16 серпня 2014, Київ 20:33
Аудіо меню
Internet TV
Розклад
Наші хвилі
Як слухати

Online TV Радіо Свобода
YouTube
 Порошенко зустрівся з новообраним главою УПЦ (МП)

Політика

Страх Путіна і зневага до людських життів

Плакат учасників акції протесту в столиці Австралії, 19 липня 2014 року
Віталій Портников
(Рубрика «Точка зору»)

 

Для більшості українців те, що сталося з малайзійським літаком в небі над Донбасом, – справжній шок. І до співчуття до людей, безглуздо загиблих під час перельоту з однієї далекої від України країни в іншу, домішується відчуття власної безпорадності, неможливості перешкодити злу. Бандити захопили частину української території і холоднокровно, без особливих емоцій вбивають людей – а ми можемо поки що просто спостерігати за цією середньовічною дикістю у власному будинку.

Для російського політичного керівництва жертви знищення літака – усього лише статистика. Спостерігачі звернули увагу на те, що на зустрічі з соратниками президент Володимир Путін запропонував вставанням вшанувати пам’ять жертв трагедії в небі над Донбасом, але навіть не згадав про інші жертви – загиблих під час аварії в московському метрополітені. Проявити співчуття до жертв авіаційного терору вимагала сама ситуація і... страх, що його продемонстрував Путін у перші хвилини після трагедії. Страх, який змусив його гарячково набирати номер телефону президента Сполучених Штатів і вислуховувати претензії і звинувачення колеги, який більше не знаходить часу для власних дзвінків. Страх усвідомлення можливих наслідків «Локербі російської весни». А про москвичів Путін вже забув – якщо взагалі особливо згадував під час свого латиноамериканського турне.

Саме ця зневага до людського життя власних громадян і робить Росію такою небезпечною для цивілізованого світу країною. Навіть найжорстокіші авторитарні режими, як правило, більш жорстокі до чужих, а не до своїх. Російський режим ввібрав у себе логіку сталінізму. Більшовики, як відомо, перемелювали насамперед власних громадян. Тому кавказькі війни, терористичні акти в транспорті, вибухи будинків, Дубровка, Беслан – все це стало лише демонстрацією збереження радянської традиції в наш час. Путін холоднокровно розв’язав бійню в Україні саме тому, що для нього – самозваного імператора – українці теж свої. І скільки б їх не померло – не шкода, як не шкода і росіян, які гинуть в організованій кремлівським режимом кривавій вакханалії на Донбасі.

За весь цей час Путін дозволив собі помітити людські життя і поспівчувати чужому горю тільки тоді, коли загинули «справжні» іноземці.

Віталій Портников журналіст і політичний коментатор, оглядач Радіо Свобода

Думки, висловлені в рубриці «Точка зору», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода


Віталій Портников

PortnikovV+rferl.org

Співпрацює з Радіо Свободи з 1991 року. Редактор і ведучий програм російської редакції Радіо Свобода «Час гостей» і «Час преси». Народився в 1967 році в Києві. Закінчив факультет журналістики МДУ. Працював оглядачем «Незалежної газети», колумністом низки російських газет та інтернет-видань. Активно співпрацює з російськими, українськими, польськими, білоруськими та балтійськими ЗМІ. Спеціалізується на висвітленні проблем пострадянського простору, відносин Росії з країнами СНД, Центральної та Східної Європи.

Vitaly Portnikov | Создайте свою визитку


Tweets by @portnikov


Щоб залишити коментар і мати більшу можливість у спілкуванні з іншими учасниками форуму, Ви можете зареєструватися. Частина важливих публікацій потрапляє і на сторінку Радіо Свобода у Facebook. Там коментувати можна без участі модератора.


ПОВЕРНУТИСЯ НА ГОЛОВНУ

Важливе на Свободі

 Під прикриттям «гуманітарного конвою» можна завезти два батальйони – полковник

ЄС застеріг Росію від вторгнення в Україну під будь-яким приводом

Стрєлков пішов з посади «міністра оборони» угруповання «ДНР»

Сили АТО звільнили ще три міста – РНБО

У Маріуполі скинули пам'ятник Леніну

 Спецслужби Росії намагаються вивести до Криму співробітників з угруповань «ДНР-ЛНР» – СБУ

 СБУ затримало «парламентаря» угруповання «ЛНР». До і після

 Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО


Відсортувати коментарі:
Додати коментар (51)
Коментарі, сторінка з 3
    Вперед 
від: Слава Місто: Харьков
24.07.2014 15:26
Відповісти
"КИЕВ, 24 июл — РИА Новости. Украинские силовики заявляют, что не обвиняли Россию в крушении малайзийского Boeing 777 в Донецкой области, они лишь выдвинули одну из версий, сообщил на брифинге спикер Совета национальной безопасности и обороны Украины Андрей Лысенко". --- А вот и запоздалый украинский официальный ответ безответственным и лживым пустомелям, трепачам и балаболкам с разных интернетных форумов...Да и паны вроде Парубия или Порошенко сразу после этого печального события по его поводу, деликатно выражаясь, малость ляпнули невпопад...Бывает...

від: ЗУрепубліка Місто: Львув
23.07.2014 10:29
Відповісти
Поведінка Путіна - це страх за мільярди, що знаходяться в європейських банках, за вклади общаківські, за нерухомість по всьому світі. І чого йому жаліти своїх росіян - не таке зносили.
Видресували россіян непогано ))

від: Артур Місто: Харьков
22.07.2014 14:51
Відповісти
Насколько же циничными должны быть новые украинские власти и их карманные псевдо-журналисты, чтобы нагло, в лицо всему миру лгать ("брехать") вместе со своими северо-американскими патронами о трагедии жертв авиакатастрофы, зная с первых минут, как все было на самом деле. ---- "Снимки со спутника США свидетельствуют о том, что малайзийский Boeing 777 сбили украинские военные, утверждает американский эксперт — известный своими расследованиями американский публицист и аналитик Роберт Перри. Он не раскрывает имя своего информатора, но отмечает, что это надежный источник, который ранее уже предоставлял правдивые сведения.
Вот что Перри написал в своей статье на независимом интернет-портале Consortiumnews.com:
«По словам информатора, американская разведка располагает спутниковыми фотоснимками батареи, которая, вероятно, совершила пуск ракеты, попавшей в Boeing. Эта батарея принадлежит ПВО Украины"
У відповідь

від: Панас Тарасович
23.07.2014 09:42
Відповісти
Ну, и кого Вы обманете этими фейковыми "ссылками" и "цитатами" никому не известных "известных публицистов"... Небось еще и не существует такого в природе... А если и существует, то на средства, выделяемые соответствующими российскими органами... Все давно привыкли к тому, что путинско-геббельсовский агитпроп не выдает ни слова правды...
У відповідь

від: Арт
24.07.2014 15:54
Ну да - зато великий украинский патриот и государственный деятель современности Арсен Аваков, который поместил в фейсбуке 18 июля вскоре разоблаченную фальшивку о якобы свободно разъезжающем по Донбассу "Летучем Русском Буке", - образец безупречной правдивости, высокой морали и чисто украинского национального самосознания. ---"После этой публикации в соцсетях и на новостных сайтах появилось огромное количество сообщений о том, что на самом деле техника на видео движется не через Краснодон, а через Красноармейск Донецкой области, подконтрольный украинским военным". --- Не говоря уже о том, что комплекс ПВО "Бук" выдвигается в места боевого применения как минимум на 4 весьма габаритных транспортных средствах, не считая тех БТР или БМП, которые могут быть приданы ему для его сопровождения. А также и грузовых автомобилей. Так что, пане, добрый совет вам - поменьше всплесков эмоций и агитпроповских шаблонов, побольше анализа и аргументации...И лучше не используйте чужие "позывные в эфире". Не хватает фантазии изобрести свои?)
У відповідь

від: ЗУреспубліка Місто: Львув
23.07.2014 20:52
скучно..все в мире прекрасно знают, существует лишь одна нация которая сбивает гражданские самолеті - Россия, ну и что ві пітаетесь доказать недоказуемое..
У відповідь

від: Аль
23.07.2014 18:58
"від: ЗУрепублика Місто: Львув
23.07.2014 17:15
Аль, на Путина в европе работают десятки експертов, журналистов, агенств и прочих независимых объективных пр..к обоего пола. Что вы так скромно за одного зацепились"

Я за него не цеплялся, это оппонент заявил, что не знает Перри по его малозначительности, вот я Гугл и посмотрел.
Все журналюги на кого то работают и на америкосов в тысячу раз больше, чем на Пу, одних наших грантоедов сотни! Уже совсем недоступно и не важно для чумного обывателя, что на самом деле есть, в только газетно ТВшный звон имеет значение (пока на конкретной улице проживания того обывателя не начнется стрельба или пока его личная зарплата не усохнет вдвое при "честном" правительстве, революционно сместившем вселенских воров).
У відповідь

від: ЗУрепублика Місто: Львув
23.07.2014 17:15
Аль, на Путина в европе работают десятки експертов, журналистов, агенств и прочих независимых объективных пр..к обоего пола. Что вы так скромно за одного зацепились. кстати из машинного перевода мне показалось что он был на стороне никарагуанских контрас..нехорошо для убежденного комуниста!
У відповідь

від: Аль
23.07.2014 14:58
Роберт Парри светится вполне приличной статьей в англоязычной Википедии и даже получал кое какие журналистские премии в свои молодые годы:
"Парри присоединился к Associated Press в 1974 году, двигаясь к своей Вашингтон бюро в 1977 году. После 1980 президентских выборов он был назначен ее особым поручениям (журналистские расследования) единицу, где он начал работать на Центральной Америки . [ 1 ] В 1982 году Парри отметил лечение, полученных New York Times ' Raymond Боннэр , который была раскритикована и выталкивается после сообщения на резни Эль Mozote , инцидент глубоко бесполезно усилий правительства США по поддержке Сальвадор правительство. [ 1 ]
Парри был награжден Джорджа Полка премию для национальной отчетности в 1984 году за его работу с Associated Press на Иран-контрас , где он сломал историю, что Центральное разведывательное управление предоставило руководство покушения на никарагуанских контрас"
Хоть в машинном переводе. но ясно, что он ВПОЛНЕ ИЗВЕСТНЫЙ журналист.
Что касается правдивости путинской пропаганды, так украинская или американская еще более лживы, так что не надо обращать внимание на УТВЕРЖДЕНИЯ, а только на умолчания, оговорки и нестыковки, там как раз крупицы правды и скрываются.
У відповідь

від: Анонім
22.07.2014 20:36
Відповісти
"Он не раскрывает имя своего информатора, но отмечает, что это надежный источник"

Да-да, так мы и поверили путинской содержанке, тролящей за газпромовские денежки.

від: Анонім Місто: Анонім
21.07.2014 10:09
Відповісти
Ви послухайте коментарі москвичів, і зрозумієте які це люди. Вони винують і далі усіх, але не себе .Вони і далі піддержують свого президента. Отже мораль у них одна- вони одна справедливість, невинні і все роблять правильно.
Що вони там верзуть, якщо на те пішло, то рос. президент не раз пролітав над Европою чи тою ж Голландією , але в Европі російських військових літаків ніхто не збивав.
Скільки невинних людей загинуло. А ще скільки укр. вояків в полоні і загинуло від сепаратистів. Це так піддержує Росія російське російськомовне населення в Донецьку, це із-за них повинні гинути невинні люди ??? А скільки дітей загинуло ?
Як можна бути такими безсердечними, але це ж загинули европейські діти. І з коментарів москвичів зрозуміло, як москвичі ненавидять Укр., Америку.І яке в них ставлення до европейців. Це пишуть люди тільки тут на сайті. Раджу почитати що написано на іноземних сайтах.Який сум, горе , яка образа там і ненависть із-за УКр., із-за збитого літака.

від: особенно дядя Вова боится Місто: тролей и ботов
20.07.2014 23:22
Відповісти
Ообенно дядя Вова боится тролей и ботов с радиоНАсвободу..

Шутка.


від: Анонім
20.07.2014 17:28
Відповісти
Х ...ЛО даже не смотрит в камеру (глаза), поросячьи глазки бегают из стороны в сторону, брехливые губки (люди имеющие очень тонкие губы - за частую брехуны) закусывает... НО ВСЕРАВНО ВРЕТ!!!!
У відповідь

від: Слава
22.07.2014 15:33
Відповісти
Да уж - до таких писаных красавцев с десятилетиями разработанными губками, как бывший скотник колхоза "Прогресс" Ляшко в кокетливой вышиванке или экс-спортрепортер Матвиенко с игривым завитым хвостиком, иным зарубежным политикам далеко...)) Ну а если пан желает побыть в обществе людей с самыми "правдивыми губами", пусть срочно держит курс в сторону экватора...

від: Дмитро - вох
20.07.2014 14:09
Відповісти
Анонім Север примгер миєте в Росії, В Росії немає вільних автономій є федерація імперії під повною контролею псигічно хворого кацапа, угрофінського гітлєра номер 2 під псевдонієм Путін
У відповідь

від: Анонім Місто: Север
21.07.2014 11:29
Відповісти
Дмитро-вох.
у Європі давно відсутні люди ,які дотримуються ідей расизму і нацизму.
Напишіть французу ,або ще краще німцю про угро-фінця і хворого кацапа і ті люди для Вас визовуть моментом амбуланс.

від: Андрей
20.07.2014 01:56
Відповісти
Дай Бог Путину здоровья и долгих лет жизни, что бы как можно больше укрофашистов с пустыми головами, почувствовали его отеческую заботу.
У відповідь

від: КакЦап (Москаль)
20.07.2014 07:18
Відповісти
Пан Андрій точно підмітив нампрямок дій - або Путін знищить Україну, або Україна знищить Путіна. У війні є перемога або поразка. Інших варіантів не існує. Росія несе загрозу світу. Щоб цю загрозу ліквідувати, треба утворити на уламках Росії незалежні демократичні держави - Татарстан, Башкотарстан, Тыва та інші.
У відповідь

від: КакЦап (Москаль)
21.07.2014 21:24
Анонім Місто: Север

Путін доживає останні місяці. Ми вже дали йому приклад - Януковіча. А братам-росіянам допоможемо звільнити Росію і утворити на уламках імперії вільні держави.
У відповідь

від: КакЦап (Москаль)
21.07.2014 21:21
Петро Місто: Сталіно

Україна знищить Пуйло, а імперію знищать громадяни РФ, які прагнуть свободи.
У відповідь

від: Петро Місто: Сталіно
20.07.2014 13:39
Так, не Путіна знищить Україна, а Московську імперію!!!
Імперія й Україна несумісні.
Україна має спровокувати її розвал. Вже цього року.
У відповідь

від: Анонім Місто: Север
20.07.2014 12:13
Москаль.Дайте пример Путину и создайте Хоружевско -Недригайловскую автономную область.После чего москали у нас по учатся и создадут сначала Кавказский халифат в 250 км от Украины. И как тогда Вы будете реагировать на такую дИмАкратию?
У відповідь

від: вета Місто: Украина
20.07.2014 05:24
Відповісти
А о "принципе бумеранга" ты слышал?
У відповідь

від: Наталія Місто: Луцьк
20.07.2014 11:12
Ты не Вета. Ты уродливая Вата!

від: павло Місто: малин
19.07.2014 22:14
Відповісти
Щось нагадує його морда (вираз лиця) ,морду яника уже з Ростова.

від: Богдан Місто: Львів
19.07.2014 21:41
Відповісти
Для мене як для історика нічого дивного в поведінці Москви немає. Вони вже 300 років вбивають українців. За цей час українців вбито десятки мільйонів. Захід цього не помічав. Ще там Прибалтика - завжди вважали що незаконно окупована. А от якась там Україна. Прийшов час навчитися розрізняти українців і росіян як цілком окремі народи.
Шкода пасажирів боїнга. Особливо дітей. Царство Небесне їм і вічна память
Коментарі, сторінка з 3
    Вперед 
ДОЛУЧАЙСЯ!

Українські футбольні фанати об'єднуються для боротьби зі спільним ворогом

 

Родини загиблих бійців вимагають зустрічі з Путіним

 

СХЕМИ / Хто б'є поклони прокурорам з ГПУ?

Збройні сили України визволили Жданівку − Порошенко

Цього тижня від бойовиків угруповань «ДНР» та «ЛНР» звільнено цілу низку населених пунктів

Ситуація в зоні АТО 16 серпня

Your JavaScript is turned off or you have an old version of Adobe's Flash Player. Get the latest Flash player.
Правила безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів (відео)i
▶ || 0:00:00
... ⇱  
  • 270p / 2,0MB
  • 360p / 2,0MB
  • 720p / 6,0MB
 
🔇
X
15.08.2014
«Вибухонебезпечні предмети та боєприпаси становлять загрозу життю та здоров’ю мешканців сходу України та є фактором ускладнення соціально-економічного відновлення та розвитку звільнених територій», – зазначив голова ДСНС України Сергій Бочковський.

Правила безпеки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів (відео)

У Маріуполі скинули пам'ятник Леніну

«Пам’ятник упав на плити і розколовся»

Склад і класифікація бронежилетів

 

 

Перелік необхідних речей для мобілізованих

ФОТОГАЛЕРЕЇ

Український гуманітарний конвой досяг Старобільска

Російський «гуманітарний конвой» на шляху до України

ОСТАННІ НОВИНИ 

20:05

У Донецьку внаслідок обстрілів загинули 4 мирні жителі – міськрада

19:34
Фінляндія готова допомагати Україні – президент
19:03
Порошенко запросив Меркель відвідати Україну наступного тижня
18:34
Кримська влада просить Москву зробити для півострова виняток у питанні продовольчих санкцій
18:02
Німецька розвідка прослуховувала держсекретарів США – Der Spiegel
ВСІ НОВИНИ

Водії «гуманітарного конвою» Росії показали вміст своїх вантажівок у таборі поблизу населеного пункту Каменськ-Шахтинський, Ростовської області, 15 серпня 2014 року

ФОТОЩОДЕННИК РАДІО СВОБОДА
Погода
Погода у Києві

вологість:

тиск:

вітер:

В інших ЗМІ
В інших ЗМІ