This version of the page http://www.theatreonpodol.com/ukr/employee (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-11-01. The original page over time could change.
- Театр на Подолi
  • Про театр
  • Директор
  • Вистави Віталія Малахова в Театрi на Подолi
  • Вистави Віталія Малахова в iнших театрах
  • Співробітники
  • Каса
  • Контакти
  • Палац "Україна"
  • Театральна вiтальня

ХУДОЖНЬО-КЕРІВНИЙ СКЛАД

ПОГРЕБНЯК Марія Сергіївна

Головний художник

Молода художниця-професіонал, щира у творчості, вона працює з багатьма культурними ландшафтами й майстерно передає настрій будь-яких сценічний постановок. Після закінчення в 2003 році Дніпропетровського театрально-художнього коледжу вступила до Київського національного університету театру, кіно і ТБ ім. І. К. Карпенка-Карого, який закінчила з відзнакою. Паралельно працювала в Київському театрі ляльок. Людина різнопланової спеціалізації: викладач, художник-виконавець живопису, художник-оформлювач ігрових ляльок, режисер лялькового театру. З 2007 року - головний художник Театру на Подолі. В ії активі ряд сценографій для прем'єрних вистав театру: "Дворянські вибори", "Дзеркало Сен-Жермена", "Сто тисяч", "Антракт", "Вертеп", "Мертві душі" та ін. В 2009 році Марія Погребняк стала лауреатом "Київської пекторалі" за кращу сценографію (вистава "Легенда про Фауста" в Національному академічному драматичному театрі ім. І. Франка).

РУДЕНКО Ніна Олексіївна

Художник по костюмах

Народилась, зростала і навчалась у Москві. За фахом: модельєр-конструктор чоловічого та жіночого одягу. До Києва переїхала 1982 року. Працювала в Київському міському театрі ляльок і Київському експериментальному театрі. Брала участь у створенні лялькових, дитячих, драматичних і вуличних вистав. Співпрацювати з Театром на Подолі розпочала в 2004 році. Саме завдяки талановитим рукам майстрині-модельєра в сценічній грі світла і тіні передається неповторний колорит всього театрального репертуару. Роботи художниці Ніни Руденко вирізняються надзвичайно точною репрезентацією "духу часу", тобто тонкою низкою дрібниць, завдяки яким глядач стає інтерактивним співучасником історії. Це барвисті, яскраві й неповторні костюми в постановках "Вертеп", "Дивакуватий Журден", "Дворянські вибори", "Сто тисяч", "Передчуття Мини Мазайла" та ін.

ШАРИПІНА Олеся Олександрівна

Керівник літературно-драматургічної частини

Готує договори на створення і придбання нових творів. Контролює виконання авторами договірних зобов'язань. Забезпечує реалізацію прав автора, сумісно з Українським агентством з авторських і суміжних прав несе відповідальність і контролює виконання договірних зобов'язань. Здійснює контроль за реєстрацією авторського права і договорів, що  захищають права автора. Подає довідки в ДП УААСП про нові прем'єри в театрі. Редагує всі рекламні видання. Здійснює зв'язок із пресою та радіо. Готує і передає для публікації інформаційні матеріали про творче життя колективу.

АНТОНОВА Тетяна Анатоліївна

Помічник художнього керівника

Завідуюча трупою, координатор репетиційної та постановчо-виконавської діяльності театру. Творчий шлях в Театрі на Подолі розпочинала в 1988 році з роботи костюмера, з 1993-го до кінця 2007 року була помічником режисера. Коло діяльності завідуючої трупою надзвичайно широке. Це ведення вистави (організація репетицій, готовність сцени перед виставою), складання графіків зайнятості, контакти з запрошеними акторами, створення архівної бази репертуарних вистав театру. Такий масив вимагає величезної працездатності, витримки, міцного здоров'я, оптимізму й, звичайно, почуття гумору - всі ці якості дивним чином поєднуються в нашій завідуючій Тетяні Антоновій.

БОРИСОВ Володимир Валерійович

Керівник музичної частини

Професіонал звукової режисури і технічного оснащення театральних видовищ, відомий спеціаліст з дихальних та психофізичних технік, викладач Першої міжнародної школи телебачення. Створив музичне оформлення практично всього діючого репертуару Театру на Подолі. Розпочинав свій творчий шлях у 1980 році звукорежисером у Театрі естради (звуковий супровід вистав "Я - Київ", "Ніч чудес", "Шахрай мимоволі" та ін.). З 1985-го по 1987-й працював з трупою Київського молодіжного театру, з серпня 1987 року - в Театрі на Подолі. Одночасно співпрацює з відомими київськими театрами: Театр юного глядача ("Ніч на Полонині", "Лісова пісня", "Два клени", "Вождь червоношкірих", "Поліанна" та ін.), Новий театр на Печерську ("Майстер і Маргарита"), Театр російської драми ("Дон Жуан"), Театр ім. І. Франка (тех. частина постановки "Едіт Піаф").

БОРИСОВА Анжеліка Йожефівна

Балетмейстер-постановник

Практично всі танцювальні й балетні сцени діючого репертуару  Театру на Подолі поставлені Анжелікою Борисовою, вони оригінальні, самобутні, передають колорит і настрій сценічної постановки. Роботи балетмейстера вирізняються гарним смаком і стилем. Анжеліка Борисова закінчила Державну академію керівних кадрів культури і мистецтв. Спеціалізація: хореографія. Ставила танцювальні номери у виставах Театру російської драми ім. Л. Українки, Театру драми та комедії на Лівому березі, Молодому театрі й театрі "Колесо". Працює балетмейстером ТЮГу, викладає в Київській дитячій академії мистецтв на театральному факультеті, веде пластично-танцювальні й оздоровчі тренінги.

КУДЛІНСЬКИЙ Володимир Анатолійович

Асистент режисера

Режисер, актор, журналіст. Закінчив Національний державний педагогічний університет ім. Драгоманова, спеціальність - український філолог. Навчався в Театр-студії "Дельфи" (керівник Сергій Ененберг). З 2004-го по 2007-й працював автором і ведучим програм на Радіо Київ, 98fm: "Афіша", "Прем'єра", "Його величність театр", "Сімейна абетка", "Автограф". Режисер-постановник, сценарист театралізованих балів: "Ромео і Джульєтта" (Київська фортеця, 2008), "Бал у Лоренцо Медичі" (Національна філармонія України, 2009). З 2008 року - журналіст: інтернет-видання "Культпросвет", газети "Бульвар", "День", "2000". Зараз студент Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. Карпенка-Карого. Спеціальність - режисура драматичного театру (курс Костянтина Дубініна).

АДМІНІСТРАТИВНО-УПРАВЛІНСЬКИЙ СКЛАД

ШКУРАТОВА Тетяна Володимирівна

Директор-розпорядник

Очолює фінансову групу театру з 1990 року, грає основну роль в управлінні його діяльністю. Здійснює і контролює практичне втілення в життя розробленої театром культурної політики. За висококваліфіковане планування і координацію діяльності технічних служб, постановчої та матеріальної частини Київського академічного драматичного театру на Подолі неодноразово нагороджувалась почесними грамотами й цінними подарунками Міністерства культури, Київської міської адміністрації, Головного упраління культуры КМДА м. Києва.

КОВАЛЬ Володимир Володимирович

Заступник директора

Здійснює контроль над постановчою частиною театру. Актор театру та кіно. Працював, як актор: Вільний театр, Київський театр драми і комедії на Лівому березі Дніпра, Київський театр "Ательє 16" та ін., як директор: Київський театр "Ательє 16", Театр на Подолі. 

ХАРЧЕНКО Тетяна Іванівна

Начальник відділу по роботі з глядачами

За освітою економіст, закінчила Інститут народного господарства ім. Коротченка. П’ятнадцять років пропрацювала в банку і навіть не думала, що у житті з’явиться театр. Але все вирішив випадок. У 2003 році в Києві виник Театр "Ательє-16", і несподівано запросили на посаду головного адміністратора... З 2008 року працює в Театрі на Подолі.

ПРУДОВА Ірина Євгенівна

Головний адміністратор

Ірина Євгенівна вже 12 років кожного вечора зустрічає глядачів при вході до театру сценічної площадки Гостинного двору. Її доброзичливість та гостинність с першої хвилини вводять гостей, що прийшли до театру на Подолі, в атмосферу прекрасного. Організаційні моменти вирішуються швидко та легко, вона завжди  готова дати відповідь на будь-яке питання стосовно театру та його репертуару. Професіоналізм Ірини Євгенівни, відкритість у спілкуванні в роботі з людьми, – візитна картка нашого театру.

ХУДОЖНЬО-ПОСТАНОВЧА ЧАСТИНА

КРУГЛІКОВА Ольга Олексіївна

Начальник костюмерного цеху

Ще з дитинства закохалася у театр і мріяла опинитися там. Але життя склалося інакше: спочатку технікум легкої промисловості, потім курси закрійників, декілька років пропрацювала в ательє… Втім, дитяча мрія не полишала, і ось я – у Київському театрі драми і комедії. Шила костюми для сцени. Пропрацювала там 7 років. А з 1988 року перейшла у пошивний цех Театру на Подолі на посаду закрійниці, потім стала начальником костюмерного цеху, і уже 22 роки праюцює в Театрі на Подолі.

КОНОНЕНКО Лариса Володимирівна

Начальник гримерного цеху

Учасник міжнародних конкурсів перукарського мистецтва і декоративної косметики. Великий досвід у престижних салонах Києва та Донецька. П’ять років пропрацювала гримером-перукарем в Київському театрі «Ательє – 16». З 2008 року працює в Театрі на Подолі. Серед захоплень мистецтво постижеру.

ШЕВЧЕНКО Сергій Олександрович

Начальник звукоцеху

Інженер, звукорежисер. Народився і виріс у Києві. Навчається в Державній академії керівних кадрів культури і мистецтв. В 2006 році до театру прийшов через нестримну любов до професії і театрального мистецтва. Працював звукотехніком в "Gali-Leo", а також інженером, звукорежисером і аранжувальником Київського індустріального технікуму. 

ТАРАНОВ Олексій Вадимович

Начальник постановчого цеху

Майстер своєї справи, закоханий у роботу. Кар'єру розпочав працівником сцени в Театрі оперети. В 1997 році працював у Театрі на Подолі, де все починалось з нуля. В 90-х роках фінансові труднощі в країні змусили кинути театр і шукати інші можливості заробітку, але в 2006 році повернувся, адже "якщо любиш театр, то нікуди від нього не дінешся!". 

КАЧАНОВ Андрій Борисович

Начальник бутафорського цеху

Театральних справ майстер. Випускник Київського художньо-промислового технікуму (КХПТ) 2003 року, нині перейменованого в Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва й дизайну ім. М. Бойчука. Закінчив також в 2007 році Київський національний аграрний університет (факультет лісового садово-паркового господарства). До того, як прийшов до театру в лютому 2008 року, працював на багатьох меблевих підприємствах Києва, співпрацював із дитячим ляльковим театром "Браха", за власною універсальною методикою викладав йогу та інші східні практики.

МУЗИРА Олена Анатоліївна

Начальник господарчого відділу

Як годиться, у хорошому домі має бути сумлінна господиня. Завдяки цій людині в театрі завжди чисто і красиво. Як начальник господарського відділу, цього ж вимагає від чергових, прибиральниць,підсобних робітників… Усе робить для того, аби і глядачі, і артисти в театрі почувалися затишно і комфортно.
Нравится
Tweet