11 серпня 2014, Київ 01:00
Аудіо меню
Internet TV
Розклад
Наші хвилі
Як слухати

Online TV Радіо Свобода
 Щоб допомогти армії у Дніпропетровську провели доброчинний фестиваль
ВАША СВОБОДА

УСІ НОВИНИ / Політика

Савченко розповіла, що до Росії її вивезли у наручниках і з мішком на голові

Надія Савченко перебуває у СІЗО російського Воронежа

Українська військова льотчиця Надія Савченко, яку утримують у російському Воронежі, під час зустрічі з українським консулом підтвердила, що до Росії її вивезли силоміць з мішком на голові. Про це йдеться у повідомленні на сайті президента України.

«Надія Савченко підтвердила, що без її згоди її було незаконно вивезено з території України з мішком на голові та в наручниках. При цьому викрадачі змінили кілька машин. Протестуючи проти незаконного вивезення до іншої держави і вимагаючи зустрічі з консулом, українська льотчиця оголосила голодування. У зв’язку з тим, що до неї допустили консула, вона голодування припинила», – мовиться у повідомленні.

Сьогодні український консул Геннадій Брескаленко з десятої спроби зустрівся з Надією Савченко. За повідомленням управління Федеральної служби виконання покарань Росії у Воронезькій області, зустріч відбулася у СІЗО російського Воронежа, де перебуває українська льотчиця.

Надія Савченко, офіцер-льотчик, брала участь в антитерористичній операції як доброволець і потрапила в полон до сепаратистів на сході України в середині червня. Минулого тижня з’ясувалося, що вона перебуває під вартою в Росії. Там її звинуватили у причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України, у складі групи бойовиків висвітлювали їхній напад на українських військових. Українська влада заявляє, що Савченко викрали сепаратисти на Донбасі і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадення Надії Савченко.

  • Ukraine -- Nadiya Savchenko, ukrainian pilot
< ▶ || > 1/36
... ⇱   вимкнути підписи вимкнути підписи



Щоб залишити коментар і мати більшу можливість у спілкуванні з іншими учасниками форуму, Ви можете зареєструватися. Частина важливих публікацій потрапляє і на сторінку Радіо Свобода у Facebook. Там коментувати можна без участі модератора.


ПОВЕРНУТИСЯ НА ГОЛОВНУ

Важливе на Свободі

 У лавах бойовиків – паніка, «Стрєлок» готується відступити – сили АТО

Українські військові ведуть бої за Красний Луч – РНБО

МВС ідентифікувало й починає затримання осіб, які співпрацювали з «ДНР» і «ЛНР»

Росія готувалася ввести «миротворців», провокацію зірвано – Чалий

Уряд пропонує дозволити заочний суд над чиновниками, які перебувають у розшуку

Українські санкції проти Росії і «Сім’ї»: на кону банки, ліцензії

У разі вторгнення в Україну Росію чекає глибока ізоляція – генсекретар НАТО

 Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО

Анексія Криму вже вдарила по авіакомпаніях Росії

Замість «Боїнга» бойовики планували збити літак «Аерофлоту» – Наливайченко


Відсортувати коментарі:
Додати коментар (46)
Коментарі, сторінка з 3
    Вперед 
від: Ольга Місто: Київ
22.07.2014 17:51
Відповісти
Эта женщина - настоящая героиня! Бесстрашная, сильная, гордая - патриот своей Родины. Молю Господа дать ей сил и здоровья выдержать испытания, выпавшие на ее долю и вернуться домой поскорее. Слава Героям!

від: Артур Місто: Харьков
21.07.2014 14:06
Відповісти
Просто омерзительна мелочная месть российских властей Надежде Савченко за ее бесстрашие и преданность своей стране. Россия всегда была страной беззакония и бесправия. Поэтому похищение Нади "луганскими"террористами с последующим вывозом в Россию там считают "арестом"... Об обвинениях и говорить нечего...
У відповідь

від: Артур Первый Місто: Харьков
22.07.2014 15:00
Відповісти
Надо быть последним маразматиком, чтобы пользоваться моими "позывными" на форуме - Артур, Харьков, для того, чтобы якобы от моего имени писать разные пафосные глупости в стиле передовиц бывшей газеты "Правда" и журнала "Коммунист". Совсем плохи дела альцгеймерических ветеранов отделов агитации и пропаганды...)) Сейчас они гордо ходят в нац-либералах, но свои старые комсомольские и партийные билеты наверняка хранят в своем комоде...

від: Аль
21.07.2014 11:45
Відповісти
Савченко, украинская военнослужащая, была похищена на территории Украины бандитами и незаконно вывезена в Россию, где была передана их российским хозяевам. Российские покровители и спонсоры бандитов выдвинули против нее абсурдные обвинения. Вот и вся суть дела.
Все остальное - злопыхательство московитской мрази, которой наплевать на право и законы.

від: Артур Місто: Харьков
21.07.2014 05:35
Відповісти
Хватит уже из этой косой на левый глаз (кто не видел - пусть посмотрит фото) наводчицы лепить образ новой "народной героини" а-ля пани с косой...Ничего хорошего она пока еще в этой жизни не совершила. Приехала на Донбасс убивать "ватников", журналистов, повстанцев, ополченцев, значит, и сама могла быть в любое время убита по законам военного времени. На другой стороне воюют не майданные боевики с коктейлями Молотова. Так что пусть эта боевая фрау благодарит небеса, что легко отделалась. Мешок на голове и наручники - это еще не самое страшное в жизни...Пулеметная пуля в живот или осколок мины в голову - это похуже было бы...
У відповідь

від: Анонім
22.07.2014 17:34
Відповісти
Отгадайте-ка загадку. Подлый, маленький, и гадкий.Шизофреник и садист,В прошлом - бывший КГБист.Лезет лапой в дом чужой.Говорит: теперь - он мой.…Хочу новую игрушку,Я люблю играть в "войнушку".И насрать, что гибнуть будутНе солдатики, а люди.Отгадали? Жмите класс!Это Вова - пид*рас

від: Черномор Місто: Черноморье
18.07.2014 22:03
Відповісти
Кто-то зарабатывает на хлеб добрыми делами, кто-то добровольцем идет убивать своих за денги сионистов - каждый делает свой выбор. За что жалеть добровольное пушечное мясо?
У відповідь

від: Анонім
19.07.2014 05:36
Відповісти
Мы знаем, какими "добрыми делами" путинские твари "зарабатывают" себе на "хлеб".

від: Обамка Місто: Российская Федерация
18.07.2014 08:20
Відповісти
А чего вы, собственно, раскудахтались? Жива ваша Наденька и здорова. А вот сожжённые заживо в Одессе в доме профсоюзов руками правосеков (тьфу ты, господи - слово-то какое, хотя после евроинтеграции приставка "....секи" станет вам нормой) уже никогда не обнимут своих родных. Вот о ком печалиться нужно - стыдно вам должно быть.
У відповідь

від: Анонім
18.07.2014 20:37
Відповісти
Насчет сожженных в Одессе - это тоже к Путину с претензиями.
Расскажи Х**лу сколько людей не обнимет своих родных и о том, что ему должно быть стыдно.
Как день ясно, что это организовано рашистами и для чего организовано тоже ясно - чтобы путинские вонючки воняли в сетях такими вот беcхитростными комментами, рассчитанными на идиотов.

від: Михаил Місто: Республика Крым
18.07.2014 07:31
Відповісти
Если бы её везли правосеки - ещё бы и раздели, как это Ляшко практикует, хотя лично ляшко женщину раздевать бы не стал, его только мужики интересуют.
У відповідь

від: Rty Місто: Київ
21.07.2014 07:21
Відповісти
Ляшко тебе возив? Просто, цікаво. Хлопці в нього досить здорові і крепкі....

від: Янка Місто: БеларусЬ
17.07.2014 23:02
Відповісти
лепей былоб каб так сама цяпер канкрэтна Еўропа сумесна з Украінай ПАТРАБАВАЛА канкрэтна ад Пуціна аб (ўжо заўтрашнем) нямедлянам асвабажденЬні Украінскай лётчыцы ! якая была выкрадзена тэрарыстамі і перыпраўлена заложніцай ў Расею.. - ДНР (!) - яшчэ раз падцвердзіла сваю накіраванасцЬ на тэрарыстычныя мэты дэстабілізацыі украінскага рэгіёна, ваенай пагрозы прарасейскіх бандыцкіх арганізацый, пагрозу разгула крымінала і марадёрства, парушэнЬня міра, бязпекі - стаблізацыі жыцЬця мязцоваму наелЬніцтву на усходзе Украіны, Tаму і патрэбна рэалістычна сапраўднае разуменЬня сітуацыі і партнёрская падтрымка краін Захадa і Амерыкі - ваярам-міратворцам - Украінскім вайскам і нацыяналЬнай гвардыі ! - якія ратуючы асвабаждаюцЬ (цаной собственных жызняў) запуганае тэрарыстычнай прарасейскай агрэсіей мязцовае - УКРАІНСКАЕ населЬнітва, выконвая гэту антытэрарыстычну міссыю - асвабаждзенЬня., - Украінскія ваяры нясут СВАЙМУ - УКРАІНСКАМУ населЬніцтву - МІР І БЯСПЕКУ СУПАКОЯ АХОЎВУ ІХ МІРНАГА ЖЫЦЬЦЯ І ПРАВОЎ ГРАМАДЗЯН СУВЕРЭНАЙ УКРАІНЫ, - УКРАІНСКАЯ ДЗЯРЖАЎНА УЛАДА ЗАЎСЁДЫ БУДЗЕ ЗМАГАЦЦА АХОЎВАЦЬ НА ЎСЕХ ЗАКОННЫХ ПРАВАХ - МІРНАЕ ЖЫЦЬЦЁ І ПЕРСАНАЛЬНЫЯ ПРАВА - УСЕХ ! - НАШЫХ УКРАІНСКІХ ГРАМАДЗЯН !

від: как она могла рассказать Місто: если к ней никого не пуск
17.07.2014 19:50
Відповісти
Как она могла это рассказать, если по информации СМИ к ней никого не пускают?

Или у нее появился референт, который за нее рассказывает рассказы....
У відповідь

від: макс
22.07.2014 17:40
Відповісти
а адвокат?

від: IGOR
17.07.2014 13:02
Відповісти
Ехала в балаклаве ( а она была с браком, нет разрезов для глаз) к бабушке в Ростов дышать горным воздухом.
Коментарі, сторінка з 3
    Вперед 
ДОЛУЧАЙСЯ!

 

«Доведеться менше їсти» – москвичка про санкції 

 

Українська армія укріплює свої позиції під Донецьком

 

Крим Реалії: Чому в анексованому Криму неможливо купити чи продати квартиру або будинок?

Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО

 У лавах бойовиків – паніка, «Стрєлок» готується відступити – сили АТО

Гіркін поставив ультиматум Росії, погрожуючи втечею з України – Матюхін

Ситуація в зоні АТО 10 серпня

Замість «Боїнга» бойовики планували збити літак «Аерофлоту» – Наливайченко

Провідні постачальники продовольства до Росії (2013)

 

 

Перелік необхідних речей для мобілізованих

ФОТОГАЛЕРЕЇ

Майдан після очищення від барикад

Сатирою по сепаратистах. Художники підпілля Донбасу

В інших ЗМІ