This version of the page http://smf.in.ua/kievskiy_mvd (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-04-02. The original page over time could change.
МВД Районный Отдел Киевский | Юридическая консультация Симферополь

МВД Районный Отдел Киевский

Создано с помощью инструментов Яндекс.Карт
загрузка...

ЮРИДИЧЕСКАЯ ПРАКТИКА

Каким законодательством следует руководствоваться в случае получения займа у иностранца и с последующем обращения в суды России для его взыскания

Согласно статье 1186 Гражданского кодекса РФ право, подлежащее применению к гражданско-правовым отношениям с участием иностранных граждан или иностранных юридических лиц либо гражданско-правовым отношениям, осложненным иным иностранным элементом, в том числе в случаях, когда объект гражданских прав находится за границей, определяется на основании международных договоров Российской Федерации, настоящего Кодекса, других законов и обычаев, признаваемых в Российской Федерации.

ВСУ щодо позовної давності у кредитних зобов'язаннях, стосовно щомісячних платежів

Витяг з постанови ВСУ від 19 березня 2014 року по справі за № 6-20цс14

У справі, яка переглядається, судами встановлено, що 27 грудня 2005 року між відкритим акціонерним товариством «Родовід Банк», правонаступником якого є ПАТ «Родовід Банк», і ОСОБА_1 укладено кредитний договір НОМЕР_1, за умовами якого відповідач отримав кредит у розмірі 15 537 доларів США для придбання транспортного засобу з кінцевим терміном повернення кредитних коштів до 27 грудня 2010 року та зі сплатою процентів за користування кредитом.

ВСУ щодо вчасності заявлення вимог поточних кредиторів у процедурі банкрутства

Витяг з постанови ВСУ від 18 березня 2014 року по справі за № 3-5гс14

Постановою господарського суду від 24 січня 2012 року припинено процедуру санації ВАТ , боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатора.

Предметом розгляду цієї справи є визнання поточних кредиторських вимог управління ПФУ ліквідатором ВАТ і включення їх до реєстру вимог кредиторів.

ВСУ: Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань не є особою, яка відшкодувала шкоду, завдану іншою особою, а отже, не набуває права зворотної вимоги до винної особи

Витяг з постанови ВСУ від 11 березня 2014 року року по справі за № 3-3гс14

Відповідно до частини 2 статті 999 ЦК України до відносин, що випливають із обов’язкового страхування, застосовуються положення цього Кодексу, якщо інше не встановлено актами цивільного законодавства.

Правова позиція ВСУ про права членів кооперативу на участь у загальних зборах, щодо процедури їх скликання і проведення

Правова позиція у справі №6-10 цс 14 від 5 березня 2014 року

Основними принципами кооперації згідно із статтею 4 Закону України «Про кооперацію» є, зокрема, безпосередня участь членів кооперативної організації у її діяльності, рівного права голосу під час прийняття рішень (один член кооперативу – один голос).

ВСУ: виплати, з яких були фактично нараховані та сплачені страхові внески або збір на обов’язкове державне пенсійне страхування, враховуються в заробіток застрахованої особи для обчислення пенсії незалежно від того, чи входять вони до структури зарплати

Витяг з постанови ВСУ від 04.03.2014 року по справі за № 21-3а14