10 серпня 2014, Київ 06:39
Аудіо меню
Internet TV
Розклад
Наші хвилі
Як слухати

Online TV Радіо Свобода
 Прихильників Кернеса закидали яйцями
ВАША СВОБОДА

УСІ НОВИНИ / Політика

Провайдер «Воля» про відключення російських каналів: ми маємо діяти в правовому руслі

Компанія «Воля», яка надає своїм абонентам доступ до мережі інтернет та телебачення, стверджує, що не саботує заклик Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про відключення кількох російських каналів.

«Заклик, що розміщений на сайті Нацради, не є рішенням. Зранку ми вже розпочали інформування представників каналів, що мають бути відключені», – мовиться в листі начальника відділу зв’язків із громадськістю компанії «Воля» Владислава Войтовича на адресу Радіо Свобода.

«Сьогодні о 14:00 в Нацраді відбудеться зустріч із провайдерами щодо цього питання, на якій, ми маємо надію, рішення буде підготовлене. Дуже прошу зрозуміти, що ми маємо насамперед діяти в правовому руслі та не налаштовувати людей проти провайдерів», – пише Войтович.

Учора Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на своєму офіційному сайті заявила, що «вимагає від провайдерів програмної послуги  до 19:00 11 березня поточного року припинити ретрансляцію у своїх мережах передач російських телеканалів  «Россия 24», ОРТ (Первый канал всемирная сеть), «РТР Планета», «НТВ-Мир».

«Станом на 12:00 11 березня вже до 50 відсотків провайдерів по всій Україні відключили мовлення цих іноземних каналів, інші готуються до відключення», – мовилося в повідомленні на сайті Нацради.

Як повідомляють глядачі, станом на 8:00 12 березня у Києві ретрансляцію російських каналів продовжував один із найбільших операторів – компанія «Воля». Так само чинили компанія «Тріолан» і менші за кількістю абонентів провайдери, приміром, «Інтелеком-С» у Святошинському районі столиці.

Тим часом у Севастополі «Воля» ще 10 березня припинила трансляцію 12 загальнонаціональних українських телеканалів – на вимогу особи, яку в прес-релізі компанії називають «в. о. голови Севастопольської міської адміністрації». Якими є правові підстави цього відключення, в компанії не пояснюють. На запит «Телекритики» компанія мотивувала своє рішення «внутрішньою політикою на забезпечення безпеки своїх співробітників».


Щоб залишити коментар і мати більшу можливість у спілкуванні з іншими учасниками форуму, Ви можете зареєструватися. Частина важливих публікацій потрапляє і на сторінку Радіо Свобода у Facebook. Там коментувати можна без участі модератора.


ПОВЕРНУТИСЯ НА ГОЛОВНУ

Важливе на Свободі

МВС ідентифікувало й починає затримання осіб, які співпрацювали з «ДНР» і «ЛНР»

Росія готувалася ввести «миротворців», провокацію зірвано – Чалий

Уряд пропонує дозволити заочний суд над чиновниками, які перебувають у розшуку

Українські санкції проти Росії і «Сім’ї»: на кону банки, транзит, ліцензії

У разі вторгнення в Україну Росію чекає глибока ізоляція – генсекретар НАТО

 Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО

Анексія Криму вже вдарила по авіакомпаніях Росії

Замість «Боїнга» бойовики планували збити літак «Аерофлоту» – Наливайченко


Форум закрито
Відсортувати коментарі:
Коментарі, сторінка з 2
    Вперед 
від: Олег Місто: Марганець
12.03.2014 21:22
Давайте повністю ізолюїм людей від пропаганди других держав, а не тільки Росії. Будемо варитись у своєму горщику.

від: Колька Місто: Коливань
12.03.2014 17:22
Чому ніхто не задумується про ситуацію, яка є в Криму? Як би безпосередньо я діяв, перебуваючи там? Ну виключили канали, але ж інтернет залишився! Чи краще було б спровокувати "самаабарону", щоб ті мали привід вирубити все?

від: Ukrainian Patriot Місто: Chernivtsi
12.03.2014 15:17
Політику президента РФ Володимира Путіна підтримують 68% населення. Дії РФ щодо Криму підтримують навіть представники російської інтелігенції, пише The New York Times.

Причину такої популярності Путіна намагався вияснити проректор Європейського інституту в Санкт-Петербурзі історик Борис Колоніцький.

Однією із очевидних причин, на думку історика, є те, що провідні російські ЗМІ повністю контролюються державою. Згідно опитування, проведеного Левада-центром, 43% росіян вважають, що винуватцями української кризи є країни Заходу.

Всі бажаючі можуть дізнатися альтернативні точки зору в інтернеті, але часто вони лише слугують для росіян доказами подвійних стандартів Заходу, виправдовуючи при цьому подвійні стандарти самого Путіна. Так, висловлювання держсекретаря США Джона Керрі про те, що "в XXI столітті поводити себе як в XIX столітті, вторгаючись в іншу країну під абсолютно вигаданою причиною", можна застосувати також і до вторгнення Буша-молодшого в Ірак.

У будь-якому разі, росіянимають давнютрадиціюдержавної цензури.Росіяни, якправило, вірятьофіційній інформаціїсаме тому, щовона офіційна, і це врівній мірівідноситься ідо інформації з бокуЗаходу.

Щеодинмомент, якийчасто упускається з виду, це те щоросійська ідентичністьпов'язаназ імперією, і багато хто доцих пір вважаютьУкраїну"своєю землею". Багато росіян нічого не знаютьпро сучаснуУкраїну. Проте, історія показує, що росіяницілком здатніборотися зісвоєюупередженістю- людивМоскві таСанкт-Петербурзі показаливирішальнусолідарність зрухомза незалежність українахБалтіїна початку1990-х.

Зрештою, як і іншілюди, росіянидбають проінтереси своєї держави, такяк вони їх розуміють. Але чи насправді вони підтримують "диктатуру Путіна"проти"українськоїдемократії", задається питанням професор.

За останні 23 роки росіяни та українці розвинули на основі згадок про радянське минуле абсолютно різні наративи. "Радянська культура романтизувала і ідеалізувала революцію, однак революційний ідеал може також обернутися проти режиму. В кінці 1980-х більшовистський лозунг "Вся влада - Совєтам" отримав нові відтінки значення: влада дійсно повинна належати Совєтам – народним зібранням, а не Комуністичній партії", - пише історик.

Дії Путіна сформували в Росії нову "політику пам‘яті" і сам термін "революція" став сприйматися росіянами негативно, пише The New York Times. В офіціальних заявах часто цитується релігійний філосов Миколи Бердяєв та письменник Олександр Солженіцин, які негативно дивилися на будь-які революції. Ця "політика пам‘яті" знаходить знаходить відгук усьогоднішніхросіянах-ключовою політичноюцінністюстала "стабільність".

"В Україні ситуація кардинально відрізняється. Українські націоналісти можуть не сприймати міф про більшовистську революцію, але вони перейняли її атмосферу романтики і святості, сформувавши свої власні культи героїв та мучеників", - пише Колоніцький.

Однак, як відмічає автор, уявлення людей можуть змінюватися під дією певних подій. Те, що росіяни надають перевагу стабільності над змінами, може стати серйозною перешкодою на шляху до необхідної політичної трансформації.

Як показує історія, будь-які спроби зупинити революційний рух за допомогою інтервенції загрожує привести революцію "до дому" - цього й бояться прихильники Путіна. Але й спроби розв‘язати українську кризу, не беручи до уваги Росію, також приречені, констатує історик.

від: Анонім
12.03.2014 15:06
Інформаційну війну Росія проти України не зможе вести як що не буде провайдерів - представників її 5 колони. Тому "правдами" та неправдами Росія може дотиснути нинішню слабку владу аби в медіа просторі нічого не було окрім чернухи

від: Анонім Місто: Київ
12.03.2014 13:45
З якою метою всі пакети каналів у Волі включають російські канали? Чому не існує пакету без російських каналів?

від: Анонім
12.03.2014 13:29
Комусь дуже не хочеться бачити, як русскіі брешуть про Україну на своїх російських каналах? Може краще краще заборонити безкінечні російські телесеріали, які на тлі майже повної відсутності українського культурного простору разом з теле і радіо русскаязичієм створюють в Україні україноненависницький Русскій Міръ?

від: Юрій Бардик Місто: Черкаси
12.03.2014 13:23
Той, хто хоче зробити, шукає можливості, а хто не хоче - шукає причини. "Воля" - п'ята колона в Україні.

від: Киянин Місто: Київ
12.03.2014 13:04
Панове з Волі! Переведіть ці канали у окремий пакет "Російський" і беріть з тих, кому дуже кортить слухати брехню підвищену платню. Натомість, замість путінської пропаганди вставте Евроспорт або канал кіно TV1000 (між іншим, російський канал). Не буде жодних нарікань з боку телеглядачів..

від: Віктор Місто: Суми
12.03.2014 12:47
Тепер у СМІ існує тотальна цензура. Такого навіть у Януковича не було, він і не мріяв про таку цензуру. Залишилось відключити інтернет і все самі себе ізолювали, а навіщо? Нема слів...

від: Іван Місто: Київ
12.03.2014 12:46
лицеміри в криму швидко всі українські канали вимкнули.
воля - це антиукраїнське непорозуміння.
про їх "тепле" ставлення до клієнтів ходять легенди.
Коментарі, сторінка з 2
    Вперед 
ДОЛУЧАЙСЯ!

 

Життя після звільнення Карлівки. Історія Павла і Катерини 

 

Українська армія укріплює свої позиції під Донецьком

 

СХЕМИ: Шило на мило. Хто після зміни влади заробляє на страхуванні пасажирів Укрзалізниці?

 

Спецслужби Росії знищують ватажків терористів – РНБО

Замість «Боїнга» бойовики планували збити літак «Аерофлоту» – Наливайченко

Ситуація в зоні АТО 9 серпня

 Бойовики захопили співробітників Червоного Хреста

Про це свідчать і телефонні розмови бойовиків

Провідні постачальники продовольства до Росії (2013)

 

 

Перелік необхідних речей для мобілізованих

ФОТОГАЛЕРЕЇ

Майдан після очищення від барикад

Сатирою по сепаратистах. Художники підпілля Донбасу

В інших ЗМІ