This version of the page http://tsn.ua/analitika/advokat-diyavola.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-07. The original page over time could change.
Адвокат Диявола - Погляди - ТСН.ua
  • RSS-стрічка
  • Архів
  • Зробити стартовою
Вибір Редакції
  • Острів із сміття завбільшки з Техас насувається на США

    1/12
  • Представники ПАОКа не прийшли судитися з Добкіним

    2/12
  • У США вже 15-й штат сказав своє "так" одностатевим шлюбам

    3/12
  • Земфіра взяла собі псевдонім і записала російську пісню під англійською назвою

    4/12  
  • Віталій Кличко отримав почесну нагороду WBC

    5/12
  • Дмитру потрібна термінова допомога!

    6/12
  • Nexus 5: стали відомі ціни на новий смартфон в Україні

    7/12
  • Пародія ТСН на російський "фільм жахів" про Україну стала хітом в інтернеті

    8/12  
  • Використаний презерватив розтрощив вітрове скло машини

    9/12
  • В ЄС озвучили песимістичний прогноз щодо підписання Україною угоди про асоціацію

    10/12
  • Випуск ТСН.19:30 за 6 листопада 2013 року

    11/12
  • У Києві Янукович відкрив довгоочікувану станцію метро "Теремки"

    12/12  
Роман Чайка

Адвокат Диявола

Україна, 4 грудня 2011, 15:56 Друкувати

Технологія гуманітарних мін – це звична для адміністрації тактика "розділяй і владарюй". Нехай сам народ між собою собачиться. Пересварені необ'єднуються.

То був звичайний московський ресторан. На першому поверсі готелю "Університетська" біля Московського держуніверситету. За вікном - 1981-ий. Пізній брежнєвізм.

Совок на піку застою. Стандартне меню із супом дня та різними наборами "гарнір-котлета-компот". А ще на ресторанній сцені грали музики-лабухи. Грали добре – ресторан таки ж столичний.

І запам'ятався цей ресторан на все життя. Азербайджанець-москвич частував гостей столиці, його земляків, і за чималі гроші замовив у лабухів привітання в мікрофон та пісню для "друзів із сонячного Баку".

Пісня та була Івасюкова "Червона рута". І було дивно – в Україні Івасюк був під негласною забороною, а в центрі совка серед білого дня оголосили в мікрофон його пісню.

Лабухи якось змінилися. Один з них покинув клавішу-самограйку і приніс скрипку. Зосередилися, ніби знову перетворилися на тих справжніх музикантів, якими були до ресторанного заробітчанства. Зіграли професійно, не бум-цик-цик, а за партитурою самого Івасюка.

Це було одне з кращих виконань "Червоної рути", яке довелося чути на власні вуха. Відвідувачі за різними столиками підспівували. Ми з батьком сиділи у центрі радянської Москви - горді у ті хвилини, як під час виконання національного гімну після величної перемоги .

І ось нині якийсь донецький адвокат Оленцевич вкотре плює в душу мільйонів громадян – хоче судом зняти звання Героя України з талановитого композитора, бо той (як і колись горе-адвокат) був лише громадянином СРСР. Просто його вбили до набуття українського громадянства.

А цей совковий українофоб дожив до незалежності, отримав громадянський паспорт і тепер весь свій час витрачає на заперечення історичних фактів та людської пам'яті.

Чи перестане Івасюк бути героєм мільйонів після незалежного рішення Вищого адмінсуду, який тепер просто зобов'язаний повторити свої ж "рішення" із позбавлення "негромадян" України С. Бандери та Р. Шухевича звання героя? Уже третє покоління сучасних музикантів виконує пісні Івасюка зі сцени, їх співають у дружніх компаніях за столом.

Убивці Володі напевно вже на тому світі. І цей Оленцевич рано чи пізно відійде. А пісні залишаться. Судді відійдуть – а пісні залишаться.

Пам'ять майбутніх поколінь матимуть поет тав'язень радянських концтаборів Василь Стус, і геніальний диригент-бандурист зі США Григорій Китастий, яких Оленцевич намагається обезгероїти. Їх вірші та музика залишаються нащадкам. А що залишить по собі цей адвокат комуністичного диявола...

"Якщо говорити про Стуса...його політичні погляди, що межують з національним нетерпінням, не сприяють отриманню звання Героя..." заявив депутат від комуністів Олександр Голуб. Політв'язень ГУЛАГу Стус прагнув лише культурної автономії для України в СРСР.

Виступав проти комуністичного терору і звірств, писав листи в ЦК КПРС про відновлення тоталітаризму і за це загинув у концтаборі. "...мати радянське громадянство є неможливою для мене річчю. Бути радянським громадянином - значить бути рабом..."- писав Стус із таборів на адресу Верховної Ради СРСР. Такі погляди суперечать званню героя України, Голубе сталінізму?

Голова кучмівської адміністрації Віктор Медведчук у молоді комсомольські роки був адвокатом Василя Стуса. На своїй сторінці в інтернеті згадує: "Якщо хтось думає, що я міг би врятувати Василя Стуса, то він або брехун, або ніколи не жив у Радянському Союзі й не знає, що це таке. Рішення за такими справами ухвалювалося не у суді, а в партійних інстанціях і КДБ.

Суд лише офіційно затверджував оголошений вирок". В компартійних інстанціях, Голубе комуністичний! Саме там! І тепер після вбивств комуністами національних героїв комуністи визначатимуть героїв України?!

Навіть у сфальсифікованому Табачником конкурсі "Великі Українці" Степан Бандера посів третє місце голосами українців. Те, що якийсь совок у совковому суді відсудив "звання героя", яке за формою чомусь так нагадує "героя СРСР", ніяк не зменшить історичної ваги одного з лідерів ОУН.

Ніхто не давав героя Великобританії Джорджу Байрону чи Джону Леннону – ніхто через суд не намагався їх позбавити історичної слави. Для нормальних людей це – нонсенс.

Понад півстоліття уся радянська пропаганда намагається дискредитувати боротьбу Української повстанської армії. Фальсифікація та брехня часів НКВС повернулися. Але історичні факти і документи Другої Світової завдяки роботі істориків тепер загальнодоступні і жоден український суд не зможе їх спростувати чи заборонити.

Це у військових академіях різних держав вивчають тактику УПА, систему розвідки й контррозвідки ОУН, а у нас усе без змін: внуки сталінців сичать і слиною захлинаються. А безграмотні політики продовжують виголошувати казочки "дєдушкі Берії".

Але навіть для тих, хто не читає і не думає, є простий факт історії. Яка ще армія протягом десяти років після закінчення Другої світової вела бойові дії (проти монстра НКВС) без підтримки ззовні? Як без народної допомоги можна вести багатолітній партизанський спротив?

Ця армія була народною. Сотні пісень про повстанців складені самим народом. А народні пісні народжуються від поваги та любові і живуть віками, що не скажеш про кляузисовкових адвокатів.

Оскільки відзнаку "герой України" усе частіше президенти і їх адміністрації видають за вірність принципам лєнінізму-сталінізму, а їх історичний внесок розглядають крізь призму "Краткого курса истории ВКП(б)", то можливо й краще буде прибрати з цієї "доскі пачьота строітєлєй камунізма" справжніх народних героїв.

А технологія гуманітарних мін – це звична для адміністрації тактика "розділяй і владарюй". Нехай сам народ між собою собачиться. Пересварені не об'єднуються.

Адвокат комуністичного минулого своїми судовими позовами виконує таку саму роль, що й безгосподарний залізний паркан довкола Верховної Ради – відволікаючого опудала.

Люди не вдоволені"покращеннями" всю свою лють витрачають на маневри прорватися до залізяччя, де всі сили кидають на його розхитування і ламання. "Перемога" сотень рук...попустило і можна розходитися.

І з цим адвокатом-провокатором те саме – краще нехай люди захищають своїх мертвих героїв від паплюження, ніж зосередяться на захисті прав живих.

______________________________________________________________________________________

Роман Чайка
Читайте також:

Дзеркало

Багатомільйонний народ має звичку помилятися у своїх делегатах. Чи стане вакциною у 2012 році "колективний болдирєв" як дзеркальне відображення збірного обличчя виборців?

Теги: Роман Чайка
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Розмістити у блозі Переслати Друкувати
За матеріалами: Роман Чайка
Сортувати по:
даті    
популярності    
  • 164 коментарі
  • Коментувати
  • киевлянин 7 декабря, 10:52
     
    не згоден
     
    згоден
    Гриць Сьогодні, 00:37 И почему бы в вопросах награждения просто не пользоваться Статутом наград? А что до "тактики ОУН", так больше всего она способствовала задачам немцев по защите их коммуникаций. Так что фактически лидеры ОУН награждены за помощь в очистке Украины от "туземного населения", занимавшего "чужую территорию".
    Уважаемый Гриць, на самом деле всё обстоит гораздо хуже, чем то, что вы совершенно справедливо подметили в своём комментарии. Желто-блакитный флаг, после присвоения Шухевичу и Бандере званий героев Украины, по сути, стал ярлыком неполноценности для Украины. Украина - косвенно признала неполноценность украинцев. Будем рассуждать логически: Шухевичь, Бандера – союзники фашисткой Германии в войне против СССР. Они с помощью своих подчинённых реализовывали планы этой Германии на территории Украины и соседних с ней государств и республик СССР. Фашистский режим Германии объявлял украинский народ, наряду со всеми славянскими народами, - неполноценным, подлежащий уничтожению и сведению до уровня рабочего скота. Ссылка: - План «Ост». Следовательно, признав Шухевича и Бандеру героями Украины - украинцы косвенно признают свою неполноценность. И кстати, именно для этого, нового порядка на захваченной фашистами Украине были выбраны символы – трезубец и жёлто-голубой флаг. ...
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    киевлянин 7 декабря, 10:54
     
    не згоден
     
    згоден
    .. . И именно эти госсимволы сегодня считаются украинскими! Лично мне, неизвестны случаи, что бы государство или народ так официально и на показ всему миру прямо или косвенно признавал себя неполноценным. Провозгласив Бандеру и Шухевича своими национальными героями - украинцы свою неполноценность вписали золотыми буквами в скрижали мировой истории! Это действительно огромный позор новоявленной украинской «элиты». И с их лёгкой руки, как на территории Украины, так и за её пределами, за каждым украинцем, всюду будет следовать тень трезубой неполноценности. И нам всем ещё следует понять, почему всем этим недогосудаствам, расползающимся из единого союзного, так не повезло с элитой. Какой примитивный идиотизм - доказывать то, что всё чудненько и правильно началось только тогда и там, где они любимые оказались так кстати. А всё, что было до них - преступно и не по-украински, не по-литовски или ещё там не по-каковски. А ведь если присмотреться ко всем этим рылам (и украинским в том числе), .
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    киевлянин 7 декабря, 10:55
    1  
    не згоден
     
    згоден
    ..., они больше всех, когда-либо выдававших себя за нацпатриотов - жрут не в себя и гадят на всё, что пережито и создавалось этим народом.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Одессит 7 декабря, 11:35
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Ты ещё не устал, тролльчёнок? Несколько тысяч раз этот текст на форумы ставил: http://yandex.ru/yandsearch?text=Фашистский режим Германии объявлял украинский народ, наряду со всеми
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Гриць 7 декабря, 00:37
    1  
    не згоден
     
    згоден
    И почему бы в вопросах награждения просто не пользоваться Статутом наград? А что до "тактики ОУН", так больше всего она способствовала задачам немцев по защите их коммуникаций. Так что фактически лидеры ОУН награждены за помощь в очистке Украины от "туземного населения", занимавшего "чужую территорию".
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Одессит 7 декабря, 05:01
     
    не згоден
     
    згоден
    Ты ещё не устал, тролльчёнок?
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • киевлянин 6 декабря, 22:59
    1  
    не згоден
     
    згоден
    Заметки очевидца ================ Но, как ничтожен мир свидомых – Бандера, мова и УПА, И разобраться в этом хламе они не смогут никогда! У них ни веры нет, ни чести. Одна лишь мысль о лютой мести. За что? Кому? Они не знают, Все свой свинарник восхваляют.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Одессит 7 декабря, 04:58
    1  
    не згоден
     
    згоден
    Ты ещё не устал, тролльчёнок? Более сотни найденных страниц: http://www.google.ru/#sclient=psy-ab&hl=ru&source=hp&q= Бандера, мова и УПА, И разобраться в этом хламе
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    киевлянин 7 декабря, 10:36
     
    не згоден
     
    згоден
    Свидомые украинцы, ваша агрессия в мой адрес совершенно безосновательна. Вы совершенно напрасно меня обвиняете. Образ свидомого украинца лепится из того, какие он пишет статьи, книги, из его заявлений в официальных СМИ и того, чем он наследил в истории. Тут мои взгляды, и предпочтения совершенно не причём. Нам же, не титульным, остаётся только, затаив дыхание, наблюдать, как распускается невзрачный бутон "Украина" и делать осторожные предположения о его красоте и запахе, причём всего лишь в комментариях и только тогда и там, где нам позволено.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • кацапам пламенній прЮвет))) 6 декабря, 22:47
    1  
    не згоден
     
    згоден
    Хто заважає кацапунії будувати в себе рай -- у Вас все є -- ресурси, територія, люди, -- ми можемо побудувати, тільки без України чогось не виходить -- хрєновому танцору яйца мешают, а не виходить, бо треба щоб хтось на Вас кацапунів працював, от Ви і тягнете до себе в обійми нас, наших людей, задурюючи їм голову про якесь там братство-- тільки Ваше братство -- спочатку з*їмо ваше, а потім кожен своє-- ми вже це проходили. Скажу більше-- льлік і болік прекрасно розуміють, що можливості спротиву Китаю у раши взагалі відсутні, тому і в срочном порядкє пробують створити в західному регіні раші так звану славянську республіку -- резонно вважаючи, що Китаю потрібна територія з ресурсами, а не куча алкашів без ресурсів і території. Сьогодні тільки два округи --Пекінський і Манжурський переважають по можливостях всю армію раші і вони стоять на кордоні з рашею-- зразу про ядерні сили -- у раші відсутні тактичні та й використовувати їх прийдеться на своїй території.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    киевлянин 6 декабря, 22:57
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Заметки очевидца ================ Хохол останется – хохлом, Хоть и осыпь его звездами. Как нужно действовать умом - Он только тарахтит губами.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Одессит 7 декабря, 04:56
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Ты ещё не устал, тролльчёнок? 180 страниц: http://www.google.ru/#sclient=psy-ab&hl=ru&source=hp&q=Хохол останется – хохлом, Хоть и осыпь его звездами
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    киевлянин 7 декабря, 11:10
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Тогда, ты и Крылова в троли запиши, клоун свидомый.
    цитувати
    поскаржитись на коментар
  • кацапам пламенній прЮвет))) 6 декабря, 22:46
    4  
    не згоден
     
    згоден
    Читаєш і слухаєш ту кацапню і диву дивуєшся -- ну, не в расєї, а в штатах живуть ті кацапи і рівень життя у них найкращій в світі, і черга бажаючих переїхати жити в расєю більша ніж в штатах, і це расея відгородилася візовими барєрами від всього світу,-- це расєя кормить весь світ, всьому світу позичає гроші, це у расеї найкраща медицина, це 100% газофікація, електрофікація i централізоване водопостачання та каналізація. Ще найкращі в світі автобани по всій раші. Країна ворюга -- краде все -- території, історію, назви. І ця срань кацапська вчить нас жити. І бояться вони нашого вступу в ЄС тільки по одній причині -- далі розвал раші і розподіл її території між штатами та Китаєм.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Евгений одурманенному жидовской пропогандой придурку 9 декабря, 23:49
     
    не згоден
     
    згоден
    да пытались тут поделить некоторые....до тебя правда.....бледно потом выглядели, доложу я вам...
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • киевлянин 6 декабря, 21:22
    7  
    не згоден
     
    згоден
    Свидомо-озабоченные с комплексом титульной полноценности! Вам предлагается временный компромисс – верните русским украины наши права и мы перестанем всем рассказывать, кто вы есть на самом деле. Поймите, у нас с вами нет другого выхода. В противном случае мы все умрём, только вы от стыда, а мы со смеху.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Одессит 7 декабря, 04:53
    4  
    не згоден
     
    згоден
    http://www.google.ru/#sclient=psy-ab&hl=ru&source=hp&q=Вам предлагается временный компромисс – верните русским украины наши права и мы перестанем ---- уже вставлено на polemika.com.ua/news-71082.html Ты ещё не устал, тролльчёнок?
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Одессит 6 декабря, 20:02
    4  
    не згоден
     
    згоден
    киевлянин Сьогодні, 13:15 На сегодня является очевидным то, что понятие украинское выродилось в антирусский маразм. К этому маразму сведены суть и смысл жизни свидомого украинца – гадить, на всё русское и мешать жить русским. Украинец сегодня – это мерзавец, паразитирующий на русской истории. По сути, он раскалывает наш единый Русский Мир, пытаясь подменить нам, наши русские ценности, на свой, свидомый бред, достойный плебеев и рабов: - «Этот мир (мирок у края), во имя и во славу украинца!». Он рассчитывает за счёт этого устроить себе комфортную жизнь. Его духовная жизнь грешна и никчемна. На его примере нам всем будет показано, что будет с тем, кто, вознамерится божий промысел подменить своим умыслом. Он сам сделал свой выбор и его удел – духовная изоляция и прозябание на обочине дороги жизни. И хватит о нём. Русский народ был и остаётся богоизбранным. Это не значит, что нам лучше всех или легче всех, это значит, что нам вершить божий промысел. Мы сами знаем, что делать и куда идти.
    http://www.google.ru/#sclient=psy-ab&hl=ru&site=&source=hp&q=По сути, он раскалывает наш единый Русский Мир, пытаясь подменить нам, наши русские ценности --- более сотни страниц. Ты ещё не устал, тролльчёнок?
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Одессит 6 декабря, 19:58
    5  
    не згоден
     
    згоден
    киевлянин Сьогодні, 18:56 Ваша категоричнось в суждениях и поспешная однозначность в оценках и выводах, выдаёт в вас лицо, явно заинтересованное в сложившемся положении дел на Украине. Будь те скромнее, оставьте место для ответа её величеству истории. Она, как известно, многим подлецам помогла сложить себе цену. Поможет и вам, наберитесь терпения.
    http://yandex.ru/yandsearch?text=Она, как известно, многим подлецам помогла сложить себе цену. Поможет и вам, наберитесь терпения. --- сайт polemika.com.ua - тролль жжот!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Одессит 6 декабря, 19:56
    4  
    не згоден
     
    згоден
    киевлянин Сьогодні, 18:41 Слишком много оскорблений и ни одного обоснования. В результате, смотришься жалким и ничтожным. Это истерика! Но всё равно, правильно, что высказался, с таким горем один на один тяжело. Я тебя понимаю: не сложилось и ты - действительно чурка нерусская. Бывает и такое, привыкай, хохложопый, авось попустит.
    http://yandex.ru/yandsearch?text=Это истерика! Но всё равно, правильно, что высказался, с таким горем --- три страницы.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Одессит 6 декабря, 19:54
    3  
    не згоден
     
    згоден
    киевлянин Сьогодні, 18:34 Народ! А давайте вытащим за ноздри этого свидомого мовнюка на свет божий и рассмотрим его. Свидомый украинец, а ведь ты - ЧУЖОЙ на Украине! На этой земле всё не, по-твоему, и говорят, и книги печатают и по телевизору программы не, по-твоему, а ты их запрещаешь, и к народу ты лезешь со своей «сектой-верой», «мовой», позорной «историей и героями». Ты боишься референдумов по русскому языку, НАТО и союзному государству с Россией, так как мнение большинства народа не совпадает с твоим. И ты размахиваешь жёлто-голубой тряпкой, оскорбляя всех, пытаешься заставить признать твою значимость. Навязываешь народу ненужных ему своих «героев», расставляя никому ненужные их памятниками. И это факт, так как ставят их за бюджетные деньги, а не на собранные народом пожертвования. Так, что как не крути, а ТЫ и есть ЧУЖОЙ на этой земле.
    http://yandex.ru/yandsearch?text=Свидомый украинец, а ведь ты - ЧУЖОЙ на Украине! --- 43 страницы. Тролль жжот!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
12345...7
Мета-Новости
Loading...
Загрузка...