This version of the page http://tsn.ua/analitika/pomsta-yevnuhiv.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-30. The original page over time could change.
Помста євнухів - Погляди - ТСН.ua
  • RSS-стрічка
  • Архів
  • Зробити стартовою
Вибір Редакції
  • Ігри майбутнього: Дивіться на ТСН.ua відеозустріч з творцями Assassin's Creed

    1/12
  • Любов України з ЄС пройшла просто перед "заручинами" - Янукович

    2/12  
  • Десятки Євромайданів по всій Україні чекають новин із Вільнюса

    3/12  
  • Владиславу потрібна допомога небайдужих людей!

    4/12
  • Роналду очолив ТОП-100 найкращих футболістів 2013 року

    5/12  
  • Вакарчук заспівав Євромайдану "Вставай, мила моя, вставай"

    6/12  
  • Януковичу потрібно від Євросоюзу 160 млрд євро, щоб підписати угоду про асоціацію

    7/12  
  • Офіційно! "Дніпро" продовжив контракт з Зозулею на 4 роки

    8/12
  • Моторошні ретро-костюми для Хелловіну: гігантські органи, ляльки та свині-санітарки

    9/12  
  • Випуск ТСН.19:30 за 29 листопада 2013 року

    10/12
  • Фанати "Реала" креативно вимагають віддати Роналду "Золотий м'яч"

    11/12  
  • Тягнибок у Вільнюсі жваво обговорював долю українських геїв

    12/12
Дмитро Корчинський

Помста євнухів

Україна, 22 лютого 2012, 16:37 Друкувати

Я дуже люблю свого кота і тому кастрував його, щоби він не мучився неправильними мріями і не мучив мене – не шкодив на кутках хати. Я навчився цього в уряду – він так вчиняє зі своєю нацією, яку любить.

Неможна сказати, що радянська влада не любила Україну. Зрештою, це вона здійснила скрипніківську українізацію перед тим, як розстріляти українізаторів, виселила поляків, зняла багато українських фільмів про радянську владу, надрукувала багато україномовних книжок про успіхи радянської влади, дозволила українцям селитися в містах, щоб вони могли працювати на заводах на радянську владу, тощо.

Але вона вбила всіх мрійників і ув'язнила тих, хто за цих мрійників пам'ятав. Радянської влади давно нема, а кастрація не лікується. Може, спробувати туди ще одного Ющенка?

Ви вже підзабули, але після радянської влади настав Кравчук. Він теж возлюбив націю у Біловезькій Пущі і підписав декларацію про суверенітет, але разом із автономією Криму, а в якості яєчок видалив у нас ядерні боєголовки. За нього Україна твердо стала на шлях другорядності.

Кучма, треба віддати йому належне, примудрився не здати суверенітету, хоча й знищив основні його атрибути – стратегічні ракети разом із пусковими шахтами. За нього кастрація забезпечувалася ударами міліцейського чобота в пах.

Ніхто не сумнівається, що помаранчеві любили українців не менше за гроші. І якщо і вдавалися до звичної операції, то з солідарності каструвалися й самі. Зрештою, це дозволяло нам брати високі ноти в тужливих народних співах.

Навіть Янукович, якщо і не любить українців, то принаймні терпить їх, коли вони не заважають. Кастрація для нього просто репресивний ритуал. Скальпель, щипчики, ножиці, хірургічні зажими в руках дозволяють відчути себе приналежним до світової хірургічної еліти.

Ті, хто гостро відчувають національне скрізь у світі, змушені непокоїтися за цілість власних тестикул.

А чи можливе повноцінне існування некастрованих націй в умовах надзвичайної складності, крихкості, збалансованості світової квартири? Невже тільки на смітнику?

Адепти екзистенціальної психіатрії зауважують, що особистість визначена не лише тією гидотою, яка сталася з нею в минулому, у ранньому дитинстві, вона детермінована власним майбуттям (для прикладу, смерть не менш визначальна характеристика, ніж народження).

Це тільки здається, що влада Януковича, або уряд Ангели Меркель борються з привидами минулого. Сутність державної кастрації в тому, що вона унеможливлює майбутнє.

Самогубча політика Західного світу – витіснення автохтонів зі столиць, аби звільнити місце мігрантам з Третього світу, державна пропаганда переваг гомосексуалізму, обмеження Церкви і права на зброю, освітня політика, спрямована на компрометацію європейських культурних надбань (всі міністри освіти по-своєму табачники) – це не дурість, не тимчасове запаморочення, це боротьба бюрократичного інтернаціоналу з націями, конечність якої витікає з природи великих систем.

Якщо завдання бюрократичного інтернаціоналу є перетворення націй на натовп, то нації не можуть прагнути простого знищення бюрократії, скажімо, переселення урядовців до сільгоспкомун, подібно до того, як це мало місце в часи цікавого камбоджійського експерименту.

У ХХІ столітті нація, особистість, Церква повинні навчитися каструвати бюрократію (подібно до того, як людина колись вгамувала вогонь і використала повінь).

Такий досвід є: ромеї, а згодом османи доручили управлінські посади євнухам. Хотілося б, щоб Європа у світовій отарі знову перебрала роль пастиря, не погоджувалася на роль барана чи навіть вівчарки.

Сенс усього того, що відбувалося в останні півстоліття – це помста євнухів націям.

Якщо ми попрощаємося нарешті з нашою метафорою і спитаємо себе – що робити? Єдиною відповіддю буде – робити!

Коли перша людина після чергової лісової пожежі наважилася взяти трохи вогню, вона ще не мала уявлення ні за двигун внутрішнього згорання, ні за парогенератор, ні навіть за домашню пічку. Але вона мала цікавість і сміливість.

Отець Олег Гірник полюбляє анекдот за трьох ченців – францисканця, домініканця та єзуїта – які якось вночі разом читали псальми, аж раптом згасла свічка.

Францисканець вирішив, що це – знак, і пішов спати. Домініканець знав псальми напам'ять і продовжував читати в темряві. А підступний єзуїт запалив нову свічку.

До середини ХVІІ ст. вся наша козацька старшина вчилася в єзуїтських колегіумах. Ці уроки нині варто згадати.

Читайте також:
  • Дмитро Корчинський
    Геть логіку!

    17 лютого 2012, 10:30
    5
  • Дмитро Корчинський
    Медитувати на Януковича

    10 лютого 2012, 10:46
Теги: Корчинський
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Розмістити у блозі Переслати Друкувати
За матеріалами:
Сортувати по:
даті    
популярності    
  • 16 коментарів
  • Коментувати
  • AlekseyG-neo 26 февраля, 13:13
     
    не згоден
     
    згоден
    avctriycky Вчора, 23:19 Дуже добре що Ви така віруюча людина Але із Вашої позиції виходить що є люди але немає народів націй Але із Біблії видно що саме Бог так установив Значить тут Корчинський правий а не Ви Бо саме він захищає те що від Бога По друге із Ваших міркувань про первородний гріх виходить що Бог тут допустив помилку що наразив людей на спокусу а потім і на всі відповідні страждання повязані із вигнанням із Раю І по Вашому виходить що він у майбутньому вже не допуститься такої помилки і убезпечить людство від аналогічного гріхопадіння Але ж Бог здатний бачити майбутнє і він знав що це станеться із людством і допустив це Значить і на це була його Воля Звідки ж Вам відома його Свята Воля на майбутнє для Людства незрозуміло
    Дякую за віруючу людину. Мабуть ви не зрозуміли що я мав на увазі. Хотів би уточнити що ви саме маєте на увазі.... "Але із Вашої позиції виходить що є люди але немає народів націй Але із Біблії видно що саме Бог так установив". ...З моїх міркувань не виходить того що Бог допустив якусь помилку, а допустились її, самі перші люди і Сатана, маючи свободу вибору. Адже цей дар, свобода вибору, є дуже цінним і ним можна скористатись або правильно або ні. Бог є любов і він хоче аби ми служили йому з любові тому він дав нам такий дар. Ми сьогодні також стоїмо перед вибором чи будемо служити Богові з любові чи ні, чи виберемо шлях незалежності від Бога. Також Бог не наражав на спокусу людей тим деревом адже навкруги них було багато дерев плоди яких вони могли споживати. Вони не вмирали з голоду. Цим деревом Він лише хотів побачити чи будуть йому слухняні люди чи ні. Також це д. вказувало на Боже право керувати людьми як законний їхній Творець.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    AlekseyG-neo 26 февраля, 13:25
     
    не згоден
     
    згоден
    Також ніщо в перших трьох розділах книги Буття не вказує на те що Бог передбачив їхній (Адама і Єви) вибір. А також інші частини Біблії не вказують на це. Здатність передбачати майбутнє не веде, до того що цю здатність неможливо контролювати адже наприклад піаніст може грати гарні мелодії але він грає ці мелодії, тоді коли йому потрібно і коли цього вимагає ситуація. Так саме і Бог майже ніколи не куристувавсь цією здатністю стосовно окремих людей, бо він не хоче аби люди залишались без вибору. Наприклад, коли Бог наказав Аврааму принести в жертву Ісака Бог не передбачив зробить він це чи ні. Лише саме перед тим як він заніс ножа над Ісаком Бог сказав «Не протягивай руку на мальчика и ничего ему не делай. Теперь я знаю, что ты боишься Бога, ведь ты не пожалел для меня своего сына, своего единственного» Буття 22:12 Зауваж Бог сказав "теперь я знаю", тобто до цього він не знав що зробить Авраам. А отже і не передбачав цього.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    AlekseyG-neo 26 февраля, 13:34
     
    не згоден
     
    згоден
    Бог ніколи не допускається помилок, помиляються люди чи ангели свідомо чи ні. Аби ми не помилялись Бог дає нам керівницво через своє слово і тоді ми приходимо до того що я говорив на початку, що Бог не створив людину з здатністю керувати над самими собою, бо це призводить лише до трагедій. Тому він і дає нам духовне керівництво (через Біблію) а вже нам самим вирішувати чи слухатись цього керівництва чи ні. Адже хоча Ісус бездоганним у плані послуху Богу, він міг і не послухатись його в чомусь, також Біблія говорив що він ВЧИВСЯ послуху. Євреїв 5:8 говориться "І хоч Сином Він був, проте навчився послуху з того що вистраздав був".
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    avctriycky 26 февраля, 22:29
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Я вважаю що Бог всемогутній і він знає майбутнє І він знав що Авраам буде готовий принести Ісака просто це випробування йому було не потрібне а потрібне було Аврааму Я у своїй Вірі більше покладаюсь на авторитетне тлумачення Святими Отцями Святого писання Це здається називається екзегетика А Ви самі його більше тлумачите Думаю що не всі підряд можуть це робити А як бути із Вірою людині котра наприклад неписьменна А таких було більшість ще на початку минулого століття
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    AlekseyG-neo 26 февраля, 23:07
     
    не згоден
     
    згоден
    А як ти розумієш слова промовлені до Авраама "Бо тепер я довідався"? .... Я розумію так, як я розумію, згідно моїм розумом. Це твердження передає думку про те, що до "тепер" (тобто моменту коли Авраам заніс ножа над сином) Бог не знав. Я погоджуюсь що це випробування потрібне було для самого Авраама, але все таки даючи таке незвичне завдання Бог хотів дізнатися що він зробить. .... В слово "тлумачите" сучасними релігійними людьми вкладене таке значення - розяснення з перекручуванням в свою сторону. В такому розумінні я не тлумачу.. Я просто стараюсь розяснити (вже уникаю слова тлумачити) так як там написано і важливо щоб розяснення не суперечили Святому письму якщо розяснення чи тлумачення суперечить Св. Письму це вже є неправда. І розяснення потрібно щоб узгоджувалось з контекстом цитованого місця з святого Письма. ..... Звісно всі підряд не можуть цього робити, тільки люди яким святий дух відкриває істини з Божого слова. Але як дух дає розуміння св. писанння, це вже інше питання.
    цитувати
    поскаржитись на коментар
    AlekseyG-neo 26 февраля, 23:11
     
    не згоден
     
    згоден
    Я вже казав що Бог свідомо не передбачає кожну подробицю життя тої чи іншої людини хоча здатен це робити. Бог всемогутній, і має здатність передбачати майбутнє але він дуже рідко застосовує цю здатність стосовно людей.
    цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Kimm 23 февраля, 20:26
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Дочитал до половины, дальше не осилил. Многа букаф, мало смысла. И вообще, противно.
    відповісти цитувати
    Ljubin 23 февраля, 23:13
    8  
    не згоден
     
    згоден
    Не осіліл...Тоді переходь на www,udaff.com там ПОПРОЩЕ.
    відповісти цитувати
    Kimm 24 февраля, 08:00
    9  
    не згоден
     
    згоден
    Чё, даже на udaff.com больше смысла, чем в статьях Корчинского?
    відповісти цитувати
  • Милава Антоник 23 февраля, 16:20
    6  
    не згоден
     
    згоден
    Извините,конечно,но вы глупее,чем я думала. Не стройная логика тоже глупость.Кастрировавший кота призывает-!работать!Смерть и рождение пока что непрерывны на земле,поэтому не просто толпа,а новые нации,эволюционирование-задача "бюрократичного интернационала?".Анекдот хороший,как всегда.Кстати, стихи вам тоже удаются.)))
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Jav Nazared 23 февраля, 13:11
    7  
    не згоден
     
    згоден
    Як завжди - талановито, гостро і дотепно написано.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • AlekseyG-neo 22 февраля, 17:52
    10  
    не згоден
     
    згоден
    Саме краще вчитись в Ісуса Христа читаючи євангеліє. А він вчив, що тільки Боже Царство усуне всі лиха які зараз існують. Біблія також говорить, що б не робили люди (людські правителі) вони не зможуть усунути основних проблем з якими стикається людство. Тому що людина не здатна сама собою керувати і вона немає на це права. Бо так вона створена Богом, керівництво над людським суспільством має здійснювати лише Бог. В раю три особи (Адам, Єва і Сатана) поставили під сумнів право Бога володарювати над людьми. Час відведений на аби віришити це спірне питання про Божий суверенітет вже спливає і незабаром Бог Єгова усуне з Землі людей (злих) які не підкоряються йому. Тому, вже, потрібно навернутись до Єгови і підримати його верховну владу.
    відповісти цитувати
    Andrey Vintovkin 23 февраля, 10:53
    4  
    не згоден
     
    згоден
    Тут ви, шановний, впадаєте в єресь. Бог створив людину і дав їй вільну волю, свободу вибору між добром і злом. Адам і Єва не поставили під сумнів право Бога володарювати над ними, вони не встояли перед спокусою, порушили єдину божу заборону.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    AlekseyG-neo 23 февраля, 11:21
    4  
    не згоден
     
    згоден
    Для чого називати єресю мої слова, коли немає вагомих аргументів? Чи не для того аби надати більшої ваги своїм словам? Непеслух Божій вказівці це є вже невизнання Божого суверенітету (тобто права Бога керувати ними).... Наприклад візмем ситуацію в державі, Янукович призначає губернатора в область але там його не приймають(депутати) і кажуть що вони не будуть йому підкорятися і не підкоряються вказівкам новопризначеного губернатора. Це і є невизнаня суверенітету (влади). Так. Бог дав їм свободу вибору але вони ним скористались неправильно, не підтримали Божественної влади. Аби був вже прецендент на майбутнє Бог допустив на певний незалежність людей від Бога аби показати всім до чого доведе ця незалежність. Експеримент (людини не Бога), протягом 6000 років людської історії показав що людина не здатна створити такий уряд який би вирішив всі проблеми людей. Тому коли в майбутньому у всесвіті знову зявляться такі бунтівники як Адам і Єва Бог їх буде усувати відразу не чекаючи, бо вже буде
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    AlekseyG-neo 23 февраля, 11:23
    1  
    не згоден
     
    згоден
    ...прецендент.
    відповісти цитувати
    avctriycky 25 февраля, 23:19
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Дуже добре що Ви така віруюча людина Але із Вашої позиції виходить що є люди але немає народів націй Але із Біблії видно що саме Бог так установив Значить тут Корчинський правий а не Ви Бо саме він захищає те що від Бога По друге із Ваших міркувань про первородний гріх виходить що Бог тут допустив помилку що наразив людей на спокусу а потім і на всі відповідні страждання повязані із вигнанням із Раю І по Вашому виходить що він у майбутньому вже не допуститься такої помилки і убезпечить людство від аналогічного гріхопадіння Але ж Бог здатний бачити майбутнє і він знав що це станеться із людством і допустив це Значить і на це була його Воля Звідки ж Вам відома його Свята Воля на майбутнє для Людства незрозуміло
    цитувати
    поскаржитись на коментар
Мета-Новости
Loading...
Загрузка...