This version of the page http://tsn.ua/analitika/vichni-vartosti.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-30. The original page over time could change.
Вічні вартості - Погляди - ТСН.ua
  • RSS-стрічка
  • Архів
  • Зробити стартовою
Вибір Редакції
  • Януковичу потрібно від Євросоюзу 160 млрд євро, щоб підписати угоду про асоціацію

    1/12  
  • Десятки Євромайданів по всій Україні чекають новин із Вільнюса

    2/12  
  • Ігри майбутнього: Дивіться на ТСН.ua відеозустріч з творцями Assassin's Creed

    3/12
  • Випуск ТСН.19:30 за 29 листопада 2013 року

    4/12
  • Любов України з ЄС пройшла просто перед "заручинами" - Янукович

    5/12  
  • Офіційно! "Дніпро" продовжив контракт з Зозулею на 4 роки

    6/12
  • Тягнибок у Вільнюсі жваво обговорював долю українських геїв

    7/12
  • Роналду очолив ТОП-100 найкращих футболістів 2013 року

    8/12  
  • Фанати "Реала" креативно вимагають віддати Роналду "Золотий м'яч"

    9/12  
  • Вакарчук заспівав Євромайдану "Вставай, мила моя, вставай"

    10/12  
  • Владиславу потрібна допомога небайдужих людей!

    11/12
  • Моторошні ретро-костюми для Хелловіну: гігантські органи, ляльки та свині-санітарки

    12/12  
Дмитро Корчинський

Вічні вартості

Україна, 23 червня 2012, 09:05 Друкувати

Ні Євросоюз, ні тим паче Росія – нашою виключною метою має бути інтеграція з Царством Небесним. Орієнтація на справжні вартості спрацьовує!

Від Війська Запорізького нам лишилися чудові образи, легенди, розкішні пісні, кращі риси нашого національного характеру і незнищенне бажання все це повторити.

Від УНР, ЗУНР та отаманщини ми маємо попіл героїв, який можемо носити біля серця, непогану мемуарну спадщину і, до речі, вельми симпатичний пісенний доробок.

Від ОУН-УПА нам лишилися грандіозні постаті "лицарів абсурду". Страшне ХХ століття важко було здивувати чимось страшним. Нам вдалося.

Ось уже завершується час, відведений історією нинішній "Державі Україна". І що по нас лишиться нащадкам, якщо залишаться нащадки? Бог явно готував нас до високої трагедії, але ми захотіли бути персонажами анекдоту. Так ось, жодного вартісного анекдоту не спродукували ці 20 років безслав‘я.

У чому причина? У відсутності в наших головах вірних понять та уявлень. Древлє українці зазвичай рухались вірним шляхом у протилежному напрямку. Нині вони не знають за існування шляху.

Наші великі попередники терпіли поразки у боротьбі за Україну. Наші нещасливі попередники мріяли за неї, але не сміли за Україну боротися. А ми за неї не здогадуємося.

Тобто, ми обсервуємо територію, використовуємо назву, набір історичних відомостей і лексичних фонем. Те саме ми робимо щодо Скіфії.

Можна цікавитися Скіфією чи такою собі Сарматією, копирсатися в сарматських похованнях, написати дисертацію, об‘явити себе нащадками сарматів, впроваджувати "сарматизм" як стиль, але воювати за Сарматію неможливо. Я пробував. Не виходить.

Наші попередники мали на руках, під ногами і в серцях те, за що борються. Для них Україна – це їхні родини, спосіб життя, поведінкові стереотипи, психічні реакції, живий асоціативний ряд, зрештою побутова культура.

Для них достатньо було спалити сільраду, щоб усе це розквітало, вибухоподібно, як яблуневий сад навесні.

У нас є сільрада, а саду нема. Ще є обленерго. Але для здобуття обленерго потрібні якості не гайдамака, а шинкаря.

Втім, відсутність живого тіла України ще не найбільша трагедія. Зрештою, сяк-так можна обійтися фольклором та трансцендентним "духом народу", який містичним способом клонує основні національні особливості зі століття в століття.

Значно гіршою прикрістю є не відсутність усвідомлення власної нації, але фатальне нерозуміння сутності нації загалом.

Лише за двадцять років безслав‘я ми почали здогадуватися, що без слави все воно якось не працює, і що слава не модернізується, що нині вона полягає в тому самому, що й тисячу років тому.

Завжди легко ілюструвати євреями. Так ось: слава Ізраїлю – не в шекелі, не в його ювелірній промисловості, а в діях його військово-повітряних сил, акціях спецназу, самопожертві танкістів та воєннопоселенців (з часу Ісуса Навина ніщо не змінилося).

Лише завдяки цій славі євреї чіпляються за обітовану землю, цю славу перетворюють на хай-тек.

Життєва сила нації не в трубопроводах, а в готовності до самопожертви в ім‘я честі. Це неприємно усвідомлювати, бо важко відганяти від себе думки, що такою жертвою непогано було б стати тобі самому.

Якщо це так, тоді чому навіть такі флагмани української журналістики, як Мустафа Найєм, Вахтанг Кіпіані та Віталій Портніков навіюють нам не золоту мрію за шахідізм в ім‘я Христа, але грають стару платівку за вибори, процедури і "не піддаватися на провокації"?

Нам, людям, які народилися до того, як ЦК КПУ було перейменоване на адміністрацію президента, безсенсово проповідувати вічні істини (щасливе виключення – хіба що ви, читачу).

Проте, якщо молоді люди повсякчас читатимуть про те, що вони мають захистити свою честь саме в той спосіб, яким це робив Бандера і що слава складається саме з тих інгредієнтів, якими їхні однолітки користуються в Дагестані, то хтось із них не витримає і нарешті зробить це.

Ми, українці, замість повернутися до вічних прадавніх вартостей, вічно обираємо вартості застарілі. Натхнення до Євросоюзу ми відчули саме тоді, коли всі стверджують, що криза Єврозони не завершиться ніколи.

Багато зроблено для пропаганди європейських вартостей, проте значну їхню частину від нас приховують: Європа – це не тільки права людини, але й свобода, яку ці "права" покликані скасувати.

Європейські вартості – це реконкіста, шляхетність, витонченість, мощі святого Якова, і все це ніяк не узгоджується ні з єврофутболом, ні з "євробаченням".

Краща (донецька) частина українського суспільства вирішила здаватися Москві не тоді, коли та собою щось являла, але саме нині, коли ціни на енергоносії падають, коли в російському суспільстві дивовижно наростає ненависть до себе, коли Захід полишає політику заціловування Путіна, коли джихад на Північному Кавказі отримує нове дихання, коли стратегічні мрії Росії звелися до однієї інтенції: стати сировинним додатком Китаю.

Браття й сестри! Ні Євросоюз, ні тим паче Росія – нашою виключною метою має бути інтеграція з Царством Небесним.

Орієнтація на справжні вартості спрацьовує! Багато хто з книжників, фарисеїв і просто під...асів нарікали на скандали на суді над народним месником Віталієм Запорожцем.

Буцім не варто ображати суддів, штовхатися з міліцією, танцювати на суддівському столі, бо все це тільки погіршує справу.

Але виявилося, що бунт має рацію! Звинувачення перекваліфікувало справу з "убивства мента при виконанні..." (довічне ув'язнення) на звичайне рідне "навмисне вбивство".

Відтепер Віталію загрожує лише від 7 до 15. Поза сумнівом, це успіх саме вічних вартостей. За честь нині дають лише від 7 до 15. Перед нами сяючи перспективи, браття.

Читайте також:
  • Дмитро Корчинський
    Опозиція і народ

    8 червня 2012, 16:58
    22
  • Дмитро Корчинський
    Дух одвічної стихії

    2 червня 2012, 10:05
    13
Теги: корчинський
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Розмістити у блозі Переслати Друкувати
За матеріалами:
Сортувати по:
даті    
популярності    
  • 16 коментарів
  • Коментувати
  • gora 30 июля, 14:13
     
    не згоден
     
    згоден
    Не думай, що ти знаєш хто є справжнім хрестиянином. А щодо Корчинського - то він значно ближчий до богів ніж ти. А, взагалі, цікався історією, релігією (тобто зв'язком з богами), навчися думати і розглядати події з погляду їхньої вигідності єв.рейській жи.до-ма.сонській імперії. І тоді багато що зрозумієш.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • AlekseyG-neo 24 июня, 21:42
    2  
    не згоден
     
    згоден
    "И во дни тех царей Бог небесный установит царство, которое никогда не будет разрушено. Это царство не будет передано другому народу. Оно сокрушит все эти царства и положит им конец, а само будет стоять вечно" (Даниїла 2:44) А це означає, що Боже Царство усуне БУДЬ ЯКЕ правління яке існує тепер на землі.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • AlekseyG-neo 24 июня, 21:39
     
    не згоден
     
    згоден
    Шо то Корчинський останім часом геть впадає в брєд, як Царство небесне можна повязувати з шахідізмом в імя Христа, той хто прочитав одне євангеліє від Матвія знає що Ісус навчав "любити ворогів своїх" і "молитися за них", або "хто візьме в руки меча від меча і загине". Тому, на яку політичну бортьбу можна закликати спражніх християн? Історя першого християнства це самопожертва в імя Христа, тобто мучеництво (втрати життя) заради вірності Богові, а не імператорові (римському). Тобто Корчинський не є справжнім християнином, бо закликає до вбиств і боротьби. І тільки використовує для гнилої політики деякі вислови з Біблії "Царство Небесне" чи "Христос".
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    EgipetskaySila. 25 июня, 13:50
    4  
    не згоден
     
    згоден
    ..."Мукченичество"(?)...тогда Овощ будет при власти еще очень долго...А про политическую борьбу уже давно речь не идет..
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    gora 30 июля, 14:05
     
    не згоден
     
    згоден
    Не думай, що ти знаєш хто є справжнім хрестиянином. А щодо Корчинського - то він значно ближчий до богів ніж ти. А, взагалі, цікався історією, релігією (тобто зв'язком з богами), навчися думати і розглядати події з погляду їхньої вигідності єврейській жидо-масонській імперії. І тоді багато що зрозумієш. Більше читайте тут: http://tsn.ua/analitika/vichni-vartosti.html
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Fujin 23 июня, 20:33
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Вижу здесь некоторым нравится писанина Корчинского, что меня немного удивило. Разве подзабыли, что он из себя представляет? Как в 2004-м, перед выборами, он усердно работал на Януковича, поливая каждый день грязью Ющенко в программе "Проте" (которая выходила в прайм-тайм на 1+1). Он тогда очень старался, чтобы Янукович победил на выборах. И вот приехали: здесь пишет, что надеятся на выборы - это-де для наивных дурачков типа Кипиани. А начинала выходить эта передача с нейтральных тем - как в этой статье - о справедливости, вере, чести и прочей чепухе. ИМХО, Корчинский создавал себе образ некого проповедника в глазах наивных телезрителей. А ближе к выборам начал постепенно менять пластинку...
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    rostyslawkindratyk 23 июня, 20:43
     
    не згоден
     
    згоден
    В "Проте" ще був якийсь лисий хрін, Джангіров, чи як його. Теж вітійствував. А Корчинський мало того, що молов щось по телевізору, так ще й по Україні їздив, агітуючи проти опозиції (тобто, за Кучму-Януковича). На ці зустрічі масово зганяли людей. Я, пам'ятаю, йому питання задав: от ви, мовляв, такий контрсистемний опозиціонер, а виступаєте на олігархічному каналі, проти опозиції. Ну він почав викручуватись, щось нести про те, що він мовляв, політик, і має шукати можливість висловлювати свої ідеї, і т. ін. А ще мене вбила його передвиборча прграма на виборах президента, де було написане приблизно таке: "Ви думаєте, що я балотуюсь на президента? Ні, я граю на сопілці". Отакий політик. З того часу мені важко сприймати Корчинського серйозно, а окремі його статейки викликають просто сміх.
    відповісти цитувати
    Fujin 23 июня, 21:12
    1  
    не згоден
     
    згоден
    Так, і Джангірова пам'ятаю - та ще падлюка (до слова, потім він працював у прес-службі Черновецького; виходить, такі люди в політиці потрібні). Сприймати Корчинського серйозно - погана ідея :). Але як потрібно - не знаю. З одного боку те, що він робить і каже, виглядає як повний ідіотизм. А з іншого - як перед виборами в 2004-у - як цілком нормальний чорний піар. Мабуть правда десь посередині.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    rostyslawkindratyk 23 июня, 21:22
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Єдине його завдання зараз - обсирання опозиції та власний піар.
    цитувати
    поскаржитись на коментар
  • EgipetskaySila. 23 июня, 15:18
    9  
    не згоден
     
    згоден
    ...Зачетная статья!..Хорошо заметил-"Якщо це так, тоді чому навіть такі флагмани української журналістики, як Мустафа Найєм, Вахтанг Кіпіані та Віталій Портніков навіюють нам не золоту мрію за шахідізм в ім‘я Христа, але грають стару платівку за вибори, процедури і "не піддаватися на провокації"?"..У Димы скоро будет много единомышленников...Приходиться много спорить в последнее время..Много наивных людей верят в возможность проведения каких то честных выборов...на изменения эволюционным путем..Я всегда говорю -забудьте ! Только какой-нибудь "запорожец" (настоящий козак!) спасет Украину..как минимум хочется в это верить..что такие еще есть..Портников - умный мужик, но не всегда искренний..к сожалению..Высокий статус востребованного политического журналиста принуждает иногда к вракам...к сотрудничеству..иначе -не станут приглашать к Шустеру и Киселеву..Упадут гонорары..А вот Дима решил толкать "правду матку в глаза"..надеюсь не свернет с этого пути!..Зачет Дима!, зачет!...
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    rostyslawkindratyk 23 июня, 15:36
    5  
    не згоден
     
    згоден
    Все це дуже цікаво, але Мустафа Найєм- мусульманин , а Портніков - єврей :). А Корчинському треба писати не так цвітасто, називати речі своїми іменами. І менше писати про "шахідизм" (?).
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Fujin 23 июня, 20:17
    1  
    не згоден
     
    згоден
    )) Вы это серьезно? Правда воспринимаете всерьез то, что нагородил Корчинский?
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Милава Антоник 23 июня, 14:37
    3  
    не згоден
     
    згоден
    Нарешті правда!Стаття класнюча,Дмитро доводить мене до катарсісу! Я у захватІ від цього мужчини! А что украинцам остаёться-только избавляться от навязанных различными сущностями комплексов,например ,как поляки,во всех неудачах обвинить Россию,тем более,что это соответствует дейтвительности да и цены на газ способствуют...Людям же нужны ЗНАнИЯ,ученье-свет,потом прийдёт и самоуважение и понимание сути патриотизма.Дмитрий справляется на отлично с обязанностью экскурсовода по лабиринтам украинского самосознания,но надо добраться и до глубин подсознания.!И не надо никого бояться,надо бояться того,что будет,если начнём бояться.Что лучше риторических вопросов-только вечные ценности.Ура!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Олег Головатенко 23 июня, 13:17
    5  
    не згоден
     
    згоден
    rostyslawkindratyk Сьогодні, 11:10 Звичайне нагромадження дешевих штампів і гасел від нашого "православного джихадиста". Сам він, закликаючи до насильства, і мухи не скривдить. Триндіти і різати - різні речі.
    Можливо, але ви навряд чи можете осягнути написане. Аби ви читали, то зрозуміли б сенс власного закиду до автора тексту. А сенс його простий: Він і мухи не скривдить ЗАРАДИ МЕНЕ. Дійсно, а навіщо кривдити мух ЗАРАДИ ВАС? )))
    відповісти цитувати
    rostyslawkindratyk 23 июня, 13:34
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Хто ви такий, щоб мене повчати?
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • rostyslawkindratyk 23 июня, 11:10
    1  
    не згоден
     
    згоден
    Звичайне нагромадження дешевих штампів і гасел від нашого "православного джихадиста". Сам він, закликаючи до насильства, і мухи не скривдить. Триндіти і різати - різні речі.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
Мета-Новости
Loading...
Загрузка...