This version of the page http://kino.rovno.ua/ru/news/362/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-03-29. The original page over time could change.
Новости / КинопалаЦ Украина, г. Ровно. Кино, фильмы, мульты, анонс, сеансы.

Новости

7 марта 2014
5 крутіших фільмів за "300 спартанців"

Фільми в жанрі «пеплум» з'явилися ще в початку минулого століття, хоча пік їхньої популярності припав на 60-і роки. У 2000-му жанр був відроджений Рідлі Скоттом з його "Гладіатором" і серіалом "Спартак". Зараз пеплуми знову на піку. Зовсім нещодавно на екрани вийшли "Помпеї", а на цьому тижні в кінотеатрі стартує "300 спартанців: Відродження імперії". До цієї події ми згадуємо п'ять найбільш важливих фільмів жанру.



"Мацист в Пеклі"

Пеплуми - це історичні фільми, які поєднують у собі античні, біблійні сюжети і масштабні батальні сцени. "Мацист в Пеклі" - одна з перших подібних стрічок, яка може дати фору багатьом сучасним хітам. Головна фішка цього німого фільму - божевільна фантазія сценаристів. Головний герой - Мацист - вступає в сутичку з армією Диявола, біс Барбаріччья намагається перетягнути його на сторону Зла, а фінальне побоїще відбувається в самому Пеклі. Причому все це натхненне розповідями Гофмана і "Божественною комедіє" Данте.



"Бен - Гур"

Головний пеплум всіх часів і народів, який встиг в 1960 році відхопити цілих одинадцять «Оскарів». Свого часу фільм вражав розмахом: у ньому були задіяні десятки тисяч статистів, величезна кількість коней і декорацій. Картину з успіхом крутили і в СРСР, а битву на колісницях, здається, пам'ятає сьогодні кожна дитина, нехай зараз це і виглядає дещо наївно.



"Битва Титанів"

У Луї Летерье було звичайне, веселе і видовищне кіно, але справжня "Битва Титанів" - це фільм Десмонда Девіса, знятий в 1982 році. У ньому немає крутих спецефектів, але картина бере своєю казковою атмосферою. Адже що таке міфи стародавньої Греції, що не відмінні казки? За сюжетом, син Зевса Персей намагається врятувати прекрасну Андромеду. І в цій непростій справі йому допомагають літаючий кінь і розумна сова.



"Спартак"

Режисер Стенлі Кубрик не любив дане творіння, а кінокритики, кажучи про його творчість, навмисне виносять цей фільм за дужки. Але "Спартак" завжди любила широка публіка і він став віхою в історії кіно. Розповідь про повстання гладіаторів стала головним хітом 1960-х, отримала чотири «Оскари» і «Золотий глобус». Цікаво, що спочатку Кубрик не повинен був знімати фільм, але в останній момент режисер Ентоні Манн посварився з головною зіркою і продюсером стрічки Кірком Дугласом. Той, недовго думаючи, звільнив Манна і покликав на його місце Стенлі.



"Гладіатор"

Головна заслуга Рідлі Скотта в тому, що йому вдалося поєднати як видовищну складову, так і драматичну. У "Гладіаторі" все зроблено на вищому рівні: і батальні сцени, і звичайні діалоги. З останніх, наприклад, особливо пам'ятні бесіди Рассела Кроу і Хоакіна Фенікса. Для першого фільм взагалі став вершиною кар'єри, за що він і отримав заслужений «Оскар».
Джерело: oKino.ua


все новости »

Новости кино:

Як знімали "Ноя"
Актори "Поліцейської академії" сьогодні
Том і Джеррі повертаються
5 кращих авто з фільму "Need for Speed: Жага швидкості"
За кадром других "300 спартанців"
5 крутіших фільмів за "300 спартанців"
Інтерв’ю неоднозначно налаштованого поліцейського
Сенсаційне продовження ланки зізнань героїв "Лего. Фільм"