This version of the page http://tsn.ua/analitika/get-discovery.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-04. The original page over time could change.
Геть Discovery! - Погляди - ТСН.ua
  • RSS-стрічка
  • Архів
  • Зробити стартовою
Вибір Редакції
  • Об'їзну дорогу в Одесі скував величезний затор через розсипаний цукор

    1/12
  • У Києві на гарячому схопили шахрая, який зі скімером спустошував банківські картки

    2/12
  • За поведінку ялтинських маршрутників візьмуться психологи та фахівці з етикету

    3/12
  • Випуск ТСН.Тиждень за 3 листопада 2013 року

    4/12
  • У Києві "Міцубіші" на швидкості "спіткнувся" об бордюр і перекинувся, зарившись у клумбу

    5/12  
  • Трагедія у Таїланді: пором перекинувся під вагою пасажирів, які набилися на верхню палубу

    6/12  
  • Яремче без мобільного зв'язку охопив хаос: туристи не можуть викликати швидку і таксі

    7/12
  • У Німеччині з'являться перші в Європі діти-гермафродити

    8/12
  • Негайної допомоги потребує 3-річна Полінка!

    9/12
  • ТСН створила пародію на російський фільм "жахів" про Україну та асоціацію з ЄС

    10/12  
  • "Дніпро" завершив перше коло чемпіонату України втратою очок у Донецьку

    11/12  
  • Кримська школярка отримала жахливу хворобу після візиту до стоматолога

    12/12  
Дмитро Корчинський

Геть Discovery!

Україна, 23 грудня 2011, 16:06 Друкувати

Ми йдемо в Європу за бонапартизмом, а не за гей-парадами, за істиною, а не за постмодернізмом, за звуками віолончелі, а не негритянського барабана, за Сікстинською капелою, а не за шаурмою, за вірою, а не за вуду...

Древлє чернець полишав ілюзорний світ міста, базару, двору, страстей заради вищої реальності печери, пустелі, посту і праці, яка за висловом св. Бенедикта, теж молитва.

Але людство, за допомогою нечистого, створило другу, ще досконалішу ілюзію – віртуальну. І якщо сатана – князь світу цього, то у віртуальному світі він і князь, і управдом, і системний адміністратор, і ім'я тих, хто зафрендив тебе у фейсбуку – легіон. Раніше біси входили в нас, нині вони через "логін" впускають нас до себе.

Я все ще користуюся літерами й словами, проте вже старанно обмежую розмір своїх послань, бо ви вже нездатні сприймати довгих текстів, брате юзере. А незабаром ви не розрізнятимете і довгих слів, лише картинки й ютубівські ролики.

Нині той, хто біжить від телебачення та Інтернету, в пустелю міста, печеру базару, реальність офлайнових пристрастей, може вважати себе майже ченцем.

Диявол еволюціонує, ілюзії множаться, модні помилки поступляться місцем новим у наступному сезоні.

А я хотів би наголосити на деяких старих істинах офлайну. Вони всі мають коріння у Європі, адже Європа – єдина вартісна реальність, окрім Єрусалиму.

Загрозу суспільству становлять дві категорії громадян: націоналісти та релігійні фанатики. Хотілося б поєднати їх в одну, тим паче, що їх намагаються протиставити одне одній.

Навіщо нація християнам? З Біблії та історії церкви ми бачимо, що коли Бог хоче впровадити нове, в якості інструменту Він бере той чи інший народ.

Як полководець оперує полками (чи нині бригадами), так Бог оперує народами. Отже ми, християни, маємо попіклуватися за те, щоб перетворити українців на меч Бога Живого, авангард війни за віру.

Навіщо Бог націоналістам? Націоналізм – це інстинкт самозбереження нації. Проте, якщо нація спрямовується лише інстинктом самозбереження, вона буде подібна на людину, яка керується виключно страхом. Вона буде жалюгідною.

Окрім того, страх вбив більше людей, ніж відчайдушність. Великій нації потрібна велика ідея. Для британців це була місія білої людини, для американців – тотальна демократія, для німців – торжество раси, проте немає вищої ідеї, аніж ідея Бога. Отже ми, націоналісти, маємо забезпечити націю ідеєю вище якої не буває – крузейд.

Вам це поняття знайоме під арабською назвою джихад, бо ви, мої любі юзери, доволі сильно відірвалися від європейської традиції.

Слуги сатани (продюсери Голівуду, ліві публіцисти, соціал-демократи, православні полемісти) доклали безліч зусиль і сайтів, аби переконати нас, що найкраще – найгірше.

Вони отруїли свідомість наших батьків, але своїх дітей ми маємо різками відігнати від екранів і повідомити їм, що християнізація варварів, хрестові походи, інквізиція, реконкіста, конкіста, європейський колоніалізм, контрреформація, діяльність єзуїтів і релігійні війни – були і залишаються найвищими досягненнями людського духу.

Порнографічні сайти не завдають діткам стільки шкоди, скільки телеканал Discovery, який любить розказати малятам, як брутальні, немиті дикуни-хрестоносці і неосвічені католицькі королі знищували витончену, чудову, прекрасну арабську цивілізацію, від якої взялася вся подальша європейська мудрість.

Дивно, що в цьому вдається переконувати не тільки нас – мешканців дикого поля, але й громадян Євросоюзу, яким варто лише відірватися від екрану і визирнути у вікно, щоб побачити вежі грандіозних романських соборів, багато з яких збудовані ще до початку хрестових походів.

Арабам і не снилася сміливість інженерної думки та витонченість рефлексії їхніх будівничих. Європейська фортифікація завжди перевищувала арабську.

Араби взяли у Європи значно більше, ніж дали їй. Європейці справді запозичили в арабів дещо з того, що ті запозичили в індусів. Переважно екзотику.

Подібно до того, споживачам комп'ютерних іграшок, аніме та продукції Голівуду може здатися, що фехтуванню ми навчилися в самураїв.

Насправді, найкращий прийом самурайського фехтування – сеппуку (по нашому – харакірі). Азіати, особливо японці, завжди програвали європейським колонізаторам у сутичках на білій зброї.

Дункан мак Лауд рубає голови іншим безсмертним японським мечем, а не шотландським палашем не від того, що японський меч кращий, а від того, що ліберали і кріптокомуністи, які при владі у США та Євросоюзі, ненавидять європейську культуру.

Років через п'ятдесят ніхто вже не повірить, що існував якийсь Бетховен до того, як гарлемські негри вигадали джаз.

Ми йдемо в Європу за бонапартизмом, а не за гей-парадами, за істиною, а не за постмодернізмом, за звуками віолончелі, а не негритянського барабана, за Сікстинською капелою, а не за шаурмою, за вірою, а не за вуду, за текстами, а не за коміксами, за експортом культури, а не за імпортом варварства.

За світлом вітражів Сен-Шапель, а не за китайськими ліхтариками, за свободою, а не за хіджабом. І нехай біси і соціал-демократи торжествують в Інтернеті. Ми візьмемо все це в офлайні!

__________________________________________________________________________________

УНІАН
Дмитро Корчинський
Читайте також:

Нащадки тих, хто залишився

Путін хотів би мати в Україні "русскій миръ" (мало хто розуміє, що воно означає. Найлегше це візуалізувати так: Батий верхи на Достоєвському. Батий б'є нагайкою, Достоєвський рефлексує, але біжить трошки кульгавим клусом).

Теги: Дмитро Корчинський
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Розмістити у блозі Переслати Друкувати
За матеріалами: Дмитро Корчинський
Сортувати по:
даті    
популярності    
  • 26 коментарів
  • Коментувати
  • Николай Канарь 6 января, 20:08
     
    не згоден
     
    згоден
    Писати Ви, пан Корчинський, дуже вмієте, ясна річ (як же: "цицерон", а може й "демосфен") Однак те, що Ви "старанно" обмежуєте "розмір своїх послань", теж непогано (що б було, якби не обмежували, страшнувато й подумати), бо ми справді "вже нездатні сприймати довгих текстів", та довгі слова ще розрізняємо. Дуже дивно від Вас (!) чути: "Загрозу суспільству становлять дві категорії громадян: націоналісти та релігійні фанатики". У спрощеному вигляді може воно й так. Ну, щодо других заперечень нема. А в націоналістах дуже багато позитивного. Інша річ, коли вони стають "махровими націоналістами" (до яких ми можемо віднести й Вас), а тут вже й фашизм неподалік. Між іншим, Ви пишете: "Отже ми, християни, маємо попіклуватися за те, щоб перетворити українців на меч Бога Живого, авангард війни за віру". Отож бо й є, у багатьох "гарячих точках" світу меч не меч, а мурло нашого авангардистського націоналіста визирає. Мабуть "в якості інструменту" впроваджує "щось нове". Автоматом...
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Shkapa_ua 29 декабря, 23:44
     
    не згоден
     
    згоден
    Велика справа ВІРА, та проблема в тому, що в Україні багато церков, а піти нема куди. Вчорашні КГБісти та комсомольці, яким не знайшлося місця у владі кинулися захоплювати церкви з середини. Люди, які не мають найменшого уявлення про віру вивчили декілька релігійних кліше за допомогою яких намагаються зомбувати оточуючих з меркантильною цілью привласнити собі матеріальні цінності легковірних. СБУ форсує "лекції" серед інтелігенції "про віру" з метою загнати інтелігенцію на маргінез в самокопання. Аби тільки усунути думаючих людей від соціальної боротьби і політичних акцій.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    kitsemen 30 декабря, 00:40
    1  
    не згоден
     
    згоден
    отож, коли церкви використовуються для зомбування, як засіб контролю, та для заробітку грошей - для чого вони тоді? невже "віра" не може без них обійтись?!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    zelik67 30 декабря, 08:03
    1  
    не згоден
     
    згоден
    Shkapa_ua.не розумію чому тобі мінусують.адже висновок правильний пишеш
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • kitsemen 29 декабря, 23:34
    2  
    не згоден
     
    згоден
    йдіть йдіть за своєю вірою, от в Україні гидота ця явно не треба. ми зневірені; от грошей би.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Юрий Лукшиц 26 декабря, 06:33
    3  
    не згоден
     
    згоден
    Автор зачудил. Совет - хватит отмечать Новый год, он еще не наступил.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Lyuty 25 декабря, 16:59
     
    не згоден
     
    згоден
    І тільки так Корчинський , в нашому реактивному світі . Стислість ....
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    AlekseyG-neo 26 декабря, 10:19
    6  
    не згоден
     
    згоден
    В нашому реактивно деградуючому світі стислість необхідна, бо коли людина заходить в інтернет і бачить текст який більший від пяти простих речень уникає його і іде дивитись ролики на ютуб. Там думати не потрібно, а тільки дивитись.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Shkapa_ua 29 декабря, 23:48
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Не треба так драматизувати. Жіночі романи та іншу галіматью читають запоєм.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • anny_donetsk 24 декабря, 17:28
    4  
    не згоден
     
    згоден
    Щось тут все до купи: Інтернет, фейсбук, віртуальні ілюзії; боротьба Бога с дияволом; національна ідея; Євроінтеграція. Здається, що чотири статті змішали між собою, а винуватим залишився чомусь Discovery (?).
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    EgipetskaySila. 26 декабря, 12:41
    1  
    не згоден
     
    згоден
    ...А все , как всегда, смешалось в голове у бедного украинца.....Все как и триста лет назад...Вот где оказывается "собака порылась". Вот откуда все наши беды...И Хмельницкий когда то много думал,думал....и "выбрал"....Думал о Европе, а в итоге получилась....опа...(Дискавери тогда не было)..Вывод - надо меньше думать!...
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    anny_donetsk 26 декабря, 21:34
    3  
    не згоден
     
    згоден
    Успеха добивается тот, кто легко начинает. Не заботьтесь о завтрашнем дне, ибо завтрашний сам будет заботиться о своем: довольно для каждого дня своей заботы. Короче, "чего тут думать, прыгать надо" :)
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • AlekseyG-neo 24 декабря, 14:30
     
    не згоден
     
    згоден
    Статтю про арабську науку ви можете знайти в журналі про Пробудись "Що потрібно знати про соціальні мережі". Стаття на 26-28 сторінці журналу. http://www.jw.org/index.html?option=QrYQCsVrGZNT З неї зрозуміло що арабські вчені зробили великий вклад у світову науку.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Ekleziast Hibernus 24 декабря, 14:04
    4  
    не згоден
     
    згоден
    загалом - ірраціональний вінігрет. місцями читабельне. місцями - повна охінея - особливо про арабів. в свій час (раннє середньовіччя) в них культурний і технологічний розвиток був вищий ніж в братів-християн, які з усіх сил тероризували Єрусалим. І дали араби світу багато - наприклад, цифри, багато наукових надбань....
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Георгій Остапович 25 декабря, 16:44
    1  
    не згоден
     
    згоден
    "Еклезіасте" - так звані арабські цифри, так звана дамаська (булат або сіра криця) сталь , та й багато чого іншого дійсно було "запозичено" арабами в Індії, і лише в 9-10 ст. принесено в Европу через колонізацію Піренейського півострова. До речі, булатна сталь була відома в Індії ще 250-200 років до нової ери.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Shkapa_ua 29 декабря, 23:35
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Запозичене в Індії, клас! Тоді вони перші зрозуміли цінність і запозичили. Крім сталі і цифр (які в собі несуть і римські цифри писані скорописом в горизонталі) не варто забувати Абу Сіна, котрий підняв греко-римську медицину на вищий щабель. Митці і творці завжди дивилися не на релігію чи політику, а на вчителів, які могли дати знання. І в залежності від локального ставлення до них. Знання кочувало з Заходу на Схід і знову верталося на Захід, коли там мінялося ставлення до нього. В кінці-кінців, всі ми живемо на малесенькій планеті з якої ні де не дінемося.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Shkapa_ua 29 декабря, 23:53
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Не варто забувати Китай. Це не тільки ліхтарики. Коли наші пращури ходили в шкурах, їли собі подібних і камлали навколо бовдурів в Китаї вже будували міста-мільйонники з каналізацією та водогоном. Гнали перший самогон та запускали в небо салюти.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • EgipetskaySila 24 декабря, 00:07
    5  
    не згоден
     
    згоден
    ...В Европу мы уже похоже не идем...Хотя те же арабы скоро там станут "титульной" нацией.. Европа слабеет на глазах. Некогда способная на крестовые походы, блиц криги во имя веры и принципов постепенно переродилась в осторожных, заплывших салом (от арабской шаурмы) бюргеров, которых интересуют больше пивные праздники нежели витражи Сен-Шапель или бонапартизм...Пиши на трезвую...Дима...
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Shizafrenick _________ 23 декабря, 19:25
     
    не згоден
     
    згоден
    нас их должностная зависимость в блуд только может завести , 'ани' будут постоянно развивать сюжет так что постоянным будет ожидание ,вся их серьёзность сосредаточенна на разсеивании внимания общественности ,обременяя население суетой , навязывая истерию быта путем воздействия на психику населения навеиванием гипноза реформирования и евроинтеграции _
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    anny_donetsk 24 декабря, 19:14
    7  
    не згоден
     
    згоден
    Как частое созерцание прекрасных женских тел различной степени обнаженности, вопреки всякой логике, приводит к половому бессилию, так и нескончаемые Интернет-баталии, вопреки ожидаемым пробуждению сознательности и активной гражданской позиции, приводят на практике лишь к еще большей инетрности, отстраненному созерцанию событий.С одной стороны здорово обладать информацией, формировать собственное мнение, знакомиться со взглядами других людей. Но что в итоге, каков КПД?Быть может мы просто воруем друг у друга время? Иллюзия общения, иллюзия действия, иллюзия собственной значимости."Мама, почитай про Хаджу Насреддина", -просит сынуля, но мама прилипла к компьютеру, ей кажется, что там что-то важное происходит, на кухне дожаривается рыба, благо в углу экрана часы не дадут ей сгореть. Проходит полчаса, час, вечер, месяц, год. А где же Ходжи Насреддины нашей епохи? Они не ночуют под открытым небом и не видят звезд, они не странствуют по городам и странам и их имен никто не знает, лишь ники.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    EgipetskaySila. 26 декабря, 12:30
    1  
    не згоден
     
    згоден
    Анюта, ну какие "баталии"?...По поводу чего? Разве что по поводу созерцания женских тел....Но как правило , "это" мужики любят пообсуждать между собой...
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    anny_donetsk 26 декабря, 20:57
    3  
    не згоден
     
    згоден
    Давно ли это было? Прапоры и мова forever. А "мужики любят пообсуждать" не только между собой, но почему то стремятся непременно уведомить и объект внимания (видимо для того, чтобы обрадовать "новостью" о том, что данный объект был удостоен внимания).
    цитувати
    поскаржитись на коментар
12
Мета-Новости
Loading...
Загрузка...