This version of the page http://www.viche.info/news/Ekonomika/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-08-14. The original page over time could change.
Новини. Економіка. Віче

Новини. Економіка

У центрі Києва стався вибух

Сьогодні (8 серпня) близько другої години дня біля Українського дому стався вибух. Постраждало двоє осіб.

План дій з відродження економіки України розглядають у Харкові

Сьогодні у п’ятизірковому готелі «Харків-палац» відкрився   VI Міжнародний економічний форум «ІННОВАЦІЇ. ІНВЕСТИЦІЇ. ХАРКІВСЬКІ ІНІЦІАТИВИ!», на якому топ-менеджмент країни обговорить план дій з відродження економіки України.


На Полтавщині подешевшали овочі, але подорожчали м’ясо, яйця та цукор

На Полтавщині у першому півріччі значно знизилися ціни на овочі – цибулю, моркву, картоплю, буряк. Але водночас подорожчали яйця курячі, м’ясо птиці, ковбаса варена І ґатунку та цукор. Без змін залишилися ціни на хліб, сметану, сало, соняшникову олію.

Санкции введены

Коммерческий директор ГП «Крымские морские порты» Владимир Картышев прокомментировал введение санкций ЕС. «У нас от этого большие проблемы, – цитирует издание его слова. – Ни одно иностранное судно в порты не заходит.


Хлібороби Харківщини вже намолотили 2 мільйони тонн зерна

З успіхом їх привітав голова Харківської ОДА Ігор Балута. У його зверненні до хліборобів зокрема сказано: «Від щирого серця вітаю вас із новою подією в житті Харківської області - намолотом другого мільйону тонн зерна ранніх зернових та зернобобових культур.…

«Ощадбанк» платит по-честному

Один из крупнейших банков Украины – государственный Ощадбанк – начинает выплаты по вкладам крымских клиентов - граждан Украины, сообщила пресс-служба банка.


Коштів для виплати пенсій на Полтавщині дедалі менше

На Полтавщині самозабезпечення власними коштами на пенсійні виплати значно зменшилося і становить нині 62,1%. «Цей показник знизився в Полтаві з 119% до 115%.

Мінфін: «Треба компенсувати бюджетний розрив у 31 мільярд гривень»

Про це сьогодні, 21 липня, заявив міністр фінансів Олександр Шлапак на засіданні Погоджувальної ради. Він розповів про пакет ініціатив, які уряд пропонує розглянути на цьому сесійному тижні.


Жителі Полтавщини відправили 37 тонн гуманітарної допомоги східним регіонам України

Нині підприємства області та пересічні полтавці зібрали ще більш як 28 тонн  «продуктового запасу» для зруйнованих сепаратистами населених пунктів. Тепер шукають шляхи його доставки потерпілим. Про це повідомив голова Полтавської обласної державної адміністрації  Віктор Бугайчук.

КрАЗ пройшов випробування в Угорщині

Про це повідомили в прес-службі КрАЗ. Черговий етап сертифікаційних випробувань гальмівного устаткування автомобіля КрАЗ-5401К2 з газовим двигуном на відповідність правилам ЄЕК ОН успішно завершився. Випробування проводили на полігоні Науково-дослідного інституту Knorr-Bremse в м. Будапешт.


На Полтавщині хліб простої рецептури не подорожчає

У Полтавській області протягом цього року вдасться забезпечити стабільну ціну на хліб простої рецептури, переконаний голова Полтавської ОДА Віктор Бугайчук. Про це він заявив на зустрічі з представниками Громадської ради при Полтавській ОДА.

АМКУ надав рекомендації щодо вжиття заходів з питань повірки квартирних засобів обліку води

Антимонопольний комітет України надав Київській міській державній адміністрації рекомендації про вжиття заходів для врегулювання питань, пов’язаних із повіркою квартирних засобів обліку води, з метою усунення умов для вчинення суб'єктами господарювання порушень законодавства про захист економічної конкуренції.


Відкрито новий авіарейс Львів-Дніпропетровськ

У Львові діє  пряме повітряне сполучення з міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького до Дніпропетровська. Регулярні рейси до Львова здійснює авіакомпанія «Дніпроавіа – українські авіалінії». Авіарейси відбуваються  чотири рази на тиждень. Тривалість польоту – 1.5 години.

Європейський тиждень сталої енергетики

У Львові  з  23–27 травня  відбувся Європейський тиждень сталої енергетики, який супроводжувався різноманітними заходами. У рамках заходів львів’ян навчали заощаджувати енергію. Відбулися семінари, спеціалізовані виставки. Під час проведення Тижня сталої енергетики у Львові побувало  багато поважних гостей.


Аграриям Крыма рекомендуют придержать зерно урожая этого года

В этом году урожай ранних зерновых культур в Крыму почти в 2,5 раза превышает показатели двух предыдущих лет, однако пока не решен вопрос, куда продавать излишки. Об этом на пресс-конференции заявил министр аграрной политики и продовольствия Крыма Николай Полюшкин.…

Порт «Южний» стане найбільш глибоководним портом Чорного моря

У порту «Южний» (Одеська область) днями встановлено прохідну осадку 18 метрів.


Харківська область отримала золоту медаль на XXVI Міжнародній агропромисловій виставці «Агро-2014»

Завершила роботу XXVI Міжнародна агропромислова виставка «Агро-2014». За вагомий внесок у розвиток аграрного сектору країни Харківcьку область відзначено золотою медаллю в номінації «За найкраще висвітлення регіонального розвитку та виставкову експозицію серед областей України».

Більше 42 млн. грн. буде виділено з Фонду регіонального розвитку для Харківщини

Під час зустрічі голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Балути з мерами міст обласного значення керівники обговорювали питання розвитку територій.


Жоден із великих інвесторів не покинув Харківську область

 Про це під час «прямої лінії» в газеті «Вечірній Харків» заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. Він зазначив, що Харківська область цікава інвесторам з різних поглядів.

Сотрудничество под большим вопросом

Компания ExxonMobil, выиграв тендер на освоение Скифского участка на украинском шельфе Черного моря, до сих пор даже не подписала соглашения о разделе продукции, хотя продолжает сотрудничество с «Роснефтью» по геологоразведке углеводородов на российском шельфе Черного моря.


Кредитний тягар полегшає?

Голова Верховної Ради України, в. о. Президента України Олександр Турчинов створив робочу групу для вирішення на законодавчому рівні питання щодо мінімізації негативних наслідків інфляції національної валюти для громадян, які мають невиконані зобов’язання за споживчими валютними кредитами. О. Турчинов підписав…

Середньомісячна заробітна плата на Полтавщині зросла

За даними головного управління статистики в Полтавській області, середньомісячна зарплата працівника у січні-лютому становила 2881 грн., а за підсумками січня-квітня – 2961 грн. Найвищою вона залишається у працівників нафтовидобувної та гірничої галузей, у фінансовій та страховій сферах.…


У Харкові пройшов перший форум інвесторів і бізнесменів

Форум ідей «First capital» відбувся у Харківському національному економічному університеті ім. С. Кузнеця. Такий захід організовано на базі ХНЕУ вперше, але проводити його тепер планують щорічно.

На Полтавщині ініціюють підписання меморандуму для стабілізації цін на ліки

Для розв’язання нагальних проблем, пов’язаних із підвищенням цін на ліки, під час засідання «круглого столу» розглянули питання щодо підписання на місцевому рівні меморандуму між владою і фармпідприємствами, які працюють у сфері оптової та роздрібної торгівлі.


В Крыму остановились все солнечные и ветровые электростанции

Крымские электростанции на основе возобновляемых источников энергии (ВИЭ) остановлены: украинское ГП «Энергорынок» расторгло договоры с генерацией на полуострове. Об этом заявил заместитель главы комитета Крыма по топливу, инновационной политике и энергетике Сергей Бедрык.

Плату за надра залишати на місцях. Хоча б частково

Полтавщину не випадково називають «українським Кувейтом», адже це один із регіонів, який дає країні левову частку нафти і газу. Та чи мають вигоду самі полтавці? (Ну, звичайно, окрім тих, хто безпосередньо працює в цій галузі).


Систему державного управління на Полтавщині приведуть до стандартів ЄС

На Полтавщині реформують систему управління регіонального розвитку та приведуть планувальні документи державної регіональної політики до стандартів країн ЄС.

Перших переселенців з Донбасу приймає Львівщина

Після окупації Криму на Львівщину переселилося півтори тисячі мешканців півострова. А сьогодні жителі Донецької і Луганської областей телефонують на гарячу лінію Львівської держадміністрації  і цікавляться умовами переселення. Тільки за один день було  40 дзвінків.


Змова із запахом нафти

В Антимонопольному комітеті України відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Цінова ситуація на ринку роздрібної торгівлі нафтопродуктами».

Штучне підвищення цін на продукти

Антимонопольний комітет України надав рекомендації основним торгівельним мережам, які діють на ринках роздрібної реалізації продовольчими товарами, стосовно недопущення необґрунтованого підвищення роздрібних цін на продовольчі товари.

←Попередня  1 2 3 4 5  Наступна→

Підсумки шахового конкурсу «Королева»

8 Громадівська власність – матеріальна основа життєзабезпечення територіальних громад

4 Громадівська рада

2 Розпуск фракції КПУ зустріли оплесками

Лист в редакцію RSS Вгору↑

Copyright ©Журнал Верховної Ради України «Віче»
При передруку посилання (прямий текстовий лінк) на viche.info обов'язкове. Забороняється відтворення інформації на сайтах, що суперечать вимогам законодавства України.

Телефон редакції: (044) 235-79-58