This version of the page http://zib.com.ua/ua/news/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-07-27. The original page over time could change.
Правові новини за сьогодні. Закон і Бізнес

Новини 27.07.2013


Всі новини за:

Останні коментарі

Карпунцов звинуватив Кличка у блокуванні судової реформи
Виталик Никаких сомнений в том, что оопозиция работает на ...
Механізм перерахунку пенсій держслужбовцям визначив Кабмін
Petro Zaharchuk Зарплату дерслужбовцям держадміністрацій підвищили...
Механізм перерахунку пенсій держслужбовцям визначив Кабмін
Петро Захарчук А Мінсоцполітики тупо відмовляється це підтвердити...
Механізм перерахунку пенсій держслужбовцям визначив Кабмін
Петро Захарчук А Мінсоцполітики тупо відмовляється це підтвердити...
Читати всi

27.07.2013

10:46 Тайванський суд зобов'язав жінку заплатити штраф за неявку на власне весілля

Тайванський суд зобов’язав місцеву жительку заплатити штраф за те, що вона втекла з-під вінця. Жінці доведеться віддати за свій вчинок 250 тис. тайванських доларів (майже 70 тис. грн.).

09:52 Сьогодні відбудеться засідання Ради адвокатів України

На черговому засіданні РАУ, яке відбудеться сьогодні, 27 липня, будуть обговорюватися, зокрема, питання про проходження стажування для отримання свідоцтва адвоката, а також про оплату послуг адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу.

09:03 Карпунцов звинуватив Кличка у блокуванні судової реформи

Підготовлений опозицією проект Закону про внесення змін до Конституції щодо формування незалежної судової влади був схвалений юрслужбу УДАРу, проте так і не погоджений керівництвом фракції.

26.07.2013

17:38 ВКДКА не підтримала адвоката Яму з компроматом на кладовищі

Вища кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури не стала задовольняти скаргу адвоката на рішення КДКА Запорізької області про відкриття дисциплінарної справи щодо нього. На засіданні стали відомі не дуже приємні факти з його професійної біографії.

16:37 До конференції готові!

12 липня Рада суддів адміністративних судів визначилася з делегатами конференції володарів мантій, яка відбудеться 20 вересня.

16:32 ВАС пояснив, хто контролює виконання рішення у адмінсправі

Контроль за виконанням рішень здійснюється тим судом, до предметної підсудності якого віднесено розгляд адміністративної справи.

16:13 Альтернативи немає

У проекту змін до розділу «Правосуддя», внесеного до парламенту главою держави, не буде альтернативного варіанта. Представники фракції ПП «УДАР» не підтримали пропозицій.

15:28 Арбітражного керуючого затримали на великому хабарі

Арбітражний керуючий з Одещини всупереч рішенню суду в справі про банкрутство, за $150 тис. дозволив приватному підприємцю продовжувати працювати упродовж всього курортного сезону.

15:00 Банкам необхідно спростити доступ до реєстру банкрутів

Асоціація «Український Кредитно-Банківський Союз» звернулася до Мін’юсту з проханням спростити доступ фінустанов до Єдиному реєстрі підприємств, щодо яких порушено провадження у справі про банкрутство.

14:25 Фундаментальні цінності

В узагальненні практики застосування судами Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, здійсненому ВСС, наведено практику ЄСПЛ у справах проти України за 2011 р. — І півріччя 2012-го.

14:24 Врадіївським гвалтівникам обіцяють перекваліфікацію, а райвідділам МВС — переатестацію

Прокуратура Миколаївської області має у своєму розпорядженні неспростовні докази вини трьох підозрюваних у «врадіївській справі». Про це недавно заявив прокурор Миколаївської області Андрій Курись.

13:50 Суддів ВСС запрошують до Японії для стажування

Під час зустрічі у Вищому спеціалізованому суді з розгляду цивiльних i кримiнальних справ з послом Японії обговорювалася можливість навчання суддів ВСС у цій країні.

13:16 Для контролю за бізнесом створять нову інспекцію

В Україні буде створена державна метрологічна інспекція, яка перевірятиме усіх, хто здійснює метрологічну діяльність - торговельні мережі, автозаправні станції, медичні заклади, лабораторії - на точність вимірювання.

12:40 Закон і Бізнес N 30 (1120). Анонс публікацій

Представляємо огляд найважливіших правових тем тижня, про які можна прочитати в новому випуску газети «Закон і Бізнес» N 30 (1120). 27 липня - 2 серпня 2013 р.

11:59 У роботі органів Укрдержреєстру виявлено численні порушення

За результатами прокурорських перевірок роботи реєстраційних служб зареєстровано низку кримінальних проваджень, внесено майже 50 документів реагування, на вимогу прокурорів притягнуто до відповідальності 10 посадових осіб органів Укрдержреєстру.

11:45 З наполегливістю — до КС!

Які особливості підготовки та розгляду конституційних подань і звернень? Про це учасники засідання комітету з процесуального права АПУ дізналися з уст екс-голови КС.

11:20 Несплата аліментів перейде з категорії кримінальних злочинів у проступки

З пенітенціарного кодексу Естонії запропоновано вилучити статтю про кримінальну відповідальність за несплату аліментів. Згідно з розробленим Міністерством юстиції законопроектом кількість караних діянь зменшується в середньому на третину.

10:55 Опозиція бореться з рейдерством напівзаходами - юрист

Питання про протидію рейдерському захопленню підприємства є актуальним і дуже гострим протягом багатьох років, проте запропонований Оксаною Продан (УДАР) і Андрієм Пишним (Батьківщина) механізм проблему не вирішить.

10:21 Засудженим пропонують дозволити користуватися Інтернетом

Засудженим до обмеження або позбавлення волі пропонують дозволити користуватися Інтернетом за умови, що це буде оплачуватися з особистих грошей засудженого.

09:42 У жовтні розпочнеться новий відбір безоплатних адвокатів

Четвертий конкурс з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної допомоги, проходитиме у жовтні 2013 р. Документи від бажаючих взяти участь прийматимуть з 2 вересня до 2 жовтня.

09:17 Помічників Берлусконі відправили в тюрму за сутенерство

Міланський суд визнав трьох помічників колишнього прем’єр-міністра Італії Сильвіо Берлусконі винними в сутенерстві й засудив їх до тюремного ув’язнення на строк від 5 до 7 років.

09:02 Київські вулиці перекриють на три дні

Сьогодні, а також 27 та 28 липня у Києві буде заборонено або обмежено рух на деяких центральних вулицях у зв’язку із святкуванням 1025-річчя Хрещення Київської Русі.

08:48 Норми вільного трактування

Законодавчі зміни хоча й збільшили розмір санкцій для будівельників та спростили їх застосування, на практиці все ж не сприяли наведенню ладу в будівельній сфери.

25.07.2013

17:58 Діяльність ЗМІ стане прозорішою

Засновників засобів масової інформації для отримання свідоцтва про держреєстрацію ЗМІ зобов’яжуть подавати відомості про співзасновників видання та пов’язаних осіб.

17:29 Завтра судитимуть помічника судді, підозрюваного у смертельному ДТП

Завтра, 26 липня, о 10:00 в Дарницькому районному суді відбудеться перше судове слухання у справі про ДТП, у якому загинув 18-річний студент. Підозрюваним у справі є помічник судді Київського окружного адмінсуду Борис Кириченко.

17:27 У опозиції не вистачило голосів для реєстрації законопроекту щодо незалежності суддів - Петренко

Опозиція не змогла зареєструвати альтернативний президентському законопроект "Про внесення змін і доповнень до Конституції України щодо формування незалежної судової влади" через те, що не вистачало підписів.

16:53 У Донецькому окружному адмінсуді розповіли про свої успіхи

За І півріччя 2013 р. Донецький окружний адміністративний суд розглянув понад 8000 справ, з яких по 7500 було закінчено провадження. Це на 24% більше, ніж за аналогічний період минулого року (5500 закінчених проваджень з 6000 розглянутих).

16:39 Відпустки роботі не перешкода

Прем’єр Микола Азаров уперше за два роки пішов у відпустку. Вирішили відпочити від державних справ і деякі міністри.

16:07 ВС шукає способи забезпечити обов’язковість своїх висновків

Правовий висновок Верховного Суду має обов’язковий характер для всіх судів України, однак відсутній механізм забезпечення такої обов’язковості. Тому українських суддів цікавить досвід найвищих судових інстанцій зарубіжних країн у цьому питанні.

15:37 Президент призначив 36 суддів (прізвища)

Віктор Янукович видав указ про призначення 36 суддів: по троє суддів – у адміністративних та господарських судах, і 30 – у місцевих загальних судах.

15:05 В Україні пропонують заборонити звичайні лампочки

На об’єктах благоустрою, до яких належать, зокрема, вулиці, парки, прибудинкові території, території підприємств та установ, тощо, пропонують заборонити використовувати лампи розжарювання та газорозрядні (люмінесцентні) лампи на основі ртуті.

14:32 На судових сайтах встановлять спеціальні лічильники

На думку членів Ради суддів загальних судів, для отримання більш повних та всебічних відомостей про відвідування веб-сайтів судів доречно встановити відповідні лічильники.

14:01 Повернення «забутого» керівництва

Після того як закон дозволив суддям, які займають адмінпосади, бути членами рад суддів, у складі цих органів з’являється все більше керівництва судів.

13:51 Граничну чисельність працівників ДСАУ визначатиме РСУ

Граничну чисельність працівників Державної судової адміністрації, у тому числі, її територіальних управлінь, затверджуватиме Рада суддів України за поданням голови ДСАУ.

13:24 Високопосадовцям дадуть право на політичну помилку?

Діяння високопоставлених посадових осіб (Президента, Прем’єр-міністра, членів Кабміну) при прийнятті політичних рішень, які нанесли шкоди правоохоронюваним інтересам, пропонують не вважати злочином, якщо посадовець не мав прямого умислу.

12:49 Клітки для підсудних замінять на скляні загородження

ДСАУ вживає заходи, що забезпечать заміну металевих «кліток», що відокремлюють підсудних у залі суду від складу суду та присутніх громадян, на загородження із скла. На сьогоднішній день скляні загородки встановлено у 13 судах.

12:02 Апеляція вирішила додати ще одну статтю судді-хабарнику

Апеляційний суд Волинської області вирішив направити на новий розгляд справу судді Червоноградського міського суду, визнаного винним в отриманні хабара, через занадто м'який вирок.

11:36 Феміда на вибір

Деякі нардепи вважають, що голів судів мають обирати місцеві громади. Однак такі новації можуть поставити суди в залежність від спонсорів, політичних партій і навіть невдоволених громадян.

11:14 Ляшко: міліцію треба скорочувати. «Беркут» - залишити

Чисельність міліції потрібно негайно скоротити вдвічі, провести люстрацію і зробити зі співробітників органів внутрішніх справ шерифів. А от спецпідрозділ «Беркут» слід залишити.

10:37 Перекривати вулиці у годину пік можуть заборонити

Перекривати дорожній рух у годину пік для проїзду окремих осіб (Президента, Прем’єр-міністра, Голови парламенту, а також високопоставлених іноземних гостей) пропонують заборонити.

Створено в Студії Дмитра Бабича