This version of the page http://tsn.ua/ukrayina/mikolayiv.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-11. The original page over time could change.
Судмедексперти запевняють, що законно патрали трупи на органи - Новини України на 1+1 - ТСН.ua
  • RSS-стрічка
  • Архів
  • Зробити стартовою
Вибір Редакції
  • Руйнівний супертайфун на Філіппінах стирав з лиця Землі цілі міста

    1/12
  • Невідомий влаштував стрілянину на ковзанці в центрі Манхеттена: є поранені

    2/12
  • У Москві на Красній площі голий опозиціонер прибив свої геніталії цвяхом до бруківки

    3/12
  • Допоможіть врятувати 11-річного Вітю, якого на переході збили одразу дві автівки

    4/12  
  • На відео бою Усик-Ромеро видно, як українець добряче відгамселив мексиканця

    5/12
  • Міноборони продає макети пістолетів та автоматів, які "умільці" перероблюють на бойові - ЗМІ

    6/12
  • Випуск ТСН.Тиждень за 10 листопада 2013 року

    7/12
  • У палаючій Австралії ядучим димом затягло відомий парк розваг "Світ мрії"

    8/12    
  • Фотографії доісторичних жителів України вражають: морські чудовиська та слони заполоняли країну

    9/12  
  • Соціальне відео перетворення бездомного-алкоголіка в охайного чоловіка подивилися майже 8 млн людей

    10/12
  • 5-місячному Ярославу потрібна негайна допомога!

    11/12
  • Азаров пояснив, що асоціація з ЄС не допоможе Україні отримати кредит

    12/12

Судмедексперти запевняють, що законно патрали трупи на органи


Миколаїв, 1 березня 2012, 07:30 відео Друкувати

Слідчі певні, що анатомічні матеріали призначалися для виготовлення біоімплантатів.

Миколаївські судмедексперти заперечують свою провину
Миколаївські судмедексперти, яких Служба безпеки України звинувачує в незаконній торгівлі органами та тканинами людей, заперечують свою провину, повідомляє ТСН. Про те, що правоохоронці затримали авто, у якому знайшли кістки і тканини з понад шістдесяти людей, ТСН повідомляла напередодні. Слідчі певні, що анатомічні матеріали призначалися для виготовлення біоімплантатів.

Жахливі кадри - у цих пакетах та склянках останки людських суглобів та кісток. Це відео сьогодні оприлюднила служба безпеки України. Днями її співробітники затримали непримітний мікроавтобус. Те, що вони побачили в ньому вразило навіть бувалих оперативників.

Жахливий вантаж ішов від миколаївського бюро судмедекспертизи. У СБУ заявляють, що його співробітники незаконно вилучали в померлих тканини та фрагменти органів. І хоча покупцем решток було державне підприємство, розраховувалося воно за людський матеріал готівкою.

"Під час огляду автомобіля виявили також конверти зі значними сумами грошей, які призначалися керівництву та експертам миколаївського бюро", -заявила речник Служби безпеки України Марина Остапенко.

Наразі невідомо, чи заарештували когось по цій справі. У службі безпеки лише повідомляють, що порушено кримінальну справу. Керівник Миколаївського бюро судмедекспертизи - у відпустці. Його заступник - твердить - кістки та тканини людей, справді вилучали. Переконує, що усе законно.

"У нас просто анатомічні органи брали, це не з живої людини, а трупні. Бралі тканини від померлих, все документально, є договір. Тільки з дозволу родичів. Там тисячі папок і документів", -запевняє заступник завідувача обласного бюро СМЕ Руслан Туренко.

На боці судмедекспертів й обласне управління здоров'я. Його речник стверджує, що в медиків були всі дозволи, хоча і не пояснює для чого тоді поруч з останками були гроші.

"Є постанова Кабміну, де є перелік того чим може займатися бюро. До цього переліку включено у тому числі вилучення анатомічних матеріалів для виготовлення біоімплантів", - переконує речник Обласного управління охорони здоров'я Юрій Багрянцев.

Попри запевнення миколаївців про згоду родичів і наявність дозволів, у столичному офісі СБУ переконані в іншому. Тут стверджують: судмедексперти просто ошукували живих, аби заволодіти мертвими.

"Використовуючи важкий морально-психічний стан родичів померлих, шляхом обману отримували від них дозволи на вилучення тканин", - запевнила Остапенко.

Як з'ясувала ТСН, трансплантологи отримують від миколаївських судмедекспертів тканини людей уже не перший рік. Офіційна угода між ними підписана ще 2003-го року. Тепер виникає запитання - чи весь цей час їхня співпраця була законною? А надто, що підозри виникали й раніше. Буквально півроку тому родичі померлих уже звинувачували керівників установи в незаконному розтині тіл. Але тоді правоохоронці ніяких порушень не виявили.

Судмедексперти, яких СБУ звинувачує в торгівлі органами, заперечують провину  
Читайте також:
  • У Миколаєві викрили "чорних трансплантологів"

    28 лютого 2012, 22:24
  • "Чорні трансплантологи" можуть помінятись місцями зі своїми жертвами

    16 січня 2012, 21:38  
  • Після затримання трансплантологів в інституті Шалімова нікому оперувати

    8 жовтня 2011, 16:44
  • "Чорними трансплантологами" з інституту Шалімова незабаром займеться...

    5 жовтня 2011, 15:53
Теги: кістки, трансплантація, останки, органи
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Розмістити у блозі Переслати Друкувати
За матеріалами: ТСН.ua / СВ
Сортувати по:
даті    
популярності    
  • 2 коментарі
  • Коментувати
  • Ssaress Hjnibkml 27 июня, 20:44
    1  
    не згоден
     
    згоден
    разница очень большая...люди делают бизнес на этом извлекая выгоду себе лично... причем с помощью обмана ( а как известно аппетиты в этом деле растут)....а может умершего хоронили за последние деньги!... если уже так резко стоит в этом нужда нужно договаривается с родственниками умершего а не бросать за борт.......плюс эти люди подают пример (как не надо поступать) другим своим коллегам..те в свою очередь то же начнут делать бизнес(уже делают)...на фоне нашей нищенской жизни это как порох поджечь.. что будет дальше? придешь зубик полечить вырежут все нах.р ...знать не будешь!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Владимир Stalker 2 марта, 02:19
    1  
    не згоден
     
    згоден
    законно не законно какая разница, мертвому оно уже все одно а за счет него может быть спасена чьято жизнь и пускай кто то на этом заработает но если б такого не было вообще то был бы дефицит органов +их невероятная стоимость да и ко всему куча других людей гибнущих от нехватки этих органов - ценой чье то уже потерянной жизни можно спасти другую а может и не одну, человек который наделал например плохого при жизни может после смерти сделать хорошее другому - что же здесь плохого???
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
Мета-Новости
Loading...
Загрузка...