This version of the page http://ua.konnov.com/section/1169651414383/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-08-20. The original page over time could change.
Коннов і Созановський - Нерухомість та будівництво

Коннов і Созановський — Ми консультуємо клієнтів в різних сферах бізнесу

Історично нерухомість була традиційним способом здійснення довгострокових інвестицій. Збільшення попиту на нерухомість в 2000-2007 роках обумовило бурхливий темп будівництва в країні. І це не дивно, оскільки дана сфера господарської і комерційної діяльності була однією з найпривабливіших для національних та іноземних інвесторів. Доходи від будівництва в першій половині 2007 року зросли на 14,5% в порівнянні з 6,9% за аналогічний період 2006 року.

Світова фінансова криза не зменшила, а навіть збільшила інвестиційну привабливість нерухомості в Україні. Внаслідок втрати довіри до фінансової системи у глобальному масштабі, нерухомість залишається унікальним активом для збереження реальної вартості інвестицій. Крім того, зниження цін на нерухомість дозволяє інвесторам придбавати активи за привабливою ціною.

Специфіка поточного стану ринку нерухомості полягає у наявності чисельних об'єктів нерухомості, які реалізуються за ціною нижче ринкової або банками як вилучене заставне майно, або власниками у зв'язку з існуючими фінансовими проблемами.  У зв'язку з цим особливо важливим є проведення належного юридичного аудиту таких об'єктів і забезпечення правильного структурування транзакції.

Законодавство, що регулює будівельну діяльність і ринок нерухомості в Україні, характеризується наявністю великої кількості суперечливих нормативних актів і піддається частим змінам. Процес реструктуризації будівельних компаній вимагає пильної уваги до його переваг та недоліків. Особливу увагу варто приділити аналізу дотримання будівельними компаніями чинного законодавства та нормативних вимог.

Саме тому особливого значення набуває залучення юридичних консультантів, що мають досвід юридичного супроводу проектів у сфері нерухомості. Такі консультанти мають не тільки володіти глибокими знаннями чинного законодавства, але й активно брати участь у законодавчому процесі, що дозволяє передбачати зміни в законодавстві.

Фахівці адвокатської контори «Коннов і Созановський» мають великий досвід у питаннях, пов'язаних з юридичним супроводом угод з придбання і відчуження, оренди і суборенди всіх видів нерухомості та інших операцій з нерухомим майном. Ми консультуємо національних і іноземних клієнтів щодо придбання, оренди та іншого використання земельних ділянок, представляємо їх інтереси в державних органах на місцевому і загальнодержавному рівнях.

До середини 2008 року нерухомість в Російській Федерації постійно дорожчала, чим пояснювалася її привабливість як об'єкту для інвестування. Світові тенденції, безумовно, внесли свої корективи в процес розвитку будівельної галузі і ринку нерухомості в Російській Федерації в цілому. Проте, не зважаючи на кризу ліквідності і помітне зниження цін, нерухомість як і раніше залишається привабливим об'єктом для інвестування, оскільки в поточних умовах є чи не єдиним засобом збереження реальної вартості інвестицій. Крім того, зниження цін як на об'єкти житлової, так і нежитлової нерухомості дозволяє фізичним і юридичним особам набувати активи за привабливою ціною, враховуючи їх безперечне подорожчання в недалекому майбутньому.

У 2000-2007 роках постійне збільшення попиту на нерухомість забезпечило бурхливий темп розвитку будівництва в Росії. У 2000-2008 роках деякі російські будівельні холдинги вийшли на європейські будівельні ринки, їх оборот перевищував мільярди доларів (Інтеко, ПІК, Mirax Group). Це і недивно, оскільки дана сфера господарської і комерційної діяльності довгий час була однією з найпривабливіших для національного та іноземного інвестування. Навіть зараз будівельна галузь не перестає бути привабливим об'єктом для капіталовкладень. Немає сумнівів в тому, що після реструктуризації будівельної галузі Росії її розвиток відновиться, враховую все ще недостатню кількість торгівельних, офісних, логістичних і житлових площ.

Враховуючи це, юридичні чинники, пов'язані з реалізацією прав на нерухоме майно, стають ще актуальнішими. Особливо важливим є належний правовий аналіз і правильна структура процесу придбання об'єкту нерухомості, що дозволить мінімізувати потенційні ризики і уникнути виникнення проблем в майбутньому. Будівництво в Росії є однією із складних сфер бізнесу з підвищеним рівнем відповідальності. В умовах відсутності ефективного законодавства для усунення юридичних проблем необхідний великий досвід, відмінне знання законодавства, а також практичні навики вирішення проблем в цій сфері.

Адвокатська контора «Коннов і Созановський» має величезний юридичної досвід у супроводжені будівництва, проектування об’єктів нерухомого майна, архітектурної і інвестиційної діяльності. Наші юристи надають ефективну юридичну допомогу клієнтам і забезпечують належний юридичний супровід операцій з нерухомим майном, включаючи придбання і відчуження нерухомості, її оренду і суборенду. Ми консультуємо російських і іноземних клієнтів не тільки з питань, пов'язаних з нерухомістю і будівництвом, але і представляємо їх інтереси в судах і органах влади.

Провідний юрист Основна практика Офіс Посада  
Глуховська Тетяна Владиславівна Право інтелектуальної власності Київ (Україна) Партнер
Дербал Євгенія Миколаївна Податкове право Київ (Україна) Партнер
Іванов Олексій Володимирович Корпоративне право Київ (Україна) Керуючий партнер
Кочергіна Олена Миколаївна Комерційне право, нерухомість, будівництво та земельне право Київ (Україна) Партнер
Коннов Сергій Володимирович Корпоративне право Київ (Україна) Старший партнер
Яремчук Олена Михайлівна Корпоративне право Київ (Україна) Партнер