This version of the page http://www.winnerauto.ua/ua/news/ford_news_ecoboost (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-07-26. The original page over time could change.
МАЛЕНЬКИЙ, АЛЕ ПОТУЖНИЙ 1,0-ЛІТРОВИЙ ДВИГУН ECOBOOST КОМПАНІЇ FORD БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО ТРЕТІЙ РІК ПОСПІЛЬ ОТРИМУЄ ВИЗНАННЯ МІЖНАРОДНОГО ДВИГУНА РОКУ / Віннер Автомотів - Ford, Land Rover, Volvo, Porsche / Форд, Ленд Ровер, Вольво, Порше

Зворотній звязок Новини Вакансії Контакти Книга рекордів
Компанія Нові автомобілі Вживані автомобілі Кредитування Страхування Лізинг Корпоративним клієнтам Сервіс та запчастини Запис до сервiс центру



 
Новини

МАЛЕНЬКИЙ, АЛЕ ПОТУЖНИЙ 1,0-ЛІТРОВИЙ ДВИГУН ECOBOOST КОМПАНІЇ FORD БЕЗПРЕЦЕДЕНТНО ТРЕТІЙ РІК ПОСПІЛЬ ОТРИМУЄ ВИЗНАННЯ МІЖНАРОДНОГО ДВИГУНА РОКУ

Невеликий бензиновий двигун, яким обладнуються автомобілі Ford, включаючи оновлену модель Fiesta, переміг у змаганні з престижними брендами та суперкарами, безпрецедентно третій раз поспіль отримавши «Оскар» світу двигунів.

Сьогодні двигун компанії Ford Motor сімейства EcoBoost об‘ємом 1,0 літра, що зменшує споживання палива без шкоди для потужності, названо Міжнародним двигуном 2014 року за свої дорожні якості, технічні характеристики, економію, досконалість і технології.

Крім того, протягом Міжнародної виставки двигунів «Engine Expo 2014» у Штутгарті робоча група з 82 журналістів на автомобільну тематику з 35 країн світу втретє поспіль назвала 1,0-літровий EcoBoost Найкращим двигуном об‘ємом до 1,0 літра.

Наразі двигун має 13 значних винагород. Окрім семи призів «Міжнародний двигун року», які він отримав за три роки, включаючи «Найкращий новий двигун 2012», 1,0-літровий EcoBoost також виборов Міжнародну винагороду імені Пауля Піча у Німеччині за технологічну інноваційність, Кубок Д‘юара від Королівського автомобільного клуба у Великобританії, а також винагороду «Прорив року» від американського журналу «Popular Mechanics». Крім того, компанія Ford є першим автовиробником, що виборов найвище місце серед 10 найкращих двигунів у рейтингу Уорд за свій трициліндровий агрегат.

«Цьогорічне змагання було найбільш напруженим, але 1,0-літровий EcoBoost продовжує виділятися серед інших, і цьому є явні причини: найбільша досконалість, вражаюча багатофункціональність і неперевершена ефективність, - відмітив Дін Славніч, співголова 16-го конкурсу «Міжнародний двигун року» та редактор журналу «Engine Technology International». – 1,0-літровий EcoBoost – це один з найкращих прикладів проектування силових агрегатів».

Переможна хода 1,0-літрового двигуна EcoBoost
З‘явившись на європейському ринку у 2012 році в автомобілі Ford Focus, 1,0-літровий EcoBoost наразі встановлюється у дев‘яти інших автомобілях компанії: Fiesta, B-MAX, EcoSport, C-MAX і Grand C-MAX, Tourneo Connect, Tourneo Courier, Transit Connect і Transit Courier.

Двигун EcoBoost об‘ємом 1,0 літра надалі розширюватиме свою присутність на ринках Європи разом з оновленим Mondeo, коли цей автомобіль з‘явиться пізніше у цьому році. Він стане найменшим двигуном для сімейства таких великих автомобілів.

Цей агрегат вже є у версіях потужністю 100 та 125 кінських сил, а нещодавно компанія Ford вперше презентувала нову версію цього двигуна потужністю 140 кінських сил, яким обладнуватимуться моделі Fiesta у червоному та чорному кольорах. Це найпотужніші дорожні автомобілі об‘ємом 1,0 літра серійного виробництва за усіх часів, вони розганяються від 0 до 100 км за 9 секунд, розвивають найвищу швидкість 201 км/г, витрачаючи при цьому 4,5 л / 100 км та створюючи викиди CO2 в обсязі 104 г/км*.

Наразі один з п‘яти автомобілів Ford, що продаються на 20 традиційних європейських ринках компанії, обладнується 1,0-літровим двигуном EcoBoost**. За п‘ять місяців 2014 року до числа країн, у яких 1,0-літровий EcoBoost виявився найпопулярнішим, увійшли Нідерланди (38% від усіх куплених автомобілів), потім Данія (37% ) і Фінляндія (33%).

Європейські виробничі потужності Ford у містах Кельн, Німеччина, та Крайова, Румунія, випускають один новий двигун сімейства EcoBoost кожні 42 секунди, а їх кількість нещодавно перевалила за 500 000 одиниць.

Всесвітня потужність
Автомобілі Ford, обладнані 1,0-літровим двигуном EcoBoost, наразі доступні у 72 країнах світу. Пізніше у цьому році американські клієнти матимуть змогу купити новий Focus з 1,0-літровим EcoBoost, а модель Fiesta, що має цей агрегат, вже можна побачити у дилерських центрах.

Нещодавно компанія Ford запустила виробництво 1,0-літрових EcoBoost у китайському місті Чунцін, що дозволить задовольнити споживчий попит у Азіатсько-тихоокеанському регіоні. У першому кварталі 2014 року більше третини покупців нової моделі Fiesta у В‘єтнамі обрали 1,0-літровий двигун EcoBoost.

Інноваційний технічний підхід
Більше 200 інженерів і проектувальників з науково-дослідних центрів Ford у містах Ахен і Меркеніх, Німеччина, та Дагенем і Дантон, Великобританія, витратили більше п‘яти мільйонів годин на розробку 1,0-літрового двигуна EcoBoost.

Компактний та малоінерційний турбонагнітач двигуна обертається зі швидкістю 248 000 разів на хвилину, тобто більше 4 000 обертів на секунду, що майже вдвічі перевищує максимальну швидкість обертання турбонагнітачів у двигунах гоночних автомобілів F1 2014 року.

Турбонагнітач 1,0-літрового EcoBoost потужністю 140 кінських сил надає тиск наддува 1,6 бар (16,6 Н/см2). Максимальний тиск згорання у 124 бар (1 241 Н/см2) еквівалентний дії п‘ятитонного африканського слона, що стоїть на поршні.

Маючи чавунний корпус, двигун настільки маленький, що може вміститися у верхнє багажне відділення у салоні літака. Також він обладнується алюмінієвими голівками блоку циліндрів з вбудованим колектором вихлопної системи, що знижує температуру вихлопних газів для забезпечення оптимального коефіцієнта паливно-повітряної суміші. Інноваційний дизайн маховика та переднього шківу надає додаткові технічні переваги у порівнянні зі звичайними 3-циліндровими двигунами.

Тертя у двигуні зменшено завдяки особливому покриттю поршнів, поршневим кільцям низької напруги, ущільнювачам колінчастого вала з низьким коефіцієнтом тертя, а також ременю газорозподільного механізму в масляній ванні. Масляний насос змінного об‘єму розподіляє мастило по мірі необхідності та оптимізує тиск масла, покращуючи у той же час паливну економічність.

«Проектуючи 1,0-літровий EcoBoost, ми створили надзвичайно малолітражний двигун внутрішнього згорання для вирішення найскладнішої задачі у світі автомобілебудування – забезпечення безкомпромісної досконалості, високих технічних характеристик і надзвичайної економії палива, - розповідає Ендрю Фрейзер, керівник підрозділу з розробки бензинових двигунів європейського відділення Ford. – Секрет успіху сімейства EcoBoost полягає у широкому виборі інноваційних технологій, що надають переваги великих автомобілів від малого двигуна».

Автоцентр «Віннер Автомотів»
пр-т Московський 24д
Київ, 04073, Україна
Тел: 496-00-06


повернутись до списку
м.Київ
пр-т Московський, 24д