This version of the page http://uipp.org.ua/osvitnya-platforma/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-03-14. The original page over time could change.
Освітня платформа

 

  •  Eng
  • Укр

Якісна аналітика для ефективної політики

Новини

2014-02-03 14:04:13
21 січня 2014 року відбулася прес-конференція на тему:"Результати податкової реформи"
В інформаційному агенстві "ГолосUA"
2013-12-02 07:52:41
Український інститут публічної політики підтримує мирний протест та засуджує насильницькі дії
2013-10-17 14:11:48
15 жовтня 2013 року Український інститут публічної політики провів круглий стіл «Газова реформа: перші результати» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження»
2013-10-15 15:48:59
Директор УІПП Максим Борода взяв участь у круглому столі з питань європейської інтеграції
Захід відбувся 11 жовтня 2013

→ Переглянути усі новини

Підписатися на новини

ОК  
 

Підтримайте УІПП!

Освітня платформа

Західна освіта як інструмент європеїзації України

Проект спрямований на виявлення чи є молоді фахівці з іноземними дипломами  «агентами змін» в Україні і чи сприяє навчання за кордоном  якісним змінам у своїй країні та наближає Україну до ЄС. Експерти проекту аналізуватимуть попит на таких фахівців у галузі державного управління та бізнесу , та розроблятимуть  рекомендації для України , на основі досвіду країн Вишеградської четвірки про вплив випускників західних університетів у процесі вступу до ЄС.

За деякими оцінками, в Україні близько 30 000 студентів на рік їдуть на Захід шукати освіту. На даний час, істотного аналізу не було здійснено відносно  виявлення впливуя кий  має освіта закордоном по  поверненні додому. Цілі проекту повинні пояснити, чи є українські випускники зарубіжних університетів " агентами змін " в європеїзації України і як використати свій потенціал, спираючись на досвід Вишеградської групи.

Зокрема, оцінка  українських випускників іноземних вишів проводитиметься за питаннями : в чому полягає їх робота, вплив , плани і амбіції. Проект спрямований відповісти на наступні питання: як українські випускники зарубіжних університетів сприймаються потенційними роботодавцями в Україні? Чи є попит на таких молодих фахівців у державних та приватних секторах, в громадянському  суспільстві , а також у політиці?

Партнери з Вишеградської групи, повинні забезпечити цільове дослідження того як професіонали, що отримали освіту за кордоном були під впливом зі сторони, та як можна отримати методичні рекомендації з їх досвіду. Результатом проекту буде широка громадська дискусія за участю колишніх асоціацій, інститутів, що надають міжнародні стипендії, українських вповноважених осіб, службовців та радників, метою яких буде посилення ролі реципієнтів Західної освіти в європеїзації України. Підтримка офісу Fulbright в Україні дозволить проекту залучити велику кількість інститутів-донорів.

 

Очікуванні результати проекту:

1)  створення стимулів для випускників Західних університетів у працевлаштуванні в громадських та бізнес структурах України;

2)  аналіз політик надання стипендій серед донорів, що має на меті створення стимулюючих факторів студентам для застосування їх знань вдома;

3)  мотивація випускників Західних університетів для роботи в якості агентів по обміну для прискорення європеїзації України.

 

Партнери проекту:

Center for EU Enlargement Studies (Угорщина)

Association for International Affairs (Чехія)

The European Academy of Diplomacy (Польща)

Pontis Foundation (Словаччина)

Fulbright Program  (США)

 

Теми

  • Безпекова політика  
  • Антикорупційна політика  
  • Оцінка впливу реформ