This version of the page http://smf.in.ua/pro_nalogi (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-07-26. The original page over time could change.
Про Налоги | Бизнес - Справка Симферополь

загрузка...

Про Налоги

Податкова нагадує про правила здачі житла у найом

Курортний сезон: надаємо житло у найом згідно з правилами

Сезон літніх відпусток і шкільних канікул в самому розпалі. З кожним днем збільшується кількість гостей Південної столиці Криму, охочих зняти житло у місцевих жителів. Саме тому, питання, пов'язані з оподаткуванням доходів від надання житла у найом, набувають особливої актуальності.

Порядок оподаткування доходів від надання нерухомості в оренду (житловий найом) визначений п.170.1 ст. 170 Податкового кодексу України:

Підприємці-пенсіонери звільняються від сплати внесків до Пенсійного фонду

Як розповіли в Сімферопольской об’єднаной державної податкової інспекції, фізичні особи-підприємці, які обрали спрощену систему оподаткування, звільняються від сплати єдиного внеску, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують відповідно пенсію або соціальну допомогу.

За словами фахівців, вони можуть бути платниками єдиного соціального внеску виключно за умови їх добровільної участі у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Штрафы за непредставление электронной отчетности по РРО отсрочено до 1 января 2014 года

Парламент принял в первом чтении и в целом Закон (законопроект № 2087-1), которым предусмотрено отсрочить до 1 января 2014 года введение штрафов за представление предпринимателями отчетности по кассовым аппаратам не в электронном виде.

Сумма пособия по беременности и родам является базой начисления ЕСВ с 01.07.2013 года

Сумма пособия по беременности и родам является базой начисления ЕСВ с 01.07.2013 года

ГНИ в г. Симферополе сообщает, что с 1 июля 2013 года согласно Закона Украины от 14.05.2013 г. № 231-VII "О внесении изменений в некоторые законы Украины в части назначения и индексации пенсии" общеобязательному государственному пенсионному страхованию подлежат лица, которые находятся в отпуске по беременности и родам и получают пособие по беременности и родам.

При нотаріальному посвідченні договору купівлі-продажу нерухомого майна між фізичними особами податок сплачується за місцем посвідчення такого договору

Фізична особа, яка укладає угоду купівлі-продажу нерухомості з іншою фізичною особою, сплачує податок на доходи фізичних осіб до бюджету за місцем нотаріального посвідчення такої угоди. Тобто податок сплачується за місцем розташування робочого місця приватного нотаріуса або державної нотаріальної контори. Водночас, податок сплачується
до нотаріального посвідчення такої угоди
через банківські установи.

За несвоєчасну виплату зарплати працівники повинні отримати компенсацію, яка оподатковується

За несвоєчасну виплату зарплати працівники повинні отримати компенсацію, яка оподатковується

Норма про податок з грошових переказів з-за кордону існує вже десять років

Норма про податок з грошових переказів з-за кордону існує вже десять років, - Міндоходів

Міністерство доходів і зборів України наголошує, що норма про визнання об’єктом оподаткування іноземних доходів, у тому числі грошових переказів з-за кордону, міститься в українському законодавстві вже більше 10 років.

Грошові перекази із-за кордону оподатковуються

Грошові перекази отримані громадянином України на поточні чи карткові рахунки з джерелом походження за межами України розглядаються, як іноземні доходи. Тому, такі доходи підлягають оподаткуванню за результатами подання річної податкової декларації та за ставками 15 або 17 відсотків.

Громадяни після досягнення пенсійного віку звільняються від сплати земельного податку

Громадяни–власники земельних ділянок, які вийшли на пенсію не за віком (пенсія призначена за вислугу років, по інвалідності тощо), після досягнення пенсійного віку мають право на користування пільгою щодо сплати земельного податку. Пільга громадянам по земельному податку надається за земельні ділянки, що належать їм на правах приватної власності.

Зміни запроваджені щодо звітності по РРО


Які зміни запроваджено щодо звітності по РРО?

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • следующая ›
  • последняя »