This version of the page http://zz.te.ua/smert-ternopilskoho-kodu/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-06-29. The original page over time could change.
Смерть Тернопільського КОДу | Новини Тернополя і області – За Збручем

Смерть Тернопільського КОДу

28/05/2012 13
Розмір тексту:
версія для друку

Це мало статися рано чи пізно. Об’єднання, що задумувалося як широкий громадський спротив, виявилося безсилим протистояти кулуарності, меркантильності та кумівству серед політиків, для яких заяви та спічі значно важливіші за,власне, реальний спротив.

Нагадаємо, що комітет опору диктатурі (КОД) на Тернопільщині був створений одним з перших. Він виник як реакція на арешт Юлії Тимошенко і досить швидко став вагомим елементом суспільного життя.  Можливо, у Києві в такий спосіб хотіли зробити оновити лице спаплюженого опозиційного руху.

Однак з наближенням виборів у  діяльності тернопільського КОДу, куди входять представники майже всіх опозиційних партій та громадських організацій, з’явилася невизначеність та сурогатність. Першим тривожним сигналом стало підписання троїстого союзу між “Батьківщиною”, “Фронтом змін” та “Свободою”. Ніхто з представників цих партій не повідомив колег по КОДу про такий крок. Так рейтингові партії продемонстрували можливим союзникам, хто в опозиційній хаті головний. Це був перший цвяшок в “домовину” тернопільського КОДу.

І це був сигнал, що переговори про формат опозиції на виборах переміститилися в партійні офіси та віп-зали ресторанів, а думка громади та окремих виборців нікому не цікава.  Не випадково, саме після цих подій записався у “Фронт змін” гіперактивний координатор та піарщик КОДу депутат Степан Барна.

Наступний крок – розповзання чуток про те, що нові союзники без жодних праймеріз та публічних обговорень “по-братньому”  роздерибанили квоти на мажоритарні округи. Кажуть, що внаслідок цього “Батьківщина” зі “Свободою” отримали по два округи, а “Фронт змін” – один. Кожна з партій, перші особи яких говорять про нові стандарти політики, отримала можливість кулуарно визначити своїх кандидатів.

Згодом з’явилася інформація про призначення керівника штабу об’єднаної опозиції, ким став непопулярний та конфліктний нардеп з “Батьківщини” Василь Деревляний. Про КОД уже ніхто не згадував і кандидатуру начштабу не обговорював. Усі процеси перейшли у передвиборну фазу, поховавши останню можливість згуртування громади. А саме до цього закликатимуть всі учасники виборчого шоу, старанно маскуючись під гучними гаслами. Ніхто з них не згадає, що причетний до загибелі романтичного проекту, що носив утаємнене ім’я – КОД – Комітет Опору Диктатурі.

Іван Сірий

На фото: Могильники тернопільського КОДу?

  • Теги:
    • Деревляний Василь
    • розкол
    • Тернопільщина

Коментарі (13)

  • Pingback: ЗаКОДовані - розКОДувались, або як розвалилась Тернопільська об`єднана опозиція

  • Мирянин

    28/05/2012

    Отака ж участь чекає на КОД і в масштабах держави. Незрозуміло тільки навіщо віжки керівників штабів віддали Батьківщині, а особливо найбільш одіозним її представникам. Шкода, що задекларовані благі наміри так швидко призводять до негативного результату. Отже – допоки не визріє нова молода політична спільнота, не обтяжена попередніми амбіціями, гріхами і помилками перед власним народом – до того часу влада може спати спокійно. А обіцяти всі тепер мастаки – тільки відповідальності ніякої – ну просто їх не вчили цьому у таємних політичних кулуарах. Тому, шановні виборці – затягуйте пояси на останню дірку споживайте те, що вам пропонують чи нав’язують. Іншого виходу навіть не проглядається. Хіба-що визріє якийсь новий громадянський рух – на зразок польської Солідарності.

    куїнджі

    28/05/2012

    жаль Барну, якого використали проходімці з фронту

    Ваня

    28/05/2012

    Так і знав Люди ведуться на оманливі “цукерки” а життя то показує я воно є … як можуть обеднатися зовсім різні сили по ідеолонгії , всі обеднуються по меркентильності , та лобіювання своїх інересів , а саме пройти … я за УНП голосувати буду , а як Джоджик буде то за нього , все решту то замануха … суто для мене !

    Тритуз

    28/05/2012

    Та Барна сам кого хоч використає. Під якою партією він ще не був, що рейтинг собі набити?

    Кучерявий

    28/05/2012

    В розвалі Коду винен деревляний. Це він стравлює кайду із заставним, а сам тихо зробив ставку на максімова

    Хонда

    28/05/2012

    Деревляного треба відсторонити від штабу і призначити наливайченка. Він є компромісною фігурою і може обєднати навколо себе всіх

    Дух бандераса

    28/05/2012

    Кого? Жєню філя, івасика суту та пляшку самогону?

    виборець

    28/05/2012

    І хто тепер скаже, що Кличків “УДАР” немудро зробив, що з тими жидівськими фарисеями не обнімався. Бачили га??? Того бабтиста+сєню???
    Українська опозиція …пі-пі-пі…
    Кличко боєць!!! Йому з ними не по дорозі. ЦЕ ТОЧНО.

    Saвік

    28/05/2012

    А шо код на чолі з барною в тернополі реально зробив. Ходили і махали прапорами на мітингах та піарились на святах.

    firt

    28/05/2012

    Заберіть бютівців з КОДу і отримаємо нормальну опозицію.А то ця істерико-зомбіська секта,вважає що їй вже належить вся Україна…Заберіть в Тернополі Деревляного і реально отримаємо згоду всіх патріотичних партій.А то ці піарщики,нічого не вміють тільки скиглити та скандалити.

    Борис Леонідович

    28/05/2012

    Виборцеві: Ні печерному антисемітизму! Ти ж нібито користуєшся Інтернетом, а отже міг би 1 000 000 000 разів дізнатися, що Віталій Кличко щонайменше на 51% – ЄВРЕЙ (прізвище бабусі – Етінзон)! …І не вживай, неіснуючих в українській літературній мові, образливих назв народу, який фактично створив людську цивілізацію.

    vit

    29/05/2012

    від коментів плакати хочеться… :(

    Додати свій коментар

    Клацніть, щоб скасувати відповідь.

    Name

    Email


    *

    Коментар

    Погода, Новости, загрузка...

    Погода

    Опитування

    • Як ви оцінюєте роботу голови ОДА Олега Сиротюка?

      Результати

       Loading ...
    • Архів опитувань
    Вакансії в Тернополі
    Фінансовий менеджер
    Зоотехнік
    Менеджер з продажу нерухомості
    Помічник менеджера з персоналу
    Продавець
    работа: кладовщик вакансии во Львове