This version of the page http://www.meteoprog.ua/ua/about/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-06-13. The original page over time could change.
METEOPROG.UA. Погода в Україні й світі. Прогноз погоди

Про проект METEOPROG.UA

Проект METEOPROG є одним з перших проектів погодних сайтів, що з’явились на пострадянському просторі і вже майже 10 років представляє своїм відвідувачам можливість, в режимі реального часу отримувати докладну інформацію про погодні умови та прогнози погоди в більш ніж 15 000 містах та населених пунктах світу.

Сайт METEOPROG.UA – це локальна версія проекту METEOPROG для України, яка містить докладну інформацію про погодні умови і прогнози погоди для більш ніж 1209 міст та населених пунктів України. На нашому сайті дані прогнозів погоди представлені у вигляді прогностичних карт, метеоргам і таблиць, які дають повну картину метео-ситуації в населених пунктах на найближчі тижні.

Проект METEOPROG є частиною медійного інтернет-холдингу Open Media Group (www.openmedia.com.ua), представленого в Україні та інших країнах Європі. Холдинг займає провідні позиції в таких сегментах як: Погода, Спорт, Медицина, Здоров’я, Материнство і Дитинство, Краса, Мода. Щомісяця сайти Open Media Group відвідують більш ніж 10 000 000 унікальних відвідувачів з країн Східної Європи та світу.

Наукова база

Основою для розрахунків даних прогнозів погоди є числова модель прогнозу погоди WRF (Weather Research and Forecasting), яка встановлена на власному високопродуктивному комп'ютерному кластері. Щогодини наші сервери обробляють дані з метеостанцій по десяткам тисяч точок по всій Земній кулі, це дає можливість робити найбільш точний прогноз для будь-якого населеного пункту в більш ніж 170 країнах світу.

Чудові показники точності прогнозів в поєднанні з високими вимогами до наукової бази та обчислювальних потужностей роблять модель WRF високоефективним інструментом, який вигідно відрізняється від більшості інших типів прогнозів, що побудовані на основі глобальних метеомоделей.

Деталізація розрахункової сітки WRF проекту METEOPROG становить 27х27км на рівнинах, і 9х9км в гірських і прибережних районах, що дозволяє отримувати максимально точний прогноз в місцях, де перепади погоди можуть бути значними навіть у найближчих точках (для порівняння - в ​ глобальних метеомоделях крок сітки прогнозу складає 112 км).

Комп'ютерне прогнозування проводиться програмним комплексом, що належить METEOPROG і розробленим фахівцями проекту у співпраці з УЦЕВП (Український центр екологічних і водних проектів, заснований в 1999 році Академією технологічних наук України та співробітниками Інституту проблем математичних машин і систем НАН України як науковий, інженерний та інформаційний центр, що спеціалізується на розробці програмних систем підтримки прийняття рішень з проблем прогнозування погоди, гідрологічного режиму річок і повеней, динаміки прибережної зони моря, забруднення навколишнього середовища, радіаційної безпеки, екологічного менеджменту, управління водними системами), фахівці центру залучені у великомасштабні проекти з математичного моделювання навколишнього середовища спільно з провідними науковими центрами ЄС, США і Росії, завдяки чому УЦЕВП має широку міжнародну популярність.

Розвиток

Ми не стоїмо на місці і постійно розвиваємося - математична модель, яка використовується для розрахунку прогнозу погоди, постійно вдосконалюється і уточнюється нашими фахівцями, що дозволяє збільшувати кількість міст покриття, а також покращувати точність прогнозів погоди, в тому числі на таких складних ділянках, як узбережжя морів та океанів, а також у гірській місцевості.

На сьогоднішній день регіональні сайти проекту METEOPROG працюють в більш ніж 40 країнах Європи і світу. Для кожної країни ми підтримуємо спеціальну локалізацію: з більш зручною навігацією по країні базування і максимально деталізованими для цієї території прогнозами і погодними картами.

Ми завжди готові вислухати коментарі, пропозиції та критику наших користувачів щодо наших продуктів і зручності користування. Всі Ваші зауваження та побажання ми чекаємо за адресою: promo@meteoprog.ua

Контакти:
e-mail: promo@meteoprog.ua
тел.: +38 (044) 206-11-70

Реклама на сайті:
e-mail: reklama@openmedia.com.ua
тел.: +38 (044) 206-11-70


Довідник
Інтернет-магазини
Портал про цифрову техніку
Відео рецепти ресторанної кухні
Портал про здоров'я
ХОЧУ! Жіночий портал
Гід в світі ТБ, кіно та шоубізнесу
RIA.ua - сайт оголошень
Новини футболу
Сайт для гарних батьків
Новини, що подобаються
Інтернет-супермаркет
Всe для авто!
Пошук відпочинку по всьму світу.


Погода
Погода в Киеве на выходные, 14-15 июня Прогноз погоды в Украине на выходные 14-15 июня Предштормовое облака напугали жителей Мидлендса
Шоубиз
Нереально красивую дочь показала Ани Лорак! Смотри, какой она стала Пугачёва долго обманывала страну! Врачи выявили у детей... Крым в ШОКЕ от поступка Ротару Улетные ЗАСВЕТЫ звезд! Такого еще не было!
Политика
Донецькі регіонали почали воювати з Добкіним та Кернесом В Госдепе рассказали, зачем Керри едет в Баку? Неожиданно... На Грушевского снова попытались прорвать кордон милиции В МВД говорят, что виноватых «беркутовцев» на смерть никто не посылал
Блоги
Анонимность в Сети с Live ОС Прохожие "падают" при виде таких СОБЛАЗНИТЕЛЬНЫХ нарядов на дамах РЖАКА накрывает с головой! От увиденного невозможно сдержаться Находка напугала даже ученых: майя были не людьми, а "животными"?
Общество
Фламенго ведет переговоры с Эдуардо Лутковская опровергла слух о лагерях для беженцев Бывший муж Тимошенко женится. А знаете на ком? Белый цвет в одежде и его влияние на нашу жизнь
Происшествия
СРОЧНО! На границе стычка! Российские войска вступили на... Бесчеловечное обращение гинеколога с женщиной УЖАСНУЛО! Украинский военный самолет атакован с земли на Донетчине - очевидцы Драка в клубе: Кличко схлестнулся с известным хулиганом (видео)
Медицина
Как пережить грозу? Здоровье и психологический климат в семье Лучшим средством от ожирения является... Ученые назвали идеальную длину мужского достоинства