This version of the page http://adm.km.ua/?go=search (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-07-18. The original page over time could change.
Хмельницька обласна державна адміністрація ... Офіційна сторінка

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Повідомлення
Оперативна інформація
Управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації повідомляє про надзвичайні ситуації та надзвичайні події, які мали місце на території області в період з 8 липня по 14 липня 2013 року.
18 07 2013
Докладніше ...


ВЕЛИКЕ І ВЕЛИЧНЕ
Міністерство культури України та Національний культурно-мистецький та музейний комплекс
"Мистецький Арсенал" представляють всеукраїнський міжмузейний виставковий проект
ВЕЛИКЕ І ВЕЛИЧНЕ
1000 взірцевих творів із колекцій 35 провідних музеїв України буде презентовано у Мистецькому Арсеналі в рамках Всеукраїнського мистецького проекту "ВЕЛИКЕ І ВЕЛИЧНЕ" з 26 липня по 22 вересня цього року. Він стане ключовою культурною подією офіційної програми відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі.
15 07 2013
Докладніше ...


Окремі аспекти діяльності облдержадміністрації у ІI кварталі 2013 року
Згідно з регламентом, Хмельницька облдержадміністрація здійснює щорічне та щоквартальне планування своєї діяльності, спрямованої на виконання завдань, визначених Президентом України, Кабінетом Міністрів України, галузевими та регіональними програмами.
12 07 2013
Докладніше ...


Інформація про роботу державних інспекторів праці ТДІзПП у Хмельницькій області впродовж січня - червня 2013 року
Державні інспектори праці у ТДІзПП у Хмельницькій області здійснюють постійний контроль за дотриманням трудового законодавства, у тому числі щодо своєчасної виплати заробітної плати на суб’єктах господарювання всіх форм власності.
З початку 2013 року державними інспекторами праці проведено 768 перевірок додержання законодавства про працю на 483 підприємствах, в установах та організаціях.
10 07 2013
Докладніше ...


Увага
З метою безпечного і гарного відпочинку необхідно завжди пам’ятати про власну безпеку і здоров’я близьких.
Управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації радить, для забезпечення власної безпеки, дотримуватись таких найпростіших заходів безпеки на воді:
05 07 2013
Докладніше ...


ОГОЛОШЕННЯ
Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України продовжує прийом документів на спеціальності галузі знань «Державне управління» за денною та заочною формою навчання.
Основні вимоги до вступників: повна вища освіта, за віком до 45 років і стаж державної служби 1 рік.
Прийом документів за спеціальностями: «Державна служба» - до 11.07.2013 року, «Державне управління» - до 18.07.2013 року.
02 07 2013
Докладніше ...


Оголошення
З 1 по 8 липня поточного року і надалі в Департаменті агропромислового розвитку Хмельницької облдержадміністрації (каб. 318, вул. Свободи 70, м. Хмельницький) буде здійснюватися прийом документів на часткове відшкодування до 50% вартості (без урахування податку на додану вартість) завершених у поточному та двох попередніх роках етапів будівництва та реконструкції тваринницьких ферм та комплексів, у яких згідно з проектом повинно утримуватися не менш як 500 голів ВРХ, 1200 свиноматок та 1 млн. голів птиці.
01 07 2013
Докладніше ...


Оперативна інформація
Управління з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації повідомляє про надзвичайні ситуації та надзвичайні події, які мали місце на території області в період з 24 червня по 1 липня 2013 року.
01 07 2013
Докладніше ...


Інформація про роботу державних інспекторів праці ТДІзПП у Хмельницькій області впродовж січня - травня 2013 року
Державні інспектори праці у ТДІзПП у Хмельницькій області здійснюють постійний контроль за дотриманням трудового законодавства, у тому числі щодо своєчасної виплати заробітної плати на суб’єктах господарювання всіх форм власності.
З початку 2013 року державними інспекторами праці проведено 678 перевірок додержання законодавства про працю на 428 підприємствах, в установах та організаціях.
12 06 2013
Докладніше ...


Архів новин || Пошук новин

Текст

  Додатково  

 

 Новини

В області реалізуються завдання Глави держави щодо створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів
Голова облдержадміністрації Василь Ядуха у ході робочого візиту на Городоччину наголосив на необхідності розвивати інфраструктуру сільських населених пунктів: «На Хмельниччині є близько 600 населених пунктів, які потребують розвитку інфраструктури. Це потрібно для того, аби залучати іноземні та внутрішні інвестиції, розвивати підприємництво. Невід’ємними складовими є також аграрний ринок, житлово - комунальне господарство, дороги, газифікація. Саме у цих напрямах ми працюємо сьогодні, аби підвищити якість життя на селі».
18 07 2013
Докладніше ...


На Хмельниччині у поточному році планують освоїти 88 мільйонів гривень на ремонт доріг комунальної власності
Проведення ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення та вулицях і дорогах комунальної власності - на особливому контролі Президента Віктора Януковича. Відтак, обласна влада на чолі з головою облдержадміністрації Василем Ядухою забезпечує безперебійний ремонт та реконструкцію автомобільних доріг. Особлива увага приділяється дорогам комунальним.
18 07 2013
Докладніше ...


Терапевтична служба області: динаміка розвитку та удосконалення
Сьогодні темою обговорення лікарів терапевтичного профілю Хмельниччини стали нагальні питання терапевтичної галузі. У ході науково-практичної конференції «Актуальні питання нефрології, гематології» та наради, присвяченої підсумкам діяльності терапевтичної служби області у І півріччі 2013 року йшлося про нинішній стан терапевтичної допомоги в районах області, зверталась увага на проблеми та шляхи їх вирішення тощо.
18 07 2013
Докладніше ...


Християнство – духовна опора української нації
17 липня 2013 року в Хмельницькій обласній науковій бібліотеці імені Миколи Островського відбувся науковий симпозіум «Християнство – духовна опора української нації», присвячений 1025-річчю Хрещення Київської Русі. Захід відбувся за підтримки обласної державної адміністрації, обласної ради та обласної універсальної наукової бібліотеки імені Миколи Островського.
18 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Представники проекту “MODEL” завітали до Кам’янця-Подільського
17 липня у Кам’янці-Подільському відбулася Міжнародна підсумкова конференція по проекту "MODEL”.
На умовах проекту "MODEL-CIUDAD”, який є грантом, орієнтованим на досягнення вищого рівня енергоефективності в житті міст-учасників проекту, до якого входить і Кам’янець-Подільський, буде здійснено реконструкцію систем опалення та вентиляції НВК №16.
Кошти, необхідні для виконання робіт, надасть Європейська Комісія, а частину буде виділено з міського бюджету.
18 07 2013
Докладніше ...


Глава держави наголошує на необхідності активізації залучення інвестицій до АР Крим
Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності активізації залучення інвестицій до Автономної Республіки Крим. Про це по завершенні зустрічі з Главою держави повідомив Голова Ради міністрів АРК Анатолій Могильов.
А.Могильов доповів Президенту про окремі ініціативи кримського уряду, які нині реалізуються, а також про заходи, які ще необхідно втілити для підвищення інвестиційної привабливості Криму.
18 07 2013
Докладніше ...


Україна суверенна: від витоків до сьогодення
Днями у Хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці імені Миколи Островського відбулась презентація книжково-ілюстраційної виставки «Україна суверенна: від витоків до сьогодення», приуроченої 23-й річниці проголошення Декларації про Державний суверенітет України. На виставці представлені книги, які відображають шлях українського народу до незалежності та єдності держави, одвічного прагнення українців жити у власній вільній країні.
17 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Для розширення повноважень і зміцнення фінансової самостійності село повинно мати розвинену інфраструктуру
Реалізація Соціальних ініціатив Президента України щодо забезпечення належного рівня розвитку територіальної громади включає в себе і таку важливу складову, як розвиток на території населеного пункту галузі виробництва. Яка, в свою чергу, є потенційним інвестором у питаннях зміцнення бюджету місцевої ради, створення робочих місць та забезпечення для селян належних умов життя.
17 07 2013
Докладніше ...


Уряд шукає внутрішні резерви для пожвавлення вітчизняної економіки, - Сергій Арбузов
В умовах низьких темпів розвитку світової економіки головним завданням Уряду є пошук внутрішніх стимулів для пожвавлення економіки України. Про це заявив Перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов під час засідання Уряду, яке відбулося під його головуванням 17 липня 2013 р.
«Нагадаю, що в рамках Державної програми активізації розвитку економіки передбачено ряд проектів соціально-економічного розвитку та інноваційних проектів. Їх реалізація дозволить повною мірою виконати доручення Президента щодо активізації впровадження економічних реформ», - зазначив Сергій Арбузов.
17 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Легалізації виплати заробітної плати і зайнятість населення на контролі влади
16 липня у залі засідань Новоушицького центру зайнятості відбулося засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення під головуванням першого заступника голови Хмельницької облдержадміністрації Вадима Гаврішка. У засіданні взяли участь голови Новоушицької, Віньковецької, Кам’янець-Подільської районних державних адміністрацій, директори районних центрів зайнятості, начальники управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій, податківці, члени відповідної Новоушицької районної робочої групи.
17 07 2013
Докладніше ...


Українські аграрії намолотили близько 20 мільйонів тонн ранніх зернових
Триває активний збір ранніх зернових та зернобобових культур. Невтомні працівники сільськогосподарської галузі Хмельниччини, які нещодавно приступили до збору, наразі опрацювали 8% посівних площ - 26,4 тисяч гектарів. При цьому валовий збір урожаю уже складає 103 тисячі тонн.
Вітчизняні ж аграрії у межах держави вже зібрали близько 20 мільйонів тонн ранніх зернових і зернобобових. Загалом цього року в Україні буде намолочено рекордний обсяг ранніх зернових – 31-32 мільйона тонн.
17 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Сприяння розвитку сільської громади – одне із пріоритетних завдань влади
Вирішення проблем розвитку сільських громад, реалізація перспектив формування економіки сільських територій шляхом державної політики щодо місцевого самоврядування та соціально-економічного розвитку регіонів – одне із головних завдань соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича.
16 07 2013
Докладніше ...


З наболілим до влади
Сьогодні відбулася «гаряча» телефонна лінія «Запитай у влади». На телефонні дзвінки жителів Хмельниччини відповідав перший заступник голови обласної державної адміністрації Вадим Гаврішко. Телефонували жителі різних куточків Хмельниччини та обласного центру зокрема. Половину з усіх звернень склали дзвінки від жителів с. Заставки Красилівського району, які занепокоєні розділенням майна місцевого сільськогосподарського кооперативу «Заставки», що визнаний судом банкрутом.
16 07 2013
Докладніше ...


Запроваджено кредитування проектів регіонального розвитку
Сьогодні відбулася нарада заступника голови облдержадміністрації Леоніда Гураля з заступниками голів райдержадміністрацій та міськвиконкомів з питань реалізації проектів соціально-економічного розвитку. Ключовим питанням наради стало створення належних умов для розвитку сільських населених пунктів.
Президент України Віктор Янукович та уряд приділяють значну увагу вирішенню проблем розвитку сільських громад та перспективам формування економіки сільських територій.
16 07 2013
Докладніше ...


Звернення Президента до Українського народу з нагоди 23-ї річниці від дня прийняття Декларації про державний суверенітет України
Дорогі співвітчизники!
Сьогодні ми відзначаємо 23-ю річницю від дня прийняття Декларації про державний суверенітет України.
Цей документ започаткував сучасний етап українського державотворення, став переломною віхою в історії нашого народу.
Ухвалення Декларації є яскравим проявом волі українців до свободи, рішучим кроком на шляху здобуття нашою державою незалежності.
Базуючись на принципах, проголошених у Декларації, ми будуємо модернізовану демократичну правову країну, в якій буде забезпечено гідне майбутнє кожному громадянинові.
16 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Підтримка розвитку села – запорука успіху держави
15 липня 2013 року голова Старокостянтинівської районної державної адміністрації Олександр Островський зустрівся із громадою Пеньківської сільської ради. Під час зустрічі очільник району ознайомився із ситуацією щодо підготовки до газифікації населених пунктів, проблемами та потребами громадян, станом підготовки до жнив, медичним обслуговуванням, напрацюваннями виконавчого комітету сільської ради.
16 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Розвиток сільських територій на контролі у влади
Реалізації державної політики щодо місцевого самоврядування та соціально-економічного розвитку регіонів – це практичне вирішення питань розвитку сільських громад, практика перспектив якісного формування економіки сільських територій.
Такої думки були учасники тематичного заходу, який відбувся сьогодні в Дунаєвецькій райдержадміністрації.
15 07 2013
Докладніше ...


Особлива увага очільника області – вирішенню проблем жителів краю
Президент України Віктор Янукович вимагає від влади на місцях швидко та якісно реагувати на звернення громадян. У перший та третій понеділок місяця особистий прийом громадян проводить голова облдержадміністрації. Близько півсотні краян з різних куточків області звернулися до Василя Ядухи сьогодні. Найчастіше порушують питання соціального захисту, передусім, правильності нарахування пенсій, надбавок та доплат, працевлаштування, умов та оплати праці, трудових відносин, надання одноразової матеріальної допомоги та санаторно-курортного лікування тощо. Звернення більшості заявників вирішуються позитивно.
15 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Село - це середовище і спосіб життя людей
Перед місцевою владою постає чимало завдань на шляху розбудови села. Серед основних завдань покликаних покращити умови проживання для селян є створення сучасних умов життя в соціальному, культурному і духовному розумінні. На виконання соцільних ініціатив Президента України голова Білогірської районної державної адміністрації Валерій Курсов провів нараду з сільськими та селищними головами, керівниками структурних підрозділів адміністрації, підприємств та установ. В ході наради підведено підсумки сходів громадян щодо реалізації програми «Україна для людей» на території району.
15 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Кубок Дністра
Розвиток спорту в Україні є однією з соціальних ініціатив Президента України Віктора Федоровича Януковича і в Новоушицькому районі цьому приділяється велика увага. Четвертий рік поспіль на березі Дністра, туристичної бази Красилівського агрегатного заводу «КОРДІ», проводився чемпіонат області з жиму штанги лежачи «Кубок області без екіпіровки».
15 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Кожній дитині-сироті по щасливій родині
Упродовж останніх років досягнуто певного прогресу у сфері соціального захисту дітей та сімей з дітьми. Вжиті заходи дозволили зменшити безпритульність дітей, активізувати усиновлення дітей громадянами України, забезпечити пріоритетність національного усиновлення над міждержавним.
На виконання Указу Президента України «Про Національну стратегію профілактики соціального сирітства на період до 2020 року», соціальних ініціатив Президента України 12 липня спеціалістами та фахівцями Ізяславського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на базі центральної районної лікарні та в приміщенні дитячої консультації була проведена інформаційно-просвітницька акція “ Кожній дитині-сироті по щасливій родині”.
12 07 2013
Докладніше ...


Всі діти повинні виховуватися в сім’ях
Завдання, яке ставить Президент України, - зробити все можливе, щоб зберегти родину для дитини, допомогти батькам, які переживають складні життєві обставини, не втратити батьківський потенціал, не втратити право на виховання своїх дітей. Віктор Янукович неодноразово наголошував на тому, що немає жодних проблем, щоб усі діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, сьогодні виховувалися в різних сімейних формах виховання, які держава всебічно підтримує.
12 07 2013
Докладніше ...


На Старокостянтинівщині працювала обласна робоча група по моніторингу енергетики, енергозбереження, транспорту і туризму
11 липня 2013 року в приміщенні Будинку рад під очільництвом начальника інфраструктури і туризму обласної державної адміністрації Володимира Вербановського відбулося виїзне засідання робочої групи по моніторингу діяльності райдержадміністрації, міськвиконкомів в галузях енергетики, енергозбереження, транспорту і туризму. У роботі групи взяв участь голова районної державної адміністрації Олександр Островський.
12 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Готуємось до 1025-ї річниці Хрещення Русі
1025-та річниця Хрещення Русі має відзначатися в кожному населеному пункті України. Про це заявив Президент України Віктор Янукович під час наради з членами Організаційного комітету з підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі.
Підготовкою до відзначення цієї події займаються представники влади в усіх куточках країни. Так, за ініціативи Новоушицької районної державної адміністрації 11 липня відбулось засідання організаційного комітету з підготовки і відзначення в районі 1025-річчя хрещення Київської Русі.
12 07 2013
Докладніше ...


Подільські аграрії обмолотили озимого ячменю з 65% площ
11 липня директор Департаменту агропромислового розвитку Олег Стрілецький ознайомився із проведенням жнив у Старокостянтинівському та Старосинявському районах. На сьогоднішній день в господарствах області проходять збирання озимого ячменю та озимого ріпаку.
Розпочато збирання гороху та озимої пшениці. Станом на 12.07.2013р. озимого ячменю обмолочено з 65% площ, валовий збір культури становить 54,8 тис. тонн, при середній урожайності 36,2 ц/га.
12 07 2013
Докладніше ...


Створенню сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства – особлива увага
Вирішення проблемних питань життєдіяльності населення країни в цілому та окремих місцевостей, зокрема, безпосередньо залежить від залучення громадськості до формування та реалізації питань державної політики. Президент України Віктор Янукович приділяє велику увагу щодо створення сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства. Тому перед органами влади постає завдання щодо впровадження механізмів дієвої співпраці з громадськими організаціями. Лише у поточному році в області легалізовано та зареєстровано півсотні громадських організацій, всього їх 763. Головним колегіальним виборним консультативно-дорадчим органом від спільноти нашої області є громадська рада при облдержадміністрації. Сьогодні відбулося розширене засідання ради в оновленому складі. До обговорення важливих тем сьогодення долучився голова облдержадміністрації Василь Ядуха.
11 07 2013
Докладніше ...


За умов вчасного і якісного збору хліба, Хмельниччина матиме достойний результат
Для агроформувань нашого краю розпочалася гаряча пора – жнива. Голова облдержадміністрації Василь Ядуха наголошує на необхідності створити у кожному районі відповідальний штаб по збиранню урожаю 2013 року, чітко розібратися із навантаженнями на комбайни, визначити потреби зернозбиральної техніки. На цьому він наголосив під час наради з керівниками районів.
11 07 2013
Докладніше ...


Хмельницькі рятувальники дбають про безпеку дітей у таборах відпочинку
Оздоровлення у таборах відпочинку приносить дітям неабияке задоволення. А відпочивати і одночасно навчатися правилам безпеки – задоволення подвійне.
Саме з метою навчити дітей правилам безпеки життєдіяльності 11 липня у табори відпочинку «Дністровська чайка» та «Лісова пісня», що у Кам’янець-Подільському районі, завітали рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій.
11 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Молода сім`я – відповідальне батьківство
На виконання соціальних ініціатив Президента України, в Полонській центральній районній лікарні при пологовому відділенні у Кабінеті відповідального батьківства та запобігання соціальному сирітству відбулося навчання за участі першого заступника голови Полонської райдержадміністрації Валентина Жухевича, директора РЦСССДМ Валентини Калінки та завідуючої пологовим відділенням Антоніни Полоневич. Такі навчання є систематичними і проводяться спеціалістами центру та представниками лікарні.
11 07 2013
Докладніше ...


Агроформування Хмельниччини розпочали жнива ранніх зернових культур
Всього до збирання підлягає 345 тис. га ранніх зернових та зернобобових культур. Станом на 11 липня обмолочено 14 тис. га ранніх зернових культур (4% до прогнозу). Валове виробництво їх становить 52,6 тис. тонн при середній урожайності 37,3 ц/га.
Озимий ячмінь обмолочено з площі 12,9 тис. га, валовий збір його становить 46,8 тис. тонн при середній урожайності 36,4 ц/га.
11 07 2013
Докладніше ...


Уряд проводить оптимальний в сучасних умовах соціально-економічний курс, - М. Азаров
Перше півріччя 2013 року продемонструвало, що ставка на розвиток власного виробництва, визначення інноваційних точок росту, розширення сфер імпортозаміщення – це продуктивна економічна стратегія. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Микола Азаров на засіданні Кабінету Міністрів 11 липня 2013 року.
Микола Азаров повідомив, що три попередні роки фінансово-економічну стабільність Уряд забезпечував переважно за рахунок розвитку саме внутрішнього ринку на чому має і продовжити роботу.
11 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Підтримка материнства та дитинства – на контролі у влади
Українська родина, увібравши історичний досвід попередніх поколінь, завжди була і залишається осередком збереження духовних і культурних традицій українців. Вимогою часу стає активізація зусиль представників усіх гілок влади для підтримки і зміцнення сім'ї, відновлення сімейних цінностей, створення умов для виховання та всебічного розвитку дітей.
Соціальна ініціатива Президента України Віктора Януковича "Діти – майбутнє України" спрямована на підтримку родини і родинних цінностей, створення умов для молодих матерів.
11 07 2013
Докладніше ...


У два з половиною рази більше, ніж минулого року, виділено коштів на ремонт доріг області
Про стан автомобільних доріг та доріг комунальної власності, освоєння бюджетних коштів на їх ремонт йшлося під час наради з головами та керівниками апаратів райдержадміністрацій під головуванням Василя Ядухи. Президент України Віктор Янукович вважає відновлення і будівництво регіональних автомобільних доріг одним з головних завдань для влади, відтак питанню фінансування обласна влада та особисто голова облдержадміністрації приділяють велику увагу.
10 07 2013
Докладніше ...


Кожному району та місту обласного значення - по центру надання адміністративних послуг
Вдосконалення системи надання адміністративних послуг визначено одним з пріоритетних напрямів соціально-економічних реформ, що здійснюються у державі за ініціативою Президента України, а практичне впровадження Закону України “Про адміністративні послуги” набуває першочергового значення. Про стан роботи із створення центрів надання адміністративних послуг в області йшлося під час наради із головами та керівниками апаратів райдержадміністрацій під головуванням Василя Ядухи.
10 07 2013
Докладніше ...


Спільним пріоритетом влади і правоохоронних органів є захист прав і свобод громадян
Започатковане Президентом України Віктором Януковичем кардинальне реформування кримінального процесуального законодавства та правоохоронних органів здійснюється в інтересах забезпечення законності, зміцнення правопорядку та підвищення рівня захищеності основоположних прав і свобод громадян нашої держави.
10 07 2013
Докладніше ...


Готуємось до свята
Після прийняття християнства в Київській Русі Київ став одним з найбільших духовних центрів світу. «Саме з християнством пов'язана цивілізаційна роль Києва в Європі. Адже Древня Русь не тільки увійшла в родину християнських народів на правах рівноправного члена, але і почала грати роль вагомого гравця на міжнародній арені молодої Європи. Україна послідовно продовжує цю місію», - підкреслив Президент України.
«Хрещення Русі і християнство були і залишаються символом соборності. Саме тому ми сприймаємо християнську віру, насамперед, як консолідуючу, інтегруючу силу», - зазначив Глава держави.
10 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Медичні і соціальні служби на варті щасливого майбутнього дітей
Медичні працівники району разом із соціальними службами працюють над реалізацією завдань однієї з нових соціальних ініціатив Президента України щодо розширення мережі Центрів матері і дитини, створення умов для сімейного виховання дітей та дітей-інвалідів.
З метою попередження раннього соціального сирітства при пологовому відділенні Старокостянтинівської центральної районної лікарні працює консультативний пункт, де з жінками, що мають намір відмовитись від дитини, та тими, хто проживає у важких життєвих обставинах, працюють соціальні працівники Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
10 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Тільки сім’я здатна дати дитині повноцінне психологічне здоров’я та гармонійний розвиток
Одним із завдань соціальної ініціативи Президента України Віктора, що Януковича "Діти – майбутнє країни” є підтримка матері і дитини. Раннє втручання у кризу родини та підтримка різних форм сімейного влаштування дітей дозволяють скоротити число соціальних сиріт.
Тільки сім’я здатна дати дитині повноцінне психологічне здоров’я та гармонійний моральний та духовний розвиток. Лише вона здатна наповнити дитину радістю та щастя.
10 07 2013
Докладніше ...


Призначено начальника Регіонального відділення ФДМУ по Хмельницькій області
Нового керівника працівникам відділення представив заступник голови облдержадміністрації Леонід Гураль. Відповідно до наказу Голови ФДМУ №81-р від 04.07.2013 р. начальником регіонального відділення призначено Люшенка Ігоря Васильовича.
Леонід Андрійович привітав новопризначеного начальника та побажав плідної роботи на новій посаді.
До призначення на посаду Ігор Васильович працював головою Старокостянтинівської райдержадміністрації Хмельницької області.
09 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Врятоване життя
Літо – це пора не лише активного відпочинку, а й посиленої уваги до правил безпеки. В розпалі літнього сезону більшість відпочиваючих прямують до води. Однак, не потрібно забувати, що вода не терпить жартів тих, хто не вміє себе вести на природі, не знає, або не дотримується елементарних правил поведінки на воді. Нехтування простими речами інколи призводить до трагічних наслідків.
09 07 2013
Докладніше ...


Розвиток центрів матері та дитини – необхідність сьогодення
Відповідно до соціальних ініціатив Президента України щодо розширення мережі центрів матері та дитини, створення умов для сімейного виховання дітей-інвалідів відбулася нарада щодо доцільності розширення мережі центрів матері та дитини в області та обговорення фінансових потреб і можливостей для будівництва таких об’єктів під головуванням заступника голови облдержадміністрації Леоніда Гураля.
09 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
На варті сімейного затишку
Нові соціальні ініціативи Президента України сьогодні направлені на створення та забезпечення усіх належних умов для виховання дітей – майбутнього України. Нові ініціативи – це державні соціальні пільги та гарантії передбачені законодавством, підтримка сімей, у яких виховуються діти та всебічний розвиток кожної дитини. Відповідно до реалізації у районі зазначених ініціатив під головуванням очільника Дунаєвеччини Юрія Кучерявого, 8 липня, відбувся круглий стіл на тему «Сімейний затишок – кожній дитині»
09 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Розвиток українсько-польських зв’язків на Ізяславщині
Вже другий рік поспіль у місті Ізяслав, у рамках загальнопольської акції «Могилу прадіда врятуй від забуття», перебуває група польських дітей, які займаються впорядкуванням старого католицького кладовища в районному центрі по вулиці Незалежності. Поруч з польськими дітьми, до прибирання території кладовища долучилася і група підлітків-волонтерів з Ізяслава. Метою зазначеної акції є впорядкування старих занедбаних польських могил за межами сьогоднішньої Польщі. Фінансування робіт відбувається виключно за рахунок коштів, зібраних самими ж учнями шкіл Нижньої Сілезії (Польща). Польські цвинтарі на Поділлі і Поліссі – це не лише свідоцтво історії, а передусім – свідоцтво польських доль кількох століть.
09 07 2013
Докладніше ...


Забезпечимо дітям світле майбутнє!
Одним із завдань соціальної ініціативи Президента України В. Януковича «Діти – майбутнє України» є розвиток мережі соціальних центрів матері і дитини. Підтримкою жінок, яких спіткали життєві труднощі, займається влада на всіх рівнях та куточках України. Під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації – керівника апарату Лілії Бернадської, за участі голови Хмельницької райдержадміністрації Валерія Кольгофера та представників благодійної організації «Фонд родини Кольгофер» сьогодні відбувся візит у Хмельницький обласний соціальний Центр матері і дитини, що у смт. Чорний Острів Хмельницького району.
08 07 2013
Докладніше ...


Висвітлюємо історико-культурний потенціал області
Відповідно до Державної програми підготовки багатотомного фундаментального енциклопедичного видання «Звід пам’яток історії та культури України» ведуться роботи щодо упорядкування та підготовки до публікації тому Зводу «Хмельницька область». У ньому на сучасній науковій базі буде розкрито визначний потенціал історико-культурної спадщини краю. Загальну організацію та координацію робіт з підготовки Зводу пам’яток історії та культури України здійснює Головна редакція Зводу.
08 07 2013
Докладніше ...


Оздоровленням охоплено більше половини запланованої кількості дітей
За даними Департаменту освіти і науки, молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації станом на 5 липня 2013 року в області працює 12 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку і 5 спеціалізованих санаторіїв. Також на теренах Хмельччини функціонують 807 таборів з денним перебуванням, 5 таборів праці і відпочинку та 11 наметових містечок. Оздоровленням та відпочинком забезпечено близько 90 тисяч дітей регіону.
08 07 2013
Докладніше ...


Президент підписав доручення щодо встановлення Державної премії України імені Богдана Ступки
Президент України Віктор Янукович доручив Прем’єр-міністру Миколі Азарову до 20 серпня цього року забезпечити підготовку і внесення на розгляд Верховної Ради проекту закону про внесення змін до Закону України «Про державні нагороди України» щодо встановлення Державної премії України імені Богдана Ступки.

Відповідне доручення підписане «з метою відзначення вагомих творчих досягнень у справі театрального мистецтва та увічнення пам’яті видатного українського митця Богдана Ступки».
06 07 2013
Докладніше ...


Президент доручив вжити заходів для підвищення ефективності функціонування дорожнього господарства
Президент України Віктор Янукович вважає неприпустимим стан справ, що склався у сфері дорожнього будівництва, зокрема стосовно якості автомобільних доріг загального користування та вулиць і доріг комунальної власності.
На думку Глави держави, настав час запровадити нові підходи у цій сфері та провести її кардинальне реформування.
05 07 2013
Докладніше ...


Розвиток сучасного аграрного виробництва на контролі у влади
В умовах вступу України в СОТ і зростаючої конкуренції необхідним є збереження та зміцнення новими науковими досягненнями української сільськогосподарської науки. На переконання Президента України Віктора Януковича, сільськогосподарське виробництво має стати підгрунтям соціального зростання у регіонах та основою добробуту селян. Обласна державна адміністрація під керівництвом Василя Ядухи задля розвитку галузі підтримує високий статус головної установи Центру наукового забезпечення агропромислового виробництва Хмельницької області – єдиної багатогалузевої аграрної науково-дослідної установи на Хмельниччині.
05 07 2013
Докладніше ...


Пріоритет спрямовується на розвиток регіонів
Сьогодні в сесійному залі обласної ради відбулося засідання правління Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад. У ньому взяли участь представники сільських общин та місцевого самоврядування різних регіонів України. В тому числі і заступник голови обласної державної адміністрації Л.Гураль.
05 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Боргів із заробітної плати у Старосинявському районі немає
Підвищення соціальних стандартів, рівня життя, добробуту громадян, забезпечення гідної заробітної плати є завданнями, що визначені відповідними державними програмами, соціальними ініціативами Президента України і їх виконання потребує об’єднання зусиль органів виконавчої влади, місцевого самоврядування вимагає відповідальності керівників підприємств, установ, організацій усіх форм власності і кожного працівника. Це добре розуміють і успішно реалізують у усіх районах Хмельниччини. На тому, щоб вчасно та в повному обсязі людям виплачувались кошти та відповідальності керівників - постійно наголошує голова адміністрації Василь Ядуха.
05 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Розвиток малого та середнього бізнесу - запорука розвитку регіону
Розвиток малого підприємництва є одним із важливих інструментів реалізації ініціатив Президента України. Адже в сфері малого та середнього бізнесу задіяні дві третини від усього працездатного населення в усіх сферах економічної діяльності.
4 липня 2013 року відбулася робоча зустріч голови Білогірської районної державної адміністрації Валерія Курсова з керівником ТОВ «Полівер». Увагу керівника було акцентовано на питаннях створення сприятливих умов для розвитку підприємства.
05 07 2013
Докладніше ...


Розширюємо мережу центрів надання адміністративних послуг
Складовою частиною Програми економічних реформ “Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”, прийняття якої ініційовано Президентом України, є реформування системи надання адміністративних послуг.
Невипадково питання реформування системи надання адміністративних послуг викликає неабияку увагу громадян та бізнесу. Адже вони майже щодня стикаються зі складністю та непрозорістю процедур отримання адміністративних послуг, часто – з низьким рівнем якості їх надання, бюрократичними проволоками, затягуванням термінів розгляду питань з боку чиновників.
05 07 2013
Докладніше ...


Глава держави наголошує на необхідності притягнення до відповідальності усіх винних у скоєнні злочину в Миколаївській області
Президент України Віктор Янукович наголошує на необхідності притягнення до відповідальності усіх винних у скоєнні злочину в Миколаївській області і недопущення подібних випадків у майбутньому.
«Забезпечити притягнення до відповідальності винних у випадку в Миколаєві та розібрати всі подібні інциденти, на які є нарікання людей. Не тільки в Миколаєві, а й в інших регіонах. Дати кожному з них справедливу правову оцінку», - сказав Глава держави під час урочистої церемонії складення присяги суддями, вперше призначеними на посаду.
04 07 2013
Докладніше ...


Здоров’я людей – національний пріоритет
Основною метою розвитку системи охорони здоров’я, яка визначена пріоритетною у роботі Президента Віктора Януковича та Уряду держави, є суттєве поліпшення здоров’я населення. Про можливість співпраці щодо залучення прямих іноземних інвестицій в реалізацію інвестиційних проектів у галузі охорони здоров’я на умовах державно-приватного партнерства йшлося сьогодні під час зустрічі голови облдержадміністрації Василя Ядухи з представниками ПОО «Метако».
04 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Влада – партнер для бізнесу
Реалізація в життя моделі ведення діалогу влади та бізнесових структур дасть можливість підприємцям працювати в нормальному та спокійному режимі, в простих і зрозумілих умовах ведення бізнесу. Президент України Віктор Янукович головну увагу акцентує на співпраці держави та малого і середнього бізнесу. Для цього необхідно здійснювати послідовні реформи та конкретні заходи щодо реального прориву на шляху усунення адміністративних, регуляторних та інших перешкод, що заважають діяльності підприємців. Виконання зазначених ініціатив реалізується у всіх регіонах.
04 07 2013
Докладніше ...


Ми з надією дивимося на майбутній Саміт у Вільнюсі - Президент
Україна налаштована на виконання всіх пунктів Плану дій щодо підписання Угоди про асоціацію під час Вільнюського саміту «Східного партнерства» в листопаді цього року, наголошує Президент України Віктор Янукович.
«Ми з надією дивимося на майбутній Саміт, який відбудеться в листопаді цього року. Ми налаштовані на те, щоб виконати всі вимоги, які є до України», - сказав Віктор Янукович на спільній прес-конференції Президентів після завершення засідання «Вишеградської четвірки» та України у м.Вісла.
04 07 2013
Докладніше ...


Завдяки підтримці Президента Віктора Януковича та Кабінету Міністрів України проблема із фінансуванням будівництва другої черги житлового будинку по вулиці Гастелло у Хмельницькому може вирішитися до кінця поточного року
На цьому голова облдержадміністрації наголосив сьогодні, спілкуючись з журналістами центральних засобів масової інформації. «Цією темою переймається не тільки керівництво області, а й Глава держави. Було дано доручення Кабінету Міністрів України все ж таки віднайти можливість і виділити більше 5 мільйонів гривень, щоб 72 молоді сім’ї могли заселитися в свої квартири. Облдержадміністрація постійно на контакті з цими людьми. Ми їх підтримуємо в їхніх вимогах і вважаємо, що все потрібно зробити, щоб віднайти необхідні кошти в державному бюджеті до кінця поточного року», - зазначив Василь Ядуха.
03 07 2013
Докладніше ...


Світова спільнота ретельно відстежує ситуацію в атомній галузі переймаючись рівнем безпеки АЕС
Ядерна енергетика відіграє сьогодні і відіграватиме в перспективі ключову роль в енергозабезпеченні країни, а також розглядається як один з факторів для забезпечення економічного зростання держави. Глава держави підписав Указ, затвердивши рішення Радбезу від 5 червня 2013 стосовно «Питання розвитку атомно-промислового комплексу та створення ядерно-паливного циклу в контексті забезпечення енергетичної безпеки України».
03 07 2013
Докладніше ...


Необхідна умова розвитку сільськогосподарського виробництва – створення на селі обслуговуючих кооперативів
Президент України Віктор Янукович, Уряд держави, обласна влада значну увагу приділяють розвитку малого та середнього бізнесу, підтримується приватна ініціатива громадян, спрямована на розвиток підприємництва. На Хмельниччині, яку по праву називають аграрним краєм, більше 40% валової сільськогосподарської продукції виробляється приватними підприємствами. Ті, хто вирішив виробляти продукцію одноособово, не мають виходу на ринок збуту, а посередники пропонують дискримінаційні умови співпраці. Як наслідок, виникають проблеми із зайнятістю сільського населення, заробітною платою, сплатою податків і наповненням сільської скарбниці. Голова облдержадміністрації Василь Ядуха переконаний, що об’єднання в обслуговуючі кооперативи дозволить приватним виробникам захистити власні інтереси.
03 07 2013
Докладніше ...


Уряд запропонував Верховній Раді прийняти закон, який скасує необхідність отримання громадянами дозволу на перепланування житла
«На основі європейської практики Уряд розробив та схвалив законопроект, згідно з яким громадяни під час перепланування свого житла можуть робити це без будь-яких дозволів. Головна умова – не втручання в несучі конструкції та інженерні системи. Наразі громадяни повинні отримувати дозволи на проведення переобладнання та перепланування в виконавчому комітеті місцевих рад, а для реконструкції та капітального ремонту в Державній інспекції архітектурно-будівельного контролю.», - сказав Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул.
03 07 2013
Докладніше ...


Влада сприяє розвитку малого та середнього бізнесу на селі
Створення сприятливих умов для роботи малого та середнього бізнесу, вивчення досвіду з залучення інвестицій підприємцями краю є визначальним у роботі посадовців усіх рівнів. З цією метою 2 липня в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації відбулась нарада щодо поширення успішного досвіду роботи молочних кооперативів.
03 07 2013
Докладніше ...


Президент бере участь у засіданні Глав держав «Вишеградської четвірки» і України
Президент України Віктор Янукович бере участь у другому пленарному засіданні Глав держав «Вишеградської четвірки» та України. Засідання відбувається у резиденції Президента Республіки Польща Броніслава Коморовського у м.Вісла (Республіка Польща).
03 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Центр з надання адміністративних послуг – вимога часу
З метою реалізації у регіонах завдань Президента України В.Ф.Януковича щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу, 2 липня 2013 року в приміщенні Шепетівської міської ради відбулось виїзне засідання обласної робочої групи з вивчення стану організації роботи місцевих центрів надання адміністративних послуг.
03 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Привітали із 105-річним ювілеєм
Cьогодні в Україні значна увага, шана і повага приділяється довгожителям країни, людям, які прожили довге і непросте життя. На Шепетівщині днями свій 105 день народження святкувала найстарша жителька району. З цієї нагоди привітали ювілярку Кудрик Якилину Купріянівну перший заступник голови Шепетівської районної державної адміністрації Олександр Хоронжук та голова Корчицької сільської ради Василь Кондратюк.
03 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Конструктивний діалог між представниками бізнесу та органами виконавчої влади триває
Пріоритетним напрямком соціальної політики Глави держави є сприяння розвитку малого та середнього бізнесу, ефективній зайнятості населення шляхом стимулювання роботодавців-підприємців до створення нових робочих місць. Зростання доходів та якості життя на селі Президент України вважає визначальним. Сучасне українське село повинне мати розвинуту інфраструктуру – платформу для залучення інвестицій та відродження підприємницької активності.
03 07 2013
Докладніше ...


Аудитори Міндоходів Хмельниччини на третину скоротили кількість перевірок
Задля ефективної реалізації на Поділлі програми економічних реформ „Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава” та розбудови міцного партнерства між легальним бізнесом та владою регіональне представництво Міндоходів пішло на радикальне зменшення візитів ревізорів до представників підприємницької спільноти краю.
Так, кількість планових перевірок скорочена вдвічі: з 145 торік - до 75 у цьому році. У загальному ж рахунку число документальних перевірок зменшено майже на 30 відсотків або 328 зустрічей аудиторів з представниками бізнес-активу Хмельниччини.
03 07 2013
Докладніше ...


Президент України Віктор Янукович своїми розпорядженнями призначив нових голів райдержадміністрацій
Глава держави 27 червня своїми розпорядженнями призначив голів чотирьох районних державних адміністрацій у Хмельницькій області. Новим очільником Старосинявської РДА став Михайло Данчук, Старокостянтинівської – Олександр Островський, Полонської – Олег Шаргородський, Білогірської – Валерій Курсов. Сьогодні нових керівників активам районів представили голова облдержадміністрації Василь Ядуха та заступник голови облдержадміністрації Леонід Гураль.
02 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Створення комфортних умов для ведення малого і середнього бізнесу
У програмі «Україна для людей» та у Національному плані дій на 2013 рік зазначено, що малий та середній бізнес має стати ключовим фактором розвитку регіонів та утвердження їх самодостатності. Головну увагу Президент України акцентує на співпраці держави та бізнесових структур. Глава держави наголошує на необхідності здійснення послідовних реформ та конкретних заходів щодо реального прориву на шляху усунення адміністративних, регуляторних та інших перешкод, які заважають діяльності підприємців.
02 07 2013
Докладніше ...


З 1 липня набрали чинності зміни до пенсійного законодавства
Зміни до законодавства, які набули чинності з 1-го липня, – перший крок з модернізації пенсійної системи. Про це сказала Міністр соціальної політики України Наталія Королевська, коментуючи набрання чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії».
«Зміни до пенсійного законодавства, що набули сьогодні чинності, – це перший крок з модернізації пенсійної системи України. У підсумку, оптимізована пенсійна система має стати більш справедливою та орієнтованою на людину», - сказала вона.
02 07 2013
Докладніше ...


Інформація щодо виконання основних показників місцевих бюджетів та обласного бюджету за січень-червень 2013 року
У порівнянні з відповідним періодом 2012 року обсяг доходів загального фонду бюджету області зріс на 9,1 відсотка або на 66,0 млн.грн. і склав 787,5 млн.грн., в тому числі по обласному бюджету обсяг доходів зріс на 1,6 відсотка і склав 178,3 млн.гривень. Зазначений показник є найвищий серед регіонів України.
Обсяг податкових надходжень по загальному фонду до місцевих бюджетів у розрахунку на одного жителя області зріс до відповідного періоду минулого року на 9,2 відсотка або на 48,7 грн. і склав 580,4 гривень.
02 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Привітали із сторічним ювілеєм
Президент України Віктор Янукович особливу увагу приділяє питанням соціальної підтримки осіб, які досягли 100-річного віку, прожили довге і насичене трудовою звитягою життя.
100 років від дня народження 1 липня відзначила Катерина Шидловська, жителька села Завадівка, яке знаходиться на території Вишнівчицької сільської ради на Чемеровеччині. Аби привітати ювілярку із цією визначною у її житті подією до неї в гості завітав голова райдержадміністрації Сергій Романчук.
02 07 2013
Докладніше ...


Глава держави визначив невідкладним проект Закону «Про внесення зміни до статті 18 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми»
Президент України Віктор Янукович звернувся до Верховної Ради з проханням розглянути як невідкладний проект Закону «Про внесення зміни до статті 18 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми». Про це повідомив Глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін.
Проект цього Закону був підготовлений та внесений Кабінетом Міністрів на виконання одного із завдань, визначених у соціальних ініціативах Президента «Діти - майбутнє України», підкреслив Сергій Льовочкін.
02 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Центр з надання адміністративних послуг незабаром відкриє свої двері для славутчан
З метою реалізації у регіонах завдань Президента України В.Ф.Януковича щодо створення сприятливих умов для розвитку малого та середнього бізнесу сьогодні в приміщенні Славутської районної державної адміністрації відбулось виїзне засідання обласної робочої групи з вивчення стану організації роботи місцевих центрів надання адміністративних послуг. В ході зустрічі з керівництвом району визначено місце для облаштування майбутнього ЦНАПу.
01 07 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Вітаємо ювілярок
1 липня Кам’янеччина поповнилася ще двома іменинницями: 105-річна жителька с.Кам’янка Собищанська Яніна Іванівна та 100-річна Коцулевська Степанида Онуфріївна з с.Ріпенці Орининської сільської ради святкували свої визначні ювілеї. З привітаннями від губернатора області Василя Ядухи, голови адміністрації Михайла Желізника, Почесними Грамотами від Президента України Віктора Януковича, подарунками мешканок району приїхав привітати заступник голови адміністрації Павло Довгопол, сільські голови Юрій Волощук та Ірина Корженко.
01 07 2013
Докладніше ...


Влада Хмельниччини активно працює над виконанням доручень Президента Віктора Януковича щодо створення сприятливих умов для залучення інвестицій в економіку краю
Відбулася робоча зустріч голови облдержадміністрації Василя Ядухи із представниками потужного агрохолдингу в Україні «Укрлендфармінг» Анатолієм Матвієнко, радником президента компанії та Галиною Ковток, операційним директором Групи компаній. У ході зустрічі йшлося про розвиток галузі тваринництва та зернової інфраструктури краю.
01 07 2013
Докладніше ...


Президент доручив посилити нагляд за додержанням законів з питань свободи слова та оперативно реагувати на їх порушення
Президент України Віктор Янукович підписав доручення «Щодо забезпечення додержання законів з питань свободи слова та недопущення втручання у професійну діяльність журналістів».
Метою доручення є забезпечення додержання законодавства з питань свободи слова та недопущення втручання у професійну діяльність журналістів.
Згідно з документом, Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко повинен забезпечувати оперативне реагування на порушення законів з питань свободи слова та захисту прав журналістів. Генеральному прокурору Віктору Пшонці запропоновано посилити нагляд за додержанням цих законів.
Керівники відомств мають щомісяця до 10 числа інформувати Президента про стан виконання доручення.
01 07 2013
Докладніше ...


Хмельниччина посилюватиме заходи для лікування мультирезистентного туберкульозу

Днями у Держслужбі України соцзахворювань відбулася чергова апаратна нарада за участю регіональних фахівців, на якій було розглянуто стан виконання загальнодержавних заходів протидії ВІЛ та туберкульозу. Про основні досягнення та труднощі у процесі їх виконання звітували представники Хмельницької області, яку відносять до регіонів з відносно благополучною епідемічною ситуацією. За підсумками 2012 року в регіоні зберігається тенденція щодо стабілізації показників захворюваності.
01 07 2013
Докладніше ...


Четверо подолян удостоїлись державних нагород
27 червня 2013 року Указом Президента України № 355/2013 “Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня Конституції України” орденом «За заслуги» ІІІ ступеня нагороджено БЕРНАДСЬКУ Лілію Віталіївну - заступника голови – керівника апарату Хмельницької обласної державної адміністрації.
01 07 2013
Докладніше ...


Вітання керівництва області з нагоди Дня молоді
Молоде покоління в усі часи було окрасою суспільства, його надією, днем сьогоднішнім і прийдешнім. Саме вам, нинішнім юнакам та дівчатам, жити і творити в Україні, з тим щоб вона зайняла гідне місце серед розвинених європейських держав і країн світу.
29 06 2013
Докладніше ...


Вітання Президента України з Днем Конституції
Шановні співвітчизники!
Вітаю вас із Днем Конституції України!
Сімнадцять років тому був прийнятий Основний закон нашої держави.
Цей документ створив могутню основу для розвитку та зміцнення демократичних, соціальних та правових принципів розбудови нашого суспільства.
28 06 2013
Докладніше ...


Шановні подоляни!
28 червня ми відзначаємо одне з головних державних свят – День Конституції України. У 1996 році Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави, спираючись на багатовікову історію українського державотворення, на світовий досвід, прийняла Основний Закон України – Конституцію.
28 06 2013
Докладніше ...


Забезпечення молоді роботою – запорука підвищення рівня добробуту
На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича за ініціативи обласної державної адміністрації, участі Хмельницької обласної служби зайнятості 25-27 червня проведено низку заходів під гаслом – «Молоді – перше робоче місце, роботодавцям – компенсації!»: Дні кар’єри, Дні відкритих дверей, ярмарки вакансій, тематичні зустрічі молоді з роботодавцями, засідання круглих столів, виїзні акції центрів зайнятості з використанням мобільних центрів профорієнтації.
27 06 2013
Докладніше ...


День народження Конституції – свято всієї країни
Прийняття 28 червня 1996 року Верховною Радою Основного Закону відкрило перед нашою державою широкі перспективи побудови справедливого суспільства. Завдяки цьому фундаментально закріпилася наша незалежність, навіки закарбувалась воля українського народу жити у власній суверенній, соборній державі. Відзначення «дня народження Конституції» проходить по всіх куточках нашої Батьківщини. З цієї нагоди у Хмельницькій обласній філармонії відбувся святковий захід до Дня 17-ї річниці Конституції України під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Вадима Гаврішка.
27 06 2013
Докладніше ...


Готуємося до відзначення 1025-річчя Хрещення Русі
За твердженням Президента України Віктора Януковича: «Відзначення 1025-річчя запровадження християнства в Київській Русі має стати святом торжества Української державності». Задля організації святкування в області на якомога вищому рівні 27 червня 2013 року проведено чергове засідання регіонального координаційного штабу з питань безпеки та правопорядку під час підготовки і відзначення в Хмельницькій області 1025-річчя хрещення Київської Русі.
27 06 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Перше робоче місце для молоді
Нова редакція Закону України «Про зайнятість населення», як продовження соціальних ініціатив Президента України, передбачає цілий ряд новацій в сфері захисту громадян від безробіття, особливо при працевлаштуванні молодих випускників ВУЗів та професійно-технічних закладів.
26 червня голова Ізяславської районної державної адміністрації Віктор Розумний зустрівся з працівниками районного центру зайнятості.
27 06 2013
Докладніше ...


Президент: Будівництво регіональних автомобільних доріг - одне із головних завдань у 2014 році
Відновлення та будівництво регіональних автомобільних доріг - одне з головних завдань для влади на 2014 рік. На цьому Президент України Віктор Янукович наголосив під час зустрічі з кандидатами на посади голів районних державних адміністрацій.
«На наступний, 2014 рік ми готуємось до будівництва регіональних доріг», - сказав Глава держави. За словами Президента, підготовку до реалізації цієї програми вже розпочато. Зокрема, заплановано будівництво профільних заводів, планується закупівля необхідних матеріалів. «Ця робота вже спланована і вона вже йде», - підкреслив Віктор Янукович.
27 06 2013
Докладніше ...


Уряд схвалив проект Стратегії розвитку державної молодіжної політики на період до 2020 року
Кабінет Міністрів України на засіданні 26 червня 2013 року схвалив проект Указу Президента України "Про затвердження Стратегії розвитку державної молодіжної політики на період до 2020 року".
Метою прийняття проекту Указу є забезпечення цілеспрямованої, комплексної, послідовної і взаємоузгодженої за часом, ресурсами та результатами діяльності органів державної влади і громадськості щодо державної молодіжної політики України.
Реалізація Стратегії передбачає створення умов для отримання молоддю якісної освіти, удосконалення системи безперервної освіти; підтримку обдарованої та талановитої молоді; популяризацію здорового способу життя; створення умов для зайнятості молоді; підвищення мотивації до праці, професійної підготовки та перепідготовки; покращення житлових умов молоді і молодих сімей та інтеграцію української молоді до європейської спільноти.
27 06 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Сприяння забезпеченню молоді першим робочим місцем – одне із пріоритетних завдань влади
На виконання соціальних ініціатив Президента України 01 січня 2013 року набрав чинності Закон України «Про зайнятість населення». У новій редакції даного закону приділено значну увагу молодіжній зайнятості. Зокрема, посилено додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню громадян, які неконкурентоспроможні на ринку праці, в тому числі молоді, яка закінчила, або припинила навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах і яка вперше приймається на роботу.
26 06 2013
Докладніше ...


Захистити прозорий бізнес – викрити тіньовиків!
26 червня відбулося засідання регіонального комітету з економічних реформ при облдержадміністрації. Воно пройшло під головуванням заступника голови облдержадміністрації Леоніда Гураля. Приводом для зібрання послужило реалізація реформаторського курсу Президента України у частині об’єднання податкової та митної служб у єдине Міністерство доходів та зборів України.
26 06 2013
Докладніше ...


О.Вілкул: Україна використає грузинський досвід з питань спрощення дозвільних процедур
Уряд проводить системну роботу зі створення сприятливого інвестиційного клімату в країні. Надається підтримка іноземним підприємствам, які працюють чи планують працювати в Україні. Реалізуються заходи з дерегуляції підприємницької діяльності та спрощення дозвільних процедур. Усе це сприяє розвитку малого та середнього бізнесу.
«Для удосконалення роботи Уряд використає грузинський досвід з питань спрощення дозвільних процедур в Україні», - сказав Віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул під час робочої зустрічі з Віце-прем'єр-міністром Грузії Кахою Каладзе в Тбілісі.
26 06 2013
Докладніше ...


Президент підписав Закон «Про внесення зміни до статті 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо першочергового безплатного забезпечення санаторно-курортним лікуванням інвалідів війни»
Президент України Віктор Янукович підписав Закон №284-VII «Про внесення зміни до статті 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо першочергового безплатного забезпечення санаторно-курортним лікуванням інвалідів війни».
Підписаний Главою держави Закон передбачає першочергово з числа позачерговиків (інвалідів війни, інвалідів з числа колишніх малолітніх в’язнів концтаборів) надання права інвалідам війни з числа осіб, які брали безпосередню участь у бойових діях під час Великої Вітчизняної війни та війни з Японією, на безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням з компенсацією вартості проїзду до санаторно-курортного закладу і назад.
26 06 2013
Докладніше ...


Безпека людей – акцент діяльності влади
Відбулось засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій за участю першого заступника голови адміністрації Вадима Гаврішка в режимі селекторної наради з заступниками голів райдержадміністрацій, міських (міст обласного значення) голів – голів комісій з питань ТЕБ та НС, членів комісій. У ході заходу розглянуто 6 питань, що стосуються теми засідання.
26 06 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Привітали ювілярку
100-річний ювілей – це завжди визначна дата не тільки для людини, якій виповнюється стільки років, але й для всієї її родини. Саме з таким ювілеєм жительку села Дерев’яни Ольгу Дем’янівну Жандарук невдовзі привітають її 2 дочок (син помер), 5 внуків, 9 правнуків та 2 праправнуки. І хоча народилася вона офіційно 13 липня, за паспортом дата стоїть 24 червня. Тож саме цього дня заступник голови Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Павло Довгопол та сільський голова Анатолій Гаджук завітали до Ольги Дем’янівни аби привітати з нагоди ювілею та вручити подарунок, квіти та Почесну Грамоту від Президента України Віктора Федоровича Януковича.
25 06 2013
Докладніше ...


Вирішуючи актуальні питання, привітали кращих державних службовців
Сьогодні відбулося розширене засідання колегії обласної державної адміністрації під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Вадима Гаврішка. Структурно колегія складалася з двох частин: урочистої частини з нагоди професійного свята – Дня державної служби та безпосередньо розгляду питань порядку денного.
25 06 2013
Докладніше ...


Шукаєш роботу – приходь на ярмарок вакансій
Сьогодні, 25 червня, за ініціативи обласної державної адміністрації та безпосередньої участі обласного центру зайнятості стартував триденний обласний ярмарок вакансій «Молоді перше робоче місце, роботодавцям – компенсацію» Він проходить на прилеглій території ТРЦ «Либідь Плаза», більш відомій як, біля «Дитячого світу». З нагоди початку функціонування ярмарку на його урочисте відкриття прибув заступник голови облдержадміністрації Леонід Гураль.
25 06 2013
Докладніше ...


Микола Азаров: Політична стабільність в Україні обумовила її соціальний і економічний розвиток
Політична стабільність в Україні обумовила її соціальний і економічний розвиток. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з представниками бізнесових кіл в Люксембургу.
«Політична стабільність, яка існує в Україні упродовж останніх трьох років, дозволила досягнути фінансово-економічної стабільності», - зазначив Микола Азаров.
При цьому він закликав люксембурзький бізнес виходити на ринок України та пообіцяв, що Уряд продовжить курс на спрощення умов ведення бізнесу в Україні.
25 06 2013
Докладніше ...


Глава держави відвідав богослужіння з нагоди Дня Святої Трійці
Президент України Віктор Янукович відвідав богослужіння з нагоди Дня Святої Трійці у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі.
Божественну літургію провів Предстоятель Української православної церкви, Митрополит Київський і всієї України Блаженніший Володимир.
Після молебню Глава держави та Предстоятель Української православної церкви привітали один одного зі світлим святом Трійці.
25 06 2013
Докладніше ...


Фоторепортаж
Досягаючи вершин
За підтримки обласної державної адміністрації та безпосередньо Василя Степановича Ядухи, управління Міністерства внутрішніх справ в Хмельницькій області та Хмельницького міського осередку Федерації альпінізму і скелелазіння України вихованці притулку для дітей служби у справах дітей Хмельницької обласної державної адміністрації мали можливість насолодитися тренуванням на скеледромі «La skala».
22 06 2013
Докладніше ...


Поповнення лав захисників кордонів
Сьогодні в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького відбувся 21-й випуск офіцерів прикордонників. За час свого існування Академія стала провідним навчальним закладом з підготовки справжніх патріотів нашої Батьківщини, які на високому професійному рівні виконують відповідальне завдання охорони державного кордону України. Привітала випускників у цей святковий для них день від імені голови обласної державної адміністрації Василя Степановича Ядухи заступник голови – керівник апарату Лілія Бернадська. Від імені Василя Степановича Лілія Віталіївна сердечно привітала молодих лейтенантів, батьків і рідних, професорсько-викладацький склад з випуском Національної академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького та вручила дипломи випускникам.
21 06 2013
Докладніше ...


Засвідчити шану визволителям – внутрішній моральний поклик

Сьогодні громадськість міста та представники влади зібралися біля меморіалу «Вічний вогонь» аби вшанувати пам’ять усіх тих, хто відстоював свободу нашої держави та протистояв фашистським загарбникам у Великій Вітчизняній війні. Висловити свою моральну позицію та засвідчити шану славним синам і дочкам радянської епохи прийшов заступник голови обласної державної адміністрації Леонід Гураль.
21 06 2013
Докладніше ...


"Скайпарк" - діти на сьомому небі від щастя
Сьогодні за ініціативи обласної державної адміністрації та безпосередньо Василя Степановича Ядухи, діти мали змогу безкоштовно насолодитися послугами спортивно-оздоровчого комплексу «Скайпарк». Ініціюючи такий захід, керівництво адміністрації разом з власником комплексу Віктором Вікарчуком хотіли подарувати хвилини щастя підростаючому поколінню, задовольнити хоч якусь часточку дитячих потреб. Даруючи дітям увагу і тепло, організатори й самі наповнилися цією енергетикою і раділи разом з малечею. Вони відверто були задоволені тим, що бачили справжні, щирі, сяючі посмішки на дитячих обличчях.
20 06 2013
Докладніше ...


Президент взяв участь у відкритті першого енергоблоку газогенеруючої електростанції на Алчевському меткомбінаті
Президент України Віктор Янукович взяв участь у церемонії введення в експлуатацію першого енергоблоку газогенеруючої електростанції комбінованого циклу ПАТ «Алчевський металургійний комбінат».
За словами Глави держави, реалізація цього проекту є результатом модернізації підприємства, що сприятиме зменшенню екологічного навантаження. «Близько 20 відсотків інвестиційних коштів у цьому проекті спрямовано на поліпшення екології», - сказав Віктор Янукович.
Глава держави також звернув увагу на енергоефективність проекту, реалізація якого дозволить зменшити споживання газу.
20 06 2013
Докладніше ...


Влаштували спортивне свято для малечі
В рамках виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича пріоритетним завданням влади є підняття популярності фізичної культури та масового спорту на той рівень аби забезпечити профілактику здоров’я дітей. Забезпечення відповідального ставлення населення до занять спортом, виховання духу змагальності покликане забезпечити здорове дитинству дітей. В рамках реалізації обласної програми та за підтримки голови облдержадміністрації Василя Ядухи «Спорт для всіх» в нас діють багато проектів, зазначила заступник голови ОДА – керівник апарату Лілія Бернадська. Президентські ініціативи спрямовані на створення 50 плавальних басейнів, 2500 спортивних майданчиків, 27 спортивних комплексів.
20 06 2013
Докладніше ...


Президент: Я готовий до системної співпраці з парламентом
Президент України Віктор Янукович готовий робити все необхідне для системної співпраці з парламентом. «Я готовий до системної співпраці з парламентом. Все буде залежати від культури наших стосунків, політичної культури», - сказав Віктор Янукович під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради та головами парламентських фракцій.
Він висловив сподівання, що в Україні буде підвищуватися рівень політичної культури. «Хотів би бути причетним до цього процесу. Будь-які дії мої, якщо вони будуть впливати позитивно на цей процес, - я готовий це робити», - сказав Президент.
20 06 2013
Докладніше ...


«Джерельце» відкриває табірний сезон
На урочистому відкритті таборового сезону в оздоровчому закладі “Джерельце”, що у с. Жилинці Ярмолинецького району, заступник голови обласної державної адміністрації - керівник апарату Лілія Бернадська щиро привітала персонал табору і всіх дітей з цією приємною подією.Вона передала вітання від голови облдержадміністрації Василя Ядухи. «Президент України визначив цей рік роком дитячої творчості, — зокрема, зазначила Лілія Віталіївна. — А тому це для вас, діти, хороша можливість проявити отут, в таборі, всі свої здібності...» Висловивши захоплення умовами відпочинку в таборі, вона акцентувала: «Особлива подяка ПАТ «Хмельницькобленерго» — за те, що ви робите для оздоровлення дітей».
19 06 2013
Докладніше ...


Питання безпеки людей – на контролі у влади
Сьогодні відбулось засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в режимі відеоконференції під головування Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула. Хмельниччину представляни керівники структурних підрозділів облдержадміністрації під головуванням заступника голови ОДА Леоніда Гураля.
19 06 2013
Докладніше ...


Область рухається висхідним курсом
Сьогодні, 19 червня відбулася чергова, шістнадцята сесія обласної ради. Попрацювавши у складі постійно діючих комісій, депутати підготувалися до пленарного засідання. В результаті їх напрацювань сформувався порядок денний, який містив 44 питання. Ключовим серед них став звіт голови Хмельницької обласної державної адміністрації Василя Ядухи про здійснення облдержадміністрацією делегованих їй обласною радою повноважень.
19 06 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Розвиток спорту та фізичної культури на Старокостянтинівщині
На виконання нових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України» в частині розвитку фізичної культури та спорту, модернізації спортивних майданчиків, в Старокостянтинівському районі проводиться активна робота по їх втіленню у життя.
Важливою подією у житті району стало відкриття нового спортивного майданчика з тренажерним обладнанням у позаміському закладі оздоровлення та відпочинку «Калинівка».
19 06 2013
Докладніше ...


Глава держави наголошує на важливості демаркації українсько-білоруського кордону
Президент України Віктор Янукович наголошує на важливості демаркації українсько-білоруського кордону для подальшого розвитку міжрегіональної прикордонної співпраці.
«Нами нарешті поставлено крапку в питанні договірно-правового оформлення українсько-білоруського кордону. Підписанням Протоколу про обмін Ратифікаційними Грамотами Договору про державний кордон між Україною та Білоруссю ми даємо старт демаркації нашого спільного кордону», - сказав Президент України журналістам після завершення переговорів з Президентом Республіки Білорусь Олександром Лукашенком.
19 06 2013
Докладніше ...


Микола Азаров: Курс на зниження оподаткування буде продовжено
Уряд не планує підвищувати податки. У цьому запевнив Прем'єр-міністр Микола Азаров представників французького бізнесу, з якими мав зустріч у Парижі, про що розповів журналістам.
Зокрема, на брифінгу для ЗМІ Микола Азаров заявив:
«Щойно відбулася зустріч з керівниками найбільших французьких компаній, які працюють або хочуть працювати в Україні. Я почув для себе багато цікавих пропозицій. У свою чергу я запропонував їм немало: розповів про основні напрямки Державної програми активізації економіки і запропонував брати участь у цій програмі.
19 06 2013
Докладніше ...


Спілкуючись зі спортсменами
Президент приділяє значної уваги розвитку спорту та занять фізичною культурою молоді. Саме тому 2013-й рік Глава держави оголосив «роком фізичного здоров'я та екології». Популяризація здорового способу життя та заняття спортом є складовою загальнодержавних програм задля покращення здоров’я нації, що реалізуються на Хмельниччині.
18 06 2013
Докладніше ...


Завжди на варті нашого життя
Сьогодні у приміщенні клубу Головного управління ДСНС України в Хмельницькій області відбулася семінар-нарада з питань цивільного захисту населення за участю заступника голови облдержадміністрації Леоніда Гураля. Звертаючись до присутніх з вступним словом він наголосив: «Збірник з правил техніки безпеки написаний людською кров’ю. Адже кожний випадок, який в ньому прописаний – це трагічний випадок з людського життя.»
18 06 2013
Докладніше ...


Забезпечити дошкільною освітою дітей – наша спільна мета
Президент України Віктор Янукович у рамках соціальних ініціатив «Діти – майбутнє України» приділяє значну увагу забезпеченню належних умов для дошкільного виховання та забезпечення розвитку творчих здібностей дітей у навчальному процесі. Реалізацію ініціатив Глави держави на рівні регіонів контролює Кабінет Міністрів України. В рамках реалізації соціальних ініціатив сьогодні відбулася відеоконференція під головуванням Віце-прем’єр-міністра Олександра Вілкула з питань забезпечення доступу кожній дитині до дошкільної освіти за участю першого заступника голови облдержадміністрації Вадима Гаврішка.
18 06 2013
Докладніше ...


На запитання жителів краю відповів Леонід Гураль
Сьогодні відбулася «гаряча» телефонна лінія «Запитай у влади». На телефонні дзвінки жителів Хмельниччини відповів заступник голови облдержадміністрації Леонід Гураль. Телефонували мешканці з різних куточків області та власне обласного центру. Вони просили допомоги у відстоюванні своїх інтересів.
18 06 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Нові соціальні ініціативи Глави держави «Діти – майбутнє України» спрямовані на всебічний розвиток дітей та популяризацію здорового способу життя
В аспекті практичної реалізації соціальних ініціатив Президента України на теренах Дунаєвеччини проводиться робота щодо належної організації відпочинку, оздоровлення дітей, а також залучення їх до занять фізичною культурою і спортом.
17 червня заступник голови районної державної адміністрації Микола Яковенко відвідав комунальний заклад Дунаєвецької районної ради “Навчально-виховне об’єднання “Малієвецька загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад – дитячий заклад оздоровлення”
18 06 2013
Докладніше ...


Олександр Вілкул: "Підготовка заявки на проведення зимової Олімпіади-2022 - складова державної стратегії розвитку України"
Підготовка заявки на проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року є складовою державної стратегії розвитку України, Карпатського регіону, Львова та всіх західноукраїнських областей. Вона передбачає розвиток інфраструктури, промоушн потенціалу регіонів України за кордоном, залучення інвестицій в туристичний і готельний бізнес. Зокрема, йдеться і про розвиток внутрішнього туризму.
18 06 2013
Докладніше ...


Спорт заради задоволення
Сьогодні влада приділяє спорту особливу увагу. Це пріоритет роботи державної влади на всіх рівнях, який визначив Президент України Віктор Янукович. 2013-й рік Глава держави оголосив «роком фізичного здоров'я та екології». Популяризація здорового способу життя та заняття спортом є складовою загальнодержавних програм задля покращення здоров’я нації, що реалізуються на Хмельниччині.
17 06 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Два ювілеї «Бабиного літа»
Подвійне свято жителі с.П’ятничани відзначили вчора - 20 років від дня утворення народного аматорського театру пісні «Бабине літо» та 520 років з дати заснування рідного села. Дійство розпочалося о 16.00 на місцевому стадіоні. Сюди з’їхалось чимало люду із населених пунктів Чемеровеччини, інших областей України та просто тих, хто не один рік є шанувальником таланту і творчості цього колективу. На урочистості завітали голова Чемеровецької РДА Сергій Романчук та голова районної ради Ігор Забіяка.
17 06 2013
Докладніше ...


Вирішення проблем краян на особистому контролі В.Гаврішка
Сьогодні під час особистого прийому громадян першим заступником голови облдержадміністрації В.Гаврішком зі зверненнями звернулися 34 громадянина. Звернення були різного характеру, проте найбільше вони були спрямовані на задоволення потреб соціального захисту.
17 06 2013
Докладніше ...


Відбувся ІІ обласний етап Всеукраїнської військово-патріотичної спортивної гри «Зірниця»
Реалізація однієї із соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича спрямована на стимулювання молоді до занять фізкультурою і спортом. Це є запорукою зміцнення здоров’я та позбавлення багатьох проблем, які наявні у певної частини нашої молоді.
Сьогодні на базі військової частини А0553 м. Хмельницького відбувся ІІ етап Всеукраїнської військово-патріотичної спортивної гри «Зірниця», учасниками якої стали переможці районних та міських етапів змагань. Загалом у грі взяли участь 20 команди, до складу яких увійшли 240 учнів 5-9 класів ЗНЗ.
17 06 2013
Докладніше ...


Модернізація промислових підприємств дозволить суттєво поліпшити екологічне становище в регіонах - Глава держави
Досвід модернізації Єнакіївського металургійного заводу та будівництва нової аглофабрики має використовуватися по всій Україні для поліпшення екологічної ситуації та зменшення шкідливих викидів у навколишнє середовище, наголошує Президент України Віктор Янукович.
Про це Глава держави сказав під час презентації проекту будівництва нової аглофабрики ПАТ «Єнакіївський металургійний завод».
17 06 2013
Докладніше ...


Специфіка створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС

Облдержадміністрацією спільно з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України проведено семінар на тему “Поглиблена та всеохоплююча зона вільної торгівлі між Україною та ЄС: основні аспекти та переваги. Реформування системи технічного регулювання” за участю представників Miністерства економічного розвитку і торгівлі України
Про актуальність даної тематики говорить те, що євроінтеграція, як зазначає Президент України Віктор Янукович, є пріоритетним напрямом зовнішньополітичної діяльності.
14 06 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
З турботою про людей
Пріоритетами у соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича є розвиток соціальної сфери і створення належних умов життя для людей. Важливі загальнодержавні реформи, Програма «Україна для людей» та Національний план дій спрямовані на соціальний захист громадян. Основними методами реалізації зазначених соціально орієнтованих ініціатив є проведення зустрічей з громадами Хмельниччини представників влади.
14 06 2013
Докладніше ...


Об’єднана Європа є чітко задекларованим цивілізаційним вибором України - Віктор Янукович
Євросоюз для України є прикладом політичного, економічного й соціального успіху та каталізатором системних реформ, наголошує Президент України Віктор Янукович.
«Європейський Союз для нас і сьогодні залишається прикладом політичного, економічного й соціального успіху. І не лише прикладом, а каталізатором системних соціально-економічних реформ, що наразі здійснюються в Україні», - сказав Віктор Янукович, виступаючи на пленарному засіданні 18-го Саміту глав держав Центральної Європи у Братиславі.
14 06 2013
Докладніше ...


Медична галузь в фокусі уваги Президента
Сьогодні у приміщенні Хмельницької обласної філармонії відбулося урочисте святкування Дня медичного працівника. На нього зібралися представники медичної сфери з усіх теренів нашої області. Почесним гостем виступив голова обласної державної адміністрації Василь Ядуха.
13 06 2013
Докладніше ...


Обласна влада виконує завдання Президента України та Уряду щодо покращення якості життя громадян у нашій державі
На чільному місці в системі європейської демократії – дотримання і захисту прав людини – стоїть захист прав споживачів. Адже людина, не залежно у якій країні вона проживає, повинна бути впевнена, що держава охороняє її навіть в елементарних речах.
13 06 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Запровадження якісної та доступної медицини
Повсемісно нині відбувається реалізація завдань і доручень Президента України з модернізації медичної галузі. Активізується і робота із покращення якості медичних послуг. Реалізація ініціатив Президента стосовно модернізації медичної галузі сьогодні відбувається в усіх, районах без винятку Хмельниччини. Так 12 червня 2013 року голова районної державної адміністрації Ігор Люшенко відвідав Старокостянтинівську центральну районну лікарню. Під час зустрічі із медичними працівниками Ігор Васильович поцікавився станом втілення в життя медичної реформи, проблемами, які виникають на сьогоднішньому етапі реформування та станом кадрового забезпечення лікарні.
13 06 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
“Народна ініціатива” в дії
Спілкування з людьми, вивчення їх потреб, вирішення нагальних проблем, пошук нових ініціатив та залучення інвестиційних коштів для розвитку територій – щоденні складові роботи керівників області та районів. Голова адміністрації Василь Ядуха переконаний, що саме перебуваючи у найвіддаленіших куточках Хмельниччини, розмовляючи із хліборобами, освітянами, медиками, сповненими мудрості батьками та їх маленькими онуками, варто шукати істинне раціональне зерно, що допомагає рухатися далі, знаходити нові форми співпраці, нові вирішенні реалізації соціальних ініціатив Президента України на місцях. Зайве тому свідчення – проект “Народна ініціатива”.
13 06 2013
Докладніше ...


“Олімпійські лелеченята” мужніють у Хмельницькому
2013 рік – рік дитячої творчості – оголосив Президент України. Потужно в Украні розвиваються освіта, спорт, фізична культура. Все більше молодих людей стають прихильниками здорового способу життя. Різнобарв’я та різноплановість творчих пошуків для виявлення і застосування здібностей наших дітей сьогодні справді унікальні. Ще одним свідченням цього є шість різних нагород протягом одного року, які вибороли хмельничани, учасники Всеукраїнського спортивно-масового заходу серед дітей “Олімпійське лелеченя” у МЦД “Артек”.
Сповнені вражень та у захваті від отриманих перемог, “лелеченята” із тренерами зустрілись 12 червня із першим заступником голови адміністрації Вадимом Гаврішком.
13 06 2013
Докладніше ...


Наявні в Україні запаси нафти і газу є основою для поступового виходу з енергетичної залежності - Глава держави
Наявні в Україні запаси нафти й газу та збільшення їх видобутку є основою для виходу з енергетичної залежності, наголошує Президент України Віктор Янукович.
Президент переконаний у тому, що запаси нафти й газу в Україні та збільшення їх видобутку є фундаментом для виходу з енергетичної залежності. «Вони підлягають комерційній експлуатації і, що дуже важливо, вони створюють умови поступового виходу України від залежності і диверсифікації джерел постачання», - сказав Глава держави на початку зустрічі з президентом компанії «Europe, Eurasia & Middle East Exploration & Production for Chevron Corp.» Джеймсом Джонсоном.
13 06 2013
Докладніше ...


Готуємось до жнив
11 червня 2013 року відбулася нарада по прийманню матеріально-технічної бази хлібоприймальних підприємств, яка відбулася в Старокостянтинівській районній державній адміністрації. Даний захід відбувся за участі замісника голови облдержадміністрації Володимира Галищука, директора Департаменту агропромислового розвитку Олега Стрілецького та начальника головного управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області Бориса Болібруха
12 06 2013
Докладніше ...


У Посольстві України в Республіці Польща відбулася презентація інвестиційного потенціалу Хмельницької області

На запрошення Маршалка Куявсько-Поморського воєводства Петра Цалбецкі та за сприяння Посольства України в Республіці Польща з 5 по 9 червня 2013 року відбувся візит делегації Хмельницької області до міст Варшава і Торунь з метою проведення українсько-польського бізнес-форуму «Інвестиційні та експортні можливості Хмельниччини» у м. Варшава, а також участі у святкуванні Дня Воєводства в м. Торунь Куявсько-Поморського воєводства Республіки Польща. Делегацію очолював заступник голови облдержадміністрації Леонід Гураль.
12 06 2013
Докладніше ...


Досвід, яким варто поділитися
Як наголошує Глава держави сьогодні у кожному регіоні України, при реформуванні галузі медицини, основним завданням є забезпечення доступних медичних послуг, покращення матеріально-технічної бази, наближення медицини до людей, створення усіх належних умов для лікування хворих і задоволення їх потреб при перебування у медичних закладах. Успішний досвід модернізації первинної ланки медицини в пілотних регіонах має поширюватись по всій країні.
12 06 2013
Докладніше ...


Захист інтересів населення – головний критерій ухвалення рішень

На 19 червня поточного року заплановане засідання шістнадцятої сесії обласної ради. Наразі триває підготовка до засідання, депутати працюють у профільних комісіях. Сьогодні над питаннями порядку денного працювали і на комісії з питань бюджету. Її члени у ході обговорення прийняли ряд важливих рішень, що стосуються життєддіяльності краю. Участь у засіданні взяв голова обласної державної адміністрації, депутат обласної ради Василь Ядуха.
12 06 2013
Докладніше ...


Новини регіонів
Гордимося земляками-героями
Усе на світі створюється працею: будуються міста, фабрики, заводи, доглядається земля-матінка, вирощується хліб, виховуються діти. І тільки праця здатна творити дива, робити людину щасливою, заможною, а інколи і безсмертною. Це досягається завдяки пам’яті і вшануваню не лише героїв воїн, а й мирних трудівників.
Одинадцятого червня Дунаєвеччина урочисто віншувала Героїв Соціалістичної праці - своїх земляків.
12 06 2013
Докладніше ...


Велика Вітчизняна війна повинна залишитись у серці і пам’яті кожного громадянина
Сьогодні в актовій залі ХОДТРК «Поділля – центр» зібрались представники обласної організації ветеранів України на чолі з головою – Володимиром Купратим щоб за «круглим» столом та в присутності представників місцевих засобів масової інформації висловити своє ставлення щодо запропонованого з ініціативи народних депутатів України від Ірини Фаріон та Юрія Михальчишина проекту Постанови Верховної Ради України під назвою: «Про вилучення терміна «Велика Вітчизняна війна» з нормативно-правових актів України та навчальної літератури як такого, що спотворює історичну правду».
12 06 2013
Докладніше ...



Використання матерiалiв сайту Хмельницької облаcної державної адміністрації дозволяється за умови посилання (для iнтернет-видань - гiперпосилання)
на сайт Хмельницької облаcної державної адміністрації

Привітання




Copyright © ARTinSTYLE 2006, ПП Кучер                                                     ХМЕЛЬНИЦЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ