This version of the page http://tsn.ua/analitika/prote-279371.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-04. The original page over time could change.
Проте - Погляди - ТСН.ua
  • RSS-стрічка
  • Архів
  • Зробити стартовою
Вибір Редакції
  • Яремче без мобільного зв'язку охопив хаос: туристи не можуть викликати швидку і таксі

    1/12
  • "Дніпро" завершив перше коло чемпіонату України втратою очок у Донецьку

    2/12  
  • Об'їзну дорогу в Одесі скував величезний затор через розсипаний цукор

    3/12
  • У Києві на гарячому схопили шахрая, який зі скімером спустошував банківські картки

    4/12
  • Трагедія у Таїланді: пором перекинувся під вагою пасажирів, які набилися на верхню палубу

    5/12  
  • У Києві "Міцубіші" на швидкості "спіткнувся" об бордюр і перекинувся, зарившись у клумбу

    6/12  
  • За поведінку ялтинських маршрутників візьмуться психологи та фахівці з етикету

    7/12
  • Негайної допомоги потребує 3-річна Полінка!

    8/12
  • ТСН створила пародію на російський фільм "жахів" про Україну та асоціацію з ЄС

    9/12  
  • Кримська школярка отримала жахливу хворобу після візиту до стоматолога

    10/12  
  • Випуск ТСН.Тиждень за 3 листопада 2013 року

    11/12
  • У Німеччині з'являться перші в Європі діти-гермафродити

    12/12
Дмитро Корчинський

Проте

Україна, 26 січня, 11:02 Друкувати

Нам довго пропагували СОТ. Заради вступу до неї ми відмовилися від українського економічного чуда (піратської продукції) й тепер це чудо називається китайським. Боюся, що НАТО – така сама розводка. Не дадуть буржуїни нам "ящика варення та бочки печення" за воєнну таємницю, як не дали нічого за ядерне роззброєння.

Ой лишенько-о-о! Фабрики неорані, заводи недоєні! Українці полюбляють поплакати. Московський сегмент Інтернету проливається жовчем, український – слізьми. Наскільки б життєствердну, бадьору, оптимістичну статтю я не написав, коментарі до неї будуть мінорні. Загалом, це нормально – українці завжди були сентиментальні.

Іноземні амбасадори, які зустрічалися з Богданом Хмельницьким, зауважували, що той часто розчулювався й пускав сльозу. Це жодним чином не заважало йому винищувати ворожі армії, зрадливі міста й випасати вовків – Україна тоді була населена не вівцями, як нині (о! Я теж бідкаюся цілком по-українські), а вовками.

Або той самий Мазепа – чудовий адміністратор, інтриган, успішний полководець у протитурецьких війнах, талановитий дипломат, масштабний державний діяч, улюбленець жінок, залишив цікавий пісенний доробок, з якого найбільш відома "Чаєчка" за те, як зварили в казані її чаєняток. Я завжди плачу, коли слухаю. Гадаю, й він плакав, коли писав.

Втім, не варто занадто всерйоз сприймати всі ці ридання за долею Неньки. Україна, попри всі плями на сонці, нині одна з найкращих, найкомфортніших й найбільш перспективних країн.

Не тільки в порівнянні з Московією та Білоруссю, але й між європейських держав, Україна передує за рівнем свободи. Повно вільного вай-фаю без необхідності полишати особисті дані, сім-картки у вільному продажі без паспортів, можливість носіння складаних ножів (у Британії за це – в'язниця), безпроблемне придбання будь-якої напівавтоматичної нарізної зброї, в т.ч. армійських моделей, не заборонені глушники. Все ще занадто дорого й марудно здобувати легальну короткоствольну зброю, проте, виглядає так, що незабаром ситуація спроститься.

Значно вільніше, ніж європейці, ми почуваємося на автошляхах. Ми не придушені диктатурою політкоректності. Ми все ще маємо можливість уникати сплати багатьох антиукраїнських податків, ми користуємося піратським софтом, відкупаємося від суддів (по неполітичних справах) тощо.

В Московії своїх патріотів ув'язнюють, як у Німеччині – німецьких (саме по факту надмірного патріотизму). У нас їх обирають до Верховної Ради.

Ті три десятки молодих політв'язнів, які все ж таки наявні в Україні, ув'язнені не за слова, як це часто буває в Московії та Європі, але за реальну боротьбу – за підпали, вбивства, нанесення тілесних ушкоджень. Проте, за останні три роки українська спільнота проявила більше солідарності (в т.ч. і в грошовому вимірі) зі своїми героями, ніж за попередні тридцять. Я впевнений, що після зміни режиму, яка станеться незабаром, усі наші брати роздаватимуть автографи на волі.

Те, що Україна лишилася українською після страшних випробувань ХХ ст. свідчить за те, що українське – це устійливий тренд для цієї території. Якщо Каганович не видав, то й Табачник не з'їсть.

Оптимізм значно підвищується, лишень варто розглянути ситуацію не в перспективі останніх трьох років, але років хоча б п'ятдесяти. За цей час відсоток українського населення в містах невпинно зростає, так само, як і частка українців серед начальства.

Справді, нині ми насолоджуємося антиукраїнським телебаченням, проте, мовна ситуація в Києві незрівнянно краща, ніж на початку дев'яностих. Ми нічого не робимо для українізації, але частка україномовних зростає навіть серед вищого державного керівництва, де дуже мало українців, але, окрім Азарова, всі непогано українською вимовляють кореневу "ять", особливо коли бувають у Швейцарії.

Що б там не казали за умови ведення бізнесу в Україні, кожна хоч трохи енергійна людина не буде бідувати. Тільки не треба розмовляти з бізнесменами, серед них українцями є навіть вірмени (плачуть!), ви краще подивіться, на чому вони їздять і куди.

Основна проблема української економіки – дефіцит варягів і надлишок євреїв. Втім, Ізраїлю подібна проблема не шкодить. Отже, не є фатальною і для нас.

Прийнято лаяти українських політиків. І справді, їм усим не вистачає смерті. Смерть ушляхетнювала середньовічних ющенків. Вчасно спалена Юля – чим не Жанна? Жанна-прем'єр, вірогідно, спонукала б інфляцію погірше за юлину. Янукович мав би загинути у тридцять років на чолі гусарського ескадрону, і ми б писали за нього вірші, а не пасквілі. А ми з вами, чи не дарма живемо останні двадцять років?

Не зчути шепоту останнього наказу,

продовжити вогонь до смерті чи до сказу... піду з'їм сгущонки.

Але погляньте – у "суспільстві спектаклю" в добу видовищ, наші політики у здобутті глядацької цікавості успішно конкурують із зірками шоу-бізнесу. А чого ви ЩЕ хочете від політиків? Збільшення громадських статків – це функція не політиків, а громадськості.

Так, нині при владі антинародний режим. Проте, є чудовою здатність українців вважати кожний режим антинародним. Саме це і дає надію!

Саме цей антинародний режим впровадив справді гарний кримінально-процесуальний кодекс, чим змусив себе продовжити реформування всієї правоохоронної системи (жодні демократи на це не спромоглися). Саме цей режим найближче посунув нас до євроінтеграції. І вперше здійснив реальні кроки "геть від Москви" у питанні енергозалежності.

Ми плачемо за втраченими перспективами членства в НАТО, нам здається, що рухатися в Європу можна було б і швидше. Але, свого часу Москва здавалася меншим злом у порівнянні з Варшавою, подібно до того, як нині Євросоюз здається меншим злом у порівнянні з Москвою.

"Не очікуйте забагато від кінця світу", можливо, НАТО й не таке вже шкідливе, як розповідають серби, москалі та інші афганці, проте чи так багато в ньому користі? Нам довго пропагували Світову Організацію Торгівлі. Заради вступу до неї ми відмовилися від українського економічного чуда (піратської продукції) й тепер це чудо називається китайським. СОТ мала переповнити наш ринок дешевими споживчими товарами і харчами. Чи ви помітили, щоб щось подешевшало? Можливо, експортерам металопрокату стало краще. Але їм і до того було непогано.

Боюся, що НАТО – така сама розводка. Не дадуть буржуїни нам "ящика варення та бочки печення" за воєнну таємницю, як не дали нічого за ядерне роззброєння. Те саме ядерне роззброєння довело нам, що не варто квапитися. Угоди по Севастополю навіть Януковича привчили не поспішати.

Всі українці, і кожен з нас зокрема, справді стикаються з тими чи іншими труднощами. І кожному з нас варто пам'ятати, що геній відрізняється від нас лише тим, що підбирає камінь спотикання й ставить його наріжним. Найдратівливіше – найцінніше. Заважають москалі? Їх можна продати. Бісить Уряд? Він дарує нам шанс на повстання. Бракує грошей? Іноді це правило таки не працює.

Ми змушені творити Україну з того самого, з чого Г-дь сотворив людину. Чи у вас є інший матеріал?

Перед нами велике майбутнє!

Я все сказав, тепер можете поплакати. Я з задоволенням приєднаюся, сам такий.

Дмитро Корчинський

Читайте також:
  • Корчинський: незабаром на Україну чекає війна з Росією

    19 червня 2009, 10:38
    50
  • Корчинський вимагає в Росії безкоштовного газу й українських шкіл

    8 травня 2009, 14:59
    19
Теги: Корчинський
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Розмістити у блозі Переслати Друкувати
За матеріалами:
Сортувати по:
даті    
популярності    
  • 21 коментар
  • Коментувати
  • nicknicknick 31 января, 21:43
    1  
    не згоден
     
    згоден
    ложить с прибором на всех кто платит тебе копейки это и есть позиция тру украинца. тебе платят за то что ты не бунтуешь а не за работу. в этой статье я тупо ПОЛСНОСТЬЮ согласен с автором. с другими статьями - весьма спорно. если бы Дима придерживался этой политики во всех статьях я бы был его яростным фанатом.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • nicknicknick 28 января, 14:15
    8  
    не згоден
     
    згоден
    Молодца Корчинский сечет тему.Обычно я такого под его статьями не пишу, но тут в яблочко. Американцы могут только мечтать о нашей расслабленной жизни. Право на расслабленую жизнь нам дают нищенские зарплаты. Вот я к примеру будучи инженером-исследователем в гос конторе за 150 уе/мес изобретал не ту хрень за которую мне якобы платили, а стропы типо парашютных чтобы можно было зацепиться за трубу в туалете и спать в рабочее время. Я настоящий украинец. Базара ноль кому многое дадено - с того многое спросят. Нужно ли это лично мне вот вопрос. Корчинский прям почти Диоген. Порадовал спс.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Konstantin Vash 30 января, 07:43
    1  
    не згоден
     
    згоден
    Смешной дядька научился под аватарами прятатся да про себя мед страчить, наверно точно кризис в жизни настал, не развести теперь нацика на идею а работу на контору нужно отрабатывать, интересно какой у него оклад как ветерана СБУ? Чтото все его друзья чиченцы уже давно повыздыхали а товарищ здравствует! панятно на кого работал чтоб жить теперь припеваючи правда восновно за счет жены которой столько рогов понаставил что и шапки места нет, хотел бросить ее да юристка молодая его раньше послала так как не состоялся как мужчина наш герой да и вообще не состоялся, теперь как и Григорий Омельчинко вызывает только чувство жалости и недоумения, так бывает когда люмпин вдруг почувствует себя важным, надуется усы разтопырит и ходит весь такой важный))))))
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    nicknicknick 31 января, 11:46
     
    не згоден
     
    згоден
    много букв ниочем. учитесь отделять идеи от людей. битлы тоже были кончеными наркоманами. и что?
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • rostyslawkindratyk 26 января, 20:28
    3  
    не згоден
     
    згоден
    Це просто переказ старих висерів Корчинського у програмці "Проте" за 2004 р.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    lexlex 26 января, 23:47
    1  
    не згоден
     
    згоден
    по каким критериям "высеры" от "глубоких мыслей" отличаешь? Неужели себя мерой всех вещей ставишь?
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Милава Антоник 26 января, 18:46
     
    не згоден
     
    згоден
    Дмитрий хорош,просто выше всяких похвал.Но мне всё равно ,например, на чём ездят армяне и куда,и зачем он это написал???как бабка на лавке...
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Konstantin Vash 26 января, 16:57
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Дмитрий давно стал пустым балтуном, раньше он еще пытался найти себя в жизни вскрывая горлянки российских пленных солдат в оргих с захвачеными в чечне русскими девушками но оказался лишним на их празнике жизни потому и стал сначала проплаченым Медведчуком штатным болтуном а потом и от туда поперли да и вообще отовсюду поперли, а теперь пишит всякий бред и сам тащится думая что этот набор бредовой болтавни еще комуто интересен, вообще стиль напоминает сумасшедшего депутата Карамазина тот тоже в раде записывается на все выступления хоть и не понимает сам про что говорит!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Evgeniy 26 января, 19:05
    8  
    не згоден
     
    згоден
    если бы он хоть что то из перечисленного сделал в Чечне то уже давно бы на суку болтался.... это всё понты...
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Konstantin Vash 27 января, 06:04
    1  
    не згоден
     
    згоден
    Да пантов тут нет просто товарищ Дмитрий засланый казачек в ряды украинских нацианолистов потому и пидорасят последних а товарищ живет припеваючи в столице и ложил с прибором на своих тупых нациков и смеется с них печатая всякую пургу. Некий господин Путинцев бывший работник ГРУ по полит вопросом очень ярко расказывал как этого субекта привлекли к творческой работе в рядах украинских патриотов и как видим он с поставленой задачей справился! последние в жопе а товарищ в столице фантазии изливает массам и что? хоть ктото из тех кого он попользовал его к суку потащил? нет! жрут свое дерьмо дальше потому как лохи которым и нужен такой лоховод. А Дмитрий потому в религию и ударился что знает что скоро и с него спросится, чувствует что не по христиански со своими братьями мусульманами поступал потому и лыбзает!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Evgeniy 27 января, 08:40
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Константин, последнюю фразу не понял
    цитувати
    поскаржитись на коментар
    Evgeniy 26 января, 19:22
    5  
    не згоден
     
    згоден
    или как это Музычко на зоне пидарасили....))))))))))))))....боевик блиаааа
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Evgeniy 26 января, 14:43
    5  
    не згоден
     
    згоден
    о каких ты там патриотах рассказываешь Дмитрий?...в России должны быть русские патриоты....а другие пусть патриотят на своих исторических родинах...о!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Evgeniy 26 января, 14:52
    3  
    не згоден
     
    згоден
    и не будет никакого варения ни печения.......будет очередное"опущение."....(стихами с вами тут заговорил))))))
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Evgeniy 26 января, 14:54
    2  
    не згоден
     
    згоден
    кто вы им?....братья?....они вас презирают изо всех сил, и ненавидят....но делают сочувственное лицо...
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • AlekseyG-neo 26 января, 14:32
    1  
    не згоден
     
    згоден
    Це хороша здатність бачити в негативному, позитивне. Наприклад, деякі люди можуть занепадати духом що вони не мають грошей на компютер чи планшет але разом з тим у них є час читати бумажні книжки, спілкуватись з рідними, дивитись на захід сонця займатися спортом та інші речі на який вони мають час але з придбанням компютера це все поступово зникає. Прикладів можна наводити багато.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • AlekseyG-neo 26 января, 14:32
    4  
    не згоден
     
    згоден
    Це хороша здатність бачити в негативному, позитивне. Наприклад, деякі люди можуть занепадати духом що вони не мають грошей на компютер чи планшет але разом з тим у них є час читати бумажні книжки, спілкуватись з рідними, дивитись на захід сонця займатися спортом та інші речі на який вони мають час але з придбанням компютера це все поступово зникає. Прикладів можна наводити багато.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Arctium 26 января, 13:54
    4  
    не згоден
     
    згоден
    Схоже,найшла пора і на Дмитра вирощувати капусту,як то було у Діоклетіана.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • EgipetskaySila. 26 января, 13:08
    4  
    не згоден
     
    згоден
    ...Реальный отжиг!!!...Посмеялся от души...Вроде как и нет никаких проблем в Украине....убедительно и с чувством юмора...умеет Дима "убеждать" и заряжать "оптимизмом"...Вот чего не хватало ...тому же Азирову...Надо Диму в пиарщики нанимать....и все будет ...тип топ....будет Украина-сказочной, демократичной и богатой страной супервозможностей...на Диминой бумажке...Дима ..."шо ты куришь"?
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Милава Антоник 26 января, 13:44
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Зависть так или иначе испытывает каждый,не растраивайтесь так,а то украинцы на вас посачувствуют,сказали ж ,что любят они это дело.
    відповісти цитувати
12
Мета-Новости
Loading...
Загрузка...