This version of the page http://tsn.ua/analitika/mi-vona-i-voni.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-30. The original page over time could change.
Ми, вона і вони - Погляди - ТСН.ua
  • RSS-стрічка
  • Архів
  • Зробити стартовою
Вибір Редакції
  • Любов України з ЄС пройшла просто перед "заручинами" - Янукович

    1/12  
  • Владиславу потрібна допомога небайдужих людей!

    2/12
  • Фанати "Реала" креативно вимагають віддати Роналду "Золотий м'яч"

    3/12  
  • Тягнибок у Вільнюсі жваво обговорював долю українських геїв

    4/12
  • Моторошні ретро-костюми для Хелловіну: гігантські органи, ляльки та свині-санітарки

    5/12  
  • Вакарчук заспівав Євромайдану "Вставай, мила моя, вставай"

    6/12  
  • Роналду очолив ТОП-100 найкращих футболістів 2013 року

    7/12  
  • Офіційно! "Дніпро" продовжив контракт з Зозулею на 4 роки

    8/12
  • Януковичу потрібно від Євросоюзу 160 млрд євро, щоб підписати угоду про асоціацію

    9/12  
  • Ігри майбутнього: Дивіться на ТСН.ua відеозустріч з творцями Assassin's Creed

    10/12
  • Десятки Євромайданів по всій Україні чекають новин із Вільнюса

    11/12  
  • Випуск ТСН.19:30 за 29 листопада 2013 року

    12/12
Дмитро Корчинський

Ми, вона і вони

Київ, 4 грудня 2009, 20:15 Друкувати

Вона працює, вона переможе, вона – це Україна, вона вже нічого не обіцяє, вона ставить на частоту повторень. Вона апелює вже не до головного, але до спинного мозку виборця і правильно робить, вона таки найкраще відчула дух доби.

У 2004 вони робили вигляд, що кажуть правду. Згодом, на парламентських виборах, вони не надто приховували, що брешуть. Нині вони навіть не обтяжують себе необхідністю брехати – взагалі нічого не обіцяють, висловлюються мантрами. На наступних виборах вони скажуть нам – ну, вигадайте щось за нас самі, з чим ми там у вас асоціюємося?

Це однозначно свідчить за те, що політика – таки мистецтво і тому повторює всю еволюцію мистецтва, зокрема живопису. До ХІІІ ст. живопис сповідував канон, тобто не виходив за межі правил. Далі живопис творив на полотні ілюзію життя і закон замінив технікою (перспективи, світлотінь, сфумато, тощо). Наприкінці дев’ятнадцятого століття відкинули техніку, а на початку двадцятого відкинули і живопис. Автор абстракціоністського полотна каже нам: відгадайте самі, з чим у вас це асоціюється.

Абстракціоністська політика очікує нас на наступних парламентських виборах, а поки що погляньмо на мантри з білбордів, які вже позбавлені сенсу, але все ще зберігають форму (скоро там не стане не тільки слів, але навіть портретів – лише чорні квадрати та різнокольорові примхливі плями).

Як і належить мистецтву після декадансу, панує фрік стайл. Без сорок восьмої хромосоми не проникнешся. Вона працює, вона переможе, вона – це Україна, вона вже не обіцяє ані професійну армію, ані наступну тисячу гривень, нічого конкретного, вона ставить на частоту повторень, на чисту сугестію, вона апелює вже не до головного, але до спинного мозку виборця і правильно робить, вона таки найкраще відчула дух доби.

“Перший непрохідний” тому і не прохідний, що все ще прагне обтяжувати прикол зайвим роздумуванням. Державний службовець першого рангу оголошує себе ворогом держави, але не полишає ні державну службу, ні претензію на вищу державну посаду. А ми вважали, що він, як і всі його колеги, лише ворог народу.

Литвин непогано почав, коли вирішив використовувати лише останній склад власного прізвища і «вона» протиставити «він». Проте згодом не втримався: «Тільки Литвин гідний бути президентом» - це, поза сумнівом, смішно, і це добре, але переводить його в розряд «вони», з якого він міг би виділитися, як «він».

Невдало виступив у цьому сезоні наш улюбленець Арсеній. Здавалося б, його кампанія, найбільш дуркувата з усіх, обіцяла неабиякий успіх, проте Арсеній не врахував найважливішого (позаяк усі українські користувачі Інтернету є потенційними кандидатами в президенти, зрештою, чим вони гірші за Арсенія, їм необхідно уважно поставитися до нижческазаного): з виборцем можна робити все що завгодно – його можна голубити, його можна лякати, його можна смішити, з нього можна витискати сльозу, і лише одне недопустиме: йому не можна загадувати загадок. За незрозуміле не голосують! Все має бути просто. Найкраще, коли виборець відчуває себе трохи розумнішим за свого кандидата, тоді він не відчуває небезпеки. Арсеній загнав всіх у ступор: що воно означає, всі ці смуги, всі ці дивні словосполучення? – питав у себе виборець і мігрував до Тігіпка.

До речі, відставання Юлі від Януковича зумовлене виключно тим, що вона занадто чітко висловлюється. Побільше б мичала – більше б мала. Шибко розумна – це відлякує базовий електорат. Між тим Янукович дуже вдало побудував свою кампанію на контрасті з дуркуванням опонентів. Він притримується стилю заводської багатотиражки. Кампанія в дусі початку дев’яностих, слогани – ніби запозичені заголовки статей газети «Сільські Вісті». «Україна для людей» - таке собі миле ретро. Інші кандидати вже майже переконали нас, що Україна для метеликів.

В цілому, кандидати не обманули наших очікувань. Коли шведські офіцери зі шпагами з’явились до членів регентської ради і попросили їх негайно забиратися геть і звільнити місце юнакові Карлу ХІІ, один з регентів перед тим як піти зауважив: пропозиція лаконічна, але насичена надзвичайно глибоким змістом!

У Швеції регентська рада складалася з п’яти чоловік, у нас вона нараховує 30 мільйонів, а щодо іншого – все те саме. Лаконічні пропозиції насичені мабуть глибоким змістом. Не будемо обманюватися щодо власних можливостей вибору. Далі їхньому бадьорому живопису протиставимо нашу мінорну поезію.

______________________________

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

УНІАН
Дмитро Корчинський
Їх багато, їх не подолати!

Звісно, нелегко підживлювати паніку весь час - до завершення передвиборчої кампанії, проте ті, хто три місяці тягатимуть маски, не зможуть не проголосувати за ту, хто їх на них начепив.

Теги: Дмитро Корчинський, вибори, ВОНА
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Розмістити у блозі Переслати Друкувати
За матеріалами: Дмитро Корчинський
Сортувати по:
даті    
популярності    
  • 17 коментарів
  • Коментувати
  • Олег 18 января, 16:30
     
    не згоден
     
    згоден
    Дмитро я віддавав за тебе голс . А ти сидів на телебаченні та спостерігав.Бо пішли не за тобою.За пять років тебе не памятаю йди в забуття!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • darmoid 18 января, 13:38
     
    не згоден
     
    згоден
    не перварюю Корчинського, особливо за фразу Богом забутий Дрогобич яку він кинув уже давно!4263
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Unique 12 января, 17:09
     
    не згоден
     
    згоден
    Як завжди, Дмитре, із дещо самовпевненими претензіями на інтелектуальність, але без головного - без інтелекту. Ти хотів показати, що дещо знаєшся на мистецтві живопису - ну і ніби показав. Але ж не намалював ? Ти дуже хочеш виглядати столичним фацетом, а провінційна маргінальність тебе все-одно переслідує. "Всє такіє" - ось яку мантру люмпен-ліміти ти, по-суті, повторюєш. І помиляєшся. Не всі. Як і ти - дуже далекий від аналітики. Читай Кошкіну... Аристократом стати не можна. Аристократом, Дмитре, треба народитися ...
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Alex 11 января, 20:53
     
    не згоден
     
    згоден
    Галина- сама ви клоут :)))) Помилки виправляйте
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Европеец 10 декабря, 11:47
     
    не згоден
     
    згоден
    В конце карьеры Маргарет Тэтчер (Премьер-министр Великобритании 1979 - 1990 гг.) спросили: "Чем ознаменовалось ваше правление? Чего достигла страна за боле, чем 10 лет?". Она ответила так: "Когда мы пришли к власти то, по статистике, на каждые 100 семей приходилось 56 частных домов. Сейчас - 65!" Более красноречивые цифры, понятные всем и каждому, привести, согласитесь, сложно! Поучимся? Или уже только после 17 января? А какого года?
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Галина 9 декабря, 12:33
     
    не згоден
     
    згоден
    Стаття цікава. Пане Корчинський аяк вам клоут Василь Противсіх?
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • коко 8 декабря, 21:20
     
    не згоден
     
    згоден
    Томіуі не тільки тому- альтернативи Ющенку немає. Всі - за нашого президента!!!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Volod 8 декабря, 10:53
     
    не згоден
     
    згоден
    Розумна стаття.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Step 6 декабря, 22:00
     
    не згоден
     
    згоден
    Користі з написаного Корчинським по-суті ніякої, але почитати завжди приємно і є над чим потішитися. Йому би якусь рубрику вести типу «Тонкий гумор для непересічних громадян».
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Рома 6 декабря, 18:01
     
    не згоден
     
    згоден
    Ланселот, в своём комментарии Вы просто показали себя дураком. Искренне жаль.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
12
Мета-Новости
Loading...
Загрузка...