This version of the page http://www.dinai.com/consultations (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-09-14. The original page over time could change.
Компания "Динай":: Законодательство Украины. Компьютерные справочно-правовые системы
Авторські консультації
  • Огляди законодавства
  • Авторські консультації
  • Календар бухгалтера
  • Анонси преси
  • Профільні семінари

2013-07-26 14:20:49
Облікові наслідки крадіжки на підприємстві

Автор: Тарас Шарий

Працівник скоїв крадіжку зі складу. Викрадений товар (основний засіб) дорого коштує, а тому чи можна якимось чином утримати його вартість із заробітної плати винуватця? Як відобразити крадіжку в податковому обліку?

2013-07-16 13:19:56
Працівник не відпрацював повний місяць: як застосовувати податкову соцпільгу

Автор: Наталія Михальченко

Чи застосовується податкова соціальна пільга (далі – ПСП), якщо працівник відпрацював неповний робочий місяць (наприклад, частину місяця був у відпустці за свій рахунок)? Чи необхідно подавати заяву про застосування пільги?

Як оподатковується заробітна плата, нарахована у розмірі меншому,  ніж діюча ПСП?

2013-07-12 14:08:50
Як оскаржити у суді індивідуальну податкову консультацію?

Автор: Анна Скуміна

Розглядаємо процедуру судового оскарження індивідуальної податкової консультації.

2013-07-10 14:05:59
Змінюємо код УКТ ЗЕД у податковій накладній на імпортний товар

Автор: Тарас Шарий

Досить часто трапляються ситуації, коли підприємства одержують аванси за товари, які ще не ввезено в Україну. Можемо сказати однозначно, що в цьому випадку 100%-во бути впевненим у кодах УКТ ЗЕД, які проставлять митники під час ввезення товару, - справа неблагородна і практично марна! Ось і виникає ситуація, з якою має впоратися бухгалтер: як бути з неправильними кодами УКТ ЗЕД у вже виписаних податкових накладних?

2013-06-22 22:22:12
Україномовний зовнішньоекономічний контракт: право чи обов’язок

Автор: Анастасія Обертинська-Єніч

Плануємо співпрацювати з іноземними компаніями. Підкажіть, якою мовою повинен укладатися зовнішньоекономічний контракт?

2013-06-18 15:08:54
Чи вписується заява зі скаргою на постачальника у 365-денні рамки права на відображення податкового кредиту

Автор: Тарас Шарий

Вкотре бачення контролерів вийшло за межі Податкового кодексу України. Цього разу вони вирішили "обрізати крила" заяві зі скаргою на постачальника, суттєво обмеживши строки її подання, а тим самим - і можливість для покупця встигнути поскаржитися на свого контрагента. Як боротися з фіскальним підходом контролерів до вирішення даного питання, ви дізнаєтеся в нашій консультації.

2013-06-11 11:34:33
Компенсація за невикористану відпустку за час вимушеного прогулу

Автор: Ольга Шара

Працівника було звільнено за ініціативою власника на підставі п. 4 ст. 40 КЗпП (прогул без поважних причин). При звільненні була виплачена компенсація за невикористану відпустку. За рішенням суду через 3 місяці працівника було відновлено на посаді. Але працівник звільняється за власним бажанням. Чи потрібно нараховувати йому компенсацію за невикористану відпустку за час вимушеного прогулу?

2013-05-28 13:50:27
Змішане заповнення податкової накладної (рукопис і друкування): що про це каже ДПС та Феміда

Автор: Ольга Шара

Питання змішаного (рукописом і друкуванням) заповнення податкової накладної (далі – ПН) піднімалося бухгалтерською спільнотою не один раз. Багато незалежних експертів з питань оподаткування переконують, що такий спосіб заповнення ПН не має вплинути на формування податкового кредиту у покупця. Але що скаже з цього питання податкова, і чи підтримають її суди? Про це ви дізнаєтеся з нашого матеріалу.

2013-05-25 17:26:30
Забезпечення офісних працівників питною водою

Автор: Ольга Шара

Вже навіть і скептики повірили, що в останні роки клімат у світі зазнав суттєвих змін у бік глобального потепління. Але чи хтось думав, що напоїти своїх відданих трудяг роботодавцю обходитиметься в немалу копійчину. І мова йде не стільки про вартість джерельної водиці (тут хоч є логічність), а скільки про податкові наслідки цієї благородно-фізіологічної мети.

Проте чи то спека вплинула на деякі роз’яснення, чи справа в іншому, але це, на перший погляд, просте запитання має варіаційний розв’язок. Про це ми поговоримо в нашій консультації.

2013-05-21 12:58:58
Чи потрібна згода дружини підприємця на укладення ним кредитного договору

Автор: Анастасія Обертинська-Єніч

Чоловік як фізична особа-підприємець планує укласти з банком кредитний договір для придбання автомобіля. Чи потрібно у такому випадку брати згоду на укладення договору у його дружини?

1 2 3 4 5
Актуальне