This version of the page http://zib.com.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2014-01-16. The original page over time could change.
Газета "Закон і Бізнес". Законодавство, влада, правосуддя, права людини. Ми інформуємо перших!
  • Судова влада

    Суддя Окружного адмінсуду Києва Ігор Іщук:

    Особисто я позитивно ставлюся до нових правил відбору кандидатів. У старій системі відбору кадрів було більше суб’єктивних чинників, ніж у новій.

    Коментарів: 3
  • Юридична практика

    Голова ВРКА адвокатури Ольга Дмитрієва:

    Наше завдання не в тому, щоб знайти правопорушників і посадити їх у тюрму. Адже завдання не так стоїть. Завдання в тому, щоб адвокатські гроші були захищені.

    Коментарів: 1
  • Судова влада

    Голова КОАС Олег Басай:

    Київський окружний адміністративний суд пройшов складний шлях становлення й розвитку. Що стосується якості й оперативності судочинства, то під час розгляду конкретної справи суддя керується законом і внутрішнім переконанням.

  • Від першої особи

    Заступник голови ВССУ Євген Літвінов:

    Напевно, в будь-якій професії є люди, які не звикли до публічності. Звичайно, це стосується й деяких суддів, для яких головне - професійно виконувати свої обов’язки, а не розповідати про це.

  • Юридична практика

    Партнер ЮФ «Василь Кісіль і партнери» Анна Бабич:

    Ринок юридичних послуг стає дедалі конкурентнішим. Клієнт уже не готовий платити виключно за юрпослуги, у більшості випадків він хоче отримати допомогу при ухваленні комерційних рішень.

  • Від першої особи

    Керівник служби ВККС Василь Косенко:

    «Краще, аби суддя не знав, що на нього надійшла скарга, до того часу, поки дисциплінарний інспектор не перевірить інформацію».

Судова влада

«Дисциплінарний» аналіз

За підрахунками Вищої кваліфікаційної комісії суддів, кількість скарг на дії суддів за минулий рік дещо скоротилася порівняно з попередніми.

Законодавча влада

Дезорієнтована Феміда

Аналіз практики вирішення справ про банкрутство показує, що судові палати ВС в адміністративних і господарських справах, розглядаючи, по суті, одне й те саме питання, роблять протилежні висновки.

Фотофакт

Від дискусії до дій

Учасники засідання ради комітету з конкурсного права Асоціації правників України дискутували щодо сильних і слабких сторін законодавства про банкрутство.

Судова влада

Таємниць більше немає?

У 2013 р. суди навчалися спілкуватися з громадянами у віртуальному світі. Нині чи не кожен суд може запевнити: в нього немає інформаційних таємниць. Чи є?

Фотофакт

Вакансії заповнюються

Перевірка знань кандидатів у судді стала в минулому році для ВРЮ одним з найважливіших завдань. Хоча напередодні свят підтримку ВРЮ отримали не всі претенденти.

Події і коментарі

Брак мільярдів

Держбюджет на цей рік ще не прийнятий, однак його проект не викликає великих сподівань у судів: їм потрібно приблизно 10 млрд грн., а в кошторисі для них передбачено лише 4,57 млрд грн.

Коментарів: 3
Судова влада

Підсумки з прогнозами

Для РСЗС новий рік розпочнеться з підготовки до IV конференції суддів загальних судів. Принаймні так вирішили члени ради на останньому засіданні минулого року, яке провели 26 грудня.

Фотофакт

Ретельний відбір

На засіданні Ради суддів загальних судів, яке відбулося 25 грудня, вирішувалися чергові питання щодо кадрів. Також члени органу суддівського самоврядування підготувалися до січневої конференції.

Судова влада

Прискорений розгляд

ВРЮ завершила розгляд підготовлених ще кілька років тому пропозицій про звільнення суддів за порушення присяги та пообіцяла надалі не допускати накопичення справ.

Події і коментарі

Україна на гребені реформ

Для України 2014 рік більш-менш прогнозований з огляду на прийдешні президентські вибори і передуючу їм виборчу кампанію. Його особливістю також стануть реформи, обіцяні і прокуратурі, і міліції.

Коментарів: 1
Юридична практика

Адвокатський меседж

«Справа Смалія», пікети окремих захисників — ці події грудня минулого року сколихнули адвокатуру. Представників професії часто мали протилежні думки.

Коментарів: 6
Фотофакт

Адвокатам — призи й шампанське!

23 грудня в готелі «Русь» пили шампанське на честь лауреатів Всеукраїнського незалежного публічного рейтингу ААУ «Адвокат року-2013».

Законодавча влада

«Він вийшов родом із народу»

Нардепи взялися за внесення змін до законів щодо виборності прокурорів, суддів і міліцейських керівників. Щоправда, не всі пропозиції збігаються з положеннями Конституції.

Юридична практика

Скільки юристи працюють pro bono

Британська аналітична компанія Who’s Who Legal опублікувала результати опитування про роботу pro bono, проведеного серед юрфірм. Компанії, що взяли участь, представляють всі регіони Землі.

Фотофакт

Новорічні подарунки від ВРЮ

ВРЮ провела засідання напередодні новорічних свят. Можливо, передсвятковим настроєм можна пояснити лояльність, із якою члени колегіального органу поставились як до кандидатів у судді.

Законодавча влада

Відносини неспроможності: погляди практиків

Учасники засідання ради комітету з конкурсного права АПУ визначили проблему №1 у «банкрутній» сфері правовідносин й озвучили професійні наміри на наступний рік.

Коментарів: 4
Судова практика

Від вимоги — до оплати

Апеляційний суд м.Києва в узагальненні судової практики застосування ст.625 ЦК звертає увагу на випадки неоднозначного трактування суддями цієї норми закону.

Фотофакт

У школи суддів свято

19 грудня в Кловському палаці відбулася міжнародна науково-практична конференція «Стандарти підготовки суддів: міжнародний досвід, завдання для України».

Іменем закону

Це вічне речове право

Чергове засідання комітету з питань права URE Club було присвячене обговоренню нових віянь у реєстрації прав на нерухоме майно. Особливу увагу приділили ролі Укрдержреєстру в цьому процесі.

Судова влада

Витребувані кадри

Під час проведення конкурсу на заміщення вакантних посад законників у місцевих судах загальної юрисдикції, оголошеного 18.11.2013, охочих одягти мантію виявилося дуже багато.

Події і коментарі

Суддя без футляра

Суддям радять не оточувати себе самими законами та кодексами, а більше спілкуватися з колегами, знати, що відбувається у світі, та здобувати нові навички.

Події і коментарі

З Новим 2014 роком і Різдвом Христовим!

Нехай новорічні свята подарують нам добрі, радісні зміни, успіх і достаток.

Фотофакт

Усіх рекомендовано

Останнє цьогорічне засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів було продуктивним. Члени ВККС розглянули, зокрема, й заяви кількох законників щодо їх переведення в інші суди.

Судова влада

Стрічками та ланцюгами

Нарада РСЗС була насичена подіями. Після розгляду кадрових питань члени ради заслухали заступника голови ДСАУ Віталія Положишника.

Події і коментарі

Кворум — поняття відносне

Хоча ВРЮ майже забула про проблеми з кворумом, низька відвідуваність засідань все ж дається взнаки. Так, Раді не вдалося звільнити двох суддів, хоча для більшості їх провина була очевидна.

Фотофакт

Природоохоронні справи

16 грудня відбулося засідання секції першої та другої судових палат і науково-консультативної ради Вищого господарського суду.

Законодавча влада

Незахищених позбавлять захисту

У ВР вважають, що оскільки влада завчасно не попіклувалась про розбудову центрів надання безоплатної вторинної допомоги — то і надавати її незахищеним категоріям громадян не варто.

Судова влада

Лист замість надбавки

У Мінсоцполітики погодилися з тим, що розмір окладів працівників апарату судів не відповідає вимогам закону. Проте щось змінювати чиновники не поспішають.

Коментарів: 6
Судова практика

Не помиліться з покаранням

У проведеному аналізі ВС звертає увагу на помилки суддів під час розгляду справ про корупційні правопорушення, умисне вбивство з кваліфікуючими ознаками, застосування виборчого законодавства.

Коментарів: 1
Судова влада

Санацію привели в порядок

Пленум ВГС прийняв постанову, яка регламентує порядок проведення санації та оприлюднення інформації про справу щодо банкрутства. Правила покликані допомогти як підприємцям, так і суддям.

Базы отдыха | Зеленый кофе лучший кофе. | moskva.roststeklo.ru
Створено в Студії Дмитра Бабича