11 серпня 2014, Київ 03:22
Аудіо меню
Internet TV
Розклад
Наші хвилі
Як слухати

Online TV Радіо Свобода
 Щоб допомогти армії у Дніпропетровську провели доброчинний фестиваль
ВАША СВОБОДА

УСІ НОВИНИ / Політика

Україна звертається до світової спільноти по допомогу у звільненні Савченко – МЗС

Надія Савченко

Україна звертається до міжнародного співтовариства із закликом допомогти звільнити українську льотчицю Надію Савченко, яку бойовики захопили у полон на Донбасі, а згодом вивезли до Росії, заявив заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський.

За словами дипломата, Савченко вивезли до Росії «у зухвалий, немислимий спосіб». Тим часом росіяни стверджують, що затримали Савченко, коли вона «під виглядом біженки» нелегально пройшла на територію Росії.

Надія Савченко
x
Надія Савченко

«Відтак, ми звернулися до усіх європейських партнерів України, щоб вони чітко висловили свою позицію і чинили вплив на Російську Федерацію. Сам факт цього випадку (викрадення людини) є фактом цинічним, варварським, блюзнірським, який не лише порушує норми міжнародного права – це за межею моралі», – заявив Лубківський.

Він також повідомив, що напередодні пізно увечері МЗС отримало повідомлення про те, що Савченко перебуває під арештом у Воронежі за «абсурдним звинуваченням у причетності до вбивства російських журналістів». Українські дипломати відразу звернулись до російської сторони, провели переговори з керівниками МЗС Росії, щоб домогтися звільнення Савченко. Консульські працівники зв’язалися з адвокатом і родиною Надії Савченко, розповів Лубківський.

Він закликав міжнародну спільноту, західних політиків і правозахисників, українську громаду об’єднати зусилля і посприяти звільненню заручників, яких бойовики на Донбасі утримують у нелюдських умовах.

(Відео допиту Надії Савченко невдовзі після захоплення її бойовиками угруповання «ЛНР», яке Україна визнане терористичним)

Представник МЗС також повідомив, що Україна вимагатиме звільнити своїх співгромадян, яких було заарештовано раніше і які перебувають у Росії, серед яких і кінорежисер Олег Сенцов.

Днем раніше Міністерство закордонних справ України оприлюдниле заяву щодо вивезення Надії Савченко до Росії, в якій було зазначено: «Це є ще одним підтвердженням того, що терористи планують і реалізовують свої злочини на території України у тісній зв’язці зі спецслужбами Російської Федерації».

Надія Савченко



Щоб залишити коментар і мати більшу можливість у спілкуванні з іншими учасниками форуму, Ви можете зареєструватися. Частина важливих публікацій потрапляє і на сторінку Радіо Свобода у Facebook. Там коментувати можна без участі модератора.


ПОВЕРНУТИСЯ НА ГОЛОВНУ

Важливе на Свободі

 У лавах бойовиків – паніка, «Стрєлок» готується відступити – сили АТО

Українські військові ведуть бої за Красний Луч – РНБО

МВС ідентифікувало й починає затримання осіб, які співпрацювали з «ДНР» і «ЛНР»

Росія готувалася ввести «миротворців», провокацію зірвано – Чалий

Уряд пропонує дозволити заочний суд над чиновниками, які перебувають у розшуку

Українські санкції проти Росії і «Сім’ї»: на кону банки, ліцензії

У разі вторгнення в Україну Росію чекає глибока ізоляція – генсекретар НАТО

 Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО

Анексія Криму вже вдарила по авіакомпаніях Росії

Замість «Боїнга» бойовики планували збити літак «Аерофлоту» – Наливайченко


Форум закрито
Відсортувати коментарі:
Коментарі, сторінка з 2
    Вперед 
від: Леся Місто: Вінниця
11.07.2014 01:38
Мужня наша, героїчна, патріотична, така мила, така красуня, така розумна - тримайся Надійко, вся Україна з тобою, молимося за найшвидше повернення всіх синів і дочок до неньки-України.Люди схаменіться, миру , сонця, добра в кожний дім!!!!

від: Анонім
10.07.2014 12:39
Держись..

від: Андрэас Місто: Денвер
10.07.2014 07:28
За Надежду говорят потому что она женщина и сделала сенсацию, обратила нв себя внимание, а сколько пленных мужиков отправили в СИЗы Российской Педерации? Но о них не говорят, хотя они, наверняка есть, и возможно немало. И кто после этого может заявлять что Россия не вмешивается в дела Украины и не имеет ничего общего с террористами? Только пуйло!
У відповідь

від: Владимир Місто: Киев
10.07.2014 13:50
Случай с Надеждой наиболее ЦИНИЧЕН в том плане что заявлено якобы "она" НЕЛЕГАЛЬНО и без документов пересекла границу РФ под видом беженки с целью ДИВЕРСИОННОЙ деятельности .....
---- И чем больше такой откровенной грязи выйдет наружу, ТЕМ больше пользы сослужит и другим пленным мужикам отправленным в СИЗы
У відповідь

від: Андрэас Місто: Денвер
10.07.2014 20:51
А я, Владимир, как раз за гласность, за то чтоб люди знали всю эту правду. Я уверен, что Надежде сейчас тяжело; её наверняка шантажируют шакалы-ФСБэшники, снимают на камеру всё что она говорит и ждут что она сделает какую то "ошибку" чтобы потом смонтировать и показать "правду" российскому зомби, чтоб знали кто "настоящий враг"! Тем более что она вряд ли знает что о ней говорит весь мир. Её и не показывают; видать есть причина, может быть условия содержания не на столько прекрасны что бы не осталось следов... Согласен что случай ценичен до дальше нет возможности, но таких случаев в "послужном списке" Пуйкина не перечесть! И все они заслуживают внимания. Меня только удивляет что многим россиянам всёравно - не меня - значит хороше! А некоторые даже осуждают Надежду, хотя бы здесь, на форуме... Дай Бог ей и другим пленным как то вырваться оттуда!

від: Vik Fedoriv
10.07.2014 02:03
Росія - це не цивілізована країна! Від схибленого у нутрощах КДБ президента-"росфюрера" до останнього "бомжа", за невеликим виключенням, Росія 21-го століття - це зганьблена безперервною суспільно та особистою брехнею спільнота злодюг, бандюків та хворбливо пихатих, надутих удаваню "величчю" гамадрилів! Ганьба нащадкам мерзотників, гвалтівників та убивць з НКВД, ганьба "новим руським" та усім іншим нео-холопам расПутінської "тюрми народів"! Ганьба вічная! It's eternal shame to the imperial Russia! So help me God, yes, it is!

від: Владимир Місто: Донецк
10.07.2014 00:58
З приводу Олега, то від полячки, жінки, яка працювала журналістом, я чув, що повністю безпідставно затримали людину, не дають зустрічі, катують... Я думаю, що затримати треба російського президента і відправити в дурку.

Russia begins a dangerous game. Ukraine should neither yield nor play it too. Soon every tourist or even scientist or sportsman who goes from 1 country to another will say: "Telephone me! Directly to KGB". This is not a joke. When my father went to Russia I controled him all along during his way to his destination and every night telephoned to check if he is OK... Instead of annexation other countries Russia should put in order its territory and look after what going on inside. It is abnormal if 1 person kills another 1 then the Moscow burns.

від: OlegRoman Місто: Bratislava
09.07.2014 21:29
Бандит-шизофренік Путін під виглядом захисту рускоязичніков експортує в Україну совєтский тероризм. Брутальною брехнею унаркоманює цивілізований світ демократичних змін, котрий наївно й небезпечно толерує кремлівського злочинця. Не так давно мирне співжиття народів Європи нищив гітлерівський нацизм. Росію сьогодні успішно ліквідовує лєнінсько-сталінський рашизм, а в сучасності путінський комуно-бандитизм. Імперія зла та зеківщини ніколи не мала, не має й не матиме щонайменшого понняття про значення слів - демократичний розвиток людини, нації, народу. Її неандертальську, ворожу "дємaкратію" що до України випромінює обличчя цинічної істоти рос-фюрера Путіна: нє мєшайтє харашо жить, блін...а то пасть парву, апять у кайдани адєну...
Силою зброї, політичних інтриг, брехні й диверсій сучасний світ задурити можна лише частково, але міць правди та свободи переможе! Рос-фюрер Путін - кагебістська кровожадна гіієна 21 століття!
Йому належиться всесвітна кара!
Уся прогресивна спільнота світу зобов'язана зупинити й ліквідувати путінське самодурство, кровавий рашизм кагебістського деспота. Вагання для неї може стати пагубним!
Bratislava Praha.

від: Слава
09.07.2014 18:59
Дивчина явно косит на один глаз...Ничего себе наводчики в украинской армии...Однако же при этом, судя по данным следствия, приняла участие в убийстве журналистов. Если это так на самом деле - сидеть ей по законам любой цивилизованной страны (тех же США, например) за решеткой пожизненно...
У відповідь

від: Костя Місто: Донецьк
09.07.2014 20:14
А ты уверен в правдивости того, шо написал?

від: Тамара Місто: Лозовая
09.07.2014 18:53
Терпения! Здоровья и скорейшего возвращения на Родину! Мы гордимся тобой! И очень переживаем!

від: Юрий Місто: Киев
09.07.2014 18:47
Сонечко тримайся,ти краща.Слава Україні.Уроди з жінками воюють.

від: укр Місто: україна
09.07.2014 18:15
Нападом на Україну В.Путін, із «СВЯТОЇ РУСІ» , разом з К.Малофеєвим, москвичами - І.Гіркіним,О.Бородаєм, з 27.02.2014 р у КРИМУ, зрадив наших предків, що гинули у 2-й світовій війні за майбутнє народів антигітлеровської коаліції.
П.Порошенко , суд Гааги чекає В.Путина- міжнародного терориста, ката українського народу !!
Росіяни, що виконують накази Путіна, будуть прокляті Україною !
Путин, командувач 5-ї колони України – персона NON GRATA в Україні !!!
Ми не купуємо товари московського виробника , з кодом 46 !!!
«СВЯТАЯ РУСЬ» разом з Кирилом щезни з планети !!
Путин, вон из КРЫМА!!
Предателей - Путина, Лаврова, Жириновського в Бутырку!!!
Януковича, Пшонку, Захарченка и Медведчука( лакея Путина) на дыбу майдановскую!!!
Putin, away from Ukraine!!!
Putin, weg von der Ukraine!!!
Putin, uzak Ukrayna'dan!!!
Poutine, loin de l'Ukraine!!!
Putin, lontano da Ucraina!!!
Коментарі, сторінка з 2
    Вперед 
ДОЛУЧАЙСЯ!

 

«Доведеться менше їсти» – москвичка про санкції 

 

Українська армія укріплює свої позиції під Донецьком

 

Крим Реалії: Чому в анексованому Криму неможливо купити чи продати квартиру або будинок?

Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО

 У лавах бойовиків – паніка, «Стрєлок» готується відступити – сили АТО

Гіркін поставив ультиматум Росії, погрожуючи втечею з України – Матюхін

Ситуація в зоні АТО 10 серпня

Замість «Боїнга» бойовики планували збити літак «Аерофлоту» – Наливайченко

Провідні постачальники продовольства до Росії (2013)

 

 

Перелік необхідних речей для мобілізованих

ФОТОГАЛЕРЕЇ

Майдан після очищення від барикад

Сатирою по сепаратистах. Художники підпілля Донбасу

В інших ЗМІ