11 серпня 2014, Київ 03:23
Аудіо меню
Internet TV
Розклад
Наші хвилі
Як слухати

Online TV Радіо Свобода
 Щоб допомогти армії у Дніпропетровську провели доброчинний фестиваль
ВАША СВОБОДА

УСІ НОВИНИ / Політика

Мін’юст проситиме Раду Європи визнати українську льотчицю Савченко заручницею в Росії

Надія Савченко

Міністерство юстиції України звернеться до Ради Європи з проханням визнати, що українська льотчиця Надія Савченко перебуває на території Росії як заручниця.

«Ми зараз включилися у цей процес із МЗС. МЗС зараз працює на дипломатичному рівні, а ми, зі свого боку, почали готувати відповідну заяву до Ради Європи... щоб визнали, що вона – заручник і що до неї застосовуються нелюдські умови... Далі вимога до Росії – видати цю людину», – заявив у чевтер міністр юстиції Павло Петренко.

Міністр уточнив, що, за наявною інформацією, Савченко не дають можливості спілкуватися з родичами, і це можна розцінювати як нелюдські умови.

Петренко наголосив, що і українська льотчиця, і затриманий в Криму за підозрою в підготовці терактів український кінорежисер Олег Сенцов, фактично є в’язнями сумління і заручниками.

У Слідчому комітеті Росії стверджують, що Савченко під виглядом біженки нелегально перетнула кордон Росії і була затримана під час перевірки документів в одному з населених пунктів. Російські слідчі заявляють, що українська льотчиця проходить як підозрювана у кримінальній справі про вбивство російських журналістів під Луганськом.

Тим часом прокуратура Луганської області відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі штурмана-оператора гелікоптера Мі-24 і бомбардувальника Су-24 Надії Савченко.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Луганської області, відомості про вказане кримінальне правопорушення внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Слідство проводить Сватівський райвідділ головного управління МВС України в Луганській області. Досудове розслідування триває.

Надія Савченко (в центрі)

Військову льотчицю Савченко бойовики захопили в полон у зоні АТО на сході України. Зараз вона перебуває в слідчому ізоляторі в російському Воронежі.

Російський Воронезький обласний суд ухвалив у четвер рішення перекласти українською мовою матеріали кримінальної справи проти українського офіцера Надії Савченко, повідомили в суді.​

«Сьогодні суд задовольнив клопотання захисту й ухвалив повернути матеріали справи в районний суд для їх перекладу рідною мовою обвинувачуваної відповідно до норм російського Кримінально-процесуального кодексу», – процитувала агенція «Українські Новини» прес-секретаря суду Лада Петіна.

Раніше, в середу, в МЗС України звернулися до міжнародного співтовариства із закликом допомогти звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

Плакат МЗС України на захист Надії Савченко

  • Ukraine -- Nadiya Savchenko, ukrainian pilot
< ▶ || > 1/36
... ⇱   вимкнути підписи вимкнути підписи

 



Україна звертається до світової спільноти по допомогу у звільненні Савченко



Щоб залишити коментар і мати більшу можливість у спілкуванні з іншими учасниками форуму, Ви можете зареєструватися. Частина важливих публікацій потрапляє і на сторінку Радіо Свобода у Facebook. Там коментувати можна без участі модератора.


ПОВЕРНУТИСЯ НА ГОЛОВНУ

Важливе на Свободі

 У лавах бойовиків – паніка, «Стрєлок» готується відступити – сили АТО

Українські військові ведуть бої за Красний Луч – РНБО

МВС ідентифікувало й починає затримання осіб, які співпрацювали з «ДНР» і «ЛНР»

Росія готувалася ввести «миротворців», провокацію зірвано – Чалий

Уряд пропонує дозволити заочний суд над чиновниками, які перебувають у розшуку

Українські санкції проти Росії і «Сім’ї»: на кону банки, ліцензії

У разі вторгнення в Україну Росію чекає глибока ізоляція – генсекретар НАТО

 Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО

Анексія Криму вже вдарила по авіакомпаніях Росії

Замість «Боїнга» бойовики планували збити літак «Аерофлоту» – Наливайченко


Форум закрито
Відсортувати коментарі:
Коментарі
     
від: Ляскавец Місто: Беларусь
13.07.2014 16:00
Чамусьці няма інфармацыі пра ўзбуджэньне крымінальнай справы па факту выкраданьня Надзеі Саўчанкі? Ненармальна, калі такой справы няма.
У відповідь

від: Киянин Місто: Київ
14.07.2014 22:11
За фактом викрадення льотчиці Надії Савченко порушено справу.
Слідство за фактом незаконного позбавлення волі проводиться Сватівським РВ ГУМВС України в Луганській області.
За фактом викрадення льотчиці Надії Савченко, яка перебуває зараз у СІЗО у Воронежі, відкрито кримінальне провадження.
У відповідь

від: Ляскавец Місто: Беларусь
15.07.2014 00:56
Дзякуй.
У відповідь

від: Ігор Місто: Варшава
13.07.2014 23:11
Шановний, у нас на Україні спочатку голосно заявляють, потім можливо заднім числом зроблять справу, скажуть що дали в міжнародний розшук, а пізніше виявиться що це тільки міждержавний розшук на території СНГ... Соромно, що навіть у такі часи немає справжніх патріотів при владі. Тут звичайно не можна не погодитися з ДНР/ЛНР що при владі самі грошові мішки
У відповідь

від: Киянин Місто: Київ
14.07.2014 22:07
Це ... "патріот", який відсиджується за кордоном.

від: Микола Місто: Здолбунів
11.07.2014 21:33
Яка Європа, вони будуть чухатись не один рік і окрім порожніх балачок і обіцянок нічого з них не візьмете. Самий надійний спосіб посадити в СІЗО Медведчука, Царьова, Єфремова, або інших великих українофобів навіть Симоненка за сепаратизм. А потім обміняти на Надію. Самий швидкий і надійний спосіб. А з Законом діяти як Путін досягти мети а далі все спишеться.

від: тракторист
11.07.2014 13:53
То, что Н.Савченко в РФ инкриминируют какие-то преступления, полный абсурд, что лишний раз подтверждает не адекват власти. Тогда, по их же "понятиям", надо судить всех, принимавших участие в АТО в ЧР.
Военных РФ, за наведение порядка в ЧР, никто не отлавливал, тайно не вывозил, и т.д. РФ "взваливает" на себя что-то невообразимое и глобальное. Роль "мирового судьи", что ли-?
Но, с их понятием и отношением к окружающему и окружающим, ничего не получится. Криминальное прошлое в истории ВКПБ-КПСС, морально не позволяет стать судьей, а история с Савченко, больше похожа на захват заложника. Это ясно, как "Божий день".
Больше поражает отношение Порошенко к АТО. Надо воевать, так воевать, нет, так нет. Нечего "лицо" морщить. Наловить этих "зеленых гуманоидов", и менять их потом, как на базаре, раз навязывают "рыночные отношения".
У відповідь

від: Михаил Місто: С-Пб
11.07.2014 14:50
Что вы, что вы, США никому роль мирового судьи не уступит. А как вы говорите "зеленых гуманоидов" вы сначала наловите, а то по данным вашего СБУ на территории Украины выловили весь кадровый состав ФСБ на 5 лет в перед, но ни одного никому не показали.
У відповідь

від: тракторист
11.07.2014 19:13
Михаил, да бросьте Вы "кривляться". Думаю, среди выступающих абсолютных дурачков не найдешь. "Политику" РФ, замешанную на разработках спецслужб, поняли все. По-другому эту политику можно назвать-"бои без правил", и только это дает преимущество власти РФ идти на полшага впереди той же Америки.
Не являюсь поклонником США, как многие из россиян, особенно представителей "элиты", которые "голосуют" за Путина, а счета и недвижимость у "заклятых врагов". Просто поддерживаю многонациональный народ Украины, который в большинстве своем за настоящую демократию, а не за ту "дурилку", которую Вы в Раше называете "демократией", но которая с настоящей даже рядом не лежала.
Насчет гуманоидов...
Думаю, будет, что показать, всему свое время.
Насчет "кадрового состава" Вы приукрасили, ну это Ваша "фишка". Зато у Вас "настоящая бендеровка", которую Вы будете показывать, где надо и не надо. Вы не ломаете головы, что ее выкрали незаконно, возможно даже с помощью предателей, и в этом надо разобраться.
Все встанет на свои места, Михаил.

від: Олександр Місто: Донецьк
10.07.2014 23:02
Безумовно! Агрессори з Кремля фактично діють разом з банд формуваннями... визнають їх ,та діють заодно вивезши льотчицю! У полоні бандитів! Свободу Надії Савченко!!! м.Донецьк
У відповідь

від: Анонім
12.07.2014 00:48
Господин Александр.как вам не стыдно ,писать такою чушь.Самый главный Агрессор это Америка и НАТО.А убийца и не люд мирных людей пилот украинской авиации мадам савченко должна седеть в терме 70 лет.
У відповідь

від: Русофоб Місто: Чернівці
14.07.2014 17:22
Наш уважаемый Аноним не знает такого слова как "бандеровец". Он знает только слово "бендеровец", что уже очень о многом говорит. Ничего не скажешь - гебельс -тв (российское тв, то бишь) хорошо справляется с задачей "отупления" своего населения. И еще очень хотелось бы увидеть хоть одного живого "бандеровца". Живу на западной Украине, а так никогда и не видел. Мда, очень жаль..
У відповідь

від: Ігор
13.07.2014 23:18
Анонім, у шановного Висоцкого є такі слова: "если туп как дерево - родишься баобабом..." так це про Вас. Ви б спочатку поцікавилися за що судять нашого військового, потім зробили б аналіз і співставлення з тим , що ви щойно написали і мабуть тоді б зрозуміли що це все суперечить саме собі.
Але вам байдуже, адже це "бандерівці"... Хоч я впевнений на 100% що Ви не докінця розумієто сенс цього слова.

від: Іван
10.07.2014 22:06
А чому це вона заручниця? За всіма ознаками та обставинами затримання Надія - військовополонена!

від: Анонім
10.07.2014 20:24
фашисты должны седеть в тюрьме!

від: просто так
10.07.2014 19:40
фюрер Путя и его гиркины, обкакались от одного вида украинских солдат и начали воевать с украинскими женщинами
У відповідь

від: Михаил Місто: С-Пб
11.07.2014 14:52
Ага! От вида "украинских солдат" которым смс-ками на хлеб собирают кто хочешь испугается!
У відповідь

від: тот самый вячеслав Місто: россия москва
12.07.2014 16:59
Когда по одному маршруту несколько лет водишь автобус-постоянных пассажиров в лицо знаешь и кто чем платит. В 2013 и раньше было много курсантов разных военных училищ. Они весёлые, бравые, уверенные в превосходстве и всемогуществе. Весной 2014 их не было и летом они начали появляться. Хромые, кривые, на протезах, уже в гражданке и с купленным на свои кровные проездным а то и вообще разовым билетом вместо курсантского безлимитного ''единого проездного''. И все грустные. Некоторых ещё нет-или в госпитале или всё. Столько случайных совпадений с происходящим на Украине. Украинец как и любой нормальный человек за свою Родину воюет бесплатно, были бы оружие и еда хоть какие. И сколько полных адровых составов потеряли фсб и прочие российские силовики-на сколько лет вперёд потери-вопрос. Как и те примерно65000 офицеров потерянных в Испании в 1936-1939 в войне и эти потери не восполнили к1941 даже количественно. Намёк понятен? Кстати, сталин первый в Мире людоед-убил в ГУЛАГе примерно 60-70 миллионов, а Пётр первый-в честь кого город назван, какой он по счёту в Мире людоед, если убил около 20-25 миллионов человек-христиан-старообрядцев в основном посредством церковного раскол и используя армию ради уничтожения старообрядцев? Для справки саддам хуссейн убил около 1,5-2,0 миллиона Курдов плюс около 9 миллионов потерь армии Ирака за все годы войн с Ираном и другими странами-включая Бурю в пустыне 2003-2004 годов. Для справки в Римской империи всех пассивных гомосексуалистов, кто сами просили иметь их-не ''опущенных'' в тюрьме-на крест вешали ногами вверх-как и того апостола петра, в честь которого царь россии пётр первый и назвал город. Гордитесь, Михаил!

від: Владимир Місто: Донецк
10.07.2014 18:57
Росіяни спіймали Надію, українці пригадали, що Україна - не Росія. Спіймаєте ще когось - росіяни пригадають, що хворі люди не можуть бути президентами. Давайте Кремль, вперед! Я в соціальній мережі зміню своє прізвище на російське і, як Юля, поїду в Москву перебудовувати Червону Площу на Новий Майдан! Новий шлях України: Крим, Донбас, Червона Площа! Визволимо Росію!

У відповідь

від: Михаил Місто: С-Пб
11.07.2014 09:36
Ну кто посмотрев на то что происходит в Украине за вами пойдет? Россия взяла на себя долг СССР, выплатила и несмотря ни на что это украинцы едут к нам на заработки. А Украина получила экономику равную на тот момент ФРГ, и все потеряла, просит помощи у МВФ, США, и ЕС. они то дадут, но в обмен и попросят. А вы готовы им дать то что они попросят? Оглянитесь: в Греции, в Боснии и Герцеговине пожили в ЕС, хотят обратно, не задумывались почему?
У відповідь

від: Русофоб Місто: Чернівці
14.07.2014 15:59
Да ради Бога! Радуйтесь, что ваш Россия такая белая и пушистая! Долг на себя взяли? Так вперед, флажок повесьте и танцуйте вокруг него. Это дело ВАШЕ! Украинцы к вам едут - так вы же САМИ НЕ ХОТИТЕ работать. А наши люди всегда были предприимчивы. Но только не лезьте к нам со своим "миролюбием, дружбой, добродушием, братской рукой помощи"! Обойдемся без всего этого. У себя порядок наведите. Кстати, к вопросу о порядке - как космодром построили новый?! Аль опять кто денежку упер?! А как, очень выгодный контракт с китайцами?! (По подсчетам ваших же аналитиков - прибыль-то со знаком минус получается).
У відповідь

від: Вячеслав Місто: Київ
11.07.2014 15:44
У вас странное мнение о людях, которые работают в Росии, такое ощущение, что у вас что-то украли. Про Боснию, Грецию... не подскажите куда они хотят обратно. Ваш национальный идеал-сидеть в дерьме, пускать пузыри и тянуть в дерьмо всех, до кого досттянетесь. Экономику заменил ура-патриотизм ватников. ежегодный весенний ритуал по выкапыванию из могилы гитлера заменяет вам все успехи, ведь их с того времени и не было
ДОЛУЧАЙСЯ!

 

«Доведеться менше їсти» – москвичка про санкції 

 

Українська армія укріплює свої позиції під Донецьком

 

Крим Реалії: Чому в анексованому Криму неможливо купити чи продати квартиру або будинок?

Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО

 У лавах бойовиків – паніка, «Стрєлок» готується відступити – сили АТО

Гіркін поставив ультиматум Росії, погрожуючи втечею з України – Матюхін

Ситуація в зоні АТО 10 серпня

Замість «Боїнга» бойовики планували збити літак «Аерофлоту» – Наливайченко

Провідні постачальники продовольства до Росії (2013)

 

 

Перелік необхідних речей для мобілізованих

ФОТОГАЛЕРЕЇ

Майдан після очищення від барикад

Сатирою по сепаратистах. Художники підпілля Донбасу

В інших ЗМІ