This version of the page http://tsn.ua/analitika/vorogi-vorozhok.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-30. The original page over time could change.
Вороги ворожок - Погляди - ТСН.ua
  • RSS-стрічка
  • Архів
  • Зробити стартовою
Вибір Редакції
  • Януковичу потрібно від Євросоюзу 160 млрд євро, щоб підписати угоду про асоціацію

    1/12  
  • Десятки Євромайданів по всій Україні чекають новин із Вільнюса

    2/12  
  • Ігри майбутнього: Дивіться на ТСН.ua відеозустріч з творцями Assassin's Creed

    3/12
  • Випуск ТСН.19:30 за 29 листопада 2013 року

    4/12
  • Любов України з ЄС пройшла просто перед "заручинами" - Янукович

    5/12  
  • Офіційно! "Дніпро" продовжив контракт з Зозулею на 4 роки

    6/12
  • Тягнибок у Вільнюсі жваво обговорював долю українських геїв

    7/12
  • Роналду очолив ТОП-100 найкращих футболістів 2013 року

    8/12  
  • Фанати "Реала" креативно вимагають віддати Роналду "Золотий м'яч"

    9/12  
  • Вакарчук заспівав Євромайдану "Вставай, мила моя, вставай"

    10/12  
  • Владиславу потрібна допомога небайдужих людей!

    11/12
  • Моторошні ретро-костюми для Хелловіну: гігантські органи, ляльки та свині-санітарки

    12/12  
Дмитро Корчинський

Вороги ворожок

Україна, 17 січня 2012, 16:10 Друкувати

Депутати, які завдають шкоди суспільству в цілому і кожному громадянину персонально незрівнянно більше за ворожок, не заборонили політичну рекламу себе.

Я мав намір запропонувати читачеві вишукане й дуже актуальне в нинішній ситуації порівняння вартостей релігійного живопису XIV та XV століть, але тут таки почув, що Верховна Рада заборонила телевізійну рекламу ворожок і навіть це не спричинило штурм цього вертепу розбійників обуреними виборцями, більшість з яких латентні язичники.

Отож, я закинув під канапу всі п'ять томів Вазарі, з яким збирався полемізувати і вдався до роз'яснення складових виїденого яйця, до примітивного просвітництва, до перетирання банальностей, адже більшість українського суспільства досі прозябає у невігластві та фарисействі і сприймає банальності за парадокси.

Повернемось до ворожок. Вони огидні. Найздібніші з них допомагають клієнту прислужитися сатані, безталанні просто видурюють гроші.

Проте, депутати, які завдають шкоди суспільству в цілому і кожному громадянину персонально незрівнянно більше за ворожок, не заборонили політичну рекламу себе.

Вони не заборонили рекламу банківських послуг навіть після кризи 2008 року, яку спричинила безвідповідальність банків.

Вони не взяли до уваги те, що банки не менш гріховні за ворожок, адже стягують лихварський відсоток і втягують у цей гріх клієнтів, які довіряють їм свої гроші. Вони, ці підступні депутати, не заборонили рекламу телевізійних шоу, самі ці шоу, саму цю телевізію, не зважаючи на те, що все це деморалізує і гірше того: псує смак!

Колись у мене була дуже злобна кішка. Вона дряпалася й кусалася, і не дозволяла себе гладити. Якось вона сиділа на перекладині і гралася з власним хвостом, який звисав донизу. Потім хвіст став її дратувати і нарешті вона не стрималася і кинулася на нього. Обидва болісно впали на підлогу.

Держава подібна на дурнуватого кота. Вона має інстинкт забороняти. Поки що вона грається з власним хвостом – політикою, банками, телебаченням, але її дратує навіть те, що належить тим, кому належить вона. Вона кинеться на хвоста і впаде, але поки що реалізовує агресію на випадкових об'єктах – на ворожках.

Ніколи не слід забувати, що держава – це зло на відміну від нації, яка є добро (злом являються лише сусідні нації).

І от, коли це велике, нехай навіть і необхідне, зло намагається долати маленьке зло, це не може не викликати підозру. Держава вбиває муху на нашому чолі молотком. Тому з мухами варто боротися самим, не дозволяти державі.

Коли в Дагестані моджахеди спалюють горілчану лавку, чи стріляють місцевого ворожбита, це призводить до покращення дагестанської екзистенції, адже примножує її на один подвиг.

Коли те саме робить, скажімо талібська держава в Афганістані, це погіршує загальноафганську екзистенцію. Адже в цьому випадку вона примножується не на подвиг, а на репресію.

З ворожками, відьмами, єретиками має боротися анонімна народна інквізиція, а не прокуратура.

Ймовірно, ініціаторами закону проти ворожок були депутати, які вважають себе християнами. Ці наші брати по вірі не здогадуються, що християнству не варто вдаватися до послуг лукавого навіть у боротьбі зі слугами лукавого. Лукавий злукавить.

Російська Православна Церква довго служила російській державі і користувалася її послугами, аж доки російська держава в результаті революції не відкинула необхідність приховувати, що служить сатані, і скасувала православну формальність.

Можливо, дехто з духовних осіб перед розстрілом згадував, як нацьковував поліцію на штундистів.

Чимось подібним завершиться й нинішня симфонія РПЦ з ФСБ.

У католиків ніколи не було особливих ілюзій щодо того, хто саме являється президентом світу цього.

Так, французьке законодавство забороняє не тільки ходити до школи в хіджабах, але й вішати у класах хрести. А ще не так давно Франція вважалася найстаршою дочкою Церкви і, як королівство, йшла одразу за Царством Небесним.

Нині французькі католики замислюються над тим, що обмежити для держави її можливість забороняти є не менш важливим, аніж обмежити ісламську експансію.

Що там Франція, згадаємо, як після 2004-го року Юля і Луценко радісно використовували репресивний апарат, замість обеззброїти його. Але вони не перевершили лукавством лукавого.

Для державного молоха нема різниці між камланням ворожки і телевізійною проповіддю православного священика. Навчіть Молоха забороняти перше, і він заборонить друге.

Парламент свого часу був вигаданий суспільством, щоб обмежувати свавілля влади. Нині влада через парламент обмежує суспільство.

Як безпосередньо через прийняте парламентом репресивне законодавство, так і опосереджено – коли єдиною легальною формою суспільної активності лишається виборча марнота. Парламентаризм має змінитися.

Гадаю, незабаром це доведе логіка історичного розвитку, тобто, логіка розвитку психіки олігархів.

Олігархи колекціонують футболістів і політиків. Їхні функції цілком можливо було б об'єднати в одному девайсі, як наприклад у смартфоні вміщається телефон та гральна приставка.

Згодом можна поєднати вибори та національний чемпіонат.

Нас не має бентежити те, що зі спортсменів першим політичним лідером став не футболіст, а боксер. Олігархи занадто фетишизують футбол, їм здається блюзнірством розплачуватися з футболістами мандатами, але це минеться.

В парламенті поменшає гендерної рівності, натомість побільшає расової. Це не може не тішити. Хоча, навіть такий парламент плодитиме заборони.

__________________________________________________________________________________

УНІАН
Дмитро Корчинський
Читайте також:

Вип"єм за Путіна!

Москва лажанулася на виборах у Південній Осетії, потім у Російській Федерації та нині у Придністров'ї.

Теги: Дмитро Корчинський
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Розмістити у блозі Переслати Друкувати
За матеріалами: Дмитро Корчинський
Сортувати по:
даті    
популярності    
  • 8 коментарів
  • Коментувати
  • GoldenForce 20 января, 01:51
    3  
    не згоден
     
    згоден
    Дмитре, видеть парадокс в банальном это верх искусства открытости и это существенно улучшило бы нашу экзистенцию, так что ваш труд по перетиранию весьма ценен, но, изза того, что вы не знаете, когда будет(и будет ли) открыто новое начало, вас тянет к эпохам возрождения или напора - вы просто слишком ленивы и нетерпеливы, нам нужны все ваши тщательность и скилл)
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Evgeniy 19 января, 06:24
    2  
    не згоден
     
    згоден
    венигрет....
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Милава Антоник 18 января, 21:29
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Если автор был бы женщиной,то желание казаться эксклюзивным любой ценой понятно.А поскольку он не женщина,хотелось бы пошагового руководства к действию,полноценного анализа ситуации ,перспективы и риска,например,нужен ли украинцам парламент вообще и т.д.Поклоны и экивоки олигархам воину тоже не к лицу.))) Вцелом, приятно было почитать.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Oleg 18 января, 13:15
    4  
    не згоден
     
    згоден
    З багатьма думками, розказаними у статі, все таки можна погодитись.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • EgipetskaySila. 17 января, 22:34
    5  
    не згоден
     
    згоден
    Статья и гениальная и путанная..(Как и сам автор)...Что касаеться наших депутатов-здесь в самое яблочко(худшего зла сегодня не найдешь)...Что касаеться того,что якобы Луценко и Тимошенко вовсю воспользовались репрессивным аппаратом-не согласен...Воспользовались бы по-настоящему-Украина была бы сегодня другой страной..Ну ,а что касаеться идеи о том,что этот аппарат нужно было обезаружить , то здесь и сам Корчинский лукавит...ведь прекрасно знает ,что без такого "устройства" дела не делаются вообще...Тем более с каких это пор автор ударился в человеколюбие....
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Evgeniy 22 января, 08:55
     
    не згоден
     
    згоден
    Во....египитская сила вылезла...
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Анна Вельбоенко 17 января, 17:08
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Правильно, що заборонили рекламу ворожок. Лише видурюють у людей гроші. Але самих ворожок ніхто заборонити не в змозі, скоріш банківська система паде, ніж люди припинять до них звертатися.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Анна Вельбоенко 17 января, 17:35
    5  
    не згоден
     
    згоден
    А вообще то, тут всего два варианта: либо "влада" хорошенько подзаработает, охотясь на ведьм, либо их все-таки профессионально и всерьез проклянут (ну или порчу наведут на лихой конец).
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
Мета-Новости
Loading...
Загрузка...