This version of the page http://tsn.ua/analitika/ilyuziyi.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-30. The original page over time could change.
Ілюзії - Погляди - ТСН.ua
  • RSS-стрічка
  • Архів
  • Зробити стартовою
Вибір Редакції
  • Любов України з ЄС пройшла просто перед "заручинами" - Янукович

    1/12  
  • Вакарчук заспівав Євромайдану "Вставай, мила моя, вставай"

    2/12  
  • Ігри майбутнього: Дивіться на ТСН.ua відеозустріч з творцями Assassin's Creed

    3/12
  • Владиславу потрібна допомога небайдужих людей!

    4/12
  • Моторошні ретро-костюми для Хелловіну: гігантські органи, ляльки та свині-санітарки

    5/12  
  • Роналду очолив ТОП-100 найкращих футболістів 2013 року

    6/12  
  • Тягнибок у Вільнюсі жваво обговорював долю українських геїв

    7/12
  • Януковичу потрібно від Євросоюзу 160 млрд євро, щоб підписати угоду про асоціацію

    8/12  
  • Фанати "Реала" креативно вимагають віддати Роналду "Золотий м'яч"

    9/12  
  • Офіційно! "Дніпро" продовжив контракт з Зозулею на 4 роки

    10/12
  • Випуск ТСН.19:30 за 29 листопада 2013 року

    11/12
  • Десятки Євромайданів по всій Україні чекають новин із Вільнюса

    12/12  
Дмитро Корчинський

Ілюзії

Україна, 31 серпня 2012, 12:47 Друкувати

Язик сам по собі – ніщо! Треба впроваджувати російську культуру цілком, а не по частинах! Косоворотка, лапті, або валянки, балалайка, борода, курна ізба. Інакше, яка з них нацменшина!

Мої безпосередні попередники – Мойсей, Єзекіїль, св. Павло, Франциск, Чемберлен, Шпенглер і Шухевич – провіщали перед глухими, а мені доводиться – перед простими. Їхня авдиторія не бажала нічого знати, а моя – вважає, що і без мене знає все краще за всіх.

Св. Іван гадав, що всього спасеться 144000. Він погарячкував. Але якщо це правда, то 143000 з них – це люди до 1939 року народження. Перед останніми днями антихристу не доведеться нікого обдурювати. Він цілком відповідатиме тим уявленням, які більшість "християн" мають за Христа.

Цілком усвідомлюючи марність просвітництва, наважуся зробити кілька зауважень щодо деяких найпопулярніших ілюзій нинішнього політичного сезону.

Ілюзія 1. Нібито Янукович, Азаров, Литвин та інші національні лідери - погані.

Це не так: вони нормальні. Такі самі, як ми всі. Їм просто поталанило. Чи має Янукович відмовлятися на нашу користь від того, що саме пливе до рук? От, наприклад, від якої суми, читачу, ви згодилися б відмовитися заради мене?

На Литвина гніваються ті українці, які не захотіли проявляти героїзму, але очікували на героїзм Литвина. Він доволі довго чекав, хотів подивитися на те, що ми з вами зробимо з Ківаловим і Колєсніченком. Ми побоялися. І Литвин побоявся не підписувати далі.

Йому може закидати Віталій Запорожець, який стріляв, можуть "патріотівці", які били, може нещодавно ув‘язнений Віталій Грузинов, який "чинив опір", але яке право сварити Литвина мають всі ці інтернет-файтери?

Якщо вони (януковичі) – це ми, то їх більше, ніж нас. У зв‘язку з цим непогано було б, щоб боротьба проти них супроводжувалася боротьбою з собою. Убий Азарова в серці своєму – висловилася б із цього приводу біблійна людина.

Ілюзія 2. Буцімто головне – це виборчі перегони, тобто те, що ДО виборів, а не те, що ПІСЛЯ.

Насправді, перед українським суспільством два завдання: обрання якомога більш демократичної Верховної Ради та якомога швидший її розпуск.

Отже, одночасно треба обрати депутатів (Яценюк каже, що нам навіщось потрібні якісь депутати і я чомусь йому вірю) і голів страйкових комітетів. Я хотів би бути головою страйкового комітету бульвару Шевченка. Голосуйте за мене, і коли надійде час скакати на ворога, наші тачанки будуть запряжені волами!

Ілюзія 3. Буцімто прийняття російської мови в якості регіональної – це перемога "Русского міра".

Язик сам по собі – ніщо! Треба впроваджувати російську культуру цілком, а не по частинах! Якщо громадянин вимагає освіти чи діловодства рос.мовою, а сам при цьому у госдепівських джинсах – то він саботажник, а не рускоязичник (бо інакше які в нього причини ускладнювати життя держ.органів?)

Законодавчо впровадити дрескод росіянина!  Косоворотка, лапті, або валянки, балалайка, борода, курна ізба. Інакше, яка з них нацменшина!

Ортодокси в Ізраїлі за свій особливий статус не миються, тягають талеси і пейси – їх відрізниш одразу. Русскіє в Україні, як завжди хочуть проїхатися на шару. Хай спочатку доведуть свою російськість!

Якщо воно каже, що русскій, а сам без балалайки, сміливо посилайте його туди, звідки він виліз – в Кострому.

Ілюзія 4. Буцімто українцям європеїзуватися не важче, ніж румунам. Нажаль, це не так.

Від часів Солона та Лікурга європейська правова, соціальна традиція не переривалася ніколи. Чемберлен нагадує нам: римська імперія (у своїх правових та організаційних формах) існувала до 6 серпня 1806 року, а найдавніша римська посада, яку посідав уже Нума Помпілій – понтифікс максимус – існує й нині. Це титул римського Папи.

Секрет Європи – у безперервності традиції. Саме цього нас, українців, позбавили наші історичні вороги. Наша традиція переривалася багатократно.

Вражає те, що в Європі, незважаючи на зусилля англо-американської авіації, зберігається все. На відміну від нас, де не зберігається нічого.

Якось я пережив культурний шок, коли потрапив до арсеналу невеликого австрійського міста Ґрац. Цей арсенал – п‘ять поверхів складів зброї та амуніції – був сформований у шістнадцятому-сімнадцятому століттях.

Тисячі шоломів, штабелі алебард, нескінченні завали ґнотових рушниць, обладунків для вершників та піхоти, запаси кременів для пістолів, дерев‘яні кілки для наметів… можна за півдня спорядити полк і відсилати на Османський фронт.

Чому все це не було переплавлене у вісімнадцятому столітті, не розкрадене у дев‘ятнадцятому, не розпродане у двадцятому? Бо це – Європа.

Підіть знайдіть в українських зібраннях десяток гайдамацьких списів. Жалюгідні рештки нашої історичної спадщини – рештки української Європи – донищуються щороку.

Ілюзія 5. Буцімто Україна здатна споживати московські енергоносії не споживаючи московщини.

Якось у невеличкій веселій компанії я мандрував з Кувейту до Іраку. Тривала війна, з першого разу проїхати не вдалося, тож довелося потикатися по різних пропускних пунктах, завдяки чому я мав нагоду добре роздивитися облаштування кордону.

Кордон являє собою вал, метрів з десять заввишки, через кожні сто метрів на ньому обладнана позиція крупнокаліберного кулемету, під валом – рів, заповнений солонуватою водою. Позаду валу – ланцюжок поліцейських дільниць (раптом хто прорветься!)

І іракці, і кувейтці – брати, Ірак вважає, що Кувейт – це ісконна іракська частина, Кувейт з цим навіть десь погоджується, саме тому і ставиться до кордону серйозно.

Треба постановити якнайшвидше і раз і назавжди, що Україні окрім братерської любові більше нічого на потрібно від Московії, ні енергоносіїв, ні товарообміну, ні транзиту, нічого.

Тому Карпати мають бути пересунуті з західного кордону на східний, і замість кулеметів розставлені гармати. Всіх, хто прагне відвідати Московію, треба вільно випускати, але зворотньо вже не впускати.

Тоді у нас з'являється шанс. Саме облаштування східного кордону має бути центровим пунктом програми опозиції. Кажуть, Путін не любить Україну. Справжня біда станеться тоді, коли він нас полюбить.

Я знаю, як можна було б завдати нищівний удар ісламу. Перетворити РПЦ на РМЦ (російську мусульманську церкву), а московський патріархат на московський муфтіят.

 Гарантую, що в короткий термін чеченці зречуться ісламу й попросяться до калмиків у буддизм, Іранські аятоли стануть равінами, саудіти євангелізуються.

Гадаю, свого часу Золота Орда розвалилася саме тому, що московський улус настільки перейнявся ординськими ідеалами, що вони одразу остогидли монголам.

Навіть у мене – православного русича – русскоє православіє зуміло викликати палку любов до католицизму й стійку асоціацію до слова Русь – усрусь.

Ілюзія 6. Буцімто мітинги та інші легальні протестні акції функціонально відрізняються від мастурбації.

Так ось, не існує ефективних легальних способів проявити любов до своєї нації. Ефективний патріот – це анонімний патріот. Націоналізм негайно має взяти на озброєння євангельські принципи, аби "права рука не знала, що робить ліва".

Хоча, з другого боку, досвідчені люди кажуть, що мастурбація – найкращий захист від СНІДу, а легальний протест не дратує тих, проти кого спрямований. У цивілізованих країнах вважають, що мета кожної акції – завдання бодай найменших збитків ворогові, а не самореклама.

Проте, я не раджу нашій активній молоді вдаватися до будь-яких протизаконних вчинків, адже нам досі не вдалося нормально забезпечити передачами та адвокатами навіть тих небагатьох патріотів, які вже сидять.

Втім, якщо ми не в стані зробити нічого доброго, то, принаймні, можемо не робити відвертих дурниць. Ось приклад таких дурниць.

В Московії відьом, які блюзнірствували біля вівтаря, ментам здала церква. В Україні на ексгібіціоністок, які спиляли хреста, заяву до міліції накатала ОУН.

В Московії це зрозуміло, їхній клір належить до сусіднього з МВС відомства. Натомість в Україні, де за словами тієї ж таки ОУН діє режим внутрішньої окупації, звертатися по допомогу до окупантів є трохи дивним.

Деякі речі, такі як виконання подружнього обов‘язку, помста, виховання дітей, не варто передоручати правоохоронним органам.

Й нарешті:

Ілюзія 7.  Буцімто є можливим побороти суспільні ілюзії.

Немає слів…

Читайте також:
  • Дмитро Корчинський
    Убий Чебурашку!

    23 серпня 2012, 14:57
    11
  • Дмитро Корчинський
    Рускоязичєство

    3 серпня 2012, 18:02
    26
Теги: корчинський
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Розмістити у блозі Переслати Друкувати
За матеріалами:
Сортувати по:
даті    
популярності    
  • 116 коментарів
  • Коментувати
  • zyna 7 сентября, 01:10
     
    не згоден
     
    згоден
    Росія всігда була для нас наглядним пособієм, шо чотко й доступно об’ясняє, як жить нізя. При цьому модель жизні, яка тіпа нікого не влаштовує, лишаєцця єдиною можливою. http://infocorn.org.ua/materials/author_column/Umom_Rosiyu_ne_zlyakat/49008
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Garik 5 сентября, 15:58
     
    не згоден
     
    згоден
    Весела розмальовка, або ЩО?ДЕ?КОМУ? - Діду, діду, а нам у школі розмальовку дали, тут потрібно небо та землю розмалювати, допоможеш? - Давай онучку. От дивись як потрібно, небо буде у нас чорне, бо в мої роки, коли партизаном був, то тільки по ночах і ходили, бо ловили, а як зловили, то стріляли…Ех часи були, пам’ятаю сидимо ми з дідом Грицьом у чагарі, і тут окупанти на німців пішли, а ми їх тра-та-та з кулемета, німця врятували, німець нас по голові погладив, та й далі пішов. А земля червоною нехай буде, бо ж червоне це кров усіх наших, тих, що окупантів стріляли. - Та не слушай ты его, я твоя бабушка и тебе всю правду расскажу. Небо и земля должны быть красными как Великая Красная Страна, на небе – звезда, а на земле – серп, ибо так проще а все кто против, вроде твоего деда, будут сидеть без ужина. Потому что была одна нация, один народ,
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Garik 5 сентября, 16:04
     
    не згоден
     
    згоден
    один холодильник, один телевизор, одна рубашка, одно платьице. Ето сейчас жируют и разнагольствуют, эх Сталина на них нету, тра-та-та и все. - Синку, я твій батько і я тобі допоможу, небо та земля нехай будуть голубенькими, а у куточку зірочки кружечком, бо тікати до такої краси потрібно негайно, тікати і робити там усе, що скажуть, бо там добре, а тут погано, бо там люди, а тут ні, бо краще там нехай буде твій дім і хоч Батьківщину не вибирають та сьогодні можна її поміняти, або за дорого купити або задешево продати. - Сынок, мама всегда права, слушай маму, у нас все будет нарисовано так: белое красивое небо, синий горизонт и красненький островок. Там хорошо, там леший бродит, русалка на ветвях сидит… Там газ, там нефть, там, сынок, скоро твоя родина будет... - Ні-ні-ні, ви усі не праві, це усе не так!!! У мене, небо повинно бути голубеньким та
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Garik 5 сентября, 16:05
     
    не згоден
     
    згоден
    та неосяжним як душа , а земля колосиста та родюча, мов серце. Тому, що це – моє завдання і моя розмальовка. ID: 202399 Рубрика: Проза дата надходження: 23.07.2010 16:01:07 © дата внесення змiн: 23.07.2010 16:01:07 автор: Ярослав Клочник
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Garik 5 сентября, 15:56
     
    не згоден
     
    згоден
    Весела розмальовка, або ЩО?ДЕ?КОМУ? - Діду, діду, а нам у школі розмальовку дали, тут потрібно небо та землю розмалювати, допоможеш? - Давай онучку. От дивись як потрібно, небо буде у нас чорне, бо в мої роки, коли партизаном був, то тільки по ночах і ходили, бо ловили, а як зловили, то стріляли…Ех часи були, пам’ятаю сидимо ми з дідом Грицьом у чагарі, і тут окупанти на німців пішли, а ми їх тра-та-та з кулемета, німця врятували, німець нас по голові погладив, та й далі пішов. А земля червоною нехай буде, бо ж червоне це кров усіх наших, тих, що окупантів стріляли. - Та не слушай ты его, я твоя бабушка и тебе всю правду расскажу. Небо и земля должны быть красными как Великая Красная Страна, на небе – звезда, а на земле – серп, ибо так проще а все кто против, вроде твоего деда, будут сидеть без ужина. Потому что была одна нация, один народ,
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Alien 5 сентября, 15:40
    1  
    не згоден
     
    згоден
    Это просто паять баллов!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Svarog_ua 2 сентября, 09:56
    3  
    не згоден
     
    згоден
    1-й куплет Монголо-татарским отребьем без рода Мы были, пока не разграбили Русь. Воздвигли столицу в лесу средь болота – Лягушки нам были, как праздничный гусь. Припев Славься, Отечество наше болотное! Мы, московиты, великий народ: Чернь уголовная вечно голодная. Семь сотен лет так шагаем вперёд. 2-й куплет Московия в прошлом, теперь мы Россия – К славянской культуре хотим дорасти. Хотя азиатская тут деспотия, Наш долг всему миру свободу нести. Припев Славься, Отечество наше свободное! Мы, московиты, великий народ: Смерды безвольные вечно покорные. Батюшка-царь нас к победе ведёт! 3-й куплет Мы праздно живём, всякий труд угнетает: Намного же проще сырьё продавать. Не нужно работать, ведь денег хватает, Как свиньям нажраться и жизнь прожигать. Припев Славься, Отечество наше привольное! Мы, московиты, великий народ: Пьянь подзаборная вечно застольная, Винных заводов надежный оплот.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Svarog_ua 2 сентября, 09:56
    2  
    не згоден
     
    згоден
    4-й куплет Мы Господа любим и всех его тварей, А в церкви снисходит на нас благодать. Но если увидим с нерусскою харей – Как Божьего Сына заставим страдать! Припев Славься, Отечество наше духовное! Мы, московиты, великий народ: Овцы никчёмные вечно греховные. Каждая нерусь тут жизнь проклянёт! 5-й куплет Как сложно здесь тем, кто не может смириться С триумфом тупых мракобесных идей. Дай бог в биомассе вам не раствориться И сделать из быдла нормальных людей! Припев Славься, Отечество наше невольное! Разум изменит российский народ. Сделаем русскую землю свободною! Люди Ума, наступил ваш черёд!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Selo... 2 сентября, 00:21
    1  
    не згоден
     
    згоден
    lexlex Сьогодні, 00:02 Я розумію, що у вас дискусія на тему релігії, але сттаття не про релігію, вона про ненависть до однієї з церков РПЦ МП, і там навіть не тема віри, там тема ненависті до Росії, з якої випливає ненависть до церкви цієї країни.
    Я просто не берусь зараз в цій годині піднімати тему ненависті і релігії тому що це ....до ранку напевне а треба іти спати, але з часом Я постараюсь якщо буде час і можливість позначити свої претензії до Росії.... і до (хочу уточнити) претензії не до православної віри, А до керівництва яке трактує по своєму цю ланку християнської релігії... Дякую все На добраніч....
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • lexlex 2 сентября, 00:02
     
    не згоден
     
    згоден
    Я розумію, що у вас дискусія на тему релігії, але сттаття не про релігію, вона про ненависть до однієї з церков РПЦ МП, і там навіть не тема віри, там тема ненависті до Росії, з якої випливає ненависть до церкви цієї країни.
    відповісти цитувати
    Selo... 2 сентября, 00:08
    1  
    не згоден
     
    згоден
    В тому і річ......Про релігію Там мало написано, але невже Всі не бачуть кожен день одну і ту ж ситуацію....... Головне щоб присутні почали не тільки обговорювати... бо нормально обговорювати це одна річ..... головне щоб присутні стали по різних кутах як боксери на рингу....
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Selo... 2 сентября, 00:12
     
    не згоден
     
    згоден
    там не мало написано
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    AlekseyG-neo 2 сентября, 00:08
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Це зовсім не обовязково говорити на ту тему про яку йдеться в статті. Взагалі то Корчинський сам завжди вплуутє в свої статті релігію і Біблію.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    lexlex 2 сентября, 00:22
    1  
    не згоден
     
    згоден
    Бо вважаэ себе пророком. Ну це маленькі людські слабкості, сам інколи страждаю))))
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Selo... 1 сентября, 23:21
     
    не згоден
     
    згоден
    На пострадянських просторах Я б хотів замітити (сам можу згрішити деколи) переконання і правило не відстувипити настільки висить над інтернет простором що просто деколи вражає.... Я осмілюсь просто претендувати тільки (знаючи крім рос. і укр. мови) ще три.... зробити порівняння маленьке.... в інших країнах так майже ніхто не доказує нікому нічого... як правило два три речення і якщо людина не згідна (до Побачення) я просто Хочу сказати що Толерантності і Витриманості (а Я часто читаю коментарії на мовах двох Америк) в Них побільше ніж у Нас...... (зараз тут іде більш менш норм. розмова але на багатьох сайтах крім трьох поверхових матів нічого не зустрінеш) таке враження що люди Там на Комусь свій стрес знімають....
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    sobko 1 сентября, 23:35
     
    не згоден
     
    згоден
    Если бы я взялся, например, вам доказать, что русский язык лучше украинского, посмотрел бы я на вашу толерантность и выдержанность. Просто рассматриваемый вопрос вас мало волнует.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Selo... 1 сентября, 23:54
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Ви знаєте..... Я прожив на території де практично розмовляють Російською мовою 8 років....Це Крим і Київ.... Я не хочу просто зараз ввійти в таку саму нескінченну дискусію яка була тут недавно тільки тому що тема мови мене зачіпить більше чи менше ніж релігійна тема...... Не шукайте в темі мови мою найбільшу слабість бо Я знаю Їх кілька.... В мене є можливо інші більш вразливіші слабості.... Я наприклад дуже радий тим що на Українській можу в своїй країні нормально захиститись і нормально відповісти.... при тому що багато років мусив розмовляти виключно Російською.....
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Selo... 1 сентября, 22:53
     
    не згоден
     
    згоден
    Можливо самий хороший віруючий (для любої релігії) це тей що має міру..... Всі ж знають вислів якщо тебе вдарили то підстав іншу щоку..... я тільки хочу цим сказати що треба вміти навіть Там відступити і дати крок назад де Тобі здається що Ти найправіший з Всіх.....
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    anny_donetsk 1 сентября, 22:56
    3  
    не згоден
     
    згоден
    Відвертокажучи, мені цікавіше почути думку інших, але якщо я буду мовчати, то ніхто мені нічого й не відповість. А мені цікаво. Я зовсім не вважаю себе якоюсь людиною, що знає відповіді на всі питання. навпаки, я питаю. Хіба це погано?
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Selo... 1 сентября, 23:04
    3  
    не згоден
     
    згоден
    Ви знате Анна якщо людина Мені в культурный формі щось вказує, або в культурній формі запитує, тоді мені нема що їй відповісти... nому що Я, не знаю більше ніж інші і тому що Я впевнений що Вона сама знайде відповіді на ці запитання...... Шлях до Віри він ж в кожному випадку можна сказати Індивідуальний....
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    AlekseyG-neo 1 сентября, 23:02
    3  
    не згоден
     
    згоден
    Мені цікаво поговорити про деякі релігійні питання, час сьогодні є але треба скоро йти спати. Хоча в частково ви праві.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    sobko 1 сентября, 23:07
    1  
    не згоден
     
    згоден
    Напомню, что вся активная дискуссия началась сегодня после того, как неоднократно оскорбительно высказывались о моей вере и моей Церкви. Я этого терпеть не хочу. Если все будут вести себя толерантно, я спорить ни с кем не буду, а обсудить какие-то вопросы всегда готов.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    anny_donetsk 1 сентября, 23:11
    3  
    не згоден
     
    згоден
    Алексію, я вам завжди рада, ви ж знаєте. Мені дуже подабається, що ми тут "настрочили" цілу сторінку тексту і жодного матюка. Погодьтеся, для цього сайту це велике досягення. Маю надію, що нічим вас не образила. На добраніч :-)
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    AlekseyG-neo 2 сентября, 00:01
    3  
    не згоден
     
    згоден
    Щось вас Анна довго не було на форумі, тут активно обговорють мови, і те яка погана влада чи опозиція. Хоча в ці обговорення я не втручаюся, а просто переглядую. що там пишуть- всякий бруд. Коментую часом ще про марсоходи на Марсі. Цікаво вчора на Інтері глянув ту частину програми Великої політики про Пусі Ріотс і спиляного хреста. Побачив і почув Александра Невзорова він мене вразив своєю недорозвиненістью, здається старий чоловік з досвідом життя, а несе такий маразм. Тіпа основна думка його була такою; раз попи колись проливали кров придушуючи інакомислячих інквизицією силою значить Бога немає. Тіпа я колись був православним, а тепер став атеїстом через священників РПЦ. Це для мене верх марзму взагалі. А причиму тут Бог до цих священників запачканими кровю і ненажерливістью до грошей. Наприклад Лев Толстой поступив зовсім по іншому він втратив віри вБога через такий стан речей він позбувся всієї релігійної фальші і став християнином по євангеліям.
    цитувати
    поскаржитись на коментар
    AlekseyG-neo 2 сентября, 00:11
    2  
    не згоден
     
    згоден
    ....він НЕ втратив віри вБога через...
    цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Selo... 1 сентября, 22:47
    3  
    не згоден
     
    згоден
    Можливо вже пора зупинитись в цьому спорі..... Напевне незважаючи на те що кожен з Вас щось читав і знає немає ніякого сенсу топтатись на місці і переконувати в чомусь один одного... Краще поганий Мир ніж хороша війна.... (слова не мої)
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    anny_donetsk 1 сентября, 22:53
    4  
    не згоден
     
    згоден
    Ні, це не війна. Але ви праві, час закінчувати.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
1234
Мета-Новости
Loading...
Загрузка...