This version of the page http://oppb.com.ua/all_articles (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-07-30. The original page over time could change.
СТАТТІ | Охорона праці і пожежна безпека
Проект видавничого дому «МЕДІА-ПРО»
www.mediapro.com.ua

СТАТТІ

Попередження пожеж на автотранспорті

Одним із важливих елементів безпеки автотранспортних засобів є їх пожежна безпека. Достатньо сказати, що за лічені хвилини від легкового автомобіля залишається тільки понівечений та вже нікому не потрібний кузов. Тому на початковій стадії загоряння необхідно швидко приймати рішення щодо гасіння полум’я

Забезпечення техногенної безпеки на підприємствах

Рівно рік тому набув чинності оновлений Кодекс цивільного захисту України. З набуттям ним чинності було скориговано основні вимоги до органів Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Відтепер при перевірці підприємств державні інспектори звертають увагу не лише на дотримання норм пожежної безпеки, але й окремо перевіряють виконання вимог у сфері техногенної безпеки.

Правила расследования несчастных случаев изменятся

Госгорпромнадзором Украины подготовлен проект Положения о расследовании и учете несчастных случаев (острых профессиональных отравлений) и аварий, произошедших на производстве. О необходимости разработки такого документа и изменениях порядка расследования и оформления несчастных случаев на производстве и профзаболеваний нашему журналу рассказал начальник управления организации государственного надзора Госгорпромнадзора Украины Николай РАДИОНОВ.

Пожежна безпека складів твердого палива

В наш енергозалежний час особлива увага приділяється виробництву достатньої кількості енергії, необхідної для промисловості, систем опалення, побутових та інших потреб. Основою та первинною ланкою такого виробництва є енергетичне паливо.

Перевірка підприємства: погляд інспектора

Про порядок проведення перевірок підприємств інспекторами Держгірпромнагляду кореспонденту журналу «Охорона праці і пожежна безпека» розповів заступник начальника Територіального управління Держгірпромнагляду у Львівській області Ігор ТЕРЕХ.

Держгірпромнагляд та ДСНС: функції контролю та права

Держгірпромнагляд України підпорядковується Міністерству енергетики та вугільної промисловості України, ДСНС — Міністерству надзвичайних ситуацій. Діяльність служб регулюється різними законодавчими та нормативно-правовими актами.

Виробничий травматизм у Києві

Щокварталу Київська міська державна адміністрація проводить аналіз стану виробничого травматизму в м. Києві (за галузями економіки, за причинами та видами подій, які призвели до нещасного випадку, стан травматизму окремо по районах міста тощо).

Зі статистичною інформацією щодо виробничого травматизму, а також аналізом стану безпеки праці на підприємствах можна ознайомитися у № 4/2014 у статті Сергія Лисенка «Виробничий травматизм у Києві»

Збережемо врожай від втрат

Пожежна статистика

Працівники сільського господарства докладають багато зусиль, щоб посіяти та виростити врожай зернових. Одним з факторів небезпеки його втрати є пожежі, а основна їх причина — необережне поводження з вогнем та несправність збиральної техніки. Минулого року на території держави сталося 22 пожежі, вогнем знищено більше 180 га зернових, завдано збитків більш ніж на 2 млн грн.

Остеопороз: як уникнути переломів на виробництві

Остеопороз, який через сучасну розповсюдженість називають «тихою епідемією», нерідко буває однією з причин переломів кісток на виробництві. Як мінімізувати ризики? За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, близько 35 % травмованих жінок і 20 % чоловіків отримують переломи, пов’язані з остеопорозом. Проблема остеопорозу нині зачіпає близько 75 млн громадян країн Європи, США та Японії.

Зупинення підприємства через суд: за і проти

20 червня минулого року Верховна Рада внесла до Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) в сфері господарської діяльності» поправки, відповідно до яких зупинення виробництва та виконання робіт, які, за висновком органу з нагляду за охороною праці, створюють безпосередню загрозу життю та здоров’ю людей, можна здійснювати лише за постановою адміністративного суду, ухваленою за результатами розгляду позову зазначеного органу.

Сторінки

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • наступна ›
  • остання »