This version of the page http://kino.rovno.ua/ua/news/352/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-03-12. The original page over time could change.
Новини / КінопалаЦ Україна, м. Рівне. Кіно, фільми, мульти, анонс, сеанси.

Новини

22 січня 2014
Кращі фільми про бокс

Сильвестр Сталлоне і Роберт Де Ніро колись створили на екрані культові і несхожі один на одного образи боксерів. У новій стрічці "Гранд реванш" актори вперше зійдуться на одному ринзі. Ми вибрали сім найкращих фільмів про один з найбільш видовищних і жорстких видів спорту. Кіносеріал "Роккі" залишимо поза списком - він і так завжди на слуху.



"Скажений бик / Raging Bull"
Реж.: Мартін Скорсезе

У цій видатній картині Скорсезе вдалося неможливе - поєднати до остраху видовищні бої з детальним психологічним портретом чемпіона Джейка Ламотта. Цей боксер був неоднозначною особистістю. Прізвище Скажений Бик він отримав за лякаючу супротивників безжалісність. ЛаМотта зганяв на рингу свої параноїдальні ревнощі до дружини, здавав бої під тиском мафії, а постарівши, виступав у барах як стендап - комік. Роль Ламотте стала для Роберта Де Ніро однією з кращих в кар'єрі.



"Джо і Макс / Joe and Max"
Реж.: Стів Джеймс

Цей телефільм присвячений одній з найцікавіших сторінок в історії світового боксу. У 1936 році німець Макс Шмелінг відправив у нокаут непереможного афроамериканця Джо Луїса. Цей бій нацисти використовували для своєї пропаганди, незважаючи на протести Шмелінга. Боксерам судилося зустрітися на рингу ще раз, коли напруга між їх ворогуючими родинами досягла межі.



"Алі / Ali"
Реж.: Майкл Манн

Найвідоміший байопік про Мухаммеда Алі. Життя легендарного спортсмена показана на тлі потрясінь у політичному та соціальному житті Америки: В'єтнамської війни, боротьби з расизмом, вбивства Мартіна Лютера Кінга і Малкольма Ікса. Щоб зіграти Алі, худорлявому Віллу Сміту довелося набрати 16 кілограмів.



"Нокдаун / Сinderella Man"
Реж.: Рон Ховард

Персонаж Рассела Кроу змушений повернутися на ринг, щоб прогодувати себе і дружину. На дворі Велика депресія, а головному герою не дають спокою старі травми. Якимось дивом він нокаутує другого найсильнішого боксера у світі і заново починає спортивну кар'єру.



"Боєць / The Fighter"
Реж.: Девід О. Расселл

«Боротися треба за кожну мрію», - йдеться в слогані цієї оскароносної картини. У героїв фільму слідувати цій пораді виходить важкувато. Міккі тренується під керівництвом старшого брата - колишнього боксера, пристрасного до наркотиків. Їх мати виступає доморощеним промоутером. Міккі мріє про титули, але для цього йому треба спочатку пожертвувати родиною.



"Ураган / The Hurricane"
Реж.: Норман Джуїсон

В основі сюжету фільму - реальна історія спортсмена Рубіна Картера. Дензел Вашингтон грає перспективного боксера, якому помилково присудили довічний термін за вбивство. У кінострічці розповідається про те, чому це сталося і як Картер намагався довести свою невинність.



"Дон Кінг: Тільки в Америці / Don King: Only in America"
Реж.: Джон Херцфелд

«Якби Дона Кінга не було, його слід було б вигадати», - звертається до глядачів головний герой цієї картини. Без нього світ ніколи не дізнався б про Майка Тайсона і багатьох інших спортсменів. Ексцентричний промоутер Дон Кінг поставився до боксу як до шоу-бізнесу, просуваючи своїх підопічних за допомогою скандалів та інтриг. Цинічне закулісся одного з найпопулярніших видів спорту в цьому фільмі розкривається так, як ніколи раніше.
Джерело: oKino.ua


усі новини »

Новини кіно:

За кадром других "300 спартанців"
5 крутіших фільмів за "300 спартанців"
Інтерв’ю неоднозначно налаштованого поліцейського
Сенсаційне продовження ланки зізнань героїв "Лего. Фільм"
Інтерв'ю з головним героєм "Лего. Фільм"
5 кращих фільмів про природні катастрофи
Відгуки критиків про фільм "Вовк з Уолл-Стріт"
Найкращі роботи в кіно