11 серпня 2014, Київ 03:24
Аудіо меню
Internet TV
Розклад
Наші хвилі
Як слухати

Online TV Радіо Свобода
 Щоб допомогти армії у Дніпропетровську провели доброчинний фестиваль
ВАША СВОБОДА

УСІ НОВИНИ / Політика

Більше ніж половина українців підтримує вступ до НАТО – соціологи

Ілюстраційне фото. Керівник МЗС України Павло Клімкін, Брюссель, 25 червня 2014 року
x
Ілюстраційне фото. Керівник МЗС України Павло Клімкін, Брюссель, 25 червня 2014 року

Вступ України до НАТО підтримує більш як половина українців (54 відсотки), при цьому з них більшість переконані, що заявку на вступ до альянсу потрібно подавати негайно. Про це свідчать результати опитувань, які у червні цього року провела соціологічна служба Центру Разумкова спільно з благодійним фондом «Майдан закордонних справ». При цьому, за опитуванням, проти вступу до НАТО виступають 32 відсотки жителів країни.

Презентуючи результати досліджень, експерт «Майдану закордонних справ» Олександр Хара наголосив, що більшість українців (73 відсотки респондентів) визнала Росію основним джерелом загрози для існування незалежної української держави.

«Ми бачимо фактичний обвал ідеї євразійської інтеграції. Лише дещо більше від 16 відсотків опитаних підтримують ідею вступу до Митного союзу, при цьому дві третини опитаних вважають, що у такій формі співпраці більше зацікавлена сама Російська Федерація», – сказав Хара.

За даними соціологів, майже 42 відсотки українців вважають, що країна може розраховувати на допомогу США у протидії Росії.

Опитування тривало з 31 травня до 5 червня 2014 року. Під час дослідження соціологи опитали більш як дві тисячі респондентів у всіх регіонах України, за винятком Криму. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.



Щоб залишити коментар і мати більшу можливість у спілкуванні з іншими учасниками форуму, Ви можете зареєструватися. Частина важливих публікацій потрапляє і на сторінку Радіо Свобода у Facebook. Там коментувати можна без участі модератора.


ПОВЕРНУТИСЯ НА ГОЛОВНУ

Важливе на Свободі

 У лавах бойовиків – паніка, «Стрєлок» готується відступити – сили АТО

Українські військові ведуть бої за Красний Луч – РНБО

МВС ідентифікувало й починає затримання осіб, які співпрацювали з «ДНР» і «ЛНР»

Росія готувалася ввести «миротворців», провокацію зірвано – Чалий

Уряд пропонує дозволити заочний суд над чиновниками, які перебувають у розшуку

Українські санкції проти Росії і «Сім’ї»: на кону банки, ліцензії

У разі вторгнення в Україну Росію чекає глибока ізоляція – генсекретар НАТО

 Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО

Анексія Криму вже вдарила по авіакомпаніях Росії

Замість «Боїнга» бойовики планували збити літак «Аерофлоту» – Наливайченко


Форум закрито
Відсортувати коментарі:
Коментарі, сторінка з 3
    Вперед 
від: OlegRoman Місто: Bratislava
12.07.2014 15:05
Євромайданівці Братіслави, Відня, Праги, Берліну, Варшави хочуть бачити український народ, його державу у ЄС та НАТО, а не за кагебістським дротом чемпіона світу з тероризму рашиста Путіна!
Слава героям київського Євромайдану!
Bratislava Praha.

від: Vainqueur Місто: Hom.U.S.A.
07.07.2014 00:58
Вступ до НАТО дасть впевненість УКРАЇНІ, захиститися від злого РП, і в цьому буде захист держави від вторгнення, як це було сплановано Кремлівськими сичамі піратське захоплення території суверенної держави Крим.На мій погляд, це була відпрацьована операція, але папка з документами і картами вивчалася день в день всі 23 * року, і от час настав анексувати Крим, а тут і Південно-Схід зі своїми бандформуваннями, ось тут і скористався головний РП додати масло у вогонь, а далі справа технікі.Заброска диверсантів і шпигунів, злилися разом з бандитами -терористами, а далі хаос по замовленому сценарію.РП закликав до боротьби з тероризмом, не вірте цьому вовкові в овечій шкурі-це він зробив російський народ винним у всьому, у всіх гріхах, це він хоче поневолити народи, бо зміцнів за рахунок народу . Спробуйте не говорити взагалі за це ісщадіе пекла, і це ... рейтинг впаде до 0%. Слава-УКРАЇНА.

від: nn Місто: n
06.07.2014 13:48
раньше надо было думать. еще хорошо украина поддерживала операции нато когда была нужна её помощь, не смотря на общее негативное отношение к нато

від: Іван Місто: Київ
05.07.2014 21:30
Україна має негайно подати заявку до вступу до НАТО. НАТО - гарантія безпеки. Ставши членами НАТО, навіть такі маленькі держави, як Естонія, Латвія, Литва тепер убезпечені від російської агресії.
У відповідь

від: Анонім
06.07.2014 02:43
Украина должна немедленно в ступить в Балтийский союз .Украина должна немедленно выйти из членства в ЕС.Слава балтийскому союзу!

від: СергейОдесса Місто: Одесса
05.07.2014 20:52
ТОЛЬКО РЕФЕРЕНДУМ!!!
ХВАТИТ СКАЗОК!!!

від: Григорий Місто: Днепропетровск
05.07.2014 19:02
МЫ с женой РУССКИЕ. Я коренной днепропетровец, жена - даже родом из РоSSии. Нас спасать и защищать не надо! Вова Лилипутин, в гробах или насыпом забирай своих наёмников и "казачков". Украине однозначно надо быть в НАТО, чтоб Володе не повадно было...

від: Владимир Місто: Киев
05.07.2014 13:07
Только в одно место раненые хотят у вступать в НАТО , результатом чего станут поступать похоронки из Афганистана, Ирака, Ливии и т.д. за интересы Штатов
У відповідь

від: Аль
05.07.2014 18:15
Пока мы не вступили в НАТО, у нас получают похоронки из Славянска, Луганска, Краматорска.

від: euvropeec3
05.07.2014 10:27
Позаблоковий статус України при сучасному розвитку світу не вирішує питання безпеки нашої країни. Це навіть зрозуміло без агресії Росії. Враховуючу проголошений нами європейський вибір та підписану Угоду про асоціацію з ЄС Україні треба негайно після закінчення війни проти бандитів в Донбасі подавати заявку про вступ до НАТО. Процедура не проста та й не за один рік здійснюється. Входження до цього військо-політичного блоку стане для України не тільки гарантією від посягань будь-кого на наш суверенітет, але й додатковим підгрунтям забезпечення сталого демократичного розвитку з європейськими стандартами життя. Відомо, що вступ до НАТО вимагає від тих чи інших країн, перш за все, забезпечення ними принципів демократії, цивілізованих правил в своєму соціально-економічному житті.
Частина громадян України проти вступу в НАТО та за приєднання до системи колективної безпеки, створеної авторитарною, олігархічною Росією Путіна. По-перше, небажання з відомих причин нинішнього керівництва Росії йти шляхом прогресивних демократичних, соціально-економічних та правових стандартів передових країн світу неминуче веде цю державу до суттєвого занепаду, а то і повторення долі тоталітарного СРСР. По-друге, перехід України під вплив Росії остаточно позбавляє нас шансу стати розвинутою демократичною державою світу, що відповідає інтересам переважної більшості населення нашої країни, за виключенням корумпованих чиновників, злодійкуватих підприємців, кримінальних елементів та самовпевнених дурнів. Тому, на мій погляд, все всім зрозуміло.

У відповідь

від: Адольф Місто: Одесса
06.07.2014 23:37
Поддерживаю, все правильно Украине надо быть в НАТО тем более после таких событий со стороны России,которой доверять нельзя ???

від: Саша Киев Місто: Киев
05.07.2014 03:08
Надо вступать и немедленно!!! Для Украины защита со стороны такого блока ЖИЗНЕННО Необходима!!! Иначе Кцапстан так и будет шантажировать нас вводом войск и отводом таковых.

від: ник Місто: УКРАИНА
04.07.2014 23:44
ПРОСТО ЛЮДЯМ НУЖНО ОБЯСНИТЬ ЧТО ТАКОЕ НАТО!!! Когда был Советский Союз и Красная армия это тоже самое сейчас НАТО!!! В Советской армии было сколько стран вместе объеденены!!! вот и НАТО ТОЖЕ САМОЕ СЕЙЧАС!!! ОБЪЯСНЯЙТЕ ЭТО ЛЮДЯМ!!! ЧТО НАТО ЭТО НЕ ТО НАТО КОТОРОЕ БЫЛО НА ПОСЛЕДНИХ СТРАНИЦАХ СОВЕТСКИХ ЖУРНАЛОВ!!! ..КРОКОДИЛ И ПЕРЕЦ,,
Коментарі, сторінка з 3
    Вперед 
ДОЛУЧАЙСЯ!

 

«Доведеться менше їсти» – москвичка про санкції 

 

Українська армія укріплює свої позиції під Донецьком

 

Крим Реалії: Чому в анексованому Криму неможливо купити чи продати квартиру або будинок?

Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО

 У лавах бойовиків – паніка, «Стрєлок» готується відступити – сили АТО

Гіркін поставив ультиматум Росії, погрожуючи втечею з України – Матюхін

Ситуація в зоні АТО 10 серпня

Замість «Боїнга» бойовики планували збити літак «Аерофлоту» – Наливайченко

Провідні постачальники продовольства до Росії (2013)

 

 

Перелік необхідних речей для мобілізованих

ФОТОГАЛЕРЕЇ

Майдан після очищення від барикад

Сатирою по сепаратистах. Художники підпілля Донбасу

В інших ЗМІ