This version of the page http://www.vsemisto.info/history (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-02-19. The original page over time could change.
Історія
19 лютого 2014 року
всюди   по каталогу   в новинах   в афіші
напр.: Чернівці   Розширений пошук
Про проект  |  Реклама на порталі  |  Карта сайту
| RSS
Додати в Вибране
Забули свій пароль?   Зареєструватися
Головна   Новини   Каталог підприємств   Карта міста   «Калинівський ринок»   Афіша   Корисне   Про Чернівці   Акції і знижки
Останні новини
Історія
Життя Чернівців
Наука і технології
Україна і світ
Політика
Освіта
Економіка та бізнес
Це цікаво
Культура
Спорт
Шоу-бізнес
Надіслати статтю

Топ 5 новин

  • Вищі навчальні заклади Чернівців та Чернівецької області
  • Автовокзал Чернівців - графік руху автобусів
  • Інтерв'ю з генеральним директором ФСК "Буковина" Віктором Олійником
  • Бізнес-група "Приват" Коломойського. Що сталося насправді?
  • За п'ять хвилин Кличко може нокаутувати не менше трьохсот депутатів
 
Фотогалерея

Фото Чернівців 36

 
 
Акції та знижки
 
Конкурс
 
 
Історія
Сьогодні можна дізнатися, коли прийде тепло
Субота, 01 лютого 2014, 13:52

1 лютого вшановують пам'ять Макарія Великого - християнського святого та відлюдника.

Макарій - автор п'ятдесяти бесід, семи повчань і двох послань. Основна тема його творів - духовне життя християнина; також в декількох бесідах Макарій алегорично тлумачить Біблію.

В народі Макара називали весно вказівник. По цьому дню наші предки судили про весну. Ясна погода віщувала, що тепло прийде скоро. А якщо в цей день заметіль - її ж слід було очікувати на початку весни.

 
Буковинський козак розповів, як "його катував беркут"
Субота, 25 січня 2014, 14:44

"Спочатку били, потім роздягли і відрізали чуба тупим ножем", - буковинець Михайло Гаврилюк, якого катували беркутівці.

Про це він розповів журналістам у Штабі національного спротиву у п'ятницю.

За словами чоловіка, він є представником козацтва. Поза Майданом Михайло є будівельником, а нині "козакує", бо Україна в небезпеці. Про свою родину з міркувань безпеки каже коротку: "усі живі, всі здорові, всі - родичі гарбузові". В залі прес-центру його зустрічають вигуками "Слава герою!" та оплесками. Він йде накульгуючи і посміхається. На шиї, вухах та підборідді - опіки від осколків світло-шумових гранат. Під очима досі не зійшли синці.

 
150 років з дня народження Ольги Кобилянської
Четвер, 28 листопада 2013, 10:51

27 листопада виповнилося 150 років з дня народження видатної письменниці Ольги Кобилянської, мистецько-філософські ідеї якої значно випередили сучасний їй час.

Авторка монументальних жіночих образів в українській літературі, яка понад усе вірила в силу людського розуму і свідомості, яка сповідалася в романах і «плакала поезіями в прозі», гірська орлиця, пишна троянда української літератури, як її поетично охарактеризували поціновувачі творчості, шляхетна і мудра панна, яка власним літературним словом піднесла українську літературу до найвищих сходинок елітного слова і водночас художниця душі жителів буковинських сіл – така вона, Ольга Юліанівна, геніальна дочка свого народу.

 
Цікаве про ратушу в Чернівцях
П'ятниця, 04 жовтня 2013, 09:32

Питання про будівництво ратуші у Чернівцях постало відразу ж після включення Буковини до складу Габсбургзької монархії. 29 травня 1786 року командувач військової адміністрації Буковини Карл фон Енценберг видав постанову про необхідність взяття в оренду для міської управи приміщення за платню, визначену в розмірі 40 флоринів. Упродовж десятиліть магістрат Чернівців працював у орендованих приміщеннях і листувався з Віденською радою, Галицьким намісництвом, Буковинською окружною управою про необхідність побудови власного приміщення.

І в 1825 році було прийнято постанову про спорудження ратуші за проектом Надвірної будівничої ради на Казармовій площі (місце злиття нинішніх вулиць 28 Червня та І.Богуна). Однак проти цього проекту виступив окружний інженер Адольф Марін. 18 років велося листування про спорудження не на околицях, а в центрі міста. Марін переконував, що Чернівці розвиватимуться у південному напрямку, і ратуша повинна знаходитися в центрі міста, а саме на площі Ринок. У 1830 році крайового інженера підтримав общинний комітет на чолі з Андреасом Клугом, визнавши найпридатнішу для будівництва ділянку, що належала заможній родині Петровичів. 14 березня 1841 року Чернівецький магістрат підтвердив контракт між Христофом фон Петровичем та магістратом щодо земельної власності №288. А 24 квітня земельну ділянку придбано магістратом за 8000 флоринів. Запис про це був занесений до кадастрової книги міста.

 
Скільки нас? Про населення України
Понеділок, 19 листопада 2012, 10:07

Постійне населення рідної України збільшилося. Така подія сталася вперше за 19 років. Цей показник служба статистики країни зафіксувала у вересні. Справедливості заради слід сказати, що приріст населення зафіксований за рахунок збільшення міграції.

Станом на 1 жовтня, постійне населення складало 45378880 осіб, що на 177 осіб більше, ніж за станом на 1 вересня. Такі дані сайту Vsemisto.info стали відомі з Державної служби статистики України.

Населення України досягло максимальної історичної позначки в 51700000 в 1993 році. З того моменту воно постійно зменшувалася.

При цьому в Україні є постійним негативний природний приріст. За вересень 2012 року кількість померлих українців перевищила кількість народжених на 4060 чоловік.

© Vsemisto.info

 
В Іспасі відкриють новий пам'ятник
Субота, 15 вересня 2012, 19:51

Буковинське село Іспас отримає новий пам’ятник. Цей пам’ятник буде символом незламності духу, хоробрості та милосердя жителів села. В історії є такий факт: під час Другої світової війни сім’ї на чолі з сільським головою Івана Дениса та священиком місцевої церкви не побоялися та прихистили в себе односільчан єврейського походження. Це насправді гідний людини вчинок. Такий випадок взагалі єдиний у своєму роді. Так 15 родин було врятовано від страшної вигнання, поневірянь, а згодом і страшної смерті.

 


 
Новости СМИ2
 
 
Фотомісто
 
Карта міста

+ додати підприємство на карту

 
Погода в Чернівцях
 
 

Новини Чернівців та Буковини. Ласкаво просимо на портал Все місто Чернівці. На цьому порталі ви зможете знайти багато цікавого. Новости Черновцы. У великому місті життя б'є ключем. Щоб завжди бути в курсі того, що відбувається наш портал пропонує найсвіжіші новини Чернівців, які відбулися сьогодні. З нами ви не пропустите жодної важливої події. Постійне оновлення новин та оперативне реагування допоможе дізнатися про все найважливіше і не пропустити нічого цікавого. До вашої уваги останні новини Чернівців та в Чернівецькій області, історія Чернівців, Життя Чернівців, Наука і технології, Україна і світ, політичні новини Чернівців, Освіта, Економіка та бізнес, Це цікаво, Культура, спортивні новини Чернівців, Шоу-бізнес. Наша область багата різними подіями, тому новини Буковини, які пишуться ексклюзивно для нашого сайту, Ви можете переглянути в будь-який найзручніший для Вас момент.

Для чернівчан завжди актуально бути в курсі життя міста. Саме на сайті Vsemisto.info ви можете дізнатися найсвіжіші новини міста Чернівці. Кожного дня ви можете читати чернівецькі новини та залишати коментарі. Окрім новин Ви можете ознайомитися і з новинами України та світу. Новини міста Чернівці – слідкуй за ними та будь в курсі найсвіжіших подій. У вас є можливість долучитися до процесу створення новин. У розділі «Надіслати статтю до редакції» Ви можете запропонувати свою новину. Якщо вона буде відповідати вимогам, то буде опублікована в новинах Чернівців.
Будь в курсі подій – читай новини Чернівців на Vsemisto.info.

вверх

Афіша

Кіно
Концерти
Нічне життя
Виставки
Театри
Інше
Таксі в Чернівцях
Корисні контакти
Транспорт
Доступ WI-FI
Банкомати по місту
FOTOмісто
Конкурси
Опитування
Погода
Курс валют
Гороскоп
Цікаве

Наші контакти:
тел. (095) 327 - 01 - 45
e-mail: vsemisto.info@gmail.com
skype: vsemistoinfo

© 2013 vsemisto.info Сайт міста Чернівці. Повне або часткове використання матеріалів дозволене тільки при наявності гіперпосилання.