10 серпня 2014, Київ 21:21
Аудіо меню
Internet TV
Розклад
Наші хвилі
Як слухати

Online TV Радіо Свобода
 Щоб допомогти армії у Дніпропетровську провели доброчинний фестиваль
ВАША СВОБОДА

УСІ НОВИНИ / Політика

ЄС готує список для розширення санкції проти Росії – рішення Європейської ради

x

Голови урядів та держав ЄС доручили Раді закордонних справ Євросоюзу підготувати до кінця липня перший список компаній та осіб, щодо яких будуть запроваджені санкції. У список потраплять ті, хто фінансово та матеріально підтримує дії проти суверенітету й територіальної цілісності України. Про це йдеться у висновках Європейської ради, що 16 липня відбулася в Брюсселі.

Крім того, Рада доручила розглянути можливість запровадження санкцій проти осіб та компаній, які фінансово і матеріально підтримують російських можновладців, відповідальних за анексію Криму й дестабілізацію сходу України.

ЄС також заморожує будь-які нові програми фінансової підтримки для Росії від Європейського інвестиційного банку і координуватиме зусилля країн-членів з тим, щоб заморозити фінансування нових програм для Росії Європейським банком реконструкції та розвитку.

Запровадження санкції проти Росії оголосили і Сполучені Штати. За повідомленням Міністерства фінансів США, санкції стосуватимуться кількох провідних російських банків і енергетичних компаній.

Йдеться, зокрема, про державі російські компанії «Роснєфть», державний банк «Внєшекономбанк», компанію «Новатек», яка займається видобутком газу, «Газпромбанк», який є фінансовим підрозділом російського енергетичного монополіста «Газпрому».

Окрім цього санкції будуть запроваджені ще проти п’яти росіян – Сергія Бесєди, керівника п’ятої служби ФСБ, віце-спікера Держдуми Росії Сергія Невєрова, міністра у справах Криму Олега Савельєва та радника російського президента Володимира Путіна Ігоря Щеглова.



Щоб залишити коментар і мати більшу можливість у спілкуванні з іншими учасниками форуму, Ви можете зареєструватися. Частина важливих публікацій потрапляє і на сторінку Радіо Свобода у Facebook. Там коментувати можна без участі модератора.


ПОВЕРНУТИСЯ НА ГОЛОВНУ

Важливе на Свободі

 В лавах бойовиків – паніка, «Стрєлок» готується відступити – сили АТО

Українські військові ведуть бої за Красний Луч – РНБО

МВС ідентифікувало й починає затримання осіб, які співпрацювали з «ДНР» і «ЛНР»

Росія готувалася ввести «миротворців», провокацію зірвано – Чалий

Уряд пропонує дозволити заочний суд над чиновниками, які перебувають у розшуку

Українські санкції проти Росії і «Сім’ї»: на кону банки, ліцензії

У разі вторгнення в Україну Росію чекає глибока ізоляція – генсекретар НАТО

 Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО

Анексія Криму вже вдарила по авіакомпаніях Росії

Замість «Боїнга» бойовики планували збити літак «Аерофлоту» – Наливайченко


Відсортувати коментарі:
Додати коментар (11)
Коментарі
     
від: кен
17.07.2014 12:44
Відповісти
пора собирать майдан за вступление в США!

від: просто так
17.07.2014 09:38
Відповісти
в Нидерландах вроде , хотели поставить памятник проститутке, не знаю или поставили , но теперь после того, как Европа легла под фюрера Путю , такой памятник нужно поставить в каждом европейском городе
У відповідь

від: ц Місто: ц
17.07.2014 12:43
Відповісти
Начните с Киева.

від: k5555
17.07.2014 09:09
Відповісти
Решение будет проверкой на вшивость Европы и наличие ТАЙНОГО ДОГОВОРА "Робинтропа-Молотова" фашиста Путина и Меркель по Украине

від: euvropeec3
17.07.2014 08:25
Відповісти
Що є найбільш характерним в політиці російських царів, в тому числі і Путіна? Для них загубити мільйони як власного, так і чужого народу заради якоїсь імперської та іншої сумнівної мети проблеми нема. Тому поведінка президента Росії Путіна цілком прогнозована. Але справа в тому, що ніколи ще з часів Петра Росія не перебувала у вразливій для неї міжнародній ізоляції, як нині. Росія сьогодні капіталістична країна, сировинна відстала економіка якої повністю залежить від промислово розвинутих держав. Розвинуте, конкурентоспроможне, соціально-орієнтоване господарство в інтересах народу керівництво Росії разом зі своїми олігархами з відомих причин створити не можуть та і особливо не намагаються В умовах авторитарного режиму залежність російської економіки від цивілізованих країн певним чином подвоюється. Можна очікувати, що Путін та його оточення начхають на санкції Заходу з приводу агресії Росії проти України. Але економіка цієї країни не начхає. Таким чином, наслідки для переважної більшості росіян досить скоро стануть відчутними в негативному сенсі. А головне, Росію з санкціями чи без них чекає суттєвий занепад, а можливо і повторення долі тоталітарного СРСР. Останнє до відома ура-патріотів Росії та тих самовпевнених дурнів України, які підтримують бандитські організації ДНР та ЛНР.

від: LA
17.07.2014 07:18
Відповісти
Дорогі Українці!!!
Не вірте ні ЄС, ні Америці. Нічого вони вам не допоможуть. Подивіться за 24 роки незалежності України, в Україні не має Американського посольства, потрібно їхати в Москву. 24 роки Америка не визнавали України як країни, яка не є Росією. Для Американців Україна та Росія одне і теж, то ви хочете щоб вони чимось допомогли? Хто допомагає, то це прості Українці які живуть в Україні і по всьому світу. Благослови і бережи Вас Бог.
У відповідь

від: OlegRoman Місто: Bratislava
17.07.2014 17:29
Відповісти
...таку сувору брехню здатний витворювати на цій планеті лише Перший кремлівський рашист - Путін!
"кремлевская школа лжи на ліцо"!!!
Bratislava Praha.
У відповідь

від: zhuzhanna Місто: Київ
17.07.2014 16:12
Відповісти
Не пишіть дурниць про відсутність американського посольства в Україні. Посольство працює в Києві, якщо не помиляюсь, з 1992 р. Було розташоване на вул.Ю.Коцюбинського, а зараз знаходиться на вул. І.Сікорського (колишня вул. Танкова) біля ст. метро "Берестейська".

від: Михаил Місто: С-Пб
17.07.2014 06:45
Відповісти
Как у классика Украинской литературы: "Ну что сынку, помогли тебе твои ляхи?"

від: Таука Місто: Киев
17.07.2014 06:45
Відповісти
Цитирую:
"...готують список..". Потом будут готовить дату обсуждения списка.... Потом...Дату рассмотрения. Потом... и так - до бесконечности!

від: Геннадий
17.07.2014 05:46
Відповісти
Это все хорошо, но самое главное, что бы сама Украина не облажалась. Все страны вводят санкции, а Украина против Раши нет. Даже Раша вводит санкции против Украины ограничивая всевозможную торговлю, запрещая ввоз товаров из Украины. В Крыму уже начали "прихватизировать" даже частную украинскую собственность. Не понятно почему Украина неадекватно на это все не отвечает?
ДОЛУЧАЙСЯ!

 

«Доведеться менше їсти» – москвичка про санкції 

 

Українська армія укріплює свої позиції під Донецьком

 

Крим Реалії: Чому в анексованому Криму неможливо купити чи продати квартиру або будинок?

Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО

 В лавах бойовиків – паніка, «Стрєлок» готується відступити – сили АТО

Гіркін поставив ультиматум Росії, погрожуючи втечею з України – Матюхін

Ситуація в зоні АТО 10 серпня

Замість «Боїнга» бойовики планували збити літак «Аерофлоту» – Наливайченко

Провідні постачальники продовольства до Росії (2013)

 

 

Перелік необхідних речей для мобілізованих

ФОТОГАЛЕРЕЇ

Майдан після очищення від барикад

Сатирою по сепаратистах. Художники підпілля Донбасу

В інших ЗМІ