This version of the page http://zib.com.ua/ua/news/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-07-03. The original page over time could change.
Правові новини за сьогодні. Закон і Бізнес

Новини 03.07.2013


Всі новини за:

Останні коментарі

Незалежність із порожніми кишенями
Екатерина В обращении все "в яблочко"! как можно т...
В Інтернеті з'явилося відео штурму райвідділу міліції у Врадіївці
Тетяна Стало зле?А чим думали вони,коли знущалися з жінк...
Адвокати обговорили можливість зробити стажування безкоштовним
бугагай ми порадились я і вирішила :)
Шанс для професійного юриста!
работник суда А что, начинают с миллионов:))
Читати всi

03.07.2013

17:57 У КМДА можна буде скаржитись цілодобово по смартфону

З 1 серпня буде запущено безкоштовний мобільний додаток для iOS та Android, який надасть киянам можливість цілодобово скаржитись на незаконно встановлені кіоски або ями на дорогах.

17:39 Нардепи підтримали РСУ у питанні щодо процедури обрання суддів

Комітет з питань правової політики розглянув проект постанови щодо підтримки звернення Ради суддів України до парламенту стосовно невтручання депутатів у процес обрання суддів і визнав його таким, що не суперечить Конституції.

16:58 Восени нардепи не хочуть говорити про суддів Печерського суду

Сьогодні відбулося засідання комітету Верховної Ради з питань верховенства права і правосуддя. Воно було останнім в рамках другої сесії парламенту.

16:30 Запобігаючи злочинам

Принципи кримінальної юстиції у справах неповнолітніх мають абсолютно відрізнятися від підходів, які застосовуються до дорослих осіб. Це головне завдання, яке мають перед собою ставити судді.

16:01 Скоро українці зможуть робити перепланування без дозволів

На основі європейської практики уряд розробив та схвалив законопроект, згідно з яким громадяни зможуть робити перепланування свого житла без будь-яких дозволів.

15:31 ВР прийняла доопрацьований закон про захист персональних даних

Народні депутати прийняли закон, яким повноваження у сфері захисту персональних даних надаються омбудсмену, з врахуванням пропозицій Президента.

14:53 Полтавського міліціонера звинувачують у продажу наркотиків

За збут наркотичних речовин стосовно начальника ВБНОН полтавської міліції відкрито кримінальне провадження.

14:29 Верховні Суди України і Лівії посилюватимуть співпрацю

У приміщенні Верховного Суду України відбулася зустріч Голови ВСУ Ярослава Романюка з з делегацією Верховного Суду держави Лівія на чолі з головою Кемалем Баширом Даганом.

14:00 Адвокати обговорили можливість зробити стажування безкоштовним

Чи повинні кандидати в адвокати платити за стажування чи вона повинна бути безкоштовною? Це питання обговорювали сьогодні на круглому столі, організованому Національною асоціацією адвокатів України.

13:40 Довіра українців до гривні зростає

Гривня стає основним засобом розміщення заощаджених коштів, що свідчить про відновлення довіри громадян до національної грошової одиниці.

13:15 Для водіїв готують штрафи за порушення правил паркування

Парламент готовий встановити нові штрафи для водіїв, які порушують правила паркування, зокрема, за несплату вартості послуг платних парковок.

12:47 Мін’юст вдосконалив зміни до виборчого законодавства

Проект змін до виборчого законодавства було доопрацьовано за результатами першого громадського обговорення, яке відбулося у квітні-травні поточного року, а також відповідно до висновків євроекспертів.

12:14 У Херсоні розглянули першу цивільну справу у відеорежимі

В Апеляційному суді Херсонської області проведено перше засідання в цивільній справі в режимі відеоконференції.

11:56 Луценко оскаржить відмову суду задовольнити скаргу по Кузьміну

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко оскаржить відмову суду задовольнити скаргу на закриття кримінального провадження щодо першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна.

11:40 Покарання чи виховання?

Питання про потрібність ювенальної юстиції залишається дискусійним не тільки в Україні, а й у всьому світі. Противники говорять про її провал, а прихильники — про безальтернативність.

11:36 Визначено найкращі сайти адміністративних судів України

Перші місця у рейтингу офіційних веб-сайтів адміністративних судів посіли Хмельницький окружний адмінсуд, окружний адмінсуд Києва, Вищий адміністративний суд України і Харківський апеляційний адміністративний суд.

11:06 Екс-керівнику апарату суду загрожує 10 років в'язниці

Справу колишнього керівника апарату апеляційного суду направлено до суду, обвинуваченій загрожує від 7 до 10 років позбавлення волі.

10:46 У судах Сімферополя — нові голови

Напередодні Дня Конституції України в Сімферополі було представлено відразу двох голів районних судів, які вирізняються молодістю та енергійністю.

10:21 Граничну чисельність працівників ДСАУ визначатиме РСУ

Граничну чисельність працівників Державної судової адміністрації, у тому числі, її територіальних управлінь, затверджуватиме Рада суддів України за поданням голови ДСАУ.

10:07 Лідера Національного Фронту Франції позбавили імунітету

Вчора Європарламент позбавив депутатської недоторканності лідера Національного Фронту Франції Марін Ле Пен, тим самим задовольнивши запит французьких правоохоронних органів.

09:27 Свідок у справі про зґвалтування у Врадіївці став підозрюваним

Міліціонер Євген Дрижак переведений зі статусу свідка в статус підозрюваного у кримінальному провадженні, яке стосується зґвалтування жінки у Врадіївці, що на Миколаївщині.

09:12 Парламент обрав трьох членів ВРЮ

Верховна Рада обрала членами Вищої ради юстиції суддів Володимира Колесниченка та Віталія Кузьмишина, а також міністра юстиції Олександра Лавриновича.

08:56 Сьогодні нардепи розглядатимуть «судові» законопроекти

На сьогоднішньому засіданні Комітету з питань верховенства права і правосуддя будуть розглянуті законопроекти стосовно процедури звільнення суддів та судового збору.

08:45 Штрих-код розбрату

Відповідно до змін, внесених Державною судовою адміністрацією до Інструкції з діловодства, копії судових рішень мають видаватися зі штрих-кодом. Однак з’ясувалося, що це технічно неможливо.

02.07.2013

17:59 Кандидати у судді знайшли у тестах кваліфіспиту неточності

Вища рада юстиції розглядала дві скарги кандидатів у судді на рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

17:37 Судді занепокоєні тиском з боку правоохоронців

Останнім часом почастішали випадки тиску на суддів з боку правоохоронців, і їх втручання в діяльність судів при розгляді справ та вирішенні питань про притягнення до суддів кримінальної відповідальності.

17:12 КС виніс рішення щодо розстрочки виконання рішення суду

Ухвала про розстрочку виконання рішення господарського суду не є підставою для відкриття нового виконавчого провадження, а підлягає виконанню у раніше відкритому на підставі судового наказу виконавчому провадженні.

16:48 ВРЮ призначила на адмінпосади 16 суддів

На сьогоднішньому засіданні Вищої ради юстиції розглядалося питання призначення суддів на адміністративні посади. ВРЮ прийняла рішення про призначення 16 кандидатів.

16:39 «Стахановська» п’ятниця

Під час минулого засідання ВКДКА її члени працювали, як стахановці — у порядку денному було 28 питань. У результаті кількох адвокатів покарали, кількох — захистили.

16:24 ВРЮ з третьої спроби погодилася на призначення судді

Вища рада юстиції розглядала матеріали щодо внесення подання президентові України про призначення Ігоря Поповича на посаду судді Жданівського міського суду Донецької області.

15:49 Скоро стане відомо, чи справжнє алібі у свідка у справі про згвалтування у Врадіївці

Ближчим часом фахівці мають зробити експертні висновки щодо відеозапису, вилученого з Врадіївського райвідділу міліції. Експертиза допоможе встановити, чи був Євген Дрижак, якого потерпіла звинувачує у зґвалтуванні та побитті, на чергуванні у відділі на м

15:10 Збір за першу реєстрацію авто можуть підвищити

Кабмін пропонує збільшити ставку збору за першу реєстрацію транспортних засобів на 4,8%. Крім цього, пропонується збільшити акцизний податок, податок на земельні ділянки тощо.

14:37 Всі ліцензії арбітражних керуючих втратять чинність у липні

19 липня всі ліцензії на право здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) втрачають чинність, а особи, які не здійснили їх заміну, не матимуть правових підстав для здійснення відповідної діяльності.

14:12 Українці стали частіше звертатися до Конституційного Суду

Протягом 2010—2012 років Конституційним Судом було розглянуто 15 справ за зверненнями громадян, в той час як у попередні 13 років Суд щорічно розглядав одну-дві такі справи.

14:05 Пільговики державних інтересів

Держоргани продовжують скаржитися на збір, який не дозволяє їм безоплатно звертатися до суду. Так, на останньому засіданні Комітет ВР з питань правосуддя розглянув 6 проектів про звільнення від нього.

13:37 В Україні почав діяти Кодекс цивільного захисту

Кодексом врегульовано відносини, пов’язані із захистом населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій, реагуванням на них, функціонуванням єдиної державної системи цивільного захисту.

13:01 У Сенегалі затримали екс-президента Чаду

Влада Сенегалу затримала в Дакарі колишнього президента Чаду Хіссена Хабре, якого підозрюють у скоєнні злочинів проти людяності. За 8 років правління, нерозривно пов’язаного з етнічними чистками й позасудовими стратами, Х.Хабре назвали «африканським Піноч

12:46 Керівництво міліції відсторонено від посад, а прокурора району звільнено через зґвалтування у Врадіївці (доповнено)

Після заворушень у смт Врадіївка Миколаївської області, пов’язаних із звірячим зґвалтуванням місцевої жительки, від посад відсторонили начальника МВС в Миколаївській області Валентина Парсенюка і керівника Врадіївського райвідділу міліції.

12:12 8,5 млн грн податку на нерухомість заплатили українці

За даними Міндоходов, юридичні особи нарахували і виплатили 7,3 млн.грн., Фізичні особи - 1,2 млн.грн податку на нерухомість.

11:48 Проблемна огорожа

Виконуючи доручення Президента щодо заміни в судах загальної юрисдикції металевих загороджень на скляні, ДСАУ зіткнулася з низкою проблем.

Створено в Студії Дмитра Бабича