This version of the page http://uamedia.visti.net/gazeta_den (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-06-08. The original page over time could change.
Газета «День»

Газета «День»


Шість українських медалей

Наша збірна переконливо виступила на чемпіонаті світу з таїландського боксу муай-тай

ФОТО З САЙТА WORLDCOMBATGAMES.COM

У Малайзії завершився чемпіонат світу з тайського боксу муай-тай, участь у якому взяла й збірна України. Наші спортсмени здобули шість нагород: дві золоті, одну срібну та три бронзові, повідомляє dsmsu.gov.ua.

Медалі найвищої проби вибороли Ігор Любченко (63,5 кг) і Ярослав Ремига (86 кг).

Срібним медалістом став Олег Гута (48 кг), який поступився у фіналі бійцю з Таїланду Арнону Пхонкрархоку.

Бронзові нагороди чемпіонату завоювали Віталій Никифоров (75 кг), Владислав Микитась (54 кг) та Цотне Рогава (91 кг).

Нагадаємо, бокс муай-тай походить від давнього мистецтва Муай Боран, методу ведення боротьби без зброї, витоки появи якого сягають кількох тисяч років тому. Муай-тай набув популярності в Європі і світі з 1977 року, коли тайські бійці здобули переконливі перемоги в матчевих зустрічах з кікбоксерами і каратистами.

Газета День


Выборы в Славянске проведут, как - пока скрывают

Советник председателя Донецкой облгосадминистрации Валерий Жалдак ответил на вопросы журналистов относительно подготовки к выборам Президента Украины на территории области. Об этом сообщила пресс-служба Донецкой ОГА.

Как признался Валерий Жалдак, общая ситуация с подготовкой к выборам остается сложной, как и социально-политическая ситуация в регионе. Прежде всего, трудности наблюдаются в работе окружных избирательных комиссий, которых в области 22. "Сложности с формированием ОИК были везде, по всей Украине и не только в Донецкой области, где особенно сложно стоял вопрос с формированием комиссии с центром округа в Славянске. Но, благодаря усилиям и слаженной работе Донецкой облгосадминистрации и ЦИК, было найдено решение, которое дает возможность провести выборы в округе No 47 (Славянск). Подробности описывать не буду - главное результат. Также были проблемы с запуском работы комиссий с центрами в Енакиево и Торезе ", - рассказал Валерий Жалдак в комментарии пресс-службе ДонОДА.

Также советник губернатора Донетчины признал, что люди неохотно идут работать в комиссии из-за опасности для них и их родственников. Кроме этого, на предыдущих выборах работа в комиссии оплачивалась из бюджета политических партий и кандидатов, а сегодня такое стимулирование практически отсутствует.

В Донецкой области создан Координационный совет по вопросам подготовки и проведения выборов Президента Украины 25 мая 2014. В состав этого органа входят представители местных органов власти и органов местного самоуправления, представители общественности, СМИ, представители штабов кандидатов, наблюдатели, в том числе международные. Первыми результатами работы этого совета стала разработка определенных рекомендаций для безопасного проведения выборов в регионе.

Представители Донецкой области вносят в ЦИК предложения по минимизации рисков срыва выборов. "Как пример - это и решение вопроса по запуску работы ОИК в Славянске, содействие ОИК в регистрации юридическими лицами, предоставление безопасных помещений в соответствующих населенных пунктах для работы комиссий. Важным "достижением"было уменьшение минимального количества членов комиссий с 12 до 9", - перечисляет Валерий Жалдак. Также удалось не допустить использования персональных данных в виде списка избирателей на псевдореферендумах.

Для создания безопасных условий на участках 8 мая появилось Распоряжение No 835 в. о. Президента Александра Турчинова по обеспечению надлежащей охраны для проведения выборов 25 мая. Поскольку ситуация остается сложной, Валерий Жолдак призвал кандидатов в Президенты Украины предоставить своим членам комиссий дополнительную охрану.

Мария ПРОКОПЕНКО, Донецк

Газета День


Вибори у Слов'янську проведуть, як - поки приховують

Радник голови Донецької облдержадміністрації Валерій Жалдак відповів на запитання журналістів стосовно підготовки до виборів Президента України на території області. Про це повідомила прес-служба Донецької ОДА.

Як зізнався Валерій Жалдак, загальна ситуація з підготовкою до виборів залишається складною, як і соціально-політична ситуація в регіоні.
Насамперед, труднощі простежуються у роботі окружних виборчих комісій, яких в області 22. "Складнощі з формуванням ОВК були скрізь, по всій Україні і не тільки в Донецькій області, де особливо складно стояло питання з формуванням комісії з центром округу у Слов'янську. Але, завдяки зусиллям і злагодженій роботі Донецької облдержадміністрації та ЦВК, було знайдено рішення, яке дає можливість провести вибори в окрузі No 47 (Слов'янськ). Подробиці описувати не буду - головне результат. Також були проблеми із запуском роботи комісій з центрами у Єнакієве і Торезі", - розповів Валерій Жалдак у коментарі прес-службі ДонОДА.

Також радник губернатора Донеччини визнав, що люди неохоче йдуть працювати у комісії через небезпеку для них та їх родичів. Крім цього, на попередніх виборах робота в комісії оплачувалася з бюджету політичних партій і кандидатів, а сьогодні таке стимулювання практично відсутнє.

У Донецькій області створено Координаційну раду з питань підготовки та проведення виборів Президента України 25 травня 2014. До складу цього органу входять представники місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування, представники громадськості, ЗМІ, представники штабів кандидатів, спостерігачі, у тому числі міжнародні. Першими результатами роботи цієї ради стала розробка певних рекомендацій для безпечного проведення виборів у регіоні.

Представники Донеччини вносять до ЦВК пропозиції щодо мінімізації ризиків зриву виборів. "Як приклад - це і вирішення питання по запуску роботи ОВК у Слов'янську, сприяння ОВК у реєстрації юридичними особами, надання безпечних приміщень у відповідних населених пунктах для роботи комісій. Важливим "досягненням"було зменшення мінімальної кількості членів комісій з 12 до 9", - перераховує Валерій Жалдак. Також вдалося не допустити використання персональних даних у вигляді списку виборців на псевдореферендумах.

Задля створення безпечних умов на дільницях, 8 травня з'явилося Розпорядження No 835 в. о. Президента Олександра Турчинова щодо забезпечення належної охорони для проведення виборів 25 травня. Оскільки ситуація залишається складною, Валерій Жолдак закликав кандидатів у Президенти України надати своїм членам комісій додаткову охорону.

Марія ПРОКОПЕНКО, Донецьк

Газета День