11 серпня 2014, Київ 03:13
Аудіо меню
Internet TV
Розклад
Наші хвилі
Як слухати

Online TV Радіо Свобода
 Щоб допомогти армії у Дніпропетровську провели доброчинний фестиваль
ВАША СВОБОДА

Політика

«Геббельсівська пропаганда Кремля». Прокол із «розіп’ятою дитиною»

Мультимедіа

Аудіо
  • «Геббельсівська пропаганда Кремля». Прокол із «розіп’ятою дитиною»

Радіо Свобода

Російські телеканали, вслід за державним «Першим каналом», вже кілька днів мусують інформацію, яку розповіла на камеру жінка, яка назвала себе жителькою Слов’янська Галиною Пишняк. Ця особа розповідає, що нібито вона стала свідком того, коли українська Нацгвардія 5 липня, у день звільнення міста Слов’янська, стратила маленького сина і дружину ополченця у центрі міста на очах у натовпу громадян. Жодних підтверджень цієї «страшної страти» не надано і представники різних ЗМІ вже назвали цей матеріал «Першого» ще одним продуктом «геббельсівської пропаганди Кремля».

У сюжеті від 12 липня «Перший канал» Росії надав слово матері чотирьох дітей, народженій нібито на Закарпатті, Галині Пишняк, яку нібито кореспондент «Першого» знайшла в Ростовській області серед біженців: «Центр міста, Площа Леніна, наш міськвиконком – це єдина площа, куди можна зігнати всіх людей. На площі зібрали жінок, тому що мужиків більше немає. Жінки, дівчатка, старики. І це називається показова страта. Взяли дитину трьох років, хлопчика маленького в трусиках, у футболці, як Ісуса – на дошку оголошень прибили. Один прибивав, двоє тримали. І це все на маминих очах. Маму тримали. І мама дивилася, як дитина спливає кров’ю. Крики. Розпач. І ще взяли надрізи зробили... щоб дитина мучилася. Там неможливо було! Люди свідомість втрачали. А потім, після того, як півтори години дитина мучилася і померла, взяли маму, прив’язали, без свідомості, до танка і довкола площі три кола провели. А коло площі – один кілометр».


​Російський публіцист і драматург Дмитро Голишев дослідив, як він пише у Facebook, що Галина Пишняк проживає в Обухові Київської області, де її й знайшла кореспондентка «Першого каналу» з Ростова Юлія Чумакова та вмовила озвучити страшну шпаргалку за мотивами одного з епізодів телесеріалу «Ігри престолів». А згідно з профілем «ВКонтакте», Пишняк із дівочим прізвищем нібито Астапенко проживає в Донецьку і народилася в містечку Міжгір’я, що на Закарпатті. Хоча в сюжеті «Першого» Пишняк розповідала все погано текстуально змонтованим російсько-українським суржиком, який нічого спільного із закарпатськими діалектами не має.

Голишев також вважає, що текст до цього так званого інтерв’ю Пишняк написав один з ідеологів російського нацизму Олександр Дугін, тепер професор МДУ, і виклав його в інтернеті на своїй сторінці у Facebook за три дні до оприлюднення цього інтерв’ю «Першим» російським.

У Слов’янську про таку страшну страту нічого не чули.

Журналіст російської «Нової газети» Євген Фельдман узяв інтерв’ю в мешканців Слов’янська з приводу цього інтерв’ю Пишняк «Першому каналу» Росії. Але ніхто із багатьох опитаних людей, які були на центральній площі Слов’янська, нічого не чув про такий жахливий сценарій державного російського каналу.

Навпаки, багато з опитаних Євгеном Фельдманом, обурювалися таким сценарієм російського державного телеканалу: «Такого не чули і навряд чи таке було… Якби таке було, то всі, то все місто знало б. А такого не було – це все плітки… Якби це було на площі, то вся б округа знала, а ми тут поряд живемо».

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська відмовилася навіть коментувати журналістам цю історію, сказавши лише: «Нехай це буде на сумлінні співробітників «Першого каналу».​


Радіо Свобода



Щоб залишити коментар і мати більшу можливість у спілкуванні з іншими учасниками форуму, Ви можете зареєструватися. Частина важливих публікацій потрапляє і на сторінку Радіо Свобода у Facebook. Там коментувати можна без участі модератора.


ПОВЕРНУТИСЯ НА ГОЛОВНУ

Важливе на Свободі

 У лавах бойовиків – паніка, «Стрєлок» готується відступити – сили АТО

Українські військові ведуть бої за Красний Луч – РНБО

МВС ідентифікувало й починає затримання осіб, які співпрацювали з «ДНР» і «ЛНР»

Росія готувалася ввести «миротворців», провокацію зірвано – Чалий

Уряд пропонує дозволити заочний суд над чиновниками, які перебувають у розшуку

Українські санкції проти Росії і «Сім’ї»: на кону банки, ліцензії

У разі вторгнення в Україну Росію чекає глибока ізоляція – генсекретар НАТО

 Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО

Анексія Криму вже вдарила по авіакомпаніях Росії

Замість «Боїнга» бойовики планували збити літак «Аерофлоту» – Наливайченко


Відсортувати коментарі:
Додати коментар (19)
Коментарі, сторінка з 2
    Вперед 
від: Виктор Місто: Херсон
15.07.2014 14:20
Відповісти
Надо было полностью посмотреть этот сюжет прежде чем писать вот это.
А в данном сюжете ОРТ (перший канал) было сказано, что полностью доверять словам этой беженки не стоит, так как она находится в состоянии сильного стресса после побега из Украины.
Другими словами журналисты высказывали сомнения в ее адекватности.
Но ведь американской РС этого говорить не хочется!
Иначе информационной войны не получится.
Там ведь Псаки рулит! )))))
У відповідь

від: Руслан Місто: Житомир
15.07.2014 19:57
Відповісти
А вы комментарии к полной версии новости почитайте. И заметите, что никого адекватность псевдобеженки не интересует, все ж сразу кричат "фашисты". Так что цель достигнута: вата впитала, а СМИ, если что, предупреждали
У відповідь

від: Віталій Місто: УКРАЇНА
15.07.2014 19:56
Відповісти
те що рос канали брешуть-факт.,ніякої казні дитинки небуло і бути неможе.,все було зарані продумано дурнями,для залякування і дезінформування москальських дурнів,і тих хто вірить рос каналам.,а дочого тут америка?непонятно.,видно і тобі рос канали прополоскали мозки..
У відповідь

від: Вiктор Місто: Херсон
16.07.2014 10:06
До чого тут Америка?
А до того, что Америка собирается воевать в Украине с Россией до последнего украинца )))))))))
Именно Америка, ради своих каких то геополитических интересов, организовала зимой кровавую смену одного олигархического режима на другой в результате чего маемо те що маем.
Все зло в мире от туда...

від: euvropeec3
15.07.2014 12:59
Відповісти
Мені вже неодноразово доводилося писати про неминучий занепад авторитарної Росії Путіна та навіть повторення долі тоталітарного СРСР. Серед багатьох факторів, які дають підстави для таких висновків, слід назвати також і масовану брехню російських ЗМІ щодо становища в Україні та дій наших бійців в зоні АТО. Якщо дехто вважає, що влада Путіна для введення в оману власний народ і міжнародну спільноту застосовує методи сумнозвісного міністра пропаганди гітлерівської Німеччини Геббельса, то на мою думку, це зовсім не так. Сталін, Геббельс – це бліда тінь путінського режиму в застосуванні брехні заради досягнення імперської та іншої брудної мети. Сьогодні, мабуть, важко повірити, що Путіна та в цілому Росію чекає невтішний кінець. Але це так. За всі негідні вчинки людям рано чи пізно доводиться платити. Диктаторам тим більше. Історичних прикладів достатньо.
В останній час в нашому суспільстві занадто часто звучить питання загрози Росії України аж до можливого вторгнення її армії та захоплення нашої території. Називають дати можливого наступу російської армії та т.п. Особисто мене такі настрої принижують. В нашому суспільстві чимало людей, які не сприймають мову погроз. У разі відкритого вторгнення російських військ на захист своєї землі підніметься переважна більшість Українського народу і Путін отримає дуже небезпечну для себе війну у вигляді, як мінімум, масових диверсій на життєво важливих об’єктах Росії. Справа в тому, що переважна більшість українців з кожним днем все більше усвідомлює перспективу Майдану, наш європейський вибір. Тому війна з авторитарною Росією Путіна буде жорстокою. На жаль, доведеться понести значні втрати. Але свого шансу побудувати європейську державу українці не втратять і тому переможуть.


від: Геннадий
15.07.2014 12:52
Відповісти
Деградация раши прогрессирует с опасными симптомами. Низость, пошлость, грязь, все что может придумать больной ум Путлера, все льется очумелые головы россиян. Какой страх Путлера сейчас пронизывает, что он готов на все, чтобы усидеть на троне. Ему реально сейчас сняться последние дни Гитлера в бункере.

від: Леся Місто: Николаев
15.07.2014 09:22
Відповісти
Генетический мусор.

від: Іванна
15.07.2014 01:56
Відповісти
Та що за чудо... звідки взялось таке сутворіння...

від: Robin Місто: Lugansk
14.07.2014 23:55
Відповісти
Не пойму какое отношение имеет Геббельс к политике кремля? По сравнению с кремлёвским упырьком он просто хороший мальчик.

від: Владзьо
14.07.2014 23:22
Відповісти
Хворі шизофренією трапляються. Але щоб вся проклята раша
раділа переказу, придуманого першим каналом брехні - то вже не жарти. 200 мільйноів шизофреніків з ядерною гранатою і гітлером на чолі.

від: Андрэас Місто: Денвер
14.07.2014 23:17
Відповісти
Так, "прокол"! Але, нажаль, росіяни побачили лише першу частину цього "проколу" і вірять саме їй! Згоден, що багато з них, як би побачили і другу частину, вони в ню вже не повірять, бо вони "великороси" і їм потрібна війна, чужі землі, а тому вірити навіть в правду, якщо вона каже що воювати з Україною не варто, вони просто відмовляться. Це така собі колективна шизофренія, вона проходить у більшості випадків лише тоді коли прийде горе до них самих, а поки що вони тішаться чужим горем і радо "вірять" у нісенітниці щоб "оставить за собой право" на війну з Україною; тому вони просто хочуть в це "вірити" бо без цієї "віри" війна просто неможлива.
Мене дивує що російську пропаганду зрівнюють з німецькою; так, там доктор Гебельс знав якісь "технології", але "технології" це єдине спільне з Гебельсом. Відмінність Гебельса від кісільових полягає в тому що той дійсно вірив у націонал соціалізм і вірив що навіть ціною брехні він допоможе Німеччині поліпшити її життя - він не наживався на пропаганді; кісільови не вірять ні в пуйло ні в світле майбутнє Росії - вони просто брешуть за гроші - от і вся "ідея"! Я не "відбілюю" Гебельса, але він опустився нижче плінтуса, то ці вже взагалі опустилися нижче рівня каналізації!

від: Анонім
14.07.2014 23:08
Відповісти
партія брехунів так вже набрехалася що їм не стане брехні і почнуть брехати на ці теми що вже набрехали попередньо, це є історичний факт

від: читач Місто: Україна
14.07.2014 22:35
Відповісти
У брехуна в людському світі не буває проколів. Згадаймо крилату відому фразу - чим більше брешеш тим більше вірять. Але суспільство де занадто багато брешуть не здатне існувати.
Де межа?
Коментарі, сторінка з 2
    Вперед 
ДОЛУЧАЙСЯ!

 

«Доведеться менше їсти» – москвичка про санкції 

 

Українська армія укріплює свої позиції під Донецьком

 

Крим Реалії: Чому в анексованому Криму неможливо купити чи продати квартиру або будинок?

Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО

 У лавах бойовиків – паніка, «Стрєлок» готується відступити – сили АТО

Гіркін поставив ультиматум Росії, погрожуючи втечею з України – Матюхін

Ситуація в зоні АТО 10 серпня

Замість «Боїнга» бойовики планували збити літак «Аерофлоту» – Наливайченко

Провідні постачальники продовольства до Росії (2013)

 

 

Перелік необхідних речей для мобілізованих

ФОТОГАЛЕРЕЇ

Майдан після очищення від барикад

Сатирою по сепаратистах. Художники підпілля Донбасу

ОСТАННІ НОВИНИ 

00:57

Перемир’я у Смузі Гази – розпочалося

00:32
Туреччина: переможець президентських виборів Ердоган заявляє про «нову еру»
10 серпня 2014
23:53
На Луганщині заарештували дівчину, яка знімала кіно – російський режисер
23:16
З Росії продовжується постачання зброї бойовикам – прес-центр АТО
22:52
Туреччина: остаточні результати президентських виборів оголосять у понеділок
ВСІ НОВИНИ

Український прикордонник після нічного нападу проходить повз уламки снаряду, містечко Мілове, Луганська область

ФОТОЩОДЕННИК РАДІО СВОБОДА
Погода
Погода у Києві

вологість:

тиск:

вітер:

В інших ЗМІ
В інших ЗМІ