, із яких випливає, що літак збили саме бойовики. СБУ також заявляє, що має й докази, що доставленими для цього з Росії зенітно-ракетними комплексами «Бук» керували російські військові фахівці.

На борту літака перебували 298 людей, зокрема 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

 



Щоб залишити коментар і мати більшу можливість у спілкуванні з іншими учасниками форуму, Ви можете зареєструватися. Частина важливих публікацій потрапляє і на сторінку Радіо Свобода у Facebook. Там коментувати можна без участі модератора.


ПОВЕРНУТИСЯ НА ГОЛОВНУ

Важливе на Свободі

 Під прикриттям «гуманітарного конвою» можна завезти два батальйони – полковник

ЄС застеріг Росію від вторгнення в Україну під будь-яким приводом

Стрєлков пішов з посади «міністра оборони» угруповання «ДНР»

Сили АТО звільнили ще три міста – РНБО

У Маріуполі скинули пам'ятник Леніну

 Спецслужби Росії намагаються вивести до Криму співробітників з угруповань «ДНР-ЛНР» – СБУ

 СБУ затримало «парламентаря» угруповання «ЛНР». До і після

 Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО


Відсортувати коментарі:
Додати коментар (9)
Коментарі
     
від: Миколаїв Місто: Миколаїв
22.07.2014 00:36
Відповісти
Підтримую рішення Президента України. Якщо Україна має статус позаблокової держави, зважаючи на агресію кремля, Україна має всі підстави звернутися до Конгресу США про надання їй статусу позаблокового союзника.

від: Vik Fedoriv
21.07.2014 23:18
Відповісти
Євроатлантистське та, особливо, чітко окреслений американський напрямок дипломатичних зусиль Президента України слід визнати найбільш перспективним і з великим майбутнім для України. Сполучені Штати мають статус великої держави, а, найголовніше, великої держави на боці України! США є найбільш послідовними у плані дотримання міжнародних угод та захисту стабільності у світі. God bless the USA! May God save Ukraine!

від: Старый Місто: Донецк
21.07.2014 22:33
Відповісти
Странно, а че именно США, а не Буркина Фасо или Нигерии?
Напоминает- ябеду-младшего брата..
У відповідь

від: Ігор Місто: Львів
21.07.2014 23:13
Відповісти
Тому, що Америка єдина країна, яка може перетворити Росію в попіл...
А може тому, що вона підписала Будапештський меморандум.
У відповідь

від: Сергей Місто: Запорожье
21.07.2014 23:35
Я так понял Вы сторонник старой европейской забавы- раз в столетие собираться всем вместе и получать п...лей от России?! )) Хватит мыслить категориями Холодной войны типа "Америка єдина країна, яка може перетворити Росію в попіл" ! ... Украина без России ничто - так просто территория с пушечным мясом для европейских политиканов, территория для сбыта низкокачественного ширпотреба ... В общем буферная территория между Европой и Россией. Так, проходной двор типа.)) Здесь к прискорбию нет и в ближайшее время не предвидится к сожалению нормальных политиков от того и Джо Байден сидел в кресле спикера ВР Украины. Вероятно именно в тот момент Вы стали гордиться "достижениями" Майдана....))

від: Сергей Місто: Запорожье
21.07.2014 22:12
Відповісти
Причем тут Конгресс США?! Он, что, забыл что он Президент независимого государства?! Или своим обращением он признает себя вассалом Вашингтона?! И ЭТО ПРЕЗИДЕНТ, ЁПТ!!!!!
У відповідь

від: nika Місто: moscow
22.07.2014 06:03
Відповісти
Лучше быть вассалом Вашингтона, чем шестеркой москвы, лучше развиваться , чем деградировать .
У відповідь

від: Сергей Місто: Запорожье
22.07.2014 17:07
Интересная конечно логика.)) Разве Украина была когда-то "шестёркой" у России?! Я не припомню лично. При СССР Украина не была ни вассалом не "шестеркой", потому как иначе выходцев с Украины не было бы на руководящих должностях в Москве. Может за время "независимости" она из равноправного партнера превратилась в "шестерку"?! Только вот вопрос "шестёрку" чью? Сейчас "лицо" нашей страны это движение "Femen". Они, также как и наша страна, ко всем пристают, перед всеми оголяются и не понятно чего хотят. Извините, если моё сравнение чем-то оскорбит а-ля патриотические чувства кого-то, но в настоящее время это именно так. А потом, я конечно извиняюсь, как так получилось, что в конце 80-х- начале 90-х все кричали о том, что "от Москвы уйдём и сами будем хозяевами на своей земле", а теперь "раскрыв рот" смотрим и внемлим на Америку или Россию с ЕС? Это независимостью Вы называете?! Что так "дохозяйничались", что сами себе подожгли свой дом и своя армия лупит по своему же народу снарядами, купленными за народные же 5 грн?! Ну и хозяева! ))) Вероятно "вассальность" у нас в крови, по-вашему?!
У відповідь

від: Михаил Місто: С-Пб
22.07.2014 14:16
Т.е. за свободу и независимость уже не боремся? Тогда уж сразу лучше всем переехать в США, как там на статуи свободы написано: "мы рады всем униженным и оскорбленным"
ДОЛУЧАЙСЯ!

Українські футбольні фанати об'єднуються для боротьби зі спільним ворогом

 

Родини загиблих бійців вимагають зустрічі з Путіним

 

Ми Разом / Чому кремлівській пропаганді вдалося примусити росіян ненавидіти українців?

Сили АТО звільнили ще три міста – РНБО

«Сили АТО наступають і завершують оточення загонів бойовиків у Луганську» – Лисенко

Ситуація в зоні АТО 16 серпня

Your JavaScript is turned off or you have an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.
Правила безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів (відео)i
▶ || 0:00:00
... ⇱  
  • 270p / 2,0MB
  • 360p / 2,0MB
  • 720p / 6,0MB
 
🔇
X
15.08.2014
«Вибухонебезпечні предмети та боєприпаси становлять загрозу життю та здоров’ю мешканців сходу України та є фактором ускладнення соціально-економічного відновлення та розвитку звільнених територій», – зазначив голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Правила безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів (відео)

У Маріуполі скинули пам'ятник Леніну

«Пам’ятник упав на плити і розколовся»

Склад і класифікація бронежилетів

 

 

Перелік необхідних речей для мобілізованих

ФОТОГАЛЕРЕЇ

Український гуманітарний конвой досяг Старобільска

Російський «гуманітарний конвой» на шляху до України

В інших ЗМІ