This version of the page http://www.visti.tv/new.aspx?newsid=18708 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-08. The original page over time could change.
В якому вигляді надаються до органів доходів і зборів сертифікати відкритих ключів та який термін їх дії (день, місяць, рік)? | Харківські Вісті
Всі   НОВИНИ

ФОТО



Несподівані результати 15 туру прем"єр-ліги чемпіонату України з футболу не вплинули на лідерство жовто-синіх.


фотогалерея »

ГАРЯЧА ЛІНІЯ



Економіка

В якому вигляді надаються до органів доходів і зборів сертифікати відкритих ключів та який термін їх дії (день, місяць, рік)?


10 жовтня 2013 13:31
переглядів: 42




Рейтинг новини : 0,00  

      Відповідно до п.5. р. ІІІ Інструкції з підготовки і подання податкових документів в електронному вигляді засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженої наказом ДПА України від 10.04.08 №233, зареєстрованому в Міністерстві юстиції України 16.04.08 за №320/15011 (далі - Інструкція) платник податків:

     отримує в будь-якому включеному до системи подання податкових документів в електронному вигляді акредитованому центрі сертифікації ключів посилені сертифікати відкритих ключів посадових осіб юридичної особи, що мають право підпису (керівника, бухгалтера), та печатку юридичної особи. Платник податків фізична особа - суб’єкт підприємницької діяльності може обмежитись одним ключем ЕЦП. Особисті ключі знаходяться на ключових (електронних) носіях, що зберігаються в таємниці; отримує в органі доходів і зборів за місцем реєстрації або на WEB-сайті органу доходів і зборів чи регіонального органу доходів і зборів текст примірного договору про визнання електронних документів (додаток 1), безкоштовне спеціалізоване програмне забезпечення формування та подання до органів доходів і зборів податкових документів в електронному вигляді;      ознайомившись з редакцією договору, заповнює необхідні реквізити, у тому числі вписує свою електронну адресу, підписує та скріплює печаткою два примірники договору (для фізичної особи суб’єкта підприємницької діяльності за наявності печатки);

     надає до органу доходів і зборів за місцем реєстрації підписані та скріплені печаткою два примірники договору та посилені сертифікати відкритих ключів на електронному носії;

     після підписання договору в органі доходів і зборів за місцем реєстрації отримує один примірник договору. При цьому ставить підпис у журналі обліку договорів про визнання електронних документів (додаток 2) для засвідчення того, що платнику податків було повернуто його примірник договору.

     Відповідно до п.7 Інструкції підставою для прийняття податкового документа в електронному вигляді є:

     його відповідність затвердженому формату (стандарту);

     підтвердження ЕЦП платника податків та його посадових осіб, підписи яких є обов’язковими для звітів в паперовій формі за умов, встановлених в статтею 3 Закону України ”Про електронний цифровий підпис”;

     чинність відповідного посиленого сертифіката ключа під час накладання ЕЦП (підтверджується за допомогою позначки часу, отриманої від акредитованого центру сертифікації ключів, або якщо до моменту одержання електронного документа строк дії відповідного сертифіката не був закінчений або відповідний сертифікат не був скасований/ блокований).

     Отже, до органу доходів і зборів за місцем реєстрації надаються посилені сертифікати відкритих ключів на електронному носії.

     Термін дії посиленого сертифікату відкритих ключів підтверджується за допомогою позначки часу, отриманої від акредитованого центру сертифікації ключів – та становить один рік від моменту отримання відповідного ключа.

 

 

 

 

 

 

                                                                       Інформаційно  – комунікаційний відділ

                                                                       Індустріальної ОДПІ м. Харкова

 

 



Якщо ви помітили орфографічну, стилістичну або іншу помилку на цій сторінці, просто виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter.