This version of the page http://tsn.ua/analitika/gryadut-zmini.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-30. The original page over time could change.
Грядуть зміни - Погляди - ТСН.ua
  • RSS-стрічка
  • Архів
  • Зробити стартовою
Вибір Редакції
  • Любов України з ЄС пройшла просто перед "заручинами" - Янукович

    1/12  
  • Вакарчук заспівав Євромайдану "Вставай, мила моя, вставай"

    2/12  
  • Ігри майбутнього: Дивіться на ТСН.ua відеозустріч з творцями Assassin's Creed

    3/12
  • Владиславу потрібна допомога небайдужих людей!

    4/12
  • Моторошні ретро-костюми для Хелловіну: гігантські органи, ляльки та свині-санітарки

    5/12  
  • Роналду очолив ТОП-100 найкращих футболістів 2013 року

    6/12  
  • Тягнибок у Вільнюсі жваво обговорював долю українських геїв

    7/12
  • Януковичу потрібно від Євросоюзу 160 млрд євро, щоб підписати угоду про асоціацію

    8/12  
  • Фанати "Реала" креативно вимагають віддати Роналду "Золотий м'яч"

    9/12  
  • Офіційно! "Дніпро" продовжив контракт з Зозулею на 4 роки

    10/12
  • Випуск ТСН.19:30 за 29 листопада 2013 року

    11/12
  • Десятки Євромайданів по всій Україні чекають новин із Вільнюса

    12/12  
Дмитро Корчинський

Грядуть зміни

Україна, 27 липня 2012, 17:21 Друкувати

Підсвідоме бажання європейців відтермінувати важку бюрократичну реформу у себе, стало однією з основних складових їхнього натхнення в організації "арабської весни", а можливо, ще стане й причиною слов'янської осені.

Україна отримала незалежність на умовах франчайзингу і, як на зло, саме тоді, коли у світі настала безпрецедентна залежність всіх від усіх. Ми тотально залежимо від іноземних інвестицій, ринків, світової кон'юнктури, загальних правил і чужої опінії.

З одного боку, це трохи принизливо, але з другого боку саме тому наші мітинги розганяються, а не розстрілюються, Юля сидить у лікарні, а не розчленована і з'їдена в якості другої страви гостями ювілейного вечора на честь річниці заснування Партії Регіонів.

Там, в тих далеких країнах, де Фемен відомі більше ніж Азаров, де футболіста Шевченка згадають, а Януковича – ні, так ось, в країнах, які не здогадуються за наше існування і від яких наше існування так сильно залежить, відбуваються цікаві процеси, постають нові завдання, усвідомлюються нові проблеми, за які нам, посполитим, варто було б знати з вищенаведених причин.

Я зупинюся лише на двох моментах – на тому, що хвилює Європу й на тому, що хвилює Китай та його духовного сателіта – Росію, яка є лише продовженням Далекого Сходу до кордонів Європи.

Найвідоміша тема рефлексій в інтернет-салонах Європи – це криза "капіталізму". Критикується не капіталізм, як спосіб товарного виробництва, а "весь цей капіталізм".

Українські поціновувачі поліфонії біржових індексів зауважують на тому, що насправді мова йде не за кризу капіталізму, а за кризу бюрократизму. Капіталісти (і виробники, і спекулянти) ефективні як ніколи, проте національні уряди та наднаціональні управлінські надбудови – неефективні.

Колись бюрократія мала переважно поліційно-податкові функції. На початку ХХ ст. відбулася велика бюрократична революція, яка неймовірно розширила бюрократичну сферу компетенції.

В тилових службах армій Першої світової війни народився бюрократичний монстр, який після війни взяв на себе регулювання соціального забезпечення, економіки, культури, моралі та всієї решти.

Виходило непогано, але нині світ став заскладним – настав час чергової зміни управлінських форм, а можливо, й природи управління і природи наших стосунків з апаратом управління.

Ймовірно, основна проблема в тому, що в бюрократії забагато "занадто людського" та замало "матриці", ніби на кожному столі стоїть не комп'ютер, але дзеркало. Тому бюрократія, як і людина – експансивна сутність.

Коли кожен з нас відчуває, що треба змінюватися, він через побутовий терор починає змінювати навколишніх, наприклад, арабів.

Підсвідоме бажання європейців відтермінувати важку бюрократичну реформу у себе, стало однією з основних складових їхнього натхнення в організації "арабської весни", а можливо, ще стане й причиною слов'янської осені.

Проте, нанюхавшись весняних квітів таки доведеться зайнятися собою, що й буде основним змістом історії Європи та США в найближчі роки.

Тим часом вічний Китай переймається вічним: землею та підземеллям. Китай, на економіку якого покладали так багато сподівань, стоїть на краю важкої кризи, яка лише збільшить його зовнішню активність, адже рішення всіх внутрішніх проблем лежить назовні.

Східну мудрість, яка стверджує протилежне, підступні китайці розглядають як експортний товар. А для себе залишають європейські технології та європейські підходи. Китай ніколи всерйоз не визнавав легітимною власність північних варварів на багатства Далекого Сходу та Сибіру.

Видатний знавець китайської закуліси В.Артеменко звертає нашу увагу на останні публікації Женьмінь Жибао. "Американські вчені – зловтішається центральний орган ЦК КПК – нещодавно висунули аргумент щодо того, що Далекий Схід та Сибір мають стати спільним надбанням людства… це мабуть допоможе рішенню питання за кордон з Китаєм".

Далі зазначається, що Китай має суттєві переваги перед Росією у справі розвитку російського Далекого Сходу. Це переваги досвіду, переваги економіки, інвестиційні переваги, адже китайські бізнесмени ризикованіші за інших та легше інвестують в Росію, аніж Росія в Китай.

"Далекий Схід має тісніші економічні зв'язки з Китаєм, аніж з європейською частиною Росії. З Примор'я до Москви авіаквиток в один бік коштує 700 доларів – цієї суми вистачає, щоб тиждень відпочити на китайському курорті Бейдайхе.

Потягом з Владивостока до Москви їхати сім днів. До Китаю – дві години. Постачання Далекого Сходу товарами та харчами – суцільно китайське. Багато мешканців Далекого Сходу переселяються до Китаю, отримують там роботу".

Радісна відвертість китайського офіціозу свідчить за те, що Росія вже не сприймається як конкурент на Далекому Сході Навпаки, всі далекосхідні зусилля Росії (в т.ч. створення спеціальних структур та податкових пільг для розвитку регіону) призведуть до пришвидшення абсорбції Далекого Сходу Китаєм.

Світ змінюється. І буде змінювати нас, якщо ми не випередимо його – не змінимось самі.

Читайте також:
  • Дмитро Корчинський
    Помилки і плутанина

    13 липня 2012, 15:13
    21
  • Дмитро Корчинський
    Війна

    5 липня 2012, 13:26  
    114
Теги: корчинський
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Розмістити у блозі Переслати Друкувати
За матеріалами:
Сортувати по:
даті    
популярності    
  • 11 коментарів
  • Коментувати
  • Иван Ващенков 28 июля, 20:00
    11  
    не згоден
     
    згоден
    Автор прав. На фоне Китая современная россия вторична. Китайская продукция - это "совок" и "совок" намного лучший, чем собственно русский. Пример - телевещение. Уде на украине немало зрителей русскояхычных китайских каналов. Почему? Они бодрые, в них нет чернухи. Казахстан вообще накрыт китайским вещанием, сериалы преимущественно китайские и турецкие. Россия не способна конкурировать с китайским проникновением - ей нечего предложить "совкам". Ее "совок" уныл.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • zhumai 28 июля, 16:41
    8  
    не згоден
     
    згоден
    Гарно
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Valeri Enko 28 июля, 13:30
    6  
    не згоден
     
    згоден
    Российско-китайская граница уже через 50лет будет проходить по Уралу. Экспансию Китая остановит только угроза войны с блоком Раша-Европа-США. Украина ещё 10 лет будет болеть януковичем, чтобы иметь стойкий имунитет к бандюкам во власти. За это время вымрет электорат коммунистов и станут узнаваемы новые дарования. Списки для люстрации тоже выкристализуются. Диме-респект.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • таня василенко 28 июля, 06:33
    4  
    не згоден
     
    згоден
    Респект. Единственный момент - на западе и в США какие бы революции небыли - заканчиваются все равно одним - соблюдением демократии и увеличением числа свобод и социальных прав населения. Всего этого нельзя сказать о постсоветском пространстве - мы действительно оказываемся дикий восток , во главе с идеологией рабства . Если среди наших народов оказывается хоть один индивидуум жаждущий привести свой народ к демократии - этого индивидуума свой же народ и убьет, по библии -"нет пророка в своем отечестве"; по советскому писателю Горькому - вспомните о Данко!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • EgipetskaySila. 27 июля, 20:48
    10  
    не згоден
     
    згоден
    ...Тут вопрос только в том, кому мы достанемся....Китаю(Раше)...или конкурентам (Европе)...партия "рыгов" со своим директором Донбасса усиленно делают быковатые реверансы перед Китаем ...Тысячи гектаров готовы отдать Китаезам под так называемые "технопарки"...для постройки которых и обслуживания завезут к нам сотни тысяч китайцев со своими семьями...под шумок , который разгорелся в связи с принятием "языкового вопроса" верховная зрада Украины уже "одобрила" такой сценарий...Решили "рыги" напрямую лизать жопу китайцам ..без Раши...потому как и России тоже звездец в скором времени..."стратеги" нах...Остается надеяться , что с таким "уклоном" далеко не все согласны в этом мире..И америкосы и европейцы наверняка захотят свой "кусок"..Ну не даром же столько времени нам уделяли.здесь у них тоже много интересов..Поэтому нас ждут "интересные" моменты...кого то могут "сделать как котят"....ведь "проклятая " Америка и Европа пока что могут скрутить в бараний рог любого.Здесь Дима опять прав!
    відповісти цитувати
    Evgeniy 28 июля, 00:00
    14  
    не згоден
     
    згоден
    могут...но не Россию и Китай...это кажется уже понятно...нет?
    відповісти цитувати
    Evgeniy 28 июля, 00:02
    11  
    не згоден
     
    згоден
    если тебе лично звездец в скором времени зачем вплетать сюда Россию?
    відповісти цитувати
    Evgeniy 28 июля, 00:02
    10  
    не згоден
     
    згоден
    если тебе лично звездец в скором времени зачем вплетать сюда Россию?
    відповісти цитувати
    Evgeniy 28 июля, 00:02
    10  
    не згоден
     
    згоден
    если тебе лично звездец в скором времени зачем вплетать сюда Россию?
    відповісти цитувати
  • Svarog_ua 27 июля, 19:43
    9  
    не згоден
     
    згоден
    Висновок із статті: бюрократичні зміни ніхто проводить не збирається, все закінчиться, як завжди, - переділом територій.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • serafim 27 июля, 17:52
    13  
    не згоден
     
    згоден
    бредятина..
    відповісти цитувати
Мета-Новости
Loading...
Загрузка...