This version of the page http://uamedia.visti.net/gazeta_misto (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-06-10. The original page over time could change.
Газета "Місто"

Газета "Місто"

Хлопчик хотів виготовити самопал і опинився у лікарні

14.05.2014

В одному із сіл Погребищанського району 14-річний підліток вирішив власноруч змайструвати пристрій для стрільби - самопал.

Внаслідок цього дитина опинилася на операційному столі районної лікарні з проникаючим пораненням черевної порожнини, повідомляють у Секторі з"язків з громадськістю УМВС у Вінницькій області. Наразі правоохоронці з'ясовують, звідки у неповнолітнього з'явилися вибухова речовина.

- Хлопець вирішив власноруч зробити пристрій для стрільби. Під час заклепування металевої трубки з порохом та металевими шариками пристрій вибухнув. Близько другої години ночі з проникаючим пораненням передньої стінки черевної порожнини хлопець каретою швидкої допомоги був доставлений до районної лікарні, - інформують у СЗГ УМВС області. - Потерпілого медики негайно прооперували. Зараз його життю нічого не загрожує.

Коментувати стан хлопчика по телефону у Погребищанській центральній районній лікарні відмовилися, повідомили лише що хлопчик наразі перебуває у лікарні.

У міліції звертаються до батьків і просять не залишати дітей без нагляду, адже їхнє легковажне поводження з вибухонебезпечними предметами може призвести до трагічних наслідків.

Інна МАРТОНІКОВА

Місто - газета кожного вінничанина

Поховали Віктора Долінського, загиблого під Слов'янськом

14.05.2014

У бійця Нацгвардії залишилася дружина і 12-річний син

Сьомого травня у селі Нижній Ольчедаїв Могилів-Подільського району поховали Віктора Долінського, який загинув під Слов'янськом у ході антитерористичної операції. Прапорщику Національної гвардії України, інструктору- гранатометнику Віктору Долінському було всього 34 роки. Військовослужбовець отримав міно-вибухову травму, несумісну з життям.
У загиблого залишилася дружина і 12-річний син. Вони проживають у Калинівці, де дислокується спецпідрозділ "Ягуар", в якому з 2000 року служив Віктор Долінський за контрактом. До того він навчався у професійно- технічному училищі, проходив службу у миколаївській військовій частині. На батьківщині Віктора Долінського, у Нижньому Ольчедаєві, люди просто шоковані трагедією.
- Дуже страшно все це, смерть Віктора Долінського сколихнула село. Наші люди такого раніше не знали. Навіть із війни в Афганістані усі наші живими повернулися, - говорить Лідія Заїка, голова сільської ради. - Ніхто нікого не просив, люди самі відгукнулися допомогти батькам загиблого і зібрали гроші. Дуже багато народу прийшло на похорон... Не дай Боже, такого нікому пережити, батьки не повинні хоронити своїх дітей.
Лідія Заїка про родину загиблого розповідає тільки хороше. Згадує часи, коли батьки Віктора працювали у колгоспі: мама - обліковцем у тракторній бригаді, батько - трактористом. Зараз обоє на пенсії. У них ще є донька Олена, старша сестра Віктора.
- Це дуже порядна сім'я, вихована у дусі доброти, вони завжди підтримували інших, - продовжує Лідія Заїка. - Віктор спочатку навчався у школі в рідному селі Нижній Ольчедаїв, потім її закрили, і дітей перевели до кукавської школи. Віктор був дуже слухняним, людяним і добродушним, гарним сім'янином.
Представники керівництва Нацгвардії на похороні у присутності земляків загиблого пообіцяли його сім'ї вирішити питання з отриманням квартири. У ході антитерористичної операції на сході України загинув також 20-річний десантник Петро Коваленко, родом з Гайсинщини. Його поховали п'ятого травня у рідному селі Рахнівка.

Ірина МОХАР

Місто - газета кожного вінничанина

Європейські вершини боксерів і сумоїстів

14.05.2014

Підсумки виступів вінницьких спортсменів у першому кварталі

У першому кварталі 2014 року вінницькі спортсмени здобули понад півсотні нагород на змаганнях загальнодержавного рівня і 12 - на чемпіонаті Європи. Про деталі цих перемог йшлося на прес-конференції, яка пройшла минулого тижня у Вінницькій міській раді.
Порадували ігровики Заступник голови міського комітету по фізичній культурі і спорту міської ради Роман Семчук повідомив, що вінничани у 2014 році вже вибороли понад 50 медалей різного ґатунку на чемпіонатах і кубках України з таких видів спорту: хокей на траві, спортивне орієнтування, водний туризм, веслувальний слалом, велоспорт, баскетбол, самбо, дзюдо, шахи, бокс, греко-римська боротьба тощо.
Наприклад, на чемпіонаті України з армспорту серед юнаків та юніорів у Харкові Олександр Корольчук став другим, а Євген Бадрак - третім. На цьому змаганні боролися 258 учасників.
Нещодавно у Вінниці завершився фінал чемпіонату України з шахів серед дітей до 12 років. Наші юні "зірочки"Віктор Матвіїшен і Надія Шпанко в різних видах програми разом здобули чотири золоті нагороди і одну срібну. Гарні результати демонструють ігровики. Баскетбольна команда "Вінницькі блискавки"посіла третє місце в чемпіонаті України в першій лізі. Четверте місце у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі (серед дівчат 1998 р.н.) зайняла команда міської СДЮСШОР з баскетболу. На жаль, трохи "недотягнула"до призів чемпіонату України з хокею з шайбою серед юнаків 2001-2002 р.н. хокейна команда "Піраньї", також залишившись четвертою.
Навіть травмована здобула медаль Заслужений тренер України, тренер-викладач ДЮСШ N 5 Важа Даіаурі розповів про надзвичайно успішний виступ вінницьких сумоїстів на чемпіонаті Європи у Варшаві (Польща). До речі, ці змагання мали пройти в Криму, але через зрозумілі причини перенесені.
У чемпіонаті Європи взяли участь команди з 18 країн. Збірна України посіла друге місце у загальнокомандному заліку. Вісім вінничан вибороли 12 медалей, серед яких 4 "золота". Зокрема, чемпіонами в різних категоріях стали Вікторія Цюпа, Юлія Паламарчук, Святослав Семикрас і Анна Василенко. - Особливо відзначу досягнення Вікторії Цюпи і Анни Василенко, які здобули медалі одразу в трьох категоріях - серед молоді до 21 років, серед молоді до 23 років і серед жінок, - сказав Важа Даіаурі. - А Святослав Семикрас став переможцем, здолавши в фіналі росіянина, які є фаворитами всіх європейських змагань з сумо. Ця несподівана для багатьох звитяга вінничанина викликала бурхливі оплески та вітання борців з різних країн. На жаль, Святослав виступає у ваговій категорії до 60 кг. На чемпіонатах світу такої номінації немає - там починають змагатися борці з вагою не менше 80 кг. Найтитулованіша вінницька сумоїстка - чемпіонка Європи і учасниця минулорічних Всесвітніх ігор Світлана Тросюк - поїхала до Варшави з травмою коліна. Це далося взнаки - в її активі лише третє місце. Зараз Світлана готується до операції.
- Сумо у Вінниці регулярно прогресує завдяки наполегливій праці тренерів. Наші сумоїсти регулярно доказують, що вони є найкращими не лише в Україні, а й за її межами, - сказав директор міської ДЮСШ N 5 Іван Бондарчук. - Відділення сумо у нашій школі - це невеличка родина, в якій один одного підтримують спортсмени віком від 6 до 23 років. До речі, двоє з призерів чемпіонату Європи є нашими тренерами. Це Світлана Тросюк і Юлія Паламарчук, яка успішно виступає не лише в сумо, а й в самбо, дзюдо і вільній боротьбі. Путівка на юнацькі Олімпійські ігри Чемпіонат світу з боксу серед молоді пройшов у Софії (Болгарія) наприкінці квітня. Вихованець міської комплексної ДЮСШ "Вінниця"Олексій Токарчук, майстер спорту України з боксу, бронзовий призер чемпіонату Європи серед юніорів 2013 року, посів п'яте місце у ваговій категорії 69 кг. І виборов ліцензію на II літні юнацькі Олімпійські ігри, які пройдуть з 16 по 28 серпня 2014 року в китайському Нанкіні.
- Перед чемпіонатом світу пройшов чемпіонат України, де Олексій Токарчук не лише став чемпіоном, а й був визнаний кращим боксером. Потім він виграв Міжнародний турніру класу "А"в Анапі (Росія). Під час світового чемпіонату Олексія Токарчука одноголосно обрали капітаном збірної України, - розповів його наставник, старший тренер-викладач ДЮСШ "Вінниця"Роман Вакалюк. У чемпіонаті світу взяли участь понад 400 боксерів з 106 країн світу. Конкуренція була надзвичайно високою. У ваговій категорії вінничанина було 49 спортсменів.
- У стартових поєдинках Токарчук здолав чемпіонів із Польщі і Китаї. На жаль, у третьому бою Олексій Токарчук поступився боксеру з Узбекистану, майбутньому чемпіону світу. Тобто, якщо б нам підфартило з жеребкуванням, могли б дістатися й фіналу, - жалкує Роман Вакалюк. - Кваліфікацію на юнацькі Олімпійські ігри проходять шість найсильніших боксерів в кожній ваговій категорії. Тому Токарчук провів ще додатковий поєдинок, в якому здолав угорця (одноголосним рішенням суддів).
- Я сподівався хоча б на бронзову нагороду. Але, на жаль, потрапив на чвертьфіналі на дуже сильного опонента, - сказав Олексій Токарчук.

Місто - газета кожного вінничанина