This version of the page http://dzyga.com/flugery/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-02-11. The original page over time could change.
Флюгери Львова 2013 - flugery Флюгери Львова 2013 - flugery - flugery
Флюгери 2013
Флюгери - Rock Day
програма
виконавці
виконавці/rock
квитки
Флюгери 2012
Флюгери 2011
Флюгери 2010
Флюгери 2009
Флюгери 2008
Флюгери 2007
Флюгери 2006
Флюгери 2004
Флюгери 2003
Фотогалерея
Про фестиваль

ХІ Міжнародний етно-джазовий фестиваль
«Флюгери Львова»

 

Цього року «Флюгери» тривали чотири дні із 9 по 12 травня.
Вони вперше були платними, вперше на «Флюгерах» були роковий і блюзів дні,  вперше було представлено таке різноманіття стилів і вперше на сцені фестивалю виступав дитячий ансамбль. Всі новації не просто себе виправдали, але й зробили «Флюгери» радіснішими і затишнішими.



Фото Євген Кравс




Фото Ростислав Павлик






Фото Юрко Дворник
Упродовж всіх днів дворик Львівської Ратуші був заповнений публікою, музикою і веселим весняним настроєм.  На «Флюгерах» виступило понад 20 гуртів, у яких грали музиканти з України, Польщі, Словаччини, Угорщини та Казахстану.



ФОТОЗВІТ Юрка Дворника

Божена Городницька: «Флюґери Львова»: свято поколінь

Мирослав Трофимук - мегазвіт: день перший - роковий

Мирослав Трофимук - мегазвіт: другий - блюзовий день

Мирослав Трофимук - мегазвіт: третій день - день етномузики

Мирослав Трофимук - мегазвіт: ГИЧ Оркестр перевтілив львів'ян у звіряток

Мирослав Трофимук - мегазвіт:  день заключний, джазовий

Тарас Чайківський: Відео із прокидання з Гичем

Тарас Чайківський: Відео із виступу гурту Zapaska

Юрко Дворник: відео ГИЧ «Хепендефіленс»

Юрко Дворник: відео Петрос - «Маланка»

Taras Kruts: Andrew Kokhan & BluesClubLviv Project

Taras Kruts: відео Павло Нечитайло (Zapaska) і Григорій Семенчук «Росте черешня в мами на городі»

Володимир Бедзвін: відео Джалапіта «Через ліс густенький»

Тарас Чайківський, Ярослава Яковлева:фото + текст з РОК-дня

Тарас Чайківський: фото  блюзового дня

Тарас Чайківський: фото етно-джазового дня

Максим Баландюх: фото прокидання з Гич Оркестром

Олексій Музика: фото з  першого дня 1

Олексій Музика: фото з  першого дня 2

Олексій Музика: фото з другого дня Флюгерів Львова

Олексій Музика: фото з  третього дня Флюгерів Львова

Олексій Музика: фото з Прокидання


Фото Альони Ніколаєвич: XI Flugery Lvova. The final day

Фото Альони Ніколаєвич: XI Flugery Lvova. ROCK DAY

Фото Ростислава Павлика

Фото Ельпіди Жабо:Triangular Matrix & Nazgulya Shukaeva
  
Фото Ельпіди Жабо: Andrew Kokhan & BluesClub.Lviv Project

Ostin_ex_Leopolis, Роман Пристайко: Як ХІ Флюгери відкрили фестивальний сезон у Львові

Фото Романа Пристайка

«Флюгери Львова» розпочалися РОК-ДНЕМ.

9 травня на «Флюгерах»  5 гуртів змагалися за участь у фіналі фестивалю «ROCK NOCĄ»: ска-панк команда «Абу-Касимові Капці», поп-рок гурт «Фіолет» з Луцька, амбітний folk'n'dustrial  проект «Viter», хард-рокери «Hairy Viper» з Києва та львівські трешери «D. Hate».

До журі увійшли знані львівські музиканти і музикознавці та польські організатори рок-конкурсу.  Зокрема це були з польської сторони: Igor Skrzyczewski - організатор концертів у клубі "4 Róże dla Lucienne"; Paweł "Bełcyk" Prokopiuk - гітарист і вокаліст гурту "JUGOSŁAWIA" і Irina Brovko - координатор "Rock Nocą". З нашого боку судили: Сергій "Борода" Каленюк - директор легендарного рок-клубу "Лялька"; Юрій Шаріфов - один з першопрохідців вітчизняного року, постійний член журі конкурсу "Тарас Бульба", музикознавець і бас-гітарист; Дмитро "Кумар" - відома постать львівського андеґраунду, лідер досі культового гурту "Тостер" і низки пізніших проектів; Олег Середа - радіоведучий  і  музикознавець.

За спільним рішенням польських та українських членів журі виграв гурт «Hairy Viper». Вони будуть представляти Україну на фіналі конкурсу «ROCK NOCĄ», який відбудеться наприкінці червня у польському місті Зелена Гура.

Спеціальним гостем РОК-ДНЯ були патріархи львівського року «The Mandry» та «Open Blues Band», музиканти яких грають джаз-рок ще із 70-их років минулого століття.

10 травня на «Флюгерах» грали БЛЮЗ.

Цього року з ініціативи «Дзиґи» засновано «БлюзКлуб.Львів», який щосереди збирається у «Новому Ноєвому Ковчезі» на вул. Ставропігійській. Для підтримки цього блюз-клубу та для промоції блюзу у Львові  фестиваль вирішив провести окремий блюзовий день. Блюз грали львівські «Blues Market», київські «Max Vatutin Trio»,  польські  «Michał Milczarek Trio», урбаністичний блюз-фанк  виконали «Vinipuz Mob», а завершили вечір «Andrew Kokhan & BluesClub.Lviv Project», у яких, з огляду на захоплення публіки, намічаються дуже хороші перспективи у музичній кар'єрі.

Субота 11 травня була найбільш строкатою у музичному плані, проте гарно скомпонованою.

На початку  виступив новостворений гурт «Джалапіта» у якому співає Соломія Чубай та грають музиканти із «Йорого Клоцу» і «ГИЧ Оркестру». Після них грали електро-акустичний інді-поп дует Яни Шпачинської та Павла Нечитайла «Zapaska», які спільно із скандально відомим поетом Григорієм Семенчуком виконали для організаторів пісню А. Горчинського «Росте черешня в мами на городі».  Після них грав електронно-експериментальний гурт зі Словаччини «Longital». Ще одним експериментальним проектом цього дна були українсько-казахські «Triangular Matrix & Nazgulya Shukaeva», які поєднали музику одного із найвідоміших вітчизняних джазменів Андрія Арнаутова та горловий спів «кай» і пісенні традиції тенгріанства  у виконанні Назгулі Шукаєвої. На завершення виступив польський гурт «Dwooto», який змішує балканську музику з джазом та д'н'б.

Неділя 12 травня  настала із «Прокидання з ГИЧ Оркестром».

 «ГИЧі» влаштували святковий ранок-прокидання у п'ятьох обрядах, на який зібрався повний дворик дорослих і дітей , зодягнених у костюми звіряток (вхід у костюмі звірятка був удвічі дешевший). Незаперечними хед-лайнерами фестивалю і найбільшим його відкриттям стали діти з гурту-студії «Петрос», які приїхали на запрошення «ГИЧів» із Ворохти.

 На вечірньому концерті виступали львівський джазовий проект «Dzyga Imagine» та Івано-Франківські «Ivory Street» , які грають суміш диско, фанку, блюзу та джазу. Відомі львівським шанувальникам джазу «Marinita Trio» грали разом із угорським гітаристом, народженим на Закарпатті, Ференцом Бернатом. Далі публіку тішив польсько-український проект Дани Винницької та Кароліни Беімчік «Babooshki» . І вже традиційно завершив «Флюгери» гурт «ShockolaD», який виріс  на цьому фестивалі, і розвивається разом з ним.

І, як завжди, окрім обіцяного, на «Флюгерах Львова» було набагато більше радості, музики і добра.


Організатори: мистецьке об'єднання «Дзиґа», ГО «Вірменська 35», Польський Інститут в Києві, Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові, ГО «Інститут Актуального Мистецтва», Львівська міська рада

Пиво Фестивалю - «Львівське»

Генеральний медіа-партнер - ТРК «Люкс»


Сторінка «Флюгерів Львова»: www.dzyga.com/flugery
  
 
Поділись новиною
Дякуємо!