This version of the page http://tsn.ua/analitika/budanov-zhiviy.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-04. The original page over time could change.
Буданов живий! - Погляди - ТСН.ua
  • RSS-стрічка
  • Архів
  • Зробити стартовою
Вибір Редакції
  • Об'їзну дорогу в Одесі скував величезний затор через розсипаний цукор

    1/12
  • За поведінку ялтинських маршрутників візьмуться психологи та фахівці з етикету

    2/12
  • Яремче без мобільного зв'язку охопив хаос: туристи не можуть викликати швидку і таксі

    3/12
  • Кримська школярка отримала жахливу хворобу після візиту до стоматолога

    4/12  
  • "Дніпро" завершив перше коло чемпіонату України втратою очок у Донецьку

    5/12  
  • Випуск ТСН.Тиждень за 3 листопада 2013 року

    6/12
  • Негайної допомоги потребує 3-річна Полінка!

    7/12
  • ТСН створила пародію на російський фільм "жахів" про Україну та асоціацію з ЄС

    8/12  
  • У Німеччині з'являться перші в Європі діти-гермафродити

    9/12
  • Трагедія у Таїланді: пором перекинувся під вагою пасажирів, які набилися на верхню палубу

    10/12  
  • У Києві на гарячому схопили шахрая, який зі скімером спустошував банківські картки

    11/12
  • У Києві "Міцубіші" на швидкості "спіткнувся" об бордюр і перекинувся, зарившись у клумбу

    12/12  
Дмитро Корчинський

Буданов живий!

Київ, 21 червня 2011, 18:45 Друкувати

Росіянам не вдається виробляти автомобілі й комп’ютери, проте вони мають видатні здібності щодо продукування героїв і святинь, і саме їх експортують до України разом із газом.

Полковник Буданов викрав сімнадцятирічну чеченську дівчину, катував її, вбив, зґвалтував її труп, і став іконою російського патріотизму. Його однак судили, він відсидів термін, який, буває, дають за крадіжку мобілки. Днями в центрі Москви чеченці застрелили його як собаку, тому він навічно залишиться в російській пам’яті як герой. Йому поставлять пам’ятник. Його ім’ям називатимуть вулиці. На його прикладі виховуватимуть дітей.

Наївний читач може не повірити, але автор на власні очі бачив біля Кремля кінний пам’ятник попереднику полковника Буданова – маршалу Жукову.

Можливо, росіянам не вдається виробляти автомобілі й комп’ютери, проте вони мають видатні здібності щодо продукування героїв і святинь, і саме їх експортують до України разом із газом. Натомість українці не спромоглися об’явити героєм навіть генерала Пукача, який з "патріотичних міркувань" відпиляв голову популярному журналісту, а не якійсь там нікому не відомій дівчинці.

Ми залежимо від російських енергоносіїв і телесеріалів. Тому в краєчок "прапора перемоги" який тягають в Україні на парадах, відтепер буде зашито дещицю мощів полковника Буданова.

Подвиг контуженого некрофіла, всесвітньо-історична місія Газпрому, "Побєда дєда", - не є предметом дискусії. Вони або приймаються апріорі, або відкидаються одразу. У нас з поціновувачами некрополковника розбіжності не політичні, але архетипічні. Подібне велике розділення поступово відбувається в усьому світі. Після ліквідації Осами, рейтинг Обами зріс на 9%. Рейтинг Осами зріс на 90%.

Вибір наших базових уявлень про світ здійснюється в т.ч. відповідно до нашої здатності уявляти. За цією здатністю люди діляться на тих, хто все ще черпає з асоціативних глибин Європи, і на глядачів MTV.

Ще у ХХ ст. історичні потрясіння вдиралися в одномірну свідомість і бувало ускладнювали її. Покоління наших бабусь ще деякою мірою черпало мудрість з ландшафту. Нині, попри все, світ значно стабільніший, визискує лише середні якості людини і не ставить нас обличчям до стіни перед екзистенціальним вибором. Навіть чисельність жертв розвалу СССР обчислювалася далеко не мільйонами, як того можна було очікувати. "Повстання мас" завершилося, але маса вже не становить етносу. Її стан визначає не традиція, але "програмна сітка" місцевого ТБ. Якщо раніше мав місце поділ на аристократію і чернь, то нині – на чернь і підпілля, адже президенти, прем’єри й олігархи – теж чернь.

Знизу ми спостерігаємо, як відходить в минуле чесність простоти. Все ще можна зустріти людей, які не потребують споглядання світлових ефектів на оригіналах Караваджо, здатні довго обходитися без симфоній Малера, проте являють чудеса самовідданості, а іноді й мужності.

Але таке трапляється дедалі рідше. Можна припустити, що загальна тенденція в тому, що дезінтелектуалізація корелює з деморалізацією. Ймовірно, в майбутньому до високих душевних поривів будуть здатні тільки витончені натури.

Для того, щоб опанувати систему, треба бути розумнішим за неї. Більше того, є необхідною розвинута гуманітарна здатність, адже система вже занадто складна, щоб було можливим її осягнення через редукцію. В цьому, ймовірно, і полягає основне завдання сучасного мистецтва – у перетворенні на адекватні метафори механізмів цивілізації і досягнень сучасної науки.

В цілому, поезія постачає матеріал і теми для філософії. Проте, нині поезія сама має черпати і матеріал і теми з натурфілософії.

Для прикладу, фізика елементарних і базових часток вже незрозуміла навіть більшості фізиків. Числа мають бути перетворені на образи. Вищезгаданий Караваджо розумів це, коли зауважував, що кожна картина – голова Медузи. Можливо подолати жах зображенням жаху. Кожен митець – Персей.

Персей нам потрібен тут і для того, що час замислитися за новий еллінізм, за створення спільноти осягнення посеред болота нового варварства.

Любий друже, якщо цей текст здається тобі темним і дратує тебе, не сумуй: автор на твоєму боці і припинить писати, як тільки ти припиниш читати.

Якщо коротко, йдеться за наступне: людство неуникнено буде поділено на два класи – на клас людей, здатних читати довгі тексти, перевантажені алюзіями, метафорами, цитатами з греків і латинських апологетів, а також на клас глядачів кліпів. Між цими двома класами точитиметься класова боротьба. Ми, кліпмани, будемо їх ненавидіти, а вони нас зневажатимуть. І нехай допоможе нам дух полковника Буданова!

______________________________________________________________________________

Читайте також:

Наш сусід Газпром

Газпром хоче висмоктати з українців побільше грошей за продукцію тих родовищ, які колись розробив ГУЛАГ, більшість в’язнів якого становили українці.

Теги: Дмитро Корчинський, Погляд
Помітили помилку?
Будь ласка, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl+Enter
Розмістити у блозі Переслати Друкувати
За матеріалами: Дмитро Корчинський
Сортувати по:
даті    
популярності    
  • 45 коментарів
  • Коментувати
  • АЛЕКСАНДР 22 августа, 13:05
    1  
    не згоден
     
    згоден
    КОРЧИНСКИЙ ГЕРОЙ!!!!!! ТАК ПИШЕТ КАК БУДТО САМ РЯДОМ С БУДАНОВЫМ БЫЛ !!! ОН ПРОСТО РУССОФОБ ГОЛИМЫЙ
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • МИХАИЛ 31 июля, 13:12
    1  
    не згоден
     
    згоден
    корчинский пиз..н.в реалии: эльза кунгаева-снайпер и трахали ее боевики басаева(родители не хотели экспертизы),поэтому срыгнули в норвегию,когда все выяснилось.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Yaroslav 25 июня, 04:56
    1  
    не згоден
     
    згоден
    Znovu pochatok pro odne ,dali pro schos inshe,zabagato filosofii dlya krotkoi statti, intelekt avtora bezperechnyi,ale chy to potribno pokazuvaty v statti pro kryminal,yakym by vin ne buv
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Евгенмй 24 июня, 19:07
    1  
    не згоден
     
    згоден
    В статье много желчи. Много ненависти к русским людям. Чувствуется бандеровская озлобленность и ненависть. Чувство неудовлетворенности и неполноценности гложет автора статьи.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    Аленебой 26 июня, 08:34
    1  
    не згоден
     
    згоден
    Бандеровцы у вас засели в голове. Правда о них вы вспомнили лишь увидев фото Корчинского под статьей, который кстати никогда себя к бандеровцам не причислял. Да и не мог им быть. На дворе 21 век, а бандеровцы были в первой половине 20-го, правда они застряли в головах миллионов таких как вы, не без помощи убогой пропаганды "русских людей" из Кремля. Сами-то они давно замирили своих людишек, и прах Деникина с почестями перезахоронили, и с бывшими солдатами вермахта ветеранские возложения цветочков ежегодно устраивают "жертвам второй мировой". Как раз в их имперские планы не входит подобное осмысление и примирение украинского народа. И кстати, где там у Корчинского "много ненависти к русским людям"? Уж не в фразе ли "росіянам не вдається виробляти автомобілі й комп’ютери"?
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    ghost8839 27 июня, 14:01
    1  
    не згоден
     
    згоден
    Маскаль сам собі ворог, а не "бендеровці" і "хахли".
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Барокко 24 июня, 16:26
    5  
    не згоден
     
    згоден
    Можна по-різному ставитись до Корчинського як до особистості і політичного діяча, але погодьтесь, пише він шикарно :)
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Северянин 23 июня, 11:15
    2  
    не згоден
     
    згоден
    Вся РФ, сплошные герои будановласовцы. Убиватьи предавать, грабить и воровать.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    лох 10 июля, 06:26
     
    не згоден
     
    згоден
    Это ты о Каклах , убогий ?
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Мейнстрім 23 июня, 09:58
     
    не згоден
     
    згоден
    Початок цікавий, а потім пан Дмитро, якого, до речі, вважаю, найкращим українським публіцистом , збився на якісь пустопорожні філософствування. В цьому матеріалі він не в ударі.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • я з Волині 22 июня, 17:53
     
    не згоден
     
    згоден
    Гриць Вчора, 21:34 Эк как распетушились те, кто привык "во избежание жертв" сдаваться. Ваши-то кроме грабежей и убийств безоружных ни на что годны не были. Было бы меньше таких уродов, как Мельник с Бандерой да Шухевичем, может, и жертв на несколько миллионов было меньше.
    Бандера і Шухевич, УПА єдині хто боровся з двома окупаційними режимами
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    галицяйский ликбез 22 июня, 21:08
    1  
    не згоден
     
    згоден
    украинцы боролись против фашистов а бандеросволота боролась против Украины на стороне гитлера и целовала ему сапоги !!!
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    маскальский протез 22 июня, 23:08
     
    не згоден
     
    згоден
    сори за афтоп, но мине мала платят, патаму я выучил толька слова "бандеросволота" и "сапоги", поэтому я и криативлю што магу между ними двамя...а, извените, пришол мой шеф, пара ему задницу падставлять
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
    -( 23 июня, 01:07
     
    не згоден
     
    згоден
    000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000хунь % а вони от бандеросволоты на все 100
    цитувати
    поскаржитись на коментар
  • P.I.Darasyuk 22 июня, 13:19
    3  
    не згоден
     
    згоден
    Хєрня якась.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
  • Віка 22 июня, 11:57
    1  
    не згоден
     
    згоден
    тю-тю, відкрили Америку. Розумних у постсовковому суспільстві продовжують ненавидіти з різною інтенсивністю в дусі совка. До чого призводить нівеляція розуму і компетентності можна зараз спостерігати на прикладі сучасної верхівки у керма країни та результатів їхньої діяльності. Розумних не люблять на всьому пострадянському просторі і намагаються їх всіляко принизити, не дати "ходу". Люди не хочуть звикати до того, що треба працювати, аби отримати якісь більші блага. І не розуміють, що для розумних ці блага зазвичай не матеріальні, а тому боятися їхнього "панування" не варто.
    відповісти цитувати
    поскаржитись на коментар
123
Мета-Новости
Loading...
Загрузка...