This version of the page http://www.viche.info/news/Suspilqqstvo/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-08-14. The original page over time could change.
Новини. Суспільство. Віче

Новини. Суспільство

Львів’янин-студент, герой Небесної сотні – переможець «Вікіманії»

Засновник «Вікіпедії» Джиммі Вейлз оголосив дописувачем року українця Ігоря Костенка, який загинув 20 лютого під час протестів у Києві. Про це повідомила прес-служба громадської організації «Вікімедіа Україна».

Львів’яни зустріли прикордонників вигуками «Герої!» та «Дякуємо!»

12 серпня на Львівському вокзалі рідні та близькі вітали прикордонників, які повернулися з «Ізваринського котла». Львів’яни тримали в руках українські прапори, квіти і жовто-блакитні стрічки, багато хто не стримував сліз.


У Львові, біля пам’ятника Королю Данилу

ще не так давно постійно грали вуличні музиканти.

Більшість будинків на Харківщині, в яких живуть переселенці, обладнані системами індивідуального або пічного опалення

80% житла, наданого переселенцям на Харківщині, – це приватні будинки в районах області, які обладнані системами індивідуального або пічного опалення. Тому в осінньо-зимовий період переселенці не відчують проблему з теплом у своїх оселях.


Регіональний Міжвідомчий координаційний штаб дякує волонтерському руху Харківщини

«Хотілося б висловити велику подяку волонтерам Харківщини за сприяння в наданні допомоги переселенцям з Донецької та Луганської областей, а також Автономної Республіки Крим. Ми тісно взаємодіємо з волонтерами щодо будь-яких питань.

На Полтавщині готуються до фестивалю… борщу!

16 серпня в селищі Опішня на Полтавщині вперше пройде всеукраїнський гастрономічний фестиваль-квест «Борщик в глиняному горщику-2014». Його мета: вивчення традицій, правил приготування, рецептури, регіональних особливостей «борщотворення», популяризація і «реанімація» культурних традицій Полтавського регіону.


У Полтаві встановили стелу «Героям Майдану»

Навпроти будівлі облдержадміністрації у Полтаві встановили стелу «Героям Майдану». Кошти на неї збирали волонтери та небайдужі люди. «Загалом витратили 8 тисяч гривень»,  – повідомив  Іван Минак, член ради «Майдану».

«Збережемо ретротрамваї!»

Під таким гаслом  група львів’ян об’єдналась і виступила з ініціативою   повернути до життя старі трамваїв, які довгі роки ржавіють  у депо. Ініціатори створили спеціальний сайт. Вони  ретельно дослідили унікальні транспорті раритети, які ще збереглися.


У воды без воды

Синоптики бьют тревогу: уровень воды в реках Крыма не составляет сейчас и половины от характерной для этого времени года нормы. А осадки по-прежнему не предвидятся.

У Чугуєві пройшли урочистості з нагоди 170-річчя з дня народження Іллі Рєпіна

5 серпня в Чугуєві на Харківщині відбулися урочисті заходи до 170-річчя з дня народження всесвітньо відомого художника Іллі Рєпіна.


Львів’яни вчаться позбуватися мовного суржика

У Львові  розпочалася промоційна копанія «А як розмовляє ваша дитина?» Її керівник Світлана Жаб’юк пояснила, що мета цієї акції – викорінити суржик із лексикону молодих батьків, а відтак не  будуть робити помилки і їхні діти.

Через сім років усиновлений американцями хлопець знову побував у рідному Харкові

На 30 усиновлених за рік дітей з чотирьох Будинків дитини в Харківській області за кордон потрапляє максимум четверо. Характерно, що останніми роками цей показник постійно знижується, каже головний спеціаліст Департаменту охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Світлана Коваленко.


Тепловізор допоможе нашим бійцям

Полтавські волонтери, які зорганізувалися довкола  «Полтавського Батальйону Небайдужих», тривалий час допомагають своїм землякам, що нині несуть службу в зоні АТО.

Полтавщина серед найкращих

Полтавську область визнали однією з успішних областей, де активно протидіють епідемії ВІЛ/СНІДу. Про це під час засідання «круглого столу» «Забезпечення доступу до якісних послуг для людей, які споживають наркотики» розповів виконавчий директор БО «Світло надії» Максим Демченко.


Львів’яни збирають українські книжки для жителів Сходу

Громадські активісти-львів’яни, які організували просвітницький проект «Відкрий українське: підтримай український Донбас!», спакували комплект літератури і аудіозаписів музики для жителів Димитрова (Донецька область). Лише одного дня  львів'яни принесли 153 книжки та 11 журналів National Geographic Україна для східняків.

Юрій Змієборець – за Україну

переконані львів’яни й на площі Ринок, біля входу до міської Ратуші, встановили дерев’яну статую Львівського лицаря Юрія Змієборця, а поблизу нього – скриньку для пожертв на допомогу українським  бійцям, які вооють у зоні АТО    Автор цієї ідеї –…


На Харківщині за різними видами допомоги звернулося близько 30 тисяч переселенців

Про це повідомив під час засідання колегії  облдержадміністрації перший заступник голови ОДА Ігор Райнін, аналізуючи проведену в області роботу з переселенцями з АР Крим, м. Севастополь, Донецької та Луганської областей. «Харківська область прийняла на себе основний потік переселенців.

Сьогодні, 25 липня, на стадіоні «Арена Львів» пройде матч між футбольним клубом «Металург» (Донецьк) та ФК «Дніпро» (Дніпропетровськ).

Як повідмляло «Віче» , 22 липня    на «Арені Львів» донецький «Шахтар» у боротьбі за Суперкубок України переміг київське «Динамо» з рахунком 2:0. «Шахтареві» сподобався Львів, команда вже провела тренувальні матчі у Винниках, ознайомилася зі Львовом.


Зробимо рух безпечним разом!

Сьогодні, 24 липня, в Національному транспортному університеті відбувся Загальнонаціональний форум з безпеки дорожнього руху. Відкриваючи цей захід, ректор київського вишу Микола Дмитриченко зауважив, що питання проблемності людского життя в неспокійні для України часи стають першочерговими завданнями для всіх нас.…

Львів – найпопулярніше місто серед абітурієнтів

Львівський університет імені Івана Франка на першому місці за кількістю заяв вступників В Україні триває вступна кампанія та прийом документів до вищих навчальних закладів.


Перших два літаки з тілами загиблих пасажирів Boeing-777 вилетіли до Нідерландів

Літаки з тілами загиблих пасажирів авіалайнера Boeing-777 здійснили учора два перших рейси до Королівства Нідерландів. Виліт відбувся з Міжнародного аеропорту «Харків». На бортах було 40 трун з тілами. «Рейс «Малайзійських авіаліній» був збитий у мирному українському небі.

Дні жалоби на Харківщині

23–24 липня розпорядженням голови Харківської ОДА Ігоря Балути оголошені  в області днями жалоби за загиблими в авіакатастрофі  літака Boeing-777 «Малазійських авіліній».


У Чорнухах реконструюють музей і поставлять пам’ятник Григорію Сковороді

До  295-ї річниці від дня народження Григорія Сковороди на його батьківщині (в селищі Чорнухах на Полтавщині) місцева влада запланувала спорудити пам’ятник видатному землякові та завершити реконструкцію експозиції літературно-меморіального музею.

На Харківщині розроблятимуть «Декларацію толерантності жителів Слобожанщини»

Таку ініціативу підтримали  сьогодні члени Експертно-консультативної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону при голові Харківської обласної ради.


5 сімей зі Сходу України вже отримали на Полтавщині допомогу при народженні дитини за спрощеною схемою

Про це повідомила  Людмила Корнієнко, директор Департаменту праці та соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації.

Черговий гуманітарний вантаж Слов'янську від Харківської області

Виконуючи доручення Президента України Петра Порошенка, Харківська область передала чергову гуманітарну допомогу мешканцям Слов'янська. «Це 20 тонн різних продуктів: хліб, борошно, цибуля, морква, буряк, капуста, картопля», – розповів голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута.


На Полтавщині розпочали підготовку до Сорочинського ярмарку

Цього року його планують провести з 18 по 24 серпня. У Полтавській ОДА відбулася нарада за участю усіх територіальних підрозділів державних служб, відповідальних за проведення Сорочинського ярмарку.

У Львові на кількох трамвайних зупинках встановили книжкові полиці для буккросингу

У багатьох європейських містах на зупинках або в парках стоять полиці з книжками для буккросингу.  В Україні немає нічого схожого. Тому новий проект «Літературні манелі» започаткований у Львові є поки що експериментом.


Лідер профспілкового руху став лауреатом конкурсу «Люди справи»!

На Одеському морвокзалі відбулася церемонія нагородження лауреатів щорічного конкурсу «Люди справи», заснованого легендарним редактором газети «Вечірньої Одеси», журналістом, чия…

На Харківщині буде відремонтовано понад 330 тис. кв. м дорожнього покриття

Цього року в Харківській області на ремонт, реконструкцію та утримання доріг комунальної форми власності передбачено субвенцію з держбюджету в сумі 139,7 млн. гривень.

←Попередня  1 2 3 4 5  Наступна→

Володимир ЗАЙКОВ: «Федерація морських профспілок як об’єднувальний чинник серед портів України»

8 Громадівська власність – матеріальна основа життєзабезпечення територіальних громад

4 Громадівська рада

2 Розпуск фракції КПУ зустріли оплесками

Лист в редакцію RSS Вгору↑

Copyright ©Журнал Верховної Ради України «Віче»
При передруку посилання (прямий текстовий лінк) на viche.info обов'язкове. Забороняється відтворення інформації на сайтах, що суперечать вимогам законодавства України.

Телефон редакції: (044) 235-79-58