<![CDATA[www.0332.ua: Новини Луцька]]> http://www.0332.ua Mon, 22 Jul 2013 15:21:00 +0300 Mon, 22 Jul 2013 16:23:52 +0300 http://www.0332.ua/designsite/logo.png <![CDATA[www.0332.ua: Новини Луцька]]> http://www.0332.ua Zend_Feed uk http://blogs.law.harvard.edu/tech/rss <![CDATA[«Яєчному хулігану» дали умовний термін]]> http://www.0332.ua/article/350508
Мешканцю Запоріжжя Івану Шеметі, який вчинив "яєчний теракт" в Луцьку, призначили умовне покарання.

Нагадаємо, 14 липня, під час візиту Президента Польщі Броніслава Коморовського до Луцька з метою вшанування жертв Волинської трагедії, юнак, підійшов до глави сусідньої держави і розчавив на його плечі яйце, - пише ТРК "Аверс" з посиланням на власну інформацію.

Хлопець прийшов на захід зі символікою "Свободи", проте, як виявилося він належить до проросійської громадської організації"Слов'янська гвардія". Керівники організації заявили, що й гадки не мали про хуліганський задум свого колеги.

Після інциденту з молодиком у присутності адвоката поспілкувалися правоохоронці. Як стверджують стражі закону, хлопця після кількагодинного допиту відпустили. Після цього відомостей про хулігана у пресі не з’являлося.

19 липня юнака засудили. Він отримав один рік позбавлення волі з іспитовим терміном на рік. 

У прес-службі управління МВС України у Волинській області підтвердили вирок суду.
 
]]>
Mon, 22 Jul 2013 15:21:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[Діти-інваліди отримуватимуть на 894 грн більше]]> http://www.0332.ua/article/350268

Президент України Віктор Янукович підписав один із «пакета» законів, спрямованих на реалізацію нових соціальних ініціатив «Діти - майбутнє України» щодо збільшення розміру виплат державної допомоги на дітей-інвалідів.

Як повідомили в прес-службі глави держави, законом №371-VІІ «Про внесення зміни до статті 18 Закону України «Про державну допомогу сім`ям з дітьми» вносяться зміни, що передбачають визначення розміру виплати допомоги на дітей-інвалідів, над якими встановлено опіку чи піклування, на рівні не менше двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку без урахування державної соціальної допомоги на дітей-інвалідів.

Так, згідно з новим законом, 612 дітей-інвалідів, над якими встановлено опіку чи піклування, отримуватимуть державну допомогу, збільшену на 894 грн.

Нині на дітей зазначених категорій передбачено виплату держдопомоги у розмірі двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку.

Водночас в повідомленні зазначається, що незважаючи на положення статті 10 Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам», яким встановлено, що соціальна допомога призначається і виплачується на дітей-інвалідів віком до 18 років незалежно від одержання інших видів допомоги, вказана допомога вираховується із державної допомоги, встановленої на вказані категорії дітей, над якими встановлено опіку чи піклування.

Закон було внесено Президентом України до Верховної Ради як невідкладний. Він набуває чинності з наступного дня після опублікування.

]]>
Mon, 22 Jul 2013 14:06:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[У Луцьку відкрився Музей технічного прогресу]]> http://www.0332.ua/article/350239

Це єдиний музей в Україні, де зібрано яскраві зразки технічного прогресу, починаючи з найпростіших пристосувань первісних часів і до сьогодення.

Про це УНН повідомили в прес-службі Луцької міської ради.

"У нашому музеї основну увагу закцентовано на періоді інтенсивного розвитку технічного прогресу кінця ХХ ст. Проте загалом в ньому представлено всю історію винаходів людства, а найважливіші експонати відображено в натуральну величину на історичному хронографі. Цікавими будуть як доісторичний спис, так і дореволюційний патефон, праобраз сучасного принтера минулого століття, вітчизняний радіоприймач та сучасний іPad", - розповів директор Музею технічного прогресу В’ячеслав Сусалєв.

Також він додав, що музей динамічно розширюватиметься, а його колекція постійно збільшуватиметься, оскільки кожен відвідувач зможе долучитися до його наповнення, надавши музею експонат від себе.

На момент відкриття в експозиції музею нараховується понад 1500 експонатів, які демонструють найвагоміші віхи історії винаходів людства. Усю колекцію розділено на кілька модулів, де представлені реальні експонати технічного прогресу. Зокрема, експозиції фото- та кінотехніки, телебачення, зв'язку, друку, а також звукові транслятори, оптика, ЕОМ та інша техніка.

До слова, вартість квитка – 10 гривень, для дітей – 5 гривень. Усі кошти, що надходитимуть від реалізації квитків спрямовуватимуть у Фонд розвитку обдарованих дітей "Мегамозок".

]]>
Mon, 22 Jul 2013 13:08:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[У Волинській ОДА з'явиться новий департамент з надання юридичних послуг]]> http://www.0332.ua/article/350193

Сьогодні під час оперативної наради голова Волинської обласної державної адміністрації Борис Клімчук розповів про створення нового департаменту в облдержадміністрації, - інформує «Під прицілом».

Так, губернатор області Борис Клімчук розповів усім присутнім, що починаючи з 1 січня 2014 року свою роботу розпочне департамент юридичного обслуговування Волинської ОДА.

За словами Бориса Петровича, такий департамент буде створено на Волині, як перший в Україні.

В департаменті будуть працювати юристи області, аби надавати якісні послуги та гідно представляти область в судових справах.

Створюватиметься департамент в межах реалізації 307-ого Указу Президента, який передбачає збільшення повноважень органів виконавчої влади у регіонах.

"Якщо потрібно буде, то всі юристи департаменту працюватимуть на одну справу", - зауважив Клімчук.

Губернатор впевнений, що контроль в області можна тримати через якісне юридичне обслуговування.

]]>
Mon, 22 Jul 2013 12:11:00 +0300 Влада
<![CDATA[Клімчук не хоче віддавати землю біля Шацьких озер]]> http://www.0332.ua/article/350190

Волинська ОДА стала власником земель рекреаційного призначення у Шацькому районі.

Про це розповів голова Волинської ОДА Борис Клімчук під час оперативної наради 22 липня.

Губернатор Волині повідомив, що нещодавно отримав держакт на землю у Шацькому районі. Наразі власником ділянок є Волинська ОДА.

«Що ми будемо з нею робити, я ще не знаю, але власники – ми», - додав Борис Клімчук.

Він зауважив, що шацькі чиновники пропонували віддати землю місцевій сільській раді, втім, робити цього в ОДА не будуть.

Наразі ж Клімчук дав завдання профільному підрозділу подивитися юридичну базу для укладання договорів, що стосуються використання земель у Шацькому районі. 

«По ставках земель рекреаційного призначення», - уточнив очільник облдержадміністрації.

]]>
Mon, 22 Jul 2013 11:09:00 +0300 Влада
<![CDATA[При розлученні змусять сплачувати кредити обидві сторони]]> http://www.0332.ua/article/349582

Верховний суд вирішив, що навіть у разі розірвання шлюбу обидві сторони зобов'язані гасити борги за кредитними договорами, якщо разом користувалися цією річчю. Це рішення прийнято судом вищої інстанції при розгляді цивільного спору двох подружжя.

«Вести» знайшли в Реєстрі судових рішень цю справу.

Сімейній парі, що створила прецедент, було що ділити: дві машини «Мерседес» та «Сузукі Гранд Вітара», будинки, квартири, ділянки. Каменем спотикання стала «Сузукі», яку дружина брала в кредит. Чоловік вимагав стягнути з подружжя частина вартості машини і стверджував, що платив за борговими зобов'язаннями дружини свої гроші. Дружина подала зустрічний позов. У підсумку з чоловіка стягнули частину боргу, а саме більше 80 тис. грн, а машину залишили дружині - вона довела, що сумлінно оплатила свою частину вартості і що чоловік також нею користувався.

Практика Верховного суду, закріплена в постановах, фактично обов'язкове для застосування всіма нижчими судами, тобто тепер будь-який кредит, узятий одним з подружжя, навіть після розлучення буде пов'язувати колишню сім'ю однаковими зобов'язаннями з погашення боргу.

Юристи кажуть, що раніше практика розділу майна і зобов'язань була досить різноманітною. «Раніше одні суди визнавали, що кредит повинен гасити тільки чоловік-позичальник, який підписував договір, інші судді ділили ці борги навпіл», - пояснила «Вістям» Галина Лефор, адвокат юркомпанії «Ілляшев та партнери». - Нове рішення передбачає, що друга сторона не платитиме за кредитом, якщо, приміром, була куплена річ, якою може користуватися тільки той, хто її здобував, - продовжує Лефор. - Якщо дружина, скажімо, музикант і купувала в кредит дорогий рояль, на якому грала тільки вона, то погашати борг буде вона одна ».

Але якщо чоловік чи дружина доведе, що річчю користувалися обидва члени сім'ї, то і борги поділять. Страховкою від такого рішення може бути тільки шлюбний договір.

]]>
Fri, 19 Jul 2013 17:02:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[Волинянам гроші за молоко обіцяють повернути до осені]]> http://www.0332.ua/article/349482

Волинянам, які не отримали гроші за молоко, здане сирзаводу в Рожищах, гроші повернуть за півтора місяця, - каже голова правління заводу Петро Шванц.

Він під час зустрічі з головою облдержадміністрації Борисом Клімчуком повідомив, що завод викупила група компаній «Терра Фуд», яка більше відома під брендом «Тульчинка», - повідомили у прес-службі ОДА.

«ВАТ «Рожищенський сирзавод» відновив свою роботу 15 травня 2013 року. Тут виготовляють сирний продукт, масло селянське та сушать сироватку. На сьогодні погашено усю заборгованість по платежах до бюджету та податках, сплачено заборгованість із виплати зарплати та працевлаштовано близько 400 людей», - повідомив голова правління підприємства.

Також завод розпочав заготівлю молока у Волинській області. З червня вже виплачено селянам 1,5 мільйона гривень попередньої заборгованості за молоко. 

Остаточно розрахуватись з ними завод планує впродовж наступних півтора місяця.

Нагадаємо, Рожищенський завод зупинився в грудні 2012 року. Через це сотні людей< опинилисябез роботи, а в місті виникла проблема з каналізацією.

У травні завод став власністю товариства «Терра Фуд».

]]>
Fri, 19 Jul 2013 14:48:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[У Луцькому зоопарку зводять вольєр для птахів ]]> http://www.0332.ua/article/349524

У Луцькому зоопарку тривають роботи з будівництва вольєру для птахів, - пише ВолиньПост.

«Не чекаючи фінансових вливань, ми самотужки намагаємося розбудовувати наш зоопарк», - йдеться у повідомленні в групі зоокуточка у соціальній мережі Facebook.

Нагадаємо, будівництво вольєра наприкінці червня.

«На черзі – відкриття пташиного містечка. Уже звели один відкритий вольєр. Поки там живуть декоративні кури різних порід. Незабаром туди ж підселимо і цесарок», - кажуть в зоопарку.

«Будуємо ще один вольєр – для павичів. Він буде високим, просторим. Якраз, щоби птахам було де розгулятися і показати себе відвідувачам у всій красі», - додають працівники звіринця.

 

 

 

]]>
Fri, 19 Jul 2013 13:06:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[Волинь – перша в Україні за обсягом зарплатних боргів «бюджетникам»]]> http://www.0332.ua/article/349513

На Волині працівникам бюджетної сфери боргують зарплату обсягом понад 1,1 мільйона гривень.

За цим показником область - перша в Україні, - пише Волинська правда з посилання на Факти.

З початку року правоохоронці порушили вже 1696 кримінальних справ за фактом несвоєчасної видачі зарплати.

Загалом до червня обсяг заборгованості в країні знизився з мільярда 56 мільйонів до мільярда 43 мільйонів гривень. Більше половини – 564 мільйонів гривень – припадає на працюючі підприємства. Решта – на непрацюючі або фірми, що ліквідуються, а також на підприємства-банкрути.

Разом із тим борги у бюджетній сфері (лікарям, вчителям, працівникам науки і культури) теж незначно зменшилися. 

Найбільший «бюджетний» боржник – Волинська область, яка змогла виплатити людям понад 300 тисяч, зменшивши тим самим обсяг боргу з мільйона 460 тисяч до мільйона 167 тисяч гривень.

Загалом в Україні кількість працівників, яким вчасно не видали зарплату, за місяць зменшилася з 105,5 тисячі до 100,7 тисячі осіб.

]]>
Fri, 19 Jul 2013 13:02:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[На Волині авто злетіло у кювет, водій загинув ]]> http://www.0332.ua/article/349284

Аварія, в якій загинув водій авто, трапилася у Володимир-Волинському.

Машина перекинулася на вулиці Зимнівській 17 липня близько 19:00, ‒ повідомляють у прес-службі волинської міліції.

Слідчо-оперативна група, що прибула на місце події, встановила: водій автомобіля Mercedes Vito, їхав у напрямку села Зимне. На виїзді з міста він не впорався з керуванням, через що авто з’їхало в кювет, де автомобіль перекинувся.

Водій та двоє пасажирів отримали тілесні ушкодження, їх доставили у медзаклад. Там від отриманих травм чоловік помер.

 

 

 

]]>
Fri, 19 Jul 2013 12:01:00 +0300 Пригоди
<![CDATA[Луцький «Авангард» впорядковують до відкриття нового сезону]]> http://www.0332.ua/article/349109

У Луцьку вичищають та впорядковують територію стадіону «Авангард». Основна увага нині – стан футбольного газону та загальне впорядкування території арени, йдеться на сайті ФК Волинь».   

Тож, директор департаменту спортивних споруд ФК «Волинь» Віктор Шелигін розповів, що після того, як навесні газон мав проблеми, викликані негодою, працівники «Авангарду» доклали просто таки титанічних зусиль, аби усі поля, на яких грають чи тренуються команди «Волині», були в хорошому стані. 

«Косили, поливали, вкатували, вичесували… Відмовилися від старого сорту трави застосували канадський», - розповідає Віктор Шелигін, - «Під нову траву використали інші добрива. Нині поля готові до чемпіонату».

Водночас вирішується на стадіоні й проблема освітлення. Постійно триває заміна кабелів та прожекторів. «Під час матчів будуть обов’язкові 1200 люксів, ми застосовуватимемо старі і нові прожектори», - відзначив посадовець ФК «Волинь».

Майже повністю завершено обладнання «Авангарду» й новими пластиковими стільцями. Наразі залишилося встановити сидіння на кілька бокових секторів. «Наша мета – забезпечити глядачу гарні умови для перегляду матчу, аби похід на футбол став для лучан і гостей міста приємним видовищем», - розповідає Віктор Шелигін.

 

]]>
Fri, 19 Jul 2013 09:02:00 +0300 Спорт
<![CDATA[Українців з мінімальною зарплатою перевірять податківці]]> http://www.0332.ua/article/348935

Міністерство соцполітики і Міністерство доходів і зборів України планують провести моніторинг громадян, які отримують мінімальну зарплату, а також їхніх роботодавців.

Про це заявила міністр соціальної політики Наталія Королевська, пише ТСН з посиланням на "Сегодня".

"Зараз ми об'єднуємо зусилля служби зайнятості, Пенсійного фонду та інспекції з праці, тісно співпрацюємо з Міністерством доходів і моніторимо кожну вакансію і людей, які отримують мінімальну зарплату. Всі структури отримали завдання йти і знайомитися з цими людьми, розмовляти з роботодавцем, чому у людини мінімальна зарплата", - повідомила Королевська.

За її даними, мінімальну зарплату в Україні отримують 1,8 млн осіб. Міністр вважає, що більшості з них платять "мінімалку", а решту видають у "конвертах" для мінімізації податків.  Середня заробітна плата, я вважаю, сьогодні необ'єктивна, бо трохи менше 15% людей отримують у нас мінімальну зарплату", - додала Королевська.

Вона зазначила, що з такими роботодавцями буде проводитися робота для того, щоб лояльними методами стимулювати їх підняти зарплату.

Нагадаємо, середня зарплата українців у травні зросла на 20 гривень і становила 3 тис. 253 гривень.

]]>
Thu, 18 Jul 2013 18:00:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[На Волині затриманий посадовець облдержадміністрацій, що за хабарі «кришував» браконьєрів]]> http://www.0332.ua/article/348908

На Волині працівники УБОЗ задокументували корупційні дії заступника начальника одного з управлінь обласної державної адміністрації, який «покривав» браконьєрів за грошову винагороду.

Посадовець вимагав 14 тис. грн. за не притягнення рибалок до адміністративної відповідальності та «кришування» їх протизаконного бізнесу в подальшому.

Відразу після отримання чергової частини коштів у розмірі 8 тис. грн. співробітники УБОЗ затримали хабарника.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст.368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, за яке йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.
Разом з тим, незаконний промисел рибалок не залишиться поза увагою правоохоронців, за даним фактом буде проведена відповідна перевірка, повідомила прес-служба ГУБОЗ МВС України.

 

]]>
Thu, 18 Jul 2013 18:00:00 +0300 Кримінал
<![CDATA[Янукович доручив Азарову знайти гроші на машини для швидкої]]> http://www.0332.ua/article/348927
Президент доручив уряду знайти гроші для закупівлі не менше тисячі спеціалізованих автомобілів для регіональних центрів екстреної медичної допомоги.

Про це йдеться у дорученні Віктора Януковича, опублікованому на сайті президента у четвер.

Як зазначається у документі, до 1 жовтня цього року уряд має вжити "в установленому порядку заходів щодо закупівлі" згаданих машин.

Крім того, Янукович доручив до 2 вересня вирішити питання фінансування оснащення оперативно-диспетчерських служб центрів екстреної медичної допомоги у регіонах з використанням сучасних GPS-технологій.

]]>
Thu, 18 Jul 2013 17:30:00 +0300 Влада
<![CDATA[На відбудеться зустріч з народним депутатом України Миколою Княжицьким]]> http://www.0332.ua/news/348801

Народний депутат України, журналіст, голова підкомітету з питань електронних ЗМІ, фундатор та екс-генеральний директор телеканалу ТВі Микола Княжицький відвідає фестиваль українського опору «Бандерштат».

В рамках зустрічі Микола Княжицький проведе гутірку на тему: «Свобода слова в Україні: міфи та реальність».

 Микола Княжицький – український журналіст, голова редакційної ради телеканалу ТВі, народний депутат України 7-го скликання. В минулому керівник медійних компаній та телеканалів Тоніс та СТБ, УТ-1, Газети 24. Був членом Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Член австрійського Міжнародного інституту преси. Продюсер низки документальних фільмів.

До слова, телеканал ТВі є генеральним медіа-партнером фестивалю українського опору «Бандерштат-2013».

]]>
Thu, 18 Jul 2013 16:47:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[У Луцьку повстанці дадуть бій нацистам ]]> http://www.0332.ua/article/348739

На фестивалі українського опору оживе історія, адже традиційною складовою фестивалю українського опору «Бандерштат» є театралізоване військово-історичне дійство, - повідомляє прес-служба організаторів фестивалю.

На фестивалі опору щороку традиційно відтворюють частинку історії, аби показати героїчне минуле українського визвольного руху України XX cтоліття. Так, починаючи з 2009 року, на фестивалі «Бандерштат» були відтворені бої, сюжетами яких були типові історії боротьби українських повстанців із радянськими військами, коли у 1944–1945 роках волинське село потрапляло під облаву НКВС.

Натомість цього року відвідувачі фестивалю зможуть переглянути захопливе театралізоване військово-історичне дійство «Бій відділів УПА проти підрозділів німецького «Вермахту».

«Вперше за всю історію фестивалю «Бандерштат» ми покажемо бій відділів УПА проти армії Третього Рейху. Вкрай важливо показати, що українські повстанці боролися не лише проти радянських окупантів, а й проти нацистських загарбників. Оскільки нинішня влада часто спекулює цим питанням, намагаючись приховати правду про борців за волю України», – переконує голова Рівненського осередку організації «Пам’ять» Володимир Пастушок.

Зазначимо, що організатором дійства виступає Товариство пошуку жертв війни «Пам'ять».

]]>
Thu, 18 Jul 2013 15:48:00 +0300 Культура
<![CDATA[У Луцьку не всі автобуси доїжджають до кінцевих зупинок, - заступник міського голови]]> http://www.0332.ua/article/348738

Сьогодні заступник міського голови Тарас Яковлев провів нараду із суб’єктами господарювання, які здійснюють перевезення пасажирів у місті Луцьку, - повідомляє відділ інформаційної роботи Луцької міської ради.

Учасники аналізували дотримання графіку за кількістю виходів на рейси по місту. Загалом ситуація непогана, 90 відсотків транспортних засобів добросовісно працюють на маршрутах. Кращі показники на цей час мають підприємець Ігор Голубович, підприємство «Автомотосервіс», ТЗОВ ВТП «Санрайз» ЛТД.

Недоліком у роботі  є те, що не всі автобуси доїжджають до кінцевих зупинок. Перевізники пояснювали, що на їхню роботу впливають сезонні чинники, літом зменшилася кількість пасажирів.

Перед початком наради спеціалісти відділу транспорту та зв’язку управління економіки міської ради та підприємства «Візор» здійснили контроль щодо дотримання руху на двох маршрутах і виявили порушення.

Начальник відділу транспорту та зв’язку управління економіки Анатолій Миронюк сказав, що подібні перевірки відбудуться на усіх маршрутах. «Ми партнери, спільно повинні налагодити роботу транспорту та забезпечити комфортне перевезення лучан», – звернувся він до перевізників.

На нараді також обговорили питання запровадження озвучення   у транспортних засобах та встановлення на зупинках електронних табло, які інформуватимуть про рух автобусів.

Підсумовуючи результати робочої зустрічі, Тарас Яковлев попросив спеціалістів постійно здійснювати моніторинг, який показував динаміку якості роботи перевізників для того, щоб спільними зусиллями постійно забезпечувати належне перевезення у Луцьку.

]]>
Thu, 18 Jul 2013 14:46:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[На фестивалі українського опору оживе історія]]> http://www.0332.ua/news/348793

Традиційною невід’ємною складовою фестивалю українського опору «Бандерштат» є театралізоване військово-історичне дійство. Щороку частинка історії, відтворена під час заходу, показує героїчне минуле українського визвольного руху України XX cтоліття, яке  викликає у глядачів  смуток і гордість одночасно.

Так, починаючи з 2009 року на фестивалі «Бандерштат» були відтворені бої, сюжетами яких були типові історії боротьби українських повстанців із радянськими військами, коли у 1944–1945 роках волинське село потрапляло під облаву НКВС.

Цього року відвідувачі фестивалю зможуть переглянути захоплююче театралізоване військово-історичне дійство «Бій відділів УПА проти підрозділів німецького «Вермахту».

«Вперше за всю історію фестивалю «Бандерштат» ми покажемо бій відділів УПА проти армії Третього Рейху. Сьогодні вкрай важливо показати, що українські повстанці боролися не лише проти радянських окупантів, а й проти нацистських загарбників. Оскільки нинішня влада часто спекулює цим питанням, намагаючись приховати правду про Борців за волю України», – сказав голова Рівненського осередку організації «Пам’ять» Володимир Пастушок.

Зазначимо, що організатором дійства виступає Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять».

]]>
Thu, 18 Jul 2013 14:39:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[Електроенергію у Луцьку відключать на 7 вулицях]]> http://www.0332.ua/article/348735

Через ремонт повітряної лінії, завтра, 19-ого липня, з 9:00 до 15:00 відключать електроенергію на дачному масиві «Маяк» та вулиці Довженка, - поінформували у відділі інформаційної роботи Луцькради.

Також 19-ого липня, у зв’язку з ремонтом на ТП 85, з 9:00 до 13:00 не буде світла за адресами: Дубнівська, 34 та Профспілкова, 11-33.

Відбудеться плановий ремонт на ТП 171, через що електроенергію відключать на вулицях Градний Узвіз, 2, Лесі Українки, 50а, 54, 56, 67, проспекті Волі, 2 та 2а.

Представники мыськради просять вибачення за тимчасові незручності.

]]>
Thu, 18 Jul 2013 13:45:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[Яєчний скандал став причиною скасування польсько-українського фестивалю]]> http://www.0332.ua/article/348406

Вуйт польського села Мірче, яке знаходиться біля кордону з Україною, відкликає польсько-український фестиваль у рамках Дня добросусідства, що відбувається вже кілька років.

Про це повідомляє Люблінське відділення польського інтернет-порталу Gazeta.pl, цитує "Інтерфакс-Україна".

Як пояснило видання, приводом для цього став напад на президента Польщі Броніслава Коморовського під час його візиту до Луцька 14 липня, а також засудження Волинською обласною радою постанови польського парламенту щодо волинського злочину.

Серед причин такого рішення вуйт Мірче Лех Шопинський називає "яєчний" інцидент у Луцьку.

"Було порушено священний принцип гостинності... Незважаючи на те, що президент просить про те, щоб інциденту в Луцьку не надавати особливого значення, я вважаю, що не можна пройти повз нього", - зазначив він.

У заяві, розміщеній на сайті гміни, вуйт також нагадує про рішення Волинської облради, яка засудила постанову польського парламенту про події на Волині у 1943 році й заявила, що українці "вели боротьбу на своїй етнічній території за власну незалежність проти різних окупантів".

За словами вуйта, в атмосфері, де окупантами називають "по-звірячому закатованих жінок, дітей і старих", спільне святкування було б лицемірством.

Він також стверджує, що рішення про відкликання фестивалю є його і тільки його особистим рішенням. Водночас вуйт не приховує, що раніше його вже критикували за зайве ангажування польсько-українського діалогу.

За словами Шопинського, з усіх планованих концертів цього року відбудеться тільки один - у польському Крилові, а понтонний міст не зводитимуть.

Як повідомлялося, глава польської держави 14 липня прибув до Луцька, де разом із представниками української влади взяв участь у заходах у зв’язку з 70-ми роковинами Волинської трагедії.

Після меси в костьолі святих Петра і Павла в Луцьку 14 липня юнак підійшов до Коморовського й поплескав його по плечі, після чого на піджаку польського президента залишилося розчавлене яйце. Міліція одразу затримала підозрюваного, яким виявився 21-річний житель Запорізької області.

]]>
Thu, 18 Jul 2013 10:35:00 +0300 Влада
<![CDATA[У місті на Волині «порозважалися» вандали]]> http://www.0332.ua/article/348401

У Камені-Каширському вандали зруйнували секції парканів, які оточують приватні будинки.

Молодь Каменя–Каширського, у вихідні та святкові дні, любить гарно відпочити, - пишуть Вісті Каменя.

Здавалося б усі розважаються, всім весело - і це лише позитивно. Однак, після таких "гулянь", жителям міста нерідко буває не до веселощів.

Так, в ніч з 14 на 15 липня, повертаючись з дискотеки, група молодиків вирішила продовжити розваги. До того ж в досить незвичний спосіб. Результат їх "веселощів" мешканці вулиці Ковельська побачили зранку. 

А саме городяни, чиї подвір'я обнесено дерев’яними парканами, виявили, що їх огорожі пошкоджені. Тим паче дані пошкодження не дрібні, бо в деяких місцях хулігани повалили секції парканів.

Райвідділ міліції проводить перевірку цього правопорушення.

]]>
Thu, 18 Jul 2013 09:33:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[Українцям доплачуватимуть за купівлю вітчизняних авто?]]> http://www.0332.ua/article/347945

Український уряд найближчим часом розгляне законопроект про грошові доплати при купівлі українськими громадянами вітчизняних автомобілів, повідомив віце-прем`єр Юрій Бойко.

Перший віце-прем`єр заявив: "Відпрацьовуємо законопроект: будемо доплачувати, щоб купували вітчизняне. Найближчим часом направимо його в уряд і в парламент".

Варто відзначити, що, за даними асоціації Укравтопром, в Україні в січні-червні поточного року виробництво всіх типів автотранспортних засобів, за попередніми даними, скоротилося на 54,2% порівняно з аналогічним періодом 2012 року - до 18,24 тис. шт.

Також повідомлялося, що абсолютним лідером за обсягами виробництва залишався Запорізький автомобілебудівний завод. Його частка в загальноукраїнському виробництві автотранспорту, за підсумками перших чотирьох місяців, склала 52%. При цьому обсяги виробництва ЗАЗу знизилися в 2,2 разу, з 11 тис. 848 штук у 2012 році до 5 тис. 287 штук в 2013 році, пише Кореспондент.

Крім вищесказаного, варто нагадати, що Україна з 14 квітня ввела спеціальні мита на імпорт в країну нових легкових автомобілів об`ємом бензинового двигуна 1000-1500 куб. см у розмірі 6,46% і 1500-2200 куб. см - 12,95% незалежно від країни походження та експорту.

Це викликало невдоволення ЄС, Південної Кореї, Японії. Туреччина з 12 липня вже ввела санкції проти України, а Росія заявила про намір обмежити імпорт українського шоколаду, флоат-скла і вугілля.

Раніше також стало відомо, що загроза санкцій у відповідь на введення захисних заходів на імпорт автомобілів змусила українську владу почати шукати компроміс із закордонними торговельними партнерами.

]]>
Wed, 17 Jul 2013 14:02:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[«Луцькводоканал» не може розрахуватися за електроенергію через своє скрутне становище]]> http://www.0332.ua/article/347942

З КП «Луцькводоканал» стягують борг за електроенергію, проте підприємство просить у суду відстрочку, бо не може розрахуватися з боргами.

Про це повідомляє «Під прицілом».

Відтак, ПАТ «Волиньобленерго» в особі Луцької районної філії звернулося до Господарського суду Волинської області з позовом до КП «Луцькводоканал». У своєму позові вони ж вимагають стягнення у сумі понад 524 тисячі гривень заборгованості.

Розглянувши справу, суд все таки ухвалив позов і постановив стягнути з «Луцькводоканалу» зазначену суму коштів.

На виконання рішення суду було видано наказ, згідно якого Другим відділом ДВС Луцького МУЮ відкрито виконавче провадження.

Проте, згодом КП «Луцькводоканал» звернулося до Господарського суду із заявою про відстрочку виконання рішення суду на 6 місяців з посиланням на те, що підприємство перебуває в скрутному фінансовому становищі, якому передувало цілий ряд об'єктивних причин.

Зокрема, такими причинами є постійний ріст цін на паливно-мастильні матеріали; ріст мінімальної заробітної плати; збільшення витрат на сплату податків та зборів; зниження рівня оплати за послуги з водопостачання та водовідведення абонентами - фізичними та юридичними особами, неплатежі зі сторони держави.

Крім того, однією з причин значного погіршення фінансового стану підприємства є постійне коригування Національною комісією регулювання електроенергетики України тарифів на електричну енергію в сторону збільшення.

Важкий фінансовий стан підприємства спричинений також невідповідністю діючого тарифу на послуги водопостачання та водовідведення фактичній собівартості послуг.

Натомість, позивачі подали заперечення проти відстрочки виконання рішення суду на 6 місяців.

Тож, представники «Луцькводоканал» змінили свої вимоги відстрочки і погодилися сплатити борг до 26 липня цього року.

Таким чином, суд все ж ухвалив відстрочити виконання рішення Господарського суду Волинської області терміном до 26 липня цього року включно. 

]]>
Wed, 17 Jul 2013 12:03:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[Юрій Луценко – гість фестивалю українського опору «Бандерштат»]]> http://www.0332.ua/news/347880

В рамках гутіркової частини програми фестивалю українського опору «Бандерштат» виступить Юрій Луценко – один з лідерів акції «Україна без Кучми!» та Помаранчевої революції, екс-міністр внутрішніх справ України, політв’язень режиму Януковича, очільник громадського руху «Третя Республіка».

Під час зустрічі Юрій Луценко проведе гутірку на тему: «Як організувати ефективний опір системі».

]]>
Wed, 17 Jul 2013 11:15:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[Лише 1000 гривень потрібно для проходження санітарно-епідеміологічного контролю на Волині?]]> http://www.0332.ua/article/347937

Лише 1000 гривень потрібно для проходження санітарно- епідеміологічного контролю. Саме стільки представник приватного підприємства дав помічнику лікаря Волинської обласної санстанції, аби ввести свій товар на Волинь без належного санітарно-епідеміологічного висновку.

Чи дійсно чоловік давав хабар, тепер вирішують в суді. Однак проблема - ймовірні свідки події на слухання не з’явилися.

Повідомляє ТРК «Аверс».

У луцькому міськрайонному суді відбулося перше слухання справи щодо обвинуваченого Сергія Біласика. Його підозорюють в умисній дачі хабаря працівникам волинської санстанції за проходження санітарно епідеміологічного контролю товарів.

Прокурор Володимир Романовський розповів: «Досудовим розслідуванням встановлено, що 4-го жовтня 2013 року директор приватного підприємства «Дамар» Біласик Сергій Михайлович, перебуваючи в службовому кабінеті начальника відділення гігієни праці Волинської обласної санітарної епідеміологічної станції Шпак, який розташований в місті Луцьку на проспекті волі, діючи умисно, дав помічнику лікаря Волинської обласної санітарної епідеміологічної станції Ольхович хабар у розмірі 1000 гривень, за проходження санітарно-епідеміологічного контролю товарів ввезених приватним підприємством «Дамар» на територію Волинської області без наявного санітарноепідеміологічного висновку».

Сам підозрюваний заперечує такі обвинувачення. Каже, дасть усі свідчення тільки після допиту усіх свідків, а їх шестеро. Щоправда, з них на судове засідання з’явилися лише двоє. Інші, серед яких правоохоронці нібито саме у цей час перебувають у терміновому відрядження з 2-го липня по 2-ге серпня. Адвокат підзахисного зазначає, що свідки не з власної ініціативи перебувають у відрядженні саме на момент судового засідання. І припускає, їхня відсутність продумана. Не з’явилися на засідання і працівники волинської СЕС, яким начебто і було дано хабар.

Адвокат Сергій Величко зазначив: «У випадку, якщо їх свідчення не будуть підтверджені належним чином у судовому засіданні, то згідно вимог глави 4 КП України дані докази будуть визнані судом не належними… У наказі зазначено - період перебування даних працівників у відрядженні, однак питання стоїть про повернення раніше у період до 10-ти днів. Суддя на сьогоднішнє засідання вони не з’явились, однак за 10 днів вони будуть на територїї Волинської області».

Натомість свідки обвинувачення, які з’явилися на слухання цілком погоджуються із позицією прокурора. Остаточне рішення щодо подальшої долі підсудного феміда поки так і не прийняла. Вже наступне судове засідання призначено на 22 липня, захист впевнений, тільки коли на слухання прийдуть усі свідки дачі хабара, тоді й буде зрозуміло чи справді підзахисний винен. До слова, нещодавно волинська прокуратура порушувала кримінальне провадження щодо працівників СЕС. Тоді їх обвинуватили, у тому, що із січня 2010-ого по грудень 2012-ого року вони постійно вимагали та одержували хабарі у розмірі до ста гривень за проведення санітарно-епідеміологічного контролю та видачу відповідних висновків при ввезенні товарів з-за кордону.

]]>
Wed, 17 Jul 2013 11:08:00 +0300 Пригоди
<![CDATA[Завтра Луцьк залишиться без води]]> http://www.0332.ua/article/347793

Ще раз нагадуємо лучанам, аби запаслися водою на завтра.

Так, за повідомленням Луцькводоканалуу, 18 липня 2013 року з 09.00 до 18.00 години припинять водопостачання правобережної частини міста (центральна частина міста, Привокзальний район, 33-й та 40-й квартали, район вулиці Рівненської та прилеглі вулиці).

Причина - проведення профілактичних робіт на центральних водогонах та насосних станціях.

]]>
Wed, 17 Jul 2013 09:58:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[На «Бандерштаті» відбудеться зустріч з «українізатором» Донбасу]]> http://www.0332.ua/news/347874

Відомий публіцист Станіслав Федорчук на «Бандерштаті» розкаже про життя на Донбасі, презентуючи свою книжку «Демонтаж лицемірства».


Нагадаємо, що під час презентації  цієї книжки у Луцьку, яка відбулася у квітні, голова оргкомітету «Бандерштату» Ігор Гузь запросив Станіслава Федорчука в якості лектора гутіркової сцени на цьогорічний фестиваль українського опору.

Книжка Станіслава Федорчука «Демонтаж лицемірства» розпочинає нову смолоскипівську серію «Українська публіцистика».

Це збірник авторських статей, що протягом 2007-2012 рр. публікувались у різних мережевих і друкованих виданнях. Вона складається з розділів, присвячених пострядянській дійності, «невідомому Донбасу», російському світі в Україні та з невеличких рецензій на книги, які варто прочитати.

«Я вирішив розповісти про «невідомий Донбас» тому, що дуже багато зусиль робиться для того, аби перетворити образ Донбасу на певного внутрішнього ворога, такого глобального ворога кожного українця. Як на мене, це така антипродуктивна технологія людей, які не бажають добра цій країні та зрештою її людям»,  – говорив Станіслав Федорчук під час презентації у Луцьку.

]]>
Tue, 16 Jul 2013 20:11:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[У Луцьку судитимуть злочинну групу, яка допомагала підприємцям ухилятися від сплати податків]]> http://www.0332.ua/article/347882

Організована злочинна група, яка допомагала підприємцям ухилятись від податків, постане перед судом, - повідомляють у прес-службі прокуратури Волинської області.

Відтак, прокуратурою області затверджено обвинувальний акт та направлено до суду для розгляду по суті кримінальне провадження щодо організованої групи осіб, які упродовж 2010-2012 років здійснювали спільну злочинну діяльність у сфері господарських правовідносин.

Досудовим розслідуванням, проведеним слідчим управлінням УМВС України у Волинській області, встановлено, що ці особи організували у місті Луцьку «конвертаційний центр» задля сприяння суб’єктам господарювання в ухиленні від сплати податків.

Зловмисники створювали фіктивні підприємства, виготовляли та використовували підроблені документи про нібито надані послуги чи поставлені товари, створюючи зовнішні ознаки законності безтоварних господарських операцій задля можливості конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

Встановлено, що за відсутності будь-якої господарської діяльності через рахунки таких псевдо-підприємств упродовж 2010-2012 років проведено фіктивні перерахування коштів на загальну суму 58 мільйонів гривень. Усі ці кошти під виглядом видачі для господарської діяльності або з призначенням «позика» зняті готівкою та повернуті підприємствам-«замовникам» послуг. Собі організатори конвертаційного центру лишали «комісійні» платежі у розмірі від 8 до 12 % від суми.

По виділених матеріалах щодо трьох суб’єктів господарювання, які користувалися послугами конвертаційного центру, слідчими податкової міліції проведено досудове розслідування, доведено факти ухилення службовими особами цих підприємств від сплати податків. Кримінальні провадження направлені до суду.

Крім цього, в період листопада-грудня 2010 року, в м. Луцьку, члени організованої групи, у змові з головою правління ВАТ «Волиньрибгосп» використовуючи для прикриття незаконної діяльності фіктивне підприємство, шляхом службового підроблення офіційних документів, вчинили розкрадання бюджетних коштів та суму 420 тисяч гривень, виділених Державним комітетом рибного господарства за державною програмою «Селекція у рибному господарстві».

Членам організованої злочинної групи обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та особистого зобов'язання. Один із членів угрупування – у розшуку.

]]>
Tue, 16 Jul 2013 19:15:00 +0300 Пригоди
<![CDATA[Спецсигнали на авто в Україні використовуються з порушеннями]]> http://www.0332.ua/article/347509

Державтоінспекція України завершила десятиденну перевірку, що проходила на всій території країни під умовною назвою «Спецсигнал».

Її метою було виявлення незаконного встановлення і використання на транспортних засобах світлових і звукових сигналів. Однак громадські активісти вважають ці заходи недостатніми і вимагають посилення покарання для чиновників-порушників правил дорожнього руху (ПДР). За інформацією, наданою російській службі DW департаментом державтоінспекції МВС України, за першу декаду липня по всій країні були перевірені 3297 транспортних засобів. З них на 392 були виявлені порушення використання світлових і звукових спецсигналів. За результатами перевірок було вилучено 266 дозволів на встановлення спецсигналів, чотири автомобілі доставлені на штрафмайданчики, в 33 випадках складено адміністративні протоколи.

З 2012 року на Україні штрафи за незаконне використання спецсигналів збільшено до 51 тисяч гривень. Проблискові маячки, сирени і ревуни вільно продаються в українських магазинах. Але, на відміну від сусідньої Росії, проблема використання спецсигналів тут стоїть не так гостро, вважають спостерігачі. Активіст громадського руху «Дорожній контроль» Єгор Воробйов заявив в інтерв'ю DW, що в проведенні нинішньої перевірки використання спецсигналів взагалі не було ніякої необхідності, і що «ДАІ просто спробувала створити позитивний інформаційний привід». У той же час Воробйов впевнений, що на українських автомагістралях ПДР в рівній мірі діють далеко не для всіх, і що крім спецсигналів існує цілий ряд інших способів безкарного порушення правил.

Як приклад активіст «Дорожнього контролю» привів сигнали дальнього світла, які привілейовані водії подають інспекторам ДАІ, якщо ті намагаються їх зупинити. «Ці комбінації сигналів призначені для оперативних служб і постійно змінюються. Але чиновники, близькі до влади, або будь-яка особа, готове дати солідний хабар, можуть отримати цей код в обхід встановленого порядку », - пояснив Єгор Воробйов. Однак найбільшу небезпеку на українських дорогах, на його думку, створює атмосфера безкарності для порушників дорожнього руху з числа можновладців, їхніх дітей і самих міліціонерів. «Останнім часом спостерігається якась епідемія подібних випадків. Чи не щотижня приходять повідомлення про аварії, спровокованих тим чи іншим чиновником або його родичами », - поділився своїми тривожними спостереженнями Воробйов. За його висловом, такі випадки є наслідком характеру нинішньої української влади, і ДАІ нездатна самостійно боротися з цим явищем.

]]>
Tue, 16 Jul 2013 18:02:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[Для українців проїзд на залізниці подорожчав на 10 відсотків]]> http://www.0332.ua/article/347422

Від сьогодні, з 16 липня, у всіх категоріях вагонів, окрім СВ, вагонів поїздів Інтерсіті+ та приміських поїздів,  у внутрішньому та міжнародному сполученнях змінено тарифи на перевезення пасажирів залізничним транспортом.

Вартість подорожі залізницею у внутрішньому сполученні підвищилася на 10%. У міжнародному сполученні вартість збільшилася на 5% лише квиткової частини.

Нові тарифи набули чинності у день опублікування у виданні «Офіційний вісник України» (№51 від 16 липня 2013 року) відповідних Наказів Міністерства інфраструктури України від 19 червня 2013 року №413 «Про затвердження Змін до Тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні» та №414 «Про затвердження Змін до Тарифів на перевезення пасажирів, багажу та вантажобагажу залізничним транспортом у міжнародному сполученні».

Вартість подорожі залізницею у внутрішньому сполученні в плацкартному та купейному вагонах наразі підвищилася на 10%, наступний етап – з 1 жовтня вартість зросте теж на 10%.

У міжнародному сполученні від сьогодні у всіх категоріях вагонів, окрім СВ, вартість збільшилася на 5%, наступне підвищення відбудеться з 1 жовтня теж на  5%.  Підвищення тарифу стосується лише квиткової частини, що є однією із складових вартості проїзду (повна вартість проїзду в пасажирських поїздах складається із вартості квитка + вартість плацкарти + ПДВ + страховий збір + комісійний збір). Квиткова частина – це компенсація витрат на утримання та експлуатацію інфраструктури залізниць і електроенергію (або інший вид енергії), що використовується під час курсування поїзда (інфраструктурна складова).гадуємо, що тарифи не змінилися на проїзд у поїздах Інтерсіті+, вагонах СВ пасажирських поїздів, у приміських поїздах.

Підвищення рівня тарифів на перевезення пасажирів дасть можливість лише частково зменшити збитковість пасажирських перевезень та спрямувати частину коштів на капітальний ремонт  вагонів.

Окрім того, зростання тарифів обумовлене необхідністю поступового зменшення перехресного субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних.Збитки Укрзалізниці від пасажирських перевезень лише у першій половині цього року склали близько 3,5 мільярдів гривень. Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

]]>
Tue, 16 Jul 2013 17:02:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[На Волині потяг мало не переїхав п’яну жінку, яка лежала на колії]]> http://www.0332.ua/article/347312

Машиніст вантажного потяга «Здолбунів-Ковель» при під’їзді до станції Олика побачив невідому жінку, яка лежала на колії, - повідомляють у ПЗГ УМВС України у Волинській області на Львівській залізниці.

Як з’ясували правоохоронці, жінка перебувала в стані алкогольного сп’яніння.

Тож, каретою швидкої допомоги її доставлено в Ківерцівську центральну району лікарню.

]]>
Tue, 16 Jul 2013 15:09:00 +0300 Пригоди
<![CDATA[За правління Януковича кількість акцій протесту в Україні зросла майже на 60%]]> http://www.0332.ua/article/347176

В Україні за майже три з половиною роки панування режиму Януковича значно збільшилася кількість протестних акцій – з 2305 виступів 2010-го до 3636 2012-го, так само як їхні географія та радикалізм. Про це йдеться у статті «Чи повстане Україна» у черговому числі «Українського тижня», пише pohlyad.com.

Відбувалися протестні акції під різними приводами, але спільна риса більшості – переважна аполітичність на початку з поступовим доповненням політичних вимог.

Виступи здебільшого були локальними, або територіально, або в розрізі соціальних груп, порушенням інтересів яких спричинені.

Багато протестів об’єднує бунт проти кричущої несправедливості, як це було у Врадіївці, Миколаєві, Семиполках тощо, чи з метою захисту своїх прав, як у Лисичанську, Первомайську, Чаусовому, акції чорнобильців, мовні протести тощо.

«Такі виступи переважно викликали співчутливе ставлення решти населення, однак без готовності активно підтримувати «чужі» інтереси. Саме це давало владі змогу «вирішувати проблеми в міру їх появи» й нейтралізувати протестні настрої, що хоч і притаманні, як засвідчують останні соціологічні дані, більшості українців (а понад третина взагалі готова взяти участь в акціях), однак украй фрагментовані у виявах. На відміну від, приміром, Болгарії, Туреччини, Бразилії чи Єгипту, де чинників для мобілізації сотень тисяч мітингувальників було не більше, ніж в Україні», - йдеться у статті. 

]]>
Tue, 16 Jul 2013 14:03:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[Волині подякували за порятунок білорусів-учасників страшної аварії]]> http://www.0332.ua/article/347149
Посол Республіки Білорусь в Україні Валентин Величко надіслав листа-подяку голові Волинської облдержадміністрації Борису Клімчуку.

Він дякує губернатору та обласним службам оперативного реагування за великий внесок у вирішенні широкого кола питань, пов’язаних з трагедією, яка сталась 11 липня, поблизу села Воля Любитівська Ковельського району за участі групи осіб з Білорусії, серед яких - більшість діти, - повідомили у прес-службі ОДА.«Допомога, яка була надана з Вашої сторони та усіх служб – підтвердження високих людських якостей і справжнього професіоналізму, виявлення щирого братського відношення», - пише у листі Валентин Величко.

Особливо подяку він висловив медикам, працівникам правоохоронних органів, рятівникам та всім спеціалістам, хто своєчасно надав необхідну допомогу.

«Біда об’єднує. При цьому можете бути впевнені в незмінній та постійній націленості білоруської сторони на всесторонній розвиток взаємного співробітництва», - зазначив Посол.
 
]]>
Tue, 16 Jul 2013 12:09:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[Інтерв'ю з виконавчим директором «Бандерштату»]]> http://www.0332.ua/news/347877

3-4 серпня на території Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки в Луцьку відбудеться Всеукраїнський фестиваль «Бандерштат», що покликаний підносити національну ідею серед молоді та творчих колективів, пропагувати українські цінності і здоровий спосіб життя, а також увічнити ім’я Степана Бандери як символу нескореності нації. Що цікавого чекати учасникам та гостям фестивалю, розповідає виконавчий директор «Бандерштату» Павло ДАНИЛЬЧУК (на фото).

За сім років свого існування «Бандерштат» змінив не тільки місце проведення, а й концепцію. Розкажіть про це докладніше.
 — Коли ми 2007–го починали, перед нами стояло завдання створити майданчик для якісного року. Тоді це був хороший фестиваль альтернативної музики. Потім зрозуміли, що треба виходити за рамки цього формату, і розширили програму. У 2009–му окреслили концепцію як «стиль українського духу», а цьогоріч позиціонуємо себе як «фестиваль українського опору».
 — Тобто ви вважаєте, що назріла потреба чинити опір?
 — Наша країна рухається не в тому напрямку, відбувається наступ на все українське. Тому фестиваль має зайняти певну громадянську позицію. Організаційний комітет вирішив, що цього року «Бандерштат» зробить акцент на темі опору. Йдеться про спротив тому, що загрожує українському духові, — спротив хамству, русифікації, музиці та серіалам, які засмічують культурний простір, утиску прав людини… Чинити опір не означає брати в руки автомати. Можна воювати і словом, і думкою, і музикою. Опір — це спосіб життя, вияв громадянської позиції, починаючи від того, як ти переходиш дорогу, і закінчуючи тим, за кого голосуєш на виборах.
 — У такому разі чим заінтригує цьогорічний «Бандерштат»?
 — Намагаємося максимально наситити програму фестивалю, який триватиме два дні. Уперше в нас буде два головні виконавці — гурти «Скрябін» і «Тартак». Хочемо запросити цікавих політиків, літераторів, редакторів видань, і вже тривають перемовини з Юрієм Луценком, Юрієм Макаровим, Миколою Княжицьким, Оксаною Забужко, Вахтангом Кіпіані, працівниками Центру досліджень визвольного руху. Плануємо видати «Бандерштатну антологію», до якої увійдуть найкращі поезії учасників, які виступали на літературній сцені фесту.
 Крім того, організовуємо збір коштів на пам’ятник Степанові Бандері в Луцьку. Для цього у соціальних мережах проводимо благодійний аукціон побачень.
 Уже традиційно на території проведення буде заборонено вживати спиртні напої. Наразі «Бандерштат» — єдиний в Україні безалкогольний фестиваль. Через це, можливо, і втрачаємо якусь частину потенційних відвідувачів, але хочемо бачити тверезі обличчя. Бо як можна говорити про ідеї провідників нації, УПА з пляшкою пива чи горілки в руках?
 — Чи до снаги фестивалю привабити до нашого міста туристів?
 — Це єдиний повноформатний фестиваль у Луцьку, його візитівка. Якось до нас приїжджав радник львівського міського голови і жартома скаржився, що Луцьк відбирає у Львова туристичний потенціал, бо тепер «Бандерштат» (це одна із неформальних назв Львова. — Ред.) асоціюється з нашим містом.
 А якщо серйозно, то фестиваль збирає більше туристів, аніж місцевих жителів, звиклих до безплатних заходів.
 — Цього року без плати на територію теж не потрапити?
 — Щоб українська справа розвивалася, у неї потрібно вкладати кошти. До липня вартість квитка на два дні становила 70 гривень. З 1 липня по 2 серпня доведеться заплатити 80 гривень, а у день фестивалю — 100 гривень. До вартості квитка входить проживання в наметовому містечку. Вхід для дітей віком до 12 років, ветеранів УПА та організованих груп громадян з обмеженими фізичними можливостями буде безплатним. Дітей пропускатимуть тільки в супроводі дорослих (мати при собі паспорт батька чи матері та свідоцтво про народження дитини, можна копію).
 — І наостанок окресліть, якою бачите аудиторію «Бандерштату»…
 — Це люди, які не лише відпочивають та слухають музику, а й думають та приймають рішення. Ми не є політичним фестивалем, але ми обговорюємо важливі суспільні питання: вшанування вояків УПА та героїв національно–визвольних змагань, про яких забули сьогодні. Цього року ми більше акцентуємо на сучасності, а не на історії. Бо важливо, щоб молодь змінювалася і міркувала над тим, як будувати майбутнє.

НОВАЦІЇ ЦЬОГО РОКУ:
=Wi-Fi зони для відвідувачів та журналістів;
 =дитяче містечко — для всіх, хто буде з дітками, майстер–класи та ігри для корисного і приємного спільного проведення часу;
 =патріотичні флеш–моби, під час одного з яких учасники утворять під небом Волині герб України — Тризуб;
 = онлайн–трансляція фестивалю;
 =історична військова реконструкція, інсценізація боїв УПА;
=поруч із головною працюватиме акустична сцена, де молоді гурти презентуватимуть свою творчість.

Ярослава Тимощук

]]>
Tue, 16 Jul 2013 11:13:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[18 липня половину Луцька «відріжуть» від води]]> http://www.0332.ua/article/347140

“КП “Луцькводоканал” повідомляє, що 18 липня 2013 року з 09.00 до 18.00 год. буде припинено водопостачання правобережної частини міста, - пишуть Волинські новини.

Зокрема, буде припинено водопостачання в центральній частині міста, привокзальному районі, 33-ому та 40-ому кварталі, районі вулиці Рівненської та прилеглих вулицях.

Так, відповідні заходи пов’язані з проведенням профілактичних робіт на центральних водогонах та насосних станціях.

]]>
Tue, 16 Jul 2013 11:03:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[Проти таких людей треба порушувати кримінальні справи — нардеп про позицію ПР щодо Волинської трагедії]]> http://www.0332.ua/article/347027

Представники Партії регіонів, написавши листа-звернення до польського Сейму із прохання визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу, завдали шкоду Україні. Таких людей треба не лише позбавляти мандатів, але й порушувати кримінальні справи проти них.

Про це у коментарі  сказав народний депутат від фракції "Свобода" Ігор Мірошниченко.

"Те, що Фаріон просить покарати Колесніченка та ще 147 нардепів, то я не вважаю, що це прохання є радикальним. Те, що зробили ці нардепи – це державна зрада", - наголосив він.

Окрім того, за його словами, "якби Україну звинуватили в геноциді, що є міжнародно визнаним терміном, то відповідно слідували б певні санкції. Відповідно, що ці депутати працюють на іншу державу. Вони цим зверненням-листом хотіли завдати шкоду нашій державі. Я вже не говорю про історичний контекст".

"Таких людей треба не просто лишати депутатських мандатів, а порушувати кримінальні справи проти них", - висловив своє бачення народних депутат.

Окрім того, говорячи про інцидент із президентом Польші Броністлавом Коморовським в Луцьку, де невідомий жбурнув у нього яйце, він сказав: "Якщо Коморовський їде в Україну, і виходить до громадян, то він повинен бути готовий до того, що його точка зору не всіма розділяється".

"Хтось висловив свою точку зору словами, а хтось жестом. Нічого в тому поганого і складного немає. Це є демократія. Слава Богу, що Коморовський – не Янукович, від яйця не падає. Коморовський надовго запам'ятає поїздку до України".

"Перш за все, перед тим, як щось робити, він спершу мав би подумати. Українці ніколи не воювали на чужій землі, та не займалася геноцидом. А от проти українців ці чистки застосовували", - резюмував політик.

]]>
Tue, 16 Jul 2013 09:13:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[Фестиваль «The Best City.UA-2013» пройшов яскраво. Ми розпочинаємо підготовку до «The Best City.UA-2014»», – Олександр Вілкул]]> http://www.0332.ua/article/346918

120 вітчизняних та світових рок зірок, 50 тисяч зізнань у коханні, новий байкерський рекорд України. Голова оргкомітету «The Best City.UA-2013» Олександр Вілкул та учасники фестивалю підбили підсумки найбільшого українського open-air фестивалю «The Best City.UA-2013».

В Дніпропетровську закінчився 3-денний open-air фестиваль «The Best City.UA-2013». Другий міжнародний український музикальний фестиваль «The Best City.UA-2013» зібрав більше 70 тисяч глядачів з усієї України та гостей з більше 10 країн світу. «Best City - це якісна музика, драйв, реконструкція козацької битви, майстер-класи з Петриківського розпису. Чотири сцени, 120 виконавців. Зірки світового рівня. Все це наповнює позитивними емоціями до України. Best City - це український міжнародний музичний фестиваль, і він стає одним із брендів нашої країни, який формує до неї позитивне ставлення» - сказав Олександр Вілкул, - Фестиваль «The Best City.UA-2013» пройшов яскраво. Ми розпочинаємо підготовку до «The Best City.UA-2014».

120 світових рок зірок, 50 тисяч зізнань у коханні, новий байкерський рекорд України, - це Best City. 

120 світових рок зірок, 50 тисяч зізнань у коханні, новий байкерський рекорд України, - це Best City.ua

Події фестивалю «The Best City.UA-2013» висвітлювали журналісти з понад 400 вітчизняних та закордонних ЗМІ. Пряма трансляція фестивалю велась на 5 регіонів України (Луганську, Донецьку, Запорізьку, Дніпропетровську, Одеську області). Найсвіжіші новини фесту постійно оновлювались на офіційній групі «The Best City.UA-2013» в соцмережах. Власні враження від фестивалю та інформацію про яскраві моменти Олександр Вілкул особисто писав на своїй сторінці у Facebook (https://www.facebook.com/OleksandrVilkul).

У рамках «The Best City.UA-2013» пройшли прес-конференції та майстер-класи популярних артистів, майстер-класи з Петриківського розпису, чемпіонат України з вейкбордингу, сценічна реконструкція Хотинської битви 1621 року за участю більше 200 реконструкторів з України та Польщі, міжнародний байк-зліт та спортивні змагання.

Перший день. 12 липня, Дніпропетровськ

Один з найбільших у Європі - український музичний фестиваль - «The Best City-2013» відкрився з реєстрації нового рекорду України на найчисленнішу колону мотоциклістів. Колону з 1 тисячі 540 байкерів очолив Віце-прем’єр-міністр і Голова оргкомітету фестивалю Олександр Вілкул.

«Байкери – це вже частина фестивалю. Шум тисяч моторів додає драйву «The Best City»», - сказав Олександр Вілкул.

Байкери проїхались вулицями Дніпропетровська до парку «Новоселиця», де проходив фестиваль. Участь в зльоті прийняли байкери з 8 країн світу - Польщі, Молдови, Угорщини, Росії, Америки та країн Прибалтики (Латвії, Литви, Естонії). Участь взяли байкери з 10 регіонів України - Київської, Дніпропетровської, Запорізької, Чернігівської, Львівської, Закарпатської, Харківської, Донецької та Луганської областей, а також АР Крим.

«Ми поважаємо того, хто поважає дорогу. Це підтверджує такий представницький склад учасників зльоту», - сказав Президент Дніпропетровського байк-клубу «Angels» Артур Будагов.

Хедлайнерами першого дня стали групи – «ТНМК», «Воплі Відоплясова», «Нічні Снайпери», «Guano Apes» та «Hurts».

Останніх, глядачі фестивалю не відпускали зі сцени, доки «Hurts» не заспівали на біс сингл «Stay».

На відкритті фестивалю «The Best City.UA-2013» голова оргкомітету Олександр Вілкулзаспівав разом з Олегом Скрипкою, лідером гурту «Воплі Відоплясова» (посилання на виступ https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XAbzJQV60K4).

За один день наметове містечко фестивалю розрослося до 10 тисяч мешканців з усіх регіонів України та зарубіжжя. А арт-територію на якій проходили майстер-класи з Петриківського розпису відвідало майже 20 тисяч глядачів з різних куточків України та 10 країн світу.

 

«Наше музичний місто наповнене не тільки музикою, а ще українським колоритом та традиціями. Петриківка - це душа України. В її малюнках зберігаються козацькі традиції нашого народу», - сказав Олександр Вілкул.

Він зазначив, що Петриківський розпис цього року номінується ЮНЕСКО на отримання статусу всесвітньої нематеріальної культурної спадщини людства.

Другий день. 13 липня, Дніпропетровськ.

Більше 50 тисяч глядачів фестивалю «The Best City.UA», які зібралися перед головною сценою, одночасно зізналися в любові до України. ««Я люблю Україну!», - п'ять разів проскандували в кінці другого дня фестивалю «The Best City.UA» більше 50 тисяч глядачів. У любові до нашої країни зізналися не лише українці, а й кілька тисяч гостей з понад десяти країн світу», - сказав Олександр Вілкул.

Хедлайнерами другого дня стали групи – «LUMIERE» (українська група,яка стала переможцем з понад 500 молодих гуртів, які приймали участь у відборі), «Kozak System», «Дельфин», «Би-2», «Ленинград», «Мумий Тролль».

Старожили фестивалю - гурт «Ленінград», зізналися, що не вірили в те, що такий глобальний фестиваль повториться знову, та ще й на такому дуже високому рівні.

«На фестивалі на саундчеку ми двічі проспівали нову пісню. В Україні дуже насичене музичне життя», - сказав лідер групи «Ленінград» Сергій Шнуров.

Група «Мумій Троль» вперше зіграла на публіці кілька пісень зі свого майбутнього альбому, який буде презентовано в серпні у Владивостоці.

«Приємно, що у Дніпропетровську є масштабний, дуже хороший і правильний фестиваль, заради такого варто жити», - зазначив лідер гурту Ілля Лагутенко.

Виступ групи «Kozak System» проходив під проливним дощем, проте, він нітрохи не збентежив публіку, а навпаки підбурив і глядачів, і артистів.

Одним з найяскравіших подій другого дня став Відкритий Чемпіонат України з вейкбордингу, в якому перемогу святкував Ед Садовніков з Білорусі, а чемпіонський титул за кращий трюк дістався дніпропетровцю Олександру Подафа.

(посилання на фото http://thebestcity.ua/news/dnevnik-festivalya-13-iyulya)

««The Best City» - це справжнє свято. Це свято музики світового рівня, української культури та спортивних змагань. Глядачі фестивалю насолодились не лише якісною музикою, мали можливість обрати собі заняття «до душі»», - сказав Олександр Вілкул.

Третій день. 14 липня, Дніпропетровськ.

Хмарна погода під час 3 фестивального дня не стала на заваді. «На Бест Сіті з ранку пройшов короткий проливний дощ. Ми зі сцени попередили, щоб народ зміцнив намети у зв'язку з можливими поривами вітру. Але глядачі замість цього вийшли на майданчик перед великою сценою і зажадали включити музику! Це було вражаюче видовище - танцюючі під дощем кілька тисяч чоловік! За такі моменти ми й любимо життя!», - написав Олександр Вілкул на своїй сторінці у Facebook (https://www.facebook.com/OleksandrVilkul).

Глядачі «Best City» встановили на території фестивалю пам'ятник легендарному «бітлу» Джону Леннону, який встановили біля сцени молодих виконавців фестивалю.

«Фестиваль «The Best City» дає можливість глядачам проявити себе, розкрити свій творчий потенціал. Це майданчик для інсталяцій та проведення культурних акцій, - сказав Голова оргкомітету фестивалю Віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, - Творчість групи «Бітлз» багато в чому сформувало сучасну музику. Тому на такому потужному фестивалі, де ми бачимо кращі зразки сучасної музики з України, СНД, Європи, пам'ятник Джону Леннону вписався дуже гармонійно».

Також, на фестивалі «The Best City.UA» відбулася сценічна реконструкція козацької битви при Хотині 1621 року. «Тут на Бест Сіті можна поринути в справжній козацький дух. Відчути енергію тієї епохи, яка є важливою частиною історії нашого народу і нашої країни», - сказав Голова оргкомітету «The Best City.UA» Олександр Вілкул.

У реконструкції козацької битви взяли участь справжні козацькі чайки і 200 учасників реконструкції з України та Польщі. Крім того були задіяні 46 коней, 25 гармат і загін лучників.

Хедлайнерами третього дня стали групи – «Мотор'ролла», «Lacuna Coil», «Сплін», «Enter Shikari» і легенда світової музики – «Scorpions».

Британці «Enter Shikari» зізналися, що завдяки фестивалю «The Best City.UA-2013» вони для себе відкрили італійську групу «Lacuna Coil».

А учасники легендарної німецької рок-групи «Scorpions» відзначили, що їм приємно повертатися в Україну.

«Ми дуже раді знову бути в Україні. Раді бачити ті великі зміни, які відбулися з народом, починаючи з розпаду СРСР. Ми приїжджали в Україну багато разів, нам приємно повертатися в цю країну. Зазначимо високий рівень цього фестивалю. І ми дуже хочемо порадувати вас своєю присутністю», - зазначили музиканти.

Німецька рок-група «Scorpions» закривала третій музикальний день фестивалю. Під час їх виступу пустився шалений лівінь, однак музиканти вийшли на сцену, а тисячі глядачів, відкинувши у бік парасольки, танцювали та підспівували.

«Ми перемогли дощ! «Scorpions» виступили! Я дякую всім хто приїхав на наш фестиваль! Наступного року буде ще крутіше! Разом ми вже створили Best City - найкраще місто рок-н-ролу під відкритим небом! Перед нами ще багато цілей, які ми досягнемо разом! From the Best City to the Best Country! Слава Україні!», - написав Олександр Вілкул на власній сторінці у Facebook одразу після закриття другого міжнародного фестивалю «The Best City.UA-2013».

 

 

 

]]>
Mon, 15 Jul 2013 22:30:00 +0300 Культура
<![CDATA[Волинянин відгамселив жінку та 19-річного сина]]> http://www.0332.ua/article/346720

14 липня надійшла заява 39-річної жительки Маневицького району про те, що її та сина побили.

Про це повідомляє сектор зв’язків з громадськістю УМВС України у Волинській області.

Зокрема, жінка розповіла, що 13 липня близько 21:00 за місцем проживання 45-річний житель Маневицького району спричинив тілесні ушкодження їй та її синові 19-річному місцевому жителю.

]]>
Mon, 15 Jul 2013 15:02:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[У Луцьку буде вечір гуморесок]]> http://www.0332.ua/article/346884

17 липня о 19:00 у творчій кав’ярні «Druzi Forever» ( пр. Волі, 16г) відбудеться третє заняття«Школи юного писаки» - «Вечір гуморесок», від літературного клубу «Запах Сонця».

Повідомляє прес-секретар СГО "Молодіжна платформа", Ольга Зейлик.

Захід, присвячений справжнім українським гумористам, серед яких Остап Вишня, Павло Глазовий, Степан Руданський, Степан Олійник, Грицько Бойко та інші.

- Лікувальний сміх гумору і сатири потрібний людям, як хліб насущний у їхніх щоденних клопотах, - вважають організатори проекту.

Особливий гість вечора - редактор Луцької ліги КВН, Костянтин Яворський.

]]>
Mon, 15 Jul 2013 15:01:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[Лучанка обікрала камеру схову в «Там-Тамі»]]> http://www.0332.ua/article/346589

У Луцькому міськрайонному суді Волинської області розглянули кримінальне провадження про обвинувачення лучанки, яка обікрала камери схови у гіпермаркеті, - інформує «Під прицілом».

Зокрема, обвинувачена, знаходячись в приміщенні гіпермаркету «Там-Там», що знаходиться у Луцьку, обікрала камеру схову. А саме, жінка взяла у неповнолітнього ключ від камери зберігання особистих речей та поцупила дитячі кросівки «Пума».

Допитана в судовому засіданні обвинувачена свою вину у вчиненні інкримінованого злочину визнала повністю. Лучанка стверджувала, що завдані матеріальні збитки відшкодовані повністю.

Відтак, суд засудив зловмисницю визнати винною у вчиненні злочину, передбаченого ст.185 ч.3 КК України та призначити покарання у виді 3 років позбавлення волі. Однак на підставі ст.ст.75,76 КК України жінку звільнили від відбування призначеного покарання, якщо вона протягом іспитового строку тривалістю 1 рік не вчинить нового злочину.

]]>
Mon, 15 Jul 2013 11:02:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[Польський експерт дорікнув українським правоохоронцям у «яєчному» інциденті, що трапився в Луцьку]]> http://www.0332.ua/article/346362

За словами експерта з Центру вивчення тероризму варшавського університету Collegium Civitas Гжегожа Чесляка, Бюро державного захисту (Biuro Ochrony Rządu здійснює охорону Президента, - ред.) не відповідало за те, кому дозволять підійти до Президента Польщі Броніслава Коморовського під час візиту до Луцька, який відбувся 14 липня, - пише ВолиньПост.

«За те, хто буде підходити відповідає місцева поліція і служби безпеки», - каже фахівець в інтерв'ю Gazeta.pl.

Нагадаємо, у неділю, 14 липня, юнак розбив на плечі високопосадовця яйце.

По-друге, зазначив Чесляк, реакція польських охоронців високопосадовця була правильною та виваженою.

«Я розумію, що деякі будуть відкривати вогонь лише через те, що хтось Президента Польщі вдарив яйцем. Але в цьому випадку ми бачимо, що злочинця затримали відразу на місці події негайно... Там не було ніякої безпосередньої загрози для життя і здоров'я Президента», - додає експерт.

Також Чесляк вважає, що політик визначає, наскільки близько дозволити людям підходити до нього.

Водночас він висловив думку, що якби в руках нападника був пістолет чи ніж, то офіцер BOR зауважив би зброю раніше.

Окрім цього, він дорікнув українським правоохоронцям. Мовляв, вони мали раніше виявити нападника.

Натомість польських охоронців експерт похвалив: вони зробили те, що від них вимагалося.

]]>
Mon, 15 Jul 2013 10:00:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[У Луцьку півтисячі поляків на чолі з президентом взяли участь в поминальній месі ]]> http://www.0332.ua/article/346358

Учора, 14 липня, близько півтисячі поляків на чолі з президентом Броніславом Коморовським взяли участь в поминальній месі, присвяченій так званій Волинській трагедії.

Про це інформує власкор Вголосу.

З боку української сторони участь у літургії взяв віце-прем’єр міністр Костянтин Грищенко. Також на заході був присутній голова Волинської ОДА Борис Клімчук.

На площі перед замком та костелом Петра і Павла, де відбувалася меса, зібралося близько 500 поляків, які приїхали у Луцьк. Візит президента транслювався польським телебаченням на великому екрані, розташованому напроти замку Любарта. Тож ті, хто не потрапив у костел, мали змогу спостерігати месу на вулиці.

Президент прибув на місце події о 10:50 і зразу ж відправився у костел Петра і Павла.

 У своєму виступі в храмі Броніслав Коморовський не забув кілька раз вжити термін «етнічні чистки», характеризуючи події на Волині 1943 року. Також польський президент промовчав про факти масових вбивств українців на їх етнічних територіях. Натомість, натякнувши, що якщо і мали місце акції з польського боку, то вони носили характер відплати і були наслідком колективної відповідальності.

«Українці у рамках колективної відповідальності за злочини, скоєні іншими, стали жертвами воєнного права відплати з польських рук на всій території конфлікту», - зазначив Броніслав Коморовський.

Натомість віце-прем’єр Костянтин Грищенко проігнорував випади польського гостя і говорив про порозуміння та примирення, важливість домовленостей попередніх років для хороших добросусідських відносин: «Важливо уникати будь-якої політизації та кроків, які спрямовані на ревізію порозуміння між двома народами».

]]>
Mon, 15 Jul 2013 09:01:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[У Днiпропетровську байкери встановили рекорд Украiни, - Олександр Вiлкул]]> http://www.0332.ua/news/346209

1540 байкерiв з 9 країн світу, які приїхали в Дніпропетровськ на фестиваль Best City поставили новий рекорд України по кількості учасників мотоколони. Колону очолював віце-прем'єр Олександр Вилкул, який є ініціатором фестивалю і главою оргкомітету. Всього на фестиваль приїхали більше 70 тисяч глядачів.

"Байкеры - це вже частина фестивалю. Шум моторів додає драйву "The Best City", - сказав Олександр Вилкул.

"Я люблю мотоцикли і поважаю дорогу. Це моє захоплення вже більше 25 років. Тільки разом з дружиною я проїхав більше 150 тисяч кілометрів. А всього - більше 300 тисяч кілометрів. І у більшості, хто сьогодні приїхав на фестиваль, така ж сума кілометрів за плечима. Україна - дуже красива країна. І ти це дуже тонко відчуваєш, коли їдеш за кермом мотоцикла", - сказав віце-прем'єр.

Запрошення Олександра Вилкула взяти участь у фестивалі прийняли байкери з України, Польщі, Молдови, Угорщини, Росії, Америки, Латвії, Литви, Естонії. "Ми поважаємо того, хто поважає дорогу. Це підтверджує такий представницький склад учасників зльоту", - сказав Президент Дніпропетровського байк-клуба " Angels" Артур Будагов.

Один з найбільших в Європі - український музичний фестиваль - "The Best City - 2013" проходить 12,13,14 липня Дніпропетровську. На 4 сценах виступили 120 виконавців. Хедлайнеры фестивалю - ТНМК, Крики Видоплясова, Нічні Снайпери, Guano Apes, Hurts, Би- 2, Ленінград, Мумій Троль. Сьогодні, 14 липня, виступлять Мотор'ролла, Lacuna Coil, Сплін, Enter Shikari і легенда світової музики - Scorpions.

 

]]>
Sun, 14 Jul 2013 20:50:00 +0300 Суспільство
<![CDATA[На фестивалi у Вiлкула пiд Днiпропетровськом понад 50 тысяч глядачiв освiдчилися у коханнI до Украiни]]> http://www.0332.ua/news/346206

«Я люблю Україну!!!», - п'ять разів проскандували в кінці другого дня фестивалю «The Best City.UA» понад 50 тисяч глядачів. У любові до нашої країни призналися не лише українці, але і декілька тисяч гостей із понад десяти країн.  

The Best City – це якісна музика, драйв, реконструкція козацкой битви, майстер-класи по Петриківському розпису. Чотири сцени, 120 виконавців. Зведи світового рівня. Все це наповнює позитивними емоціями до України.

"The Best City – це український міжнародний музичний фестиваль, і він стає одним з брендів нашої країни, який формує до неї позитивне відношення", - сказав голова оргкомітету фестивалю Олександр Вілкул.

Один з найбільших в Європі – український музичний фестиваль - «The Best City-2013» проходить 12,13,14 липня у Парку відпочинку "Новоселиця" (12 км. від м. Дніпропетровськ). 12 і 13 липня вже виступили ТНМК, ВоплI Відоплясова, Нічні Снайпери, Guano Apes, Hurts, LUMIERE, Kozak System, Дельфін, Бі-2, Ленінград, Мумій Троль. 

СьогоднI тут виступатимуть Scorpions. 

]]>
Sun, 14 Jul 2013 20:48:00 +0300 Культура