This version of the page http://ua.konnov.com/section/1169651494741/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-08-21. The original page over time could change.
Коннов і Созановський - Фармацевтика

Коннов і Созановський — Ми консультуємо клієнтів в різних сферах бізнесу

Фармацевтичний ринок – один з найбільш перспективних секторів української економіки, який постійно розвивається та є привабливим як для українських компаній, так і для зарубіжних інвесторів. Згідно статистичних даних, протягом останніх років щорічне зростання обсягу фармацевтичного ринку складає в середньому 25%, зокрема у 2008 році його обсяг збільшився на 28%. Україна традиційно має сильну науково-дослідницьку базу у фармацевтичній галузі, а також значні виробничі потужності.

На даний час українські виробники фармацевтичної продукції в цілому завершили впровадження стандартів якості GMP (Good Manufacturing Practice), що позитивно вплинуло на якість фармацевтичної продукції, а відповідно і на її конкурентоспроможність. Також слід звернути увагу на тенденцію до злиття українських фармацевтичних компаній із зарубіжними та міжнародними компаніями. Це дозволяє їх більш ефективно використовувати виробничі потужності та розширити асортимент лікарських засобів, а також більше інвестувати у нові розробки.
 
Юристи адвокатської контори «Кононов і Созановський» надають фармацевтичним компаніям комплексні юридичні послуги, зокрема консультування стосовно поточної господарської діяльності, трудовим відносинам, правова допомога у комерційних і договірних питаннях, податкове планування тощо. Ми представляємо інтереси виробників фармацевтичної продукції в органах державної влади, супроводжуємо угоди щодо злиття і поглинання фармацевтичних компаній.  Наші юристи мають значний досвід у сфері захисту інтелектуальної власності фармацевтичних компаній, в тому числі прав на торговельні марки, промислові зразки, винаходи, корисні моделі, здійснюють представництво інтересів клієнтів в судах усіх інстанцій.

Фармацевтичний ринок є одним з сегментів ринку Російської Федерації, що розвивається найбільш динамічно, приваблюючи як російських, так і іноземних інвесторів. Згідно з даними маркетингового агентства DSM Group, 2008 рік став роком підйому і суттєвого зростання фармацевтичного ринку Російської Федерації. Обсяг ринку склав 18,4 млрд. доларів США, що на 25% більше ніж у 2007 році.

Державний сегмент також демонстрував зростання. Більшою мірою це пов’язано з Програмою додаткового лікарського забезпечення, метою якої є забезпечення доступності якісної медичної та лікарської допомоги для пільгових категорій населення Росії. На цю Програму в 2008 році було виділено близько 2,9 млрд. доларів США.

Темпи зростання ринку аптечної парафармацевтики відповідали динаміці ринку в цілому – у 2008 році даний сегмент виріс на 28% і склав 4,05 млрд. доларів США. Найбільш значними сегментами парафармацевтики є косметика та біологічно активні добавки.

Обсяг імпорту готових лікарських засобів у Росію в 2008 році склав 10 млрд. доларів США, що на 36% більше за аналогічний показник 2007 року. В сегменті виробництва продовжувалась хвиля злиттів і поглинань, оскільки виробники намагались закріпити свої позиції на ринку.

Юристи адвокатської контори «Коннов і Созановський» здійснюють комплексне обслуговування фармацевтичних підприємств, а також надають юридичні послуги з окремих питань, зокрема щодо отримання різноманітних дозволів і ліцензій. Ми представляємо фармацевтичні компанії в органах державного управління і супроводжуємо угоди злиттів і поглинань компаній, що працюють в даній галузі. Наші юристи мають значний досвід захисту прав інтелектуальної власності фармацевтичних підприємств, в тому числі на торгові марки, винаходи тощо, включаючи представництво інтересів клієнтів у судах.

Провідний юрист Основна практика Офіс Посада  
Глуховська Тетяна Владиславівна Право інтелектуальної власності Київ (Україна) Партнер
Іванов Олексій Володимирович Корпоративне право Київ (Україна) Керуючий партнер
Коннов Сергій Володимирович Корпоративне право Київ (Україна) Старший партнер
Семеній Юлія Миколаївна Право інтелектуальної власності Київ (Україна) Партнер
Яремчук Олена Михайлівна Корпоративне право Київ (Україна) Партнер