Новини Тернополя і області - За Збручем http://zz.te.ua статті, прогнози, свіжі новини Tue, 10 Jun 2014 07:30:10 +0000 uk-lite hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.5 Біженцям з Криму і Сходу пропонують “піднімати” село http://zz.te.ua/bizhentsyam-z-krymu-i-shodu-proponuyut-pidnimaty-selo/ http://zz.te.ua/bizhentsyam-z-krymu-i-shodu-proponuyut-pidnimaty-selo/#comments Tue, 10 Jun 2014 07:03:45 +0000 admin http://zz.te.ua/?p=137122 179 біженців з Криму та більше тридцяти — зі східних областей України прийняла Тернопільщина на початку минулого тижня. Про це під час засідання Міжвідомчого координаційного штабу з тимчасового розміщення громадян України, які переселяються з Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, Донецької та Луганської областей в інші регіони України, повідомив перший заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Іван Крисак.

За словами Івана Богдановича, Тернопільська область завтра готова прийняти і поселити біженців з Луганської та Донецької областей. Відповідно до створеного реєстру житла близько двохсот осіб уже можуть поселитися в надані помешкання, переважно у сільській місцевості.

Також Іван Крисак повідомив, що 153 особи забезпечені тимчасовим житлом, наразі вирішується питання щодо поселення інших. 25 осіб-переселенців звернулися в центр зайнятості, 10 осіб уже забезпечені роботою. Узгоджуються питання з виплатами пенсій і соціальних виплат, влаштуванням дітей до дитячих садків та шкіл, працевлаштуванням. Консультаційна та медична допомога надана, Вільне життя плюс.

Ситуація в Донецьку та Донецькій області залишається складною, повідомила в. о. заступника голови — директор департаменту охорони здоров’я Донецької облдержадміністрації Олена Петряєва. За офіційною інформацією, близько ста постраждалим надається необхідна медична допомога, йдеться про близько ста загиблих, хоча ця статистика є неточною, бо люди гинуть щодня.

Підтверджень інформації, за якою впродовж тижня з Донеччини за межі області виїхало 20 тисяч мешканців, немає. Офіційно з реєстрації місця проживання по Донеччині вибуло 4645 осіб.

]]>
http://zz.te.ua/bizhentsyam-z-krymu-i-shodu-proponuyut-pidnimaty-selo/feed/ 0
В Тернополі відбудеться дворова спартакіада http://zz.te.ua/v-ternopoli-vidbudetsya-dvorova-spartakiada/ http://zz.te.ua/v-ternopoli-vidbudetsya-dvorova-spartakiada/#comments Tue, 10 Jun 2014 06:36:52 +0000 admin http://zz.te.ua/?p=137120 15 червня на стадіоні “Текстерно”, що на проспекті Злуки, з ініціативи ТОГО “Майдан Тернопіль” відбудеться ”Дворова спартакіада”.

Програма спортивного дійства
Види спорту, конкурси:
- турнір з міні-футболу серед дворових команд «Футбол у кожен двір»
- перетягування линви «Козацькому роду немає переводу»
- шахи
- шашки
- нарди
- дартс
- віджимання
- дитячий турнір з настільного футболу
- естафети для дітей
- сімейні спортивні конкурси (стрибки через скакалку, крутіння хула-хупа
та інше) «Сімейні старти»
- конкурс мильних бульбашок
- конкурс малюнку на асфальті на тему: «Я малюю радість»
- конкурс графіті на тему: «Дітям світу – сонце й мир»
- конкурс для малюків до 6 років – закидання м`яча в баскетбольне кільце.
Показові виступи:
- матчева гра з регбі-7 (СК «Тернопіль» (РИНГ) – ДЮСШ « Спартак»)
- гирьовий спорт (ПС «Текстильник»)
- фрі-файт, панкратіон (бойове мистецтво)
- фанк – аеробіка, аероденс, сучасні танці (студенти ТНЕУ, ССК «Універ», жіночий фітнес-клуб FIT CURVES)
- майстер – клас з боксу та кікбоксінгу («Палац Спорту»)
- виступи танцювальних колективів ПК «Березіль».

Попередні заявки, що підтверджують участь команд у змаганнях, подаються в ПП «ТернопільКомСервіс» за адресою: пр. Злуки, 3, Бейгеру Володимиру Ярославовичу (тел.0981303293). Питання щодо організації та реєстрації за тел. 0681052019 – Галина, 0673523717 – Едуард, 0964451085 – Лілія.

ОРГКОМІТЕТ: ТОГО «Майдан Тернопіль», ПП «ТернопільКомСервіс»,
КО «Тернопільський міський центр фізичного здоров`я населення» управління у справах сім’ї, молодіжної політики і спорту Тернопільської міської ради.

]]>
http://zz.te.ua/v-ternopoli-vidbudetsya-dvorova-spartakiada/feed/ 0
Біля двоаркового мосту – аварія. ФОТО http://zz.te.ua/bilya-dvoarkovoho-mostu-avariya/ http://zz.te.ua/bilya-dvoarkovoho-mostu-avariya/#comments Tue, 10 Jun 2014 06:18:11 +0000 admin http://zz.te.ua/?p=137116 Сьогодні в Тернополі біля двоаркового залізничного моста сталася дорожньо-транспортна пригода.

Зіткнулися маршрутне таксі і “Фольцваген”.  В результаті – фара «Фольксвагена» розбилася, а крило легківки пошкоджене.

Як повідомляють читачі 0352, водії зараз знаходяться на місці ДТП. Потерпілих немає.

]]>
http://zz.te.ua/bilya-dvoarkovoho-mostu-avariya/feed/ 0
В Кременеці буде ніч українського кіно http://zz.te.ua/v-kremenetsi-bude-nich-ukrajinskoho-kino/ http://zz.te.ua/v-kremenetsi-bude-nich-ukrajinskoho-kino/#comments Tue, 10 Jun 2014 05:37:20 +0000 admin http://zz.te.ua/?p=137114 Міський голова Кременця проведе День міста у новому форматі. Про це він написав у себе в соцмережах. Загалом на активних жителів чекає квест, який пов’язаний з легендами міста. Відбудеться захід 15 червня 2014.

- Цьогоріч, у зв’язку з всім відомими подіями і викликаною ними відстрочкою, День міста буде проведено у новому форматі. За підтримки ПЛАСТУ, Молодої Просвіти та студії інновацій Леосфера ми проведемо квест, доброчинну гру-пригоду, засновану на легендах нашого краю. Також, виражаючи підтримку й патріотизм не тільки до Кременеччини, а й всієї України, буде влаштовано Ніч Українського кіно. Прийняте рішення відмовитися від пишних святкувань, урочистих заходів і концертів, було зумовлене бажанням висловити свою солідарність з рештою свідомих українців. Щиро сподіваюся, що кожен небайдужий кременчанин дослухається до свого серця і підтримає наші починання, – написав Роман Ванжула.

Джерело: Доба
]]>
http://zz.te.ua/v-kremenetsi-bude-nich-ukrajinskoho-kino/feed/ 0
Звільнено головного казначея області http://zz.te.ua/zvilneno-holovnoho-kaznacheya-oblasti/ http://zz.te.ua/zvilneno-holovnoho-kaznacheya-oblasti/#comments Tue, 10 Jun 2014 04:43:26 +0000 admin http://zz.te.ua/?p=137110 Голова Держказначейства Тетяна Слюз звільнила Михайла Маца з посади начальника управління казначейства в Тернопільській області.

Високопосадовця, який понад 10 років займав “козирне місце” та “пережив” трьох президентів, відправлено у відставку після того як йому виповнилося 60 років. За попередньої своєї каденції Слюз намагалася звільнити Маца, однак на заваді став Мінфін та керівництво області. Нагадаємо, що на свою посаду в далекому 2001 році Мац потрапив завдяки дружбі, а згодом “сватівству” тодішнього голови ОДА Василя Коломийчука.

Зараз місце Маца займе людина Слюз. Її на посаду активно проштовхує нардеп з “Батьківщини” Василь Деревляний.

]]>
http://zz.te.ua/zvilneno-holovnoho-kaznacheya-oblasti/feed/ 3
В Тернополі можуть зіграти матчі футбольної Ліги Європи! http://zz.te.ua/v-ternopoli-mozhut-zihraty-matchi-futbolnoji-lihy-evropy/ http://zz.te.ua/v-ternopoli-mozhut-zihraty-matchi-futbolnoji-lihy-evropy/#comments Mon, 09 Jun 2014 19:54:30 +0000 admin http://zz.te.ua/?p=137108 Федерація футболу України надала УЕФА список 13 стадіонів у 8 містах, де можуть відбутися міжнародні матчі.

До цього списку увійшли три стадіони в Києві, два – у Львові, стадіони в Дніпропетровську, Запоріжжі, Полтаві, Сумах, Тернополі, Олександрії та Черкасах.
Нагадаємо, що Україну в Лізі Європи будуть представляти київське “Динамо”, харківський “Металіст”, одеський “Чорноморець” та луганська “Зоря”.

У зв’язку з останніми подіями на сході та півдні України УЕФА розглядає варіанти проведення матчів Металіста, Чорноморця та Зорі в інших містах.

Отож, не виключено, що цього літа на тернопільському центральномустадіоні відбудуться матчі Ліги Європи.

]]>
http://zz.te.ua/v-ternopoli-mozhut-zihraty-matchi-futbolnoji-lihy-evropy/feed/ 1
Тернопільський рок-гурт відмовився виступати на фестивалі в Росії http://zz.te.ua/ternopilskyj-rok-hurt-vidmovyvsya-vystupaty-na-festyvali-v-rosiji/ http://zz.te.ua/ternopilskyj-rok-hurt-vidmovyvsya-vystupaty-na-festyvali-v-rosiji/#comments Mon, 09 Jun 2014 17:01:28 +0000 admin http://zz.te.ua/?p=137099 Раніше заявлена ​​в якості одного з хедлайнерів “Старого Нового Рока” українська група “С. К. А. Й.” відмовилася від участі у фестивалі.

Про це повідомив організатор і директор фестивалю Євген Горенбургов.

“Вони відмовилися до нас приїхати, прислали офіційне підтвердження, що у зв’язку з політичною обстановкою немає можливості. Вельми політкоректний лист. Але у нас є внутрішнє відчуття, що просто бояться хлопці, що з ними потім зроблять на батьківщині”, – сказав він на прес-конференції.

“Ми на це пішли абсолютно усвідомлено, оскільки це чудові музиканти”, – додав Горенбург.

“Старий Новий Рок” цього року пройде 20-21 червня в місті Зарічному Свердловської області, в 30 км від Єкатеринбурга на базі відпочинку “Хвиля”.

Перший “Старий новий рок” відбулося 13 січня 2000 року, і з тих пір проводиться щорічно. З 2005 року стартував “Старий новий рок. На хвилі” – літній варіант фестивалю, пише gazeta.ua.

За майже 15 років існування “Старого Нового Рока” на його сценах виступили всі імениті зірки вітчизняного року: “Наутілус Помпіліус”, “Смислові Галюцинації”, “Заборонені Барабанщики”, “Чиж”, “Ногу звело!”, “Пілот”, “ЧАЙФ”, “Агата Крісті”, “Арія”, “5′nizza”, “Сплін”, Дельфін та інші. В останні роки фестиваль розширив свої рамки до міжнародного.

]]>
http://zz.te.ua/ternopilskyj-rok-hurt-vidmovyvsya-vystupaty-na-festyvali-v-rosiji/feed/ 1
Підгрушна побоюється “хворих на голову” http://zz.te.ua/pidhrushna-poboyujetsya-hvoryh-na-holovu/ http://zz.te.ua/pidhrushna-poboyujetsya-hvoryh-na-holovu/#comments Mon, 09 Jun 2014 16:20:12 +0000 admin http://zz.te.ua/?p=137098 Після того, як російська пропаганда запустила брехливу інформацію про те, що капітан української збірної з біатлону Олена Підгрушна «підробляє снайпером під час антитерористичної операції» на Сході України, в цю байку частина людей таки повірила.

«Сильне розповсюдження пішло по російських мас-медіа, по сайтах. В нас багато родичів є в Росії і в перший день мені друзі розказували, як до них телефонують їхні знайомі і з’ясовують, чи це правда. Частина чомусь повірила. Але на цьому не закінчилося. Згодом ті, хто розповсюджує цю брехню, написали мою колишню домашню адресу із гаслом, що «ця повинна померти». Це переходить будь-які межі. Тепер я не знаю, чого чекати. Бо раптом знайдеться хворий на голову чоловік чи жінка, захоче мене знайти і наказати», –  розповіла тернопільська спортсменка Олена Підгрушна у ефірі програми “Вечір із Миколою Княжицьким”.

Джерело: 0352.ua
]]>
http://zz.te.ua/pidhrushna-poboyujetsya-hvoryh-na-holovu/feed/ 1
Олігарх з Тернопільщини завинив державі понад 6 мільярдів гривень http://zz.te.ua/oliharh-z-ternopilschyny-zavynyv-derzhavi-ponad-6-milyardiv-hryven/ http://zz.te.ua/oliharh-z-ternopilschyny-zavynyv-derzhavi-ponad-6-milyardiv-hryven/#comments Mon, 09 Jun 2014 15:41:56 +0000 admin http://zz.te.ua/?p=137106 Близько шести мільярдів гривень винні українській енергосистемі компанії, пов’язані з бізнесом вихідця з Тернопільщини Дмитра Фірташа. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Виступаючи в парламенті з нагоди ста днів роботи уряду, Арсеній Петрович розповів, що українська влада зараз намагається зробити все можливе, аби повернути ці кошти.

- За нашими даними, компанії, пов’язані з Дмитром Фірташем, завинили українськїй енергетичній системі близько 6 млрд грн. Ми почали судові процеси по всіх боргах і будемо робити все для того, щоби повернути справедливість, – зазначив Яценюк.

До слова, в загальному роботу уряду в непростий для України час прем’єр охарактеризував коротко: “Ми вистояли”.

Джерело: Свобода
]]>
http://zz.te.ua/oliharh-z-ternopilschyny-zavynyv-derzhavi-ponad-6-milyardiv-hryven/feed/ 1
Тернопільські пожежники пішли “на шашлики” http://zz.te.ua/ternopilski-pozhezhnyky-pishly-na-shashlyky/ http://zz.te.ua/ternopilski-pozhezhnyky-pishly-na-shashlyky/#comments Mon, 09 Jun 2014 15:00:35 +0000 admin http://zz.te.ua/?p=137103 З настанням теплої погоди люди все частіше йдуть відпочивати на природу. При цьому багато хто забуває дотримуватись вимог пожежної безпеки.

Викинутий недопалок чи необережне поводження з вогнем часом призводять до масштабних пожеж. Слід бути особливо обережним при поводженні з вогнем: очищати місце призначене для вогнища від сухої трави, листя, гілля та іншого лісового сміття; не розкладати вогнище поблизу звисаючих крон дерев, у хвойних молодняках, серед сухого очерету. Не залишати місце відпочинку, не впевнившись, що вогонь загашено.

Щоб ще раз нагадати відпочиваючим правила пожежної безпеки у лісі та з метою попередження пожеж в екосистемах,  7-9 червня співробітники ДСНС спільно із працівниками лісового господарства та міліції провели рейди по лісових масивах.

Під час роботи рейдових бригад з відпочиваючими проводились профілактичні бесіди та вручались пам’ятні листівки з відповідною інформацією.

]]>
http://zz.te.ua/ternopilski-pozhezhnyky-pishly-na-shashlyky/feed/ 1