This version of the page http://tsn.ua/analitika/buket-tabachnika.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-04. The original page over time could change.
Букет Табачника - Погляди - ТСН.ua
  • RSS-стрічка
  • Архів
  • Зробити стартовою
Вибір Редакції
  • За поведінку ялтинських маршрутників візьмуться психологи та фахівці з етикету

    1/12
  • Випуск ТСН.Тиждень за 3 листопада 2013 року

    2/12
  • У Києві "Міцубіші" на швидкості "спіткнувся" об бордюр і перекинувся, зарившись у клумбу

    3/12  
  • Яремче без мобільного зв'язку охопив хаос: туристи не можуть викликати швидку і таксі

    4/12
  • У Києві на гарячому схопили шахрая, який зі скімером спустошував банківські картки

    5/12
  • У Німеччині з'являться перші в Європі діти-гермафродити

    6/12
  • "Дніпро" завершив перше коло чемпіонату України втратою очок у Донецьку

    7/12  
  • Трагедія у Таїланді: пором перекинувся під вагою пасажирів, які набилися на верхню палубу

    8/12  
  • Кримська школярка отримала жахливу хворобу після візиту до стоматолога

    9/12  
  • ТСН створила пародію на російський фільм "жахів" про Україну та асоціацію з ЄС

    10/12  
  • Об'їзну дорогу в Одесі скував величезний затор через розсипаний цукор

    11/12
  • Негайної допомоги потребує 3-річна Полінка!

    12/12
Дмитро Корчинський

Букет Табачника

Київ, 23 вересня 2011, 15:38 Друкувати

Табачник із безсоромністю хлопчика з київської російськомовної інтелігентної родини, якій так і не вдалося стати московською, заявив, що студентка прагнула подарувати йому квіти. 

Можливо, завтра ми почуємо заяву, що він від неї вагітний. Це сигнал суспільству: якщо ляпас сприймається як подарунок, то (не приведи Господи!) постріл буде сприйнято, як сюрприз, вибух, як салют.

Більшість респондентів незгодна зі вчинком студентки Дар'ї Степаненко, що мав місце на конференції міністрів освіти.

П'ята частина респондентів не задоволена силою удару. 15% опитаних хотіли б, щоб у букеті, яким оперувала дівчина, був захований відрізок металевої труби, 25% вважає, що потрібно було застосувати інший сорт квітів – з шипами, 30% воліли б бачити удар вазоном з квітами й лише 10% тверезомислячих громадян бажають вирішувати проблему Табачника шляхом діалогу з Путіним.

Мене трохи лякають реакції суспільства. Воно не проявило жодного співчуття до міліцейського майора, вбитого у селі Семиполки під Києвом. Певною мірою це можна пояснити нашими культурними асоціаціями, адже прізвище вбивці – Запорожець.

Ми чули це в старовинних думах: запорожець вбиває майора (чи мурзу) – і кому має співчувати правдивий українець? Життя переповнене символами. Нажаль, влада, яка перебуває не в українському культурному контексті, цих символів не розуміє. Тому не використовує адекватних програм управління суспільством, які саме з цих символів складаються.

Скажімо, нинішній режим гнобить опозицію замість того, щоб гратися з нею, грати нею. Опозиція – це важливий механізм стримування не влади, а саме суспільства, каналізування народного незадоволення в ніщо.

Як тільки політиканів та опозиційних вождів не виявляється поряд з натовпом, він одразу вибиває двері Верховної Ради. І це – зауважте – натовп, складений із нещасних чорнобильців і боязких "афганців", які значно поступаються в агресивності дівчатам-студенткам чи бабусям-пенсіонеркам.

Влада має вишукувати найбільш активних незадоволених не для того, щоб їх ув'язнити, а для того, щоб дати їм депутатське крісло, посаду радника при президенті, або ввести до чергової "робочої групи" при Кабінеті міністрів. Пригодовані "незадоволені" швидше погасять народний протест, аніж п'яні міліцейські майори, у яких не вистачає клепки не повертатися спиною до односельчан.

Навіть простуваті американці зрозуміли, що для того, щоб перемогти Талібан, треба інтегрувати його представників до уряду Афганістану. Навіть Москва на пікові своєї могутності усвідомила (в шістдесятих роках), що мало просто розстрілювати і ув'язнювати українців, треба допускати їх до керівних посад в райкомах і виконкомах, щоб не гарчали по кущах.

Перевага держави в тому, що вона може відкусювати від свободи маленькими шматочками, але весь час: ввести обмін валюти за паспортами, заборонити камуфляж, посадити когось із молоді, надати додаткові повноваження ДАІ... Натомість люди можуть підніматися на захист свободи раз на кілька років й тому по балансу завжди у програші.

Тому мета діяльності всих протестних груп має полягати в тому, щоб позбавити державу монополії на насильство. Без цього все марне. Натомість метою держави має бути нейтралізація протестних груп через допущення їх до виборів.

Нещодавно Азаров із Табачником відвідали Столипіна. Поки що не у пеклі. Прийшли з квіточками на могилу. Дехто в Україні вшановує видатних співвітчизників, а хтось – видатних людей, убитих співвітчизниками: Столипіна, Ватутіна, невідомого солдата... обидва пантеони потребують поповнення.

__________________________________________________________________________________

Читайте також:

Що було, що буде, чим серце заспокоїться

Українцям призначено швидше вмирати і більше сидіти. Проте, є і гарна новина! Ми не одинокі: в усьому світі у зв‘язку із кризою збільшуються проблеми з соціальним забезпеченням та, незалежно від економічних обставин, зменшується обсяг свободи.

Теги: дмитро корчинський, аналітика, табачник
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Розмістити у блозі Переслати Друкувати
За матеріалами: Дмитро Корчинський
Сортувати по:
даті    
популярності    
  • 30 коментарів
  • Коментувати
  • морожено-пирожене 27 сентября, 21:42
    1  
    не згоден
     
    згоден
    морожено-пирожено 25 вересня, 20:18 Зачем полякам понадобилось создание особого народа, окрещенного “украинским”? У польских писателей можно найти весьма ценные по своей откровенности признания. Например: “Бросим пожары и бомбы за Днепр и Дон, в самое сердце Руси. Возбудим споры и ненависть в русском народе. Русские сами будут рвать себя своими собственными когтями, а мы будем расти и крепнуть”. (Завещание польского повстанца генерала МЪрославскаго).
    ШАНОВНИ ПАНОВЕ,ВИТАМ!!!!АЛЕ, ЯКАСЬ МОСКОВСЬКо- ПЕДЕРАТИВНА КУРВА ВЗЯЛА МИЙ НИК!!!!!!!! КУРВИ И ОСЬ ЩО ВАМ МОВЛЮ,БЕЗ РЕЧИ ПОСПОЛИТОЙ НЕ БУЛО Б УКРАИНИ,БУЛА Б МОСКОВИЯ.УРА ПОЛЬШИ И УКРАИНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    -( 1 октября, 03:04
    2  
    не згоден
     
    згоден
    троль!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Дивина! 25 сентября, 18:29
    1  
    не згоден
     
    згоден
    Дивна річ! В самій Росії російська мова не всюди є державною. :) А якщо бути до кінця чесним то в Росії вона є вимираючою! При тому росіяни всіма силами намагаються нав'язати нам-українцям свій залежалий нікому не потрібний "язиг"-товар. Невже ті наші хохли настільки дурні, що будуть послуговуватися тим пропахшим нафталіном "язиком". Це притому що мають солов'їну, милозвучну, близьку їм та рідну мову! :) http://www.regnum.ru/news/1443114.html
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    морожено-пирожено 25 сентября, 20:18
     
    не згоден
     
    згоден
    Зачем полякам понадобилось создание особого народа, окрещенного “украинским”? У польских писателей можно найти весьма ценные по своей откровенности признания. Например: “Бросим пожары и бомбы за Днепр и Дон, в самое сердце Руси. Возбудим споры и ненависть в русском народе. Русские сами будут рвать себя своими собственными когтями, а мы будем расти и крепнуть”. (Завещание польского повстанца генерала МЪрославскаго).
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Не менее интересны мысли ксендза Валериана Калинки 25 сентября, 20:21
     
    не згоден
     
    згоден
    “Между Польшей и Россией сидит народ, который не есть ни польский, ни российский. Но в нем все находятся материально под господством, нравственно же под влиянием России, которая говорит тем же языком, исповедывают ту же веру, которая зовется Русью, провозглашает освобождение от ляхов и единение в славянском братстве. Как же защищать себя?! Где отпор против этого потопа? Где?! Быть может, в отдельности этого русскаго (малорусскаго) народа. Поляком он не будет, но неужели он должен быть Москалем?! Поляк имеет другую душу и в этом факте такую защитительную силу, что поглощенным быть не может. Но между душою Руссина и Москаля такой основной разницы, такой непроходимой границы нет. Была бы она, если бы каждый из них исповедывал иную веру, и поэтому-то уния была столь мудрым политическим делом. Если бы Русь, от природы этнографически отличная, по сознанию и духу была католической, в таком случае коренная Россия вернулась бы в свои природныя границы и в них осталась, а над Доном, Днепром
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Не менее интересны мысли ксендза Валериана Калинки 25 сентября, 20:22
    2  
    не згоден
     
    згоден
    и Черным морем было бы нечто иное. Каково же было бы это “нечто” ? Одному Богу ведомо будущее, но из естественного сознания племенной отдельности могло бы со временем возникнуть пристрастие к иной цивилизации и в конце концов к полной отдельности души. Раз этот пробуждавшийся народ проснулся не с польскими чувствами и не с польским самосознанием, пускай останется при своих, но эти последние пусть будут связаны с Западом душой, с Востоком только формой. С тем фактом (т.е. с пробуждением Руси с не-польским сознанием) мы справиться сегодня уже на в состоянии, зато мы должны позаботиться о таком направлении и повороте в будущем потому, что только таким путем можем еще удержать Ягайлонския приобретения и заслуги, только этим способом можем остаться верными призванию Польши, сохранить те границы цивилизации, которые оно предначертало. Пускай Русь останется собой и пусть с иным обрядом, будет католической – тогда она и Россией никогда не будет и вернется к единению с Польшей.
    цитувати
    поскаржитись на коментар
    Не менее интересны мысли ксендза Валериана Калинки 25 сентября, 20:23
    1  
    не згоден
     
    згоден
    И если бы даже это не было осуществлено, то все-таки лучше самостоятельная Русь, чем Русь Российская. Если Гриць не может быть моим, говорит известная думка, пускай, по крайней мере, не будет он ни мой, ни твой. (A. Tarnowski, Ksiandz Waleryan Kalinka, Krakow, 1887, стр. 167-170)
    цитувати
    поскаржитись на коментар
  • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 25 сентября, 06:26
    3  
    не згоден
     
    згоден
    мацур Вчора, 03:33 У Корчинского постоянно усы вымазаны в дерьме!!!!!К чему бы это??????прим -см Фото.
    +10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000%
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • івівів 25 сентября, 00:30
     
    не згоден
     
    згоден
    Супер: Нещодавно Азаров із Табачником відвідали Столипіна. Поки що не у пеклі.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    -( 25 сентября, 01:02
     
    не згоден
     
    згоден
    глубокий высер!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • juj 24 сентября, 11:55
    1  
    не згоден
     
    згоден
    А психуют тягнибоковцы на Табачника за то, что он с учебников панос про памаранчи смыл и вернул правду про победу советского солдата во время Великой Отечественной.
    відповісти цитувати
    доколе 24 сентября, 12:27
    1  
    не згоден
     
    згоден
    на памаранчей всем насрать, на самом деле. просто этот жидок в учебники допустил только чисто московское видение истории Украины.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    морожено-пирожено 24 сентября, 22:25
    10  
    не згоден
     
    згоден
    история Украины!!!!!-))))ЭТО ТА- ЧТО ОБРАЗОВАЛАСЬ БЛАГОДАРЯ БОЛЬШЕВИКАМ НА ОСКОЛКАХ ЦАРСКОЙ ИМПЕРИИ???????
    відповісти цитувати
  • мацур 24 сентября, 03:33
    4  
    не згоден
     
    згоден
    У Корчинского постоянно усы вымазаны в дерьме!!!!!К чему бы это??????прим -см Фото.
    відповісти цитувати
    шефповар 24 сентября, 06:41
    3  
    не згоден
     
    згоден
    ты постоянно жрёшь дерьмо на завтрак, поэтому оно тебе везде мерещится, друг.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Египетская сила 23 сентября, 23:37
    1  
    не згоден
     
    згоден
    "Нещодавно Азаров із Табачником відвідали Столипіна. Поки що не у пеклі."-пять баллов!!...Хорошо подмечено...Если "покращення" продолжиться еще хотя бы несколько месяцев,то возможность досрочно проведать в пекле многих уродов у нынешней власти появиться со сто процентной вероятностью....
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Макс 23 сентября, 19:49
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Гарно написано. Йде дійсно до поповнення пантеонів. Пора прорядити нашу бидлоеліту.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Думающий 23 сентября, 19:01
    3  
    не згоден
     
    згоден
    Дмитро как всегда в своем репертуаре, ничего конкретного и умного,резюме-все во власти которые не устраивают свидомых козлы и т.п. А вот интересно ,какой бы шум они подняли если кто-то бы кинул в их любимого Ющенко бумажным самолетиком? Загрызли бы до костей. А девка просто дрянь,трусливая (мне нет еще 18 и я не несу ответственности как взрослая) и дурная - используют и выкинут.
    відповісти цитувати
    Галя 23 сентября, 21:02
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Та чого ж..дуже ясно пише : візьміть мене у депутатське крісло і я впокорю незадоволений народ своїми витівками, каналізую їхнє незадоволення в ніщо.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Знающий 24 сентября, 06:39
     
    не згоден
     
    згоден
    Дурашка, Корчинский был один из немногих, кто во время помаранчевой истерии называл Юща "блеклым ничтожеством" в прямом эфире 5-го канала. Тогда его все хаяли и гавкали что он продался, гавкали аккурат до 2009-го года, потом замолчали и свесив псячьи головы молчали, узрев наконец всю сущность своего избранника.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Галя 26 сентября, 15:20
    1  
    не згоден
     
    згоден
    І яким чином це відбілює самого Корчинського? Що він корисного зробив для країни, хоча б в дусі того ж Ющенка? Здається він здатний лише на провокації і заробляння грошей на цьому.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • ага 23 сентября, 17:53
    3  
    не згоден
     
    згоден
    Оце справжня ганьба для міністра Табачника я думаю, що якби його покалічили металевою трубою ефект в суспільстві був би менший. Але з ним ще гуманно повелися і напевно це попередження, в слідуючий раз може бути дійсно металева труба.
    відповісти цитувати
12
Мета-Новости
Loading...
Загрузка...