This version of the page http://tsn.ua/analitika/znannya-slabkist.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-04. The original page over time could change.
Знання – слабкість! - Погляди - ТСН.ua
  • RSS-стрічка
  • Архів
  • Зробити стартовою
Вибір Редакції
  • Кримська школярка отримала жахливу хворобу після візиту до стоматолога

    1/12  
  • Трагедія у Таїланді: пором перекинувся під вагою пасажирів, які набилися на верхню палубу

    2/12  
  • У Києві на гарячому схопили шахрая, який зі скімером спустошував банківські картки

    3/12
  • Яремче без мобільного зв'язку охопив хаос: туристи не можуть викликати швидку і таксі

    4/12
  • У Німеччині з'являться перші в Європі діти-гермафродити

    5/12
  • "Дніпро" завершив перше коло чемпіонату України втратою очок у Донецьку

    6/12  
  • У Києві "Міцубіші" на швидкості "спіткнувся" об бордюр і перекинувся, зарившись у клумбу

    7/12  
  • Випуск ТСН.Тиждень за 3 листопада 2013 року

    8/12
  • ТСН створила пародію на російський фільм "жахів" про Україну та асоціацію з ЄС

    9/12  
  • Негайної допомоги потребує 3-річна Полінка!

    10/12
  • За поведінку ялтинських маршрутників візьмуться психологи та фахівці з етикету

    11/12
  • Об'їзну дорогу в Одесі скував величезний затор через розсипаний цукор

    12/12
Дмитро Корчинський

Знання – слабкість!

Київ, 5 травня 2011, 10:52 Друкувати

Ми живемо в інфікованому світі, де треба обмежувати для себе кількість безладних статевих контактів та випадкової інформації.

Мій добрий приятель колись жив з дочкою одного високого начальника і якось був присутній на сімейному обіді. Зайшлася суперечка і цей мій приятель закинув батькові своєї пасії лицемірство: от ви робите вигляд, що не знаєте, що я живу з вашою дочкою! Батько схопив його за комір підтягнув впритул до себе і дивлячись важким поглядом у вічі прохрипів: а я і ЗАРАЗ цього не знаю.

Потім, коли все заспокоїлось, хильнули по чарці-другій, батько поділився адміністративною мудрістю: "Юначе, станеш колись начальником, пам’ятай: не хочеш приймати рішення - не одержуй інформації".

Брате (сестро), навіщо ти читаєш без будь-якого наміру прийняти рішення? Це запитання не в ім’я риторики, але в ім’я профілактики. Мені зовсім не хотілося б, щоб ти приймав рішення в результаті прочитаного, але щоб ти прийняв рішення не читати. Не хочеш бути лузером – не будь юзером.

Рішення – природна реакція на інформацію. Якщо природні реакції гальмуються, народжується невроз. Або отупіння, коли нове знання перестає бути подразником, перестає бути "новим", перестає бути знанням.

Скажімо, проглядаючи стрічку новин, ми натикаємось на повідомлення, що реальна купівельна спроможність громадян впала на 30%, пенсійний вік збільшують на 10 років, вітчизняні олігархи піднялися на кілька позицій в рейтингу Forbes, а в Києві здійснили вдале пограбування інкасаторської машини на 5 мільйонів гривень.

Невротизована свідомість здійснює спонтанний аналіз: дожити до пенсії – малореально, потрапити до рейтингу Forbes – неможливо, але інкасатори, виявляється, перевозять справді значні суми, погано охороняються і в наявності позитивний досвід пограбунку і з точки зору успішності і з точки зору моралі, адже інкасаторські машини перевозять саме те, на що держава і власники держави пограбували нас.

І які рішення  після цього приймати? Одне з двох: або спостерігати за інкасаторськими авто, які возять виручку супермаркетів, або припинити читати новини. Я раджу останнє.

Не варто читати не тільки останні новини, але навіть новини двохтисячолітньої давності, наприклад, викладені у Біблії. Навіщо нам дізнаватися, що Бог хоче, щоб ми роздали все своє майно бідним? Це інформація корисна хіба що бідним, а ми краще будемо нехтувати Божою волею від незнання, аніж кваліфіковано, як патріарх Московський. Він трагічна фігура, хоч як би хто не заздрив його податковим пільгам на імпорт цигарок (його знанням Св. Писання не заздрить ніхто). Це в тому випадку, що він читає той самий текст, який продає нам. Хоча, напевне, Москва має свої, сов. секретні 10 заповідей, які дозволяють все те, що забороняють наші.

Не знаю, чи справді "знання – сила", але непоінформованість – напевне, щастя. Щасливі ті християни, які не здогадуються за існування Московської патріархії, вони не перейдуть в іслам.

Ми живемо в інфікованому світі, де треба обмежувати для себе кількість безладних статевих контактів та випадкової інформації. Брехливою була інформація про існування бен Ладена, шкідливою – про його знищення. Якби ми тільки знали, як справді добре там, де нас нема, на світі не залишилось би добрих місць, де б нас не було.

Тоталітаризм обмежував доступ до інформації. Нині, в умовах інформаційної  надмірності, зросла кількість не розумних, рішучих людей, але невротиків та ідіотів. Демократія переповнила файли тим самим, що й полиці магазинів – двома категоріями товарів: шкідливими і зайвими. Не читайте новин, а якщо читаєте – не вірте. Osama is alive!

________________________________________________________________________________

Читайте також:

Ритуальна реформа

В Єрусалимі під час інтифади було помітно значно менше поліціантів, аніж у Києві часів пенсійної реформи. Від кого вони захищаються? Від нас. Не як від нападників. Як від набридливих жебраків.

Теги: Дмитро Корчинський, Погляд
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Розмістити у блозі Переслати Друкувати
За матеріалами: Дмитро Корчинський
Сортувати по:
даті    
популярності    
  • 20 коментарів
  • Коментувати
  • шмайсер 9 мая, 12:45
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Іще один "ВОЖДЬ" НА НАШУ ГОЛОВУ Апридивіться до його рученят-до праці то воні не звичьні І ВОНО повчае що нам робити-чекіст недобитий
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Олег 8 мая, 18:03
     
    не згоден
     
    згоден
    Трошки притулюся до слави пана Дмитра. Ми вже у такому віці і з таким досвідом, що не варта шукати на чиїх ми сторонах. У нас уже є своя сторона. І не обов*язково - фронту. А те, що дехто не розуміє. А де написано, що кожен мусить.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Володимир 6 мая, 16:40
    1  
    не згоден
     
    згоден
    Совок це релігія і ця Родіна та всі ці шовіністи роблять з могил радянські культові місця поклонніння Одна св Анна сказала:"а мені всерівно де мої кості будуть Бог знає де,в його рука все і воскресить до життя "."Богові будеш поклоняться і йому одному будеш служить" це є перша заповідь життя.А тут Із-за цих ідолів і сварки.Бо в Америці що демократи що республіканці є христяни і цінності однакові.За традицією христян коли святкується Воскресіння то пригощаються бідні бо це банкет любові ,роздаються цукерки дітям або несуть їду на кладовищи для бідних.У нас люди -язичники які не знають що роблять, несуть на кладовища водку та те що успопший любив як єгиптяни в піраміди.А за те що бідні безпритульні їдять з могил їду яка для них щоб раділи,то міліція їх ганяє за осквернення могил.Тут сама темнота совкова як в Єгипті
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • ке 6 мая, 15:42
    7  
    не згоден
     
    згоден
    корчинский проститутка продажна слушать противно шкуру
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Вадим 7 мая, 02:38
    3  
    не згоден
     
    згоден
    В цій древній прфесії ти явно дока, але все ж таки цікаво, кому продався корчинський.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • РЕВОЛЮЦІЯ 6 мая, 09:17
    5  
    не згоден
     
    згоден
    Дуже грамотно.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Сергей К. 6 мая, 08:59
    4  
    не згоден
     
    згоден
    Вот малахольный...
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    собеседник 8 мая, 15:50
     
    не згоден
     
    згоден
    Сэр,извините,Гей вы неправы
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • GoldenForce 6 мая, 01:03
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Дмитро, один из признаков шизофрении это смешение уровней, например, травы и ромашка - первое это целый класс, а ромашка название одного вида, или ромашки и какаято одна конкретная ромашка, первое класс ромашек, который может быть представлен рисунком в учебнике, второе конкретный экземпляр на лугу. Вы же в этой статье смешали "кони и люди") И знание, и информационный поток, и этические модели, и процесс принятия решения, и сознание - все это на разных полках, так сказать, лежит, а вы все на одну скинули и все, чтобы доказать, что Осама жив) В вас очень силен дух протеста, вы уже протестуете самому себе и смешиваете уровни) Выведите полностью его из дискурса, пусть он протестует чемуто совершенно абсурдному, например, птицам - что они сейчас летят с юга на севере, а не с севера на юг))) И тогда вы поймете, что хотите сказать в согласии со всеми или птицы выпишут вам галоперидол, выбирайте))) А вообще, шизофрения в маленьких количествах выглядит очень весело и творчески, рекомендую)
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Fransuz 8 мая, 15:15
     
    не згоден
     
    згоден
    Приятно почитать мысли неглупого человека. Респект.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    собеседник 8 мая, 15:56
    1  
    не згоден
     
    згоден
    Статьи шизофреника Корчинского мы читаем в СМИ.Где ,кроме как в коментах и ,возможно,на заборе можно почитать Ваши умнейшие статьи?
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Австрійський сирота 6 мая, 00:40
     
    не згоден
     
    згоден
    У старі добрі часи таким імунітетом для людини служили віра традиції та честь Обезчещений було гірше як убитий Ще був суд інквізиційної колегії Але то не у нас
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Ай-болить 5 мая, 13:20
    3  
    не згоден
     
    згоден
    Перше правило олігарха: Благодійність це найефективніший спосіб 1) стати благородним у своїх очах 2) бути благородним у очах громацькості 3) замилити очі своїй совісті та іншим - і це лише за 0,0001 % коштів яких ти вкрав. Друге правило олігарха: Якщо хочеш ошукувати громацкість і не конфліктувати з її законом - стань на чолі громацькості і зміни закони на свої....
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Павел 5 мая, 12:34
     
    не згоден
     
    згоден
    Ну тут э дві сторони медалі..
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
12
Мета-Новости
Loading...
Загрузка...