11 серпня 2014, Київ 03:24
Аудіо меню
Internet TV
Розклад
Наші хвилі
Як слухати

Online TV Радіо Свобода
 Щоб допомогти армії у Дніпропетровську провели доброчинний фестиваль
ВАША СВОБОДА

УСІ НОВИНИ / Політика

Росія готує диверсантів до України у низці центрів – СБУ

x

Служба безпеки України здобула беззаперечні докази про функціонування на території Росії центрів вербування найманців та диверсантів для дестабілізації ситуації і підтримки терористів в Україні, заявив на брифінгу заступник голови Служби безпеки України Віктор Ягун.

За його словами, здобуті дані свідчать про наявність на території Росії, зокрема у Пскові, Таганрозі, місті Шахти Ростовської області, селі Молькіно Краснодарського краю та в Московській області центрів підготовки диверсійних груп для вчинення терористичних актів і диверсій, збройних нападів на українських військовослужбовців і мирне населення.

«Задокументовані факти свідчать, що саме звідти злочинці направляються в Україну з отриманими від російських кураторів завданнями», – сказав чільник СБУ.

При цьому, додав він, використовуються соціальні мережі, де розміщується контактна інформація – номери телефонів, імена контактерів, адреси електронної пошти, маршрути до місць розташування таборів.

Вербування так званих «добровольців» здійснюється головним чином на матеріальній основі. «Погоджуються лише люди без принципів», – наголосив Ягун.

Українська держава, сказав заступник голови СБУ, вимагає від російської сторони «негайно припинити підтримку терористів, закрити пункти вербовки, табори для підготовки найманців, припинити вербування громадян України та вивести раніше направлені в Україну диверсійно-розвідувальні групи».

Відео: Служба безпеки України

На Сході України, на частині територій Донецької і Луганської областей, діють збройні угруповання проросійських сепаратистів за підтримки Росії, зокрема особовим складом і зброєю, а останнім часом і важкою бойовою технікою. Крім того, проросійських диверсантів чи їхні групи українські силовики затримують  і в інших регіонах України.



Щоб залишити коментар і мати більшу можливість у спілкуванні з іншими учасниками форуму, Ви можете зареєструватися. Частина важливих публікацій потрапляє і на сторінку Радіо Свобода у Facebook. Там коментувати можна без участі модератора.


ПОВЕРНУТИСЯ НА ГОЛОВНУ

Важливе на Свободі

 У лавах бойовиків – паніка, «Стрєлок» готується відступити – сили АТО

Українські військові ведуть бої за Красний Луч – РНБО

МВС ідентифікувало й починає затримання осіб, які співпрацювали з «ДНР» і «ЛНР»

Росія готувалася ввести «миротворців», провокацію зірвано – Чалий

Уряд пропонує дозволити заочний суд над чиновниками, які перебувають у розшуку

Українські санкції проти Росії і «Сім’ї»: на кону банки, ліцензії

У разі вторгнення в Україну Росію чекає глибока ізоляція – генсекретар НАТО

 Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО

Анексія Криму вже вдарила по авіакомпаніях Росії

Замість «Боїнга» бойовики планували збити літак «Аерофлоту» – Наливайченко


Форум закрито
Відсортувати коментарі:
Коментарі, сторінка з 2
    Вперед 
від: Владимир Місто: Київ
05.07.2014 12:50
А можливо ці "бюеззаперечні" на погляд автора, докази показати народу України, щоб довести, що в Україні не йде війна між різними кланами...

від: mykolas
04.07.2014 13:49
Це ж саме чинила фашистська Німеччина і всі знають чим все закінчилося! Хіба нерозумні люди можуть сумніватися в іншому і лише недоумки такі, як Путін та його посіпаки, можуть надіятися на щось позитивне для себе... Путлєре, твоя доктрина і гібридна війна - це утопія. Ти вже програв війну й на кону твоє життя. Ти його втратиш, коли не схаменешся?

від: Мишко Місто: Львів
04.07.2014 08:47
Українці підтримують цю акцію по знищенню працівників ЦРУ на пятому поверху в СБУ на володимировскій, а працівників посольства США на Україні повинні знищувати ми українці, це вони винні у вбивстві миних демонстрантів на Майдані, розвалу України.
У відповідь

від: Анонім Місто: Николаев
07.07.2014 00:03
Еще пропустил русские ошибки: на украинском языке правильно -на пятому поверсі Также не "винні у розвалу України" а правильно - розвалі У. Учи языки российский неук.
У відповідь

від: Для русского троля мишка Місто: Николаев
06.07.2014 23:56
Вполне возможно, что ты изучал украинский язык,но,,,на украинском - вул. Володимирська (не Володимировская - это русский акцент) Второе - у вас в рОссее учат говорить на Украине, на чем твой второй прокол.

від: OlegRoman Місто: Bratislava
03.07.2014 19:02
Україна пробуджується від сліпого сну та віри в "братскую дружбу" і мирне співжиття з большевицьким сусідом, який сьогодні! конвульсійно! акселерує пошук ворога!
Кожну імперію жде неминучий крах. Сучасна російська дійсність – величезна хижа потвора, котра пожирає власний людський потенціал, його майбутнє. Це забетонована корупцією чорна холодна смердюча яма без ознак на перспективу, надіїю на життєвий спокій, мир. Майбутнє внутрішньої політичної арени передбачувати не можливо. Патент на грабіж в країні надалі собі забезпечила путінська мафія, олігархи. Диктатор Путін на хвильку "сплодив" Мєдвєдєва а той за подяку великому рос-фюреру - міні-медведик маленьким задочком - зігрів трон незамінимому???... російському "вождю". „Баксами“ набиті мaєтні щасливчики з почуттів самозбереження викуповують нерухомості у цивілізованих країнах Заходу. Зневірилися з життя на "родінє". Путінська „атчізна” для них це поступовий, безнадійний зaнeпaд - доля СРСР. Більшостіі, що не має на закордонні маєтки лишається кремлівська демократія, біда та бездоріжжя. Так звана підтримка російських співвітчизників в Україні це чергова підступна спроба сучасної політики Кремля, котрий за всяку ціну намагається щонайдовше втримати свій русифікаційний вплив на українців. Аби продовжити своє виживання режим хапається забудь-яку рятівну соломинку. Не без без «братньої підтримки» прийнятий у ВР України український Мовний закон. Це навмисний поділ народу на дочасну панівну „русо-бальшевіцкую націю“ - опору кремлівської політики та борців за українство і свободу. Шаління сучасної Росії - повернення старих часів. A чи вернути "вєлічіє пабєд і всєнароднава щястія" назад?! Прогрес демократичного розвитку у світі віддаляється від путінського "трону". Його "звьйоздниє хароми" нікого не цікавлять. Фашизм сьогодні світ засуджує, а путінізм ні?!
Bratislava Praha

від: Юрий( русский) Місто: РФ
01.07.2014 21:26
Не совсем в тему... Мне 65 лет, поэтому я небольшой любитель бесплодных дискуссий в форумах. Помню я, как 23 года назад восток Украины ликовал: "Мы без москалей! Москали геть!". Поэтому считаю, было бы величайшей глупостью, если бы наш Президент Путин напрямую вмешался во внутреннюю разборку незалежной! Оно нам надо?
Просто, меня "забанили" на украинском форуме, интересно за что, привожу мои реплики:
- Закрыть границу с клятой Россией!!!
Я- правильно! Поддерживаю! И нам закрыть с вами границу, наглухо!
- Закрыть визы клятым русским!!!
Я- правильно! Поддерживаю! И вас никого не пускать в Россию, что бы ноги вашей не было у нас в России!
- Не отдадим наш Донбасс!
Я- правильно! Правильно, он нам и бесплатно не нужен! Сами его восстанавливайте!
- Ура! Мы вступили в ЕС!!!
Я- так вам и надо! Чего теперь кричите, что цены выросли?
Посмеялся, вот за это меня "забанили", я никого не оскорблял, поддерживал украинцев,,,, Одобрял, между прочим!
P/S. Интересно "Свобода" тоже "забанит"?
У відповідь

від: Степан Місто: Харьков
04.07.2014 09:28
Аргументы и риторика не человека 65 лет, а на уровне младших класов.Экономика России,за исключением оборонки,не дотягивает даже до китайской,а уровень жизни приблизительно такойже.И у на ,и у вас все 25 лет кучка воров украла все.Когда в России все растащили по хазам и малинам,то вспомнили за украинскую землю.А нам надоело содержать воров и бандитов даже если их прислал Кремль.Кто с мечем придет на Украину,тот от меча и погибнет.
"Чтобы ноги небыло у нас в России"- а вы уверены ,что она ваша.Владельцем является тот,кто имеет право розпоряжатся своей собственностью.А вы даже не можете открыть рот,чтобы его сразу же не заткнули.А "выборы"власти -чистая формальность.Одно у вас хороше,пенсию выдают сразу водкой-деньги не надо домой нести.Сервис покруче европейского.

від: Юрий Місто: РФ
01.07.2014 18:52
Добавлю пару слов! Согласно соц- опроса за федерализацию в вашем Донбассе, по самым завышенным данным было 30% населения, а в Россию (хотя никто их и не звал в Россию!) было менее 8%.
Отключите на время вашу желудочную ненависть к русским и подумайте: зачем в России ваш Донбасс, который вовсе и не хочет в Россию?
Панове! Разбирайтесь сами в своей незалежной!
У відповідь

від: ukr1960 Місто: суми
06.07.2014 22:24
Юрий,Вы глубоко ошибаетесь:-у большинства украинцев законное возмущение после аннексии Крыма Россией,которое поддерживает весь цивилизованый мир!;-после многих лет дружбы народов,по крайней мере широко декларируемой ограбить дружественную страну в период ее временой слабости после свержения президента-вора и более того приютить вора-возникает вопрос-а не вор ли ваш президент?По соцопросам еще далеко до Майдана уровень нелюбви россиян к украинцам был гараздо выше чем у украинцев к россиянам-а почему? Так нагадить в межгосударственные ,культурные отношения,заставив и даже деятелей культуры поддержать открыто грабеж Украины-это надо еще уметь!После этого говорить о какой то желудочной ненависти украинцев к русским....скорее к путинско-фашистскому режиму недружественной России...

від: Юрий Місто: РФ
01.07.2014 18:43
Да уж, подготовила Россия... Командует ополченцами человек с подготовкой в военно- историческом кружке, историк по специальности (?!!!). Офицерского звания не имеет. Никакой организации военной не видно, штаба нет, начальника связи, разведки нет... Никакого управления нет!
Только потому ополченцы держатся, что и у силовиков незалежной почти тоже самое! Тоже единого командования нет, руководство осуществляется бездарно, чётких приказов нет...
Эту операцию нужно было проводить молниеносно и решительно. Вообще-то ваши военные обучались в России, должны энать.
У відповідь

від: киев Місто: киев
07.07.2014 16:06
удивляет,как вам вежливо отвечают) Ребята,ужепозно объяснять человеку из Рф что-то)) они очень сейчас болеют тем что за 14 лет им преподнесли)все бестолку...просто надо сказать-до скорого свидания,через 5 лет,будет тяжкое похмелье РФ))тогда пообщаемся
У відповідь

від: Александр Місто: Харьков
02.07.2014 03:03
1. "Да уж, подготовила Россия... Вообще-то ваши военные обучались в России, должны знать". - точно не Россия....
СССР- возможно, еще 23 года назад. За это время Россия участвовала в 5 РЕАЛЬНЫХ войнах, Украина - ни разу ни на кого не нападала и войн не вела. (Контингенты - миссии в ООН - не в счет).

2. " Никакой организации военной не видно, штаба нет, начальника связи, разведки нет... Никакого управления нет!" - расскажите эту СКАЗКУ кому - нибудь по наивней, а лучше - прочитайте что нибудь о тактике диверсионных групп ГРУ... На худой конец - "Аквариум" Суворова-Резуна или послушайте радиоперехваты Гиркина-Стрелкова...

3 "Эту операцию нужно было проводить молниеносно и решительно" - спасибо, не надо таких советов. "Проводить молниеносно и решительно" - этого террористы и ждали, что бы повторить Грозный как в первую чеченскую...
В том то и разница между Украиной и РФ - на Украине не воют с собственным народом и стараются избежать жертв ЛЮБОЙ ценой....

від: OlegRoman Місто: Bratislava
01.07.2014 17:31

Бандит-шизофренік Путін під виглядом захисту рускоязичніков експортує в Україну совєтский тероризм. Брутальною брехнею унаркоманює цивілізований світ демократичних змін, котрий наївно й небезпечно толерує кремлівського злочинця. Не так давно мирне співжиття народів Європи нищив гітлерівський нацизм. Росію сьогодні успішно ліквідовує лєнінсько-сталінський рашизм, а в сучасності путінський комуно-бандитизм. Імперія зла та зеківщини ніколи не мала, не має й не матиме щонайменшого понняття про значення слів - демократичний розвиток людини, нації, народу. Її неандертальську, ворожу "дємaкратію" що до України випромінює обличчя цинічної істоти рос-фюрера Путіна: нє мєшайтє харашо жить, блін...а то пасть парву, апять у кайдани адєну...
Силою зброї, політичних інтриг, брехні й диверсій сучасний світ задурити можна лише частково, але міць правди та свободи переможе! Рос-фюрер Путін - кагебістська кровожадна гіієна 21 століття!
Йому належиться всесвітна кара!
Уся прогресивна спільнота світу зобов'язана зупинити й ліквідувати путінське самодурство, кровавий рашизм кагебістського деспота. Вагання для неї може стати пагубним!
Bratislava Praha.

від: Хаим Місто: Хайфа
01.07.2014 08:21
Де ж вони нарештi, цi неспростовнi докази? Вже скоро 4 мicяцi як вони кажуть, що в них є докази участi Росii, але досi нiчого кращого за фоток бородатих дядькiв та якихось незрозумiлих папiрцiв не показали...

від: Vinyk
29.06.2014 22:09
Як не крути, ні дві, ні три, ні навіть десять "учєбок" не надресірують стільки диверсантів, щоб нанести такої шкоди Україні, якої їй завдала сбУ: і під час перетворення незалежної країни в корупційну олігархію(в тому і є першопочаток "сир-бора" з сепаратизмом), і під час "прихватизації"-розкрадання народного добра(море людей загнано у безвихідь, а влада дискредитована, бо держава ледво знайде щось цінне і державне, щоб було чим управляти), і під час дебілізації населення(під егідою "реформ") для зручності експлуатації ошуканих зневірених людей на Україні та поза її межами. Принаймні, "сепаратистські" регіони слід було спочатку виснажити, ослабити, дестабілізувати, а вже потім почались агресивні політичні сутички, що переросли в "комерційно-збройні" дії -- таке навіть найкрутішим бандам-олігархіям не під силу, якщо нема силової підтримки(у формі "криші" -- омофору-егіди спецслужби) на державному рівні.
Коментарі, сторінка з 2
    Вперед 
ДОЛУЧАЙСЯ!

 

«Доведеться менше їсти» – москвичка про санкції 

 

Українська армія укріплює свої позиції під Донецьком

 

Крим Реалії: Чому в анексованому Криму неможливо купити чи продати квартиру або будинок?

Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО

 У лавах бойовиків – паніка, «Стрєлок» готується відступити – сили АТО

Гіркін поставив ультиматум Росії, погрожуючи втечею з України – Матюхін

Ситуація в зоні АТО 10 серпня

Замість «Боїнга» бойовики планували збити літак «Аерофлоту» – Наливайченко

Провідні постачальники продовольства до Росії (2013)

 

 

Перелік необхідних речей для мобілізованих

ФОТОГАЛЕРЕЇ

Майдан після очищення від барикад

Сатирою по сепаратистах. Художники підпілля Донбасу

В інших ЗМІ